> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

8 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Pachetele de primavara, specific chinezesc
Tanya A
mesaj Jan 5 2006, 05:57 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 291
Inregistrat pe: 31-March 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 22,931



Reteta am preluat-o de pe internet acum cativa ani, (nu mai tin minte exact unde am citit-o) si de-a lungul timpului am tot schmbat-o pana a ajuns in forma asta:

Aluatul este un alut de taitei si se face din 1 ou, un praf de sare, 150 ml apa, 1 lingura ulei si faina cat cuprinde pt a rezulta un aluat elastic care nu lipeste (aprox 300 gr). Se da la rece pentru 30 minute dupa ce se framanta.

Umplutura: o varza mica alba, 5-6 morcovi, 1 ardei gras rosu,1 ardei gras galben, 1-2 cepe mici, 3-4 felii sunca praga, piper, 1 lingura sos hoisin, 3-4 linguri sos soya.

Aici ingredientele pt. aluat:

Imagine Atasata


Si aici ingredientele pt. umplutura:


Imagine Atasata


Coca arata asa:

Imagine Atasata


Legumele taiate:

Imagine Atasata



Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tanya A
mesaj Jan 5 2006, 06:04 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 291
Inregistrat pe: 31-March 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 22,931



Am pus ceapa la calit in o lingura de ulei:

Imagine Atasata


am adaugat ardeii:


Imagine Atasata


am amestecat putin si apoi am pus morcovul:


Imagine Atasata


am lasat 5 minute si am pus varza:


Imagine Atasata


am amestecat totul am adaugat piperul, sosul de soya si sosul hoisin si am lasat sa se inmoaie varza si morcovul pana arata asa:


Imagine Atasata


Am pus la racit umplutura si m-am apucat sa intind coca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diana99ndd
mesaj Jan 5 2006, 06:07 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 474
Inregistrat pe: 3-December 05
De la: RM.VALCEA
Membrul Nr.: 29,220



Chiar vroiam sa-ti spun sa pui si produsul final! daca n-am rabdare asa imi trebuie laugh.gif laugh.gif


--------------------
Cu toata averea din lume nu poti cumpara macar o secunda de fericire sau un strop de viata.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
diana99ndd
mesaj Jan 5 2006, 06:10 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 474
Inregistrat pe: 3-December 05
De la: RM.VALCEA
Membrul Nr.: 29,220




O intrebare,daca nu te superi....ce contine sosul hoisin,ca eu nu am auzit de el?


--------------------
Cu toata averea din lume nu poti cumpara macar o secunda de fericire sau un strop de viata.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tanya A
mesaj Jan 5 2006, 06:11 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 291
Inregistrat pe: 31-March 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 22,931



Sosul hoisin si sosul de soya arata asa mai de aproape:

Imagine Atasata


Ah, era sa uit, eu sunca nu am vrut sa o pun in toata umplutura, am vrut sa fac jumatate cu sunca si jumatate fara asa ca am prajit-o separat:


Imagine Atasata


si prajita:


Imagine Atasata


aici coca intinsa cat mai subtire:

Imagine Atasata


pachetelele la prajit:

Imagine Atasata


scoase din tigaie puse la scurs:

Imagine Atasata


si sectiune:
Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tanya A
mesaj Jan 5 2006, 06:35 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 291
Inregistrat pe: 31-March 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 22,931



Hai ca m-am chinuit ceva... pana la urma am reusit sa postez.
Sunt f bune, mai ales servite cu sos de soya, sos hoisin si sos picant deasupra. (Eu sos picant am folosit de la uncle bens.
Diana sosul hoisin are consistenta unui magiun si e dulce picant nici nu stiu sa descriu gustul. Il gasesti pe la supermarketuri, eu l-am luat de la carrefour. O sa ma uit mai tarziu pe borcan si-ti zic si ce contine daca vrei.

Acest mesaj a fost editat de Tanya A: Jan 5 2006, 06:41 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bighidoantza
mesaj Jan 5 2006, 06:43 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 117
Inregistrat pe: 20-April 05
Membrul Nr.: 23,487



wow super!
Mersi pentru reteta.ASTAZI O INCERC SI EU. icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Jan 5 2006, 06:51 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Inghit in sec...O sa le fac si eu, dar le-as baga la cuptor in loc sa le prajesc. Ce zici, merg coapte?

Acest mesaj a fost editat de bulinuta: Jan 5 2006, 06:53 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tanya A
mesaj Jan 5 2006, 06:57 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 291
Inregistrat pe: 31-March 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 22,931



N-am incercat, eu una ma feresc cat pot de prajeli, puse pe servet prosop sa absoarba uleiul sunt ok, n-am avut niciodata dureri de stomac dupa, iar eu sunt sensibila la prajeli. Daca te risti tu sa le coci sa-mi zici si mie ce-ti iese icon_smile.gif
Apropo, umplutura puteti sa o diversificati, eu am pus ce-am gasit prin piata de langa mine (adica mai nimic), puteti adauga ciupercute, ceapa verde in loc de ceapa uscata, muguri de bambus, germeni de soya, bucatele de pui, patrunjel. Bine.. nu toate o data, combinati cum va place.

Acest mesaj a fost editat de Tanya A: Jan 5 2006, 07:03 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kiva
mesaj Jan 5 2006, 07:32 PM


aurora borealis


Grup: Membri
Postari: 712
Inregistrat pe: 29-July 04
De la: Suomi
Membrul Nr.: 15,982



Is bunutze. Eu am mancat la o chinezoaica niste pachete in care era carne tocata cu sos de rosii si condimente de-ale lor. Bune si alea. Probabil ca se poate pune inauntru orice vrea muschiul tau....si ce ai in frigi la momentul respectiv icon_smile.gif

dry.gif bravos, tanyutza wink.gif


--------------------
Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitn hyv sanottavaa, on parempi olla hiljaa!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tanya A
mesaj Jan 5 2006, 07:41 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 291
Inregistrat pe: 31-March 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 22,931



Diana Sosul Hoisin contine: soy beans,sugar,garlic,oyster extract powder,sesame oil,distilled vinegar,five spices, corn starch,caramel color. In traducere aproximativa: boabe de soia, zahar, usturoi, pudra din extract de stridii, ulei de susan, otet, cinci condimente, amidon de porumb,culoare caramel.
Merci kiva icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diana99ndd
mesaj Jan 5 2006, 08:57 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 474
Inregistrat pe: 3-December 05
De la: RM.VALCEA
Membrul Nr.: 29,220



Mersi Tanya!dar nu auzisem de sosul asta.


--------------------
Cu toata averea din lume nu poti cumpara macar o secunda de fericire sau un strop de viata.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kiva
mesaj Jan 5 2006, 09:24 PM


aurora borealis


Grup: Membri
Postari: 712
Inregistrat pe: 29-July 04
De la: Suomi
Membrul Nr.: 15,982



QUOTE(diana99ndd @ Jan 5 2006, 08:57 PM) [snapback]174155[/snapback]

Mersi Tanya!dar nu auzisem de sosul asta.


Diana, cu siguranta il gasesti si pe asta si altele la rafturile cu produse chinezesti din orice supermarket.


--------------------
Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitn hyv sanottavaa, on parempi olla hiljaa!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luce Blu
mesaj Jan 5 2006, 10:03 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 134
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: South Carolina
Membrul Nr.: 28,796



Tanya, foarte frumos arata umplutura! Eu le fac din aluat de taitei cumparat, e mai subtire si mai putin absorbant. Sunt forme mici, rotunde, le umezesc un pic pe margine si se lipesc usor. Se desfac ele la prajit dar nu-i bai.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tanya A
mesaj Jan 5 2006, 10:17 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 291
Inregistrat pe: 31-March 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 22,931



Superba prezentarea Luce Blu!
As vrea sa gasesc si in Romania aluat de taitei de cumparat dar n-am vazut asa ceva pe la noi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Jan 5 2006, 11:34 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Tanya sunt frumoase pachetelele tale dar cam gros aluatul, eu stiu ca pachetelele astea se fac cu foi de placinta. Aici sunt niste foi de placinta speciale la magazinele chinezesti (taiate in patrate cu latura de 10 cm) dar pot fi folosite si foile de placinta normale, puse in 2 (cam asa sunt cele originale un pic mai groase) si taiate de tine cu foarfeca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tanya A
mesaj Jan 5 2006, 11:47 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 291
Inregistrat pe: 31-March 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 22,931



Eu stiu ca prin alte tari gasesti foi pentru tot ce-ti trece prin cap, dar pe la noi nu prea, am sa incerc cu foi de placinta data viitoare sa vad ce iese chiar sunt curioasa. Mi-ar place sa iasa mai crocante si asta e o idee perfecta, merci Mon.
Ce nu stiu eu insa e cum o sa manevrez foile de placinta in asa fel incat sa nu se usuce pentru ca la pachetele e migala multa si dureaza iar foile aste se usuca asa de repedeee ... am sa incerc oricum, macar ca fac doua trei bucati sa vad daca sunt mai bune.

Acest mesaj a fost editat de Tanya A: Jan 6 2006, 12:05 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Jan 6 2006, 12:28 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Tanya eu cand eram in Maroc nu aveam foi de-astea si vecina mea (vietnameza) mi-a aratat cum face ea.

Iei pachetul de foi de placinta (care este sul) si asa ambalat in folie de plastic iti tai o bucata de 10 cm latime (restul sulului il pui la loc in frigider. Vei lucra numai cu bucata asta de sul de foi, cate o foaie pe rand, unsa, ca la placinta noastra, cu ulei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mari-Ana
mesaj Jan 6 2006, 05:10 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,044
Inregistrat pe: 10-December 02
De la: Canada
Membrul Nr.: 5,749



Bravo Tanya, esti harnicuta, sa faci tu si aluatul icon_smile.gif . . Si mie imi plac pachetele astea. Daca nu vrei sa ajungi la prajeli cauta poate gasesti pe la vreun magazin foi uscate din faina de orez. Eu asta folosesc, trebuie doar inmuiate un pic in apa apoi le umpli, si le papi asa, nici prajite nici la cuptor. Eu fac si un sos picant la pachetele astea, fiecare isi pune in bolul lui si incinge in timp ce papa. Poate intr-o zi saptamina viiitoare sau cind o sa am mai mult timp le fac si o sa incerc sa-ti arat cum procedez eu cu foile astea.
Decamdata iti arat doar pachetul, poate gasesti si la Bucuresti.
Mai ramine daca gasesti sa-ti si placa gustul ca mie de exemplu nu-mi place sosul hoisin icon_frown.gif .
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Mari
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Jan 6 2006, 05:32 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



Foarte faine Tania , nota 10 !!!!

Si cum si ale lui Luce Blu mi-au placut cred ca o sa va copiez maine !!!!!!!



--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

8 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 20th August 2014 - 12:43 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare