> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Cabana
orchid
mesaj Jan 19 2006, 09:50 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 653
Inregistrat pe: 9-November 05
De la: Australia
Membrul Nr.: 28,757



Pentru doua foi:
250g zahar
50g unt
600g faina
3 linguri de miere
4 linguri de lapte
2 oua
1 lingura de bicarbonat de sodiu alimentar stins cu zeama de lamaie

Pentru crema:
4 pachete de budinca de vanilie ( de preferat Dr. Oetker)
1 litru de lapte
500 g zahar tos
2 pachete de margarina RAMA (eu am folosit unt)

Pentru glazura
100 g zahar tos
3 linguri de cacao, 3 linguri de lapte, 100 g unt



FOILE
Intr-un vas se adauga zaharul, untul, mierea, laptele si ouale si se amesteca bine. Treptat se adauga faina si bicarbonatul stins cu lamaie. Coca obtinuta se imparte in doua parti. Jumatate se amesteca cu cacao, iar jumatate se lasa necolorata.



Din jumatatea necolorata se intind doua foi direct pe hartia de copt si se coc pe dosul tavii.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
orchid
mesaj Jan 19 2006, 10:11 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 653
Inregistrat pe: 9-November 05
De la: Australia
Membrul Nr.: 28,757



Cat sunt calde foile se taie in trei fasii; fasiile laterale avand aceleasi dimensiuni in timp ce fasia centrala este un pic mai lata.



Din jumatatea colorata se fac 20 de bilute din care se intind 20 de bete.



Se coc si ele.


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Jan 19 2006, 10:15 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



astept cu nerabdare finalul, demult vreau sa fac prajitura asta si nu am vazut inca pasii de urmat,
ce nu inteleg eu unde a disparut reply-ul mayei de mai devreme unsure.gif


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jan 19 2006, 10:23 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966




Reply-ul meu ,a disparut odata cu un alt thread deschis la acest subiect(post dublu..de fapt cinciplu icon_biggrin.gif )


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Jan 19 2006, 10:40 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



aha, am inteles, incepusem sa imi fac probleme, ca imi imaginez posturi si ca e cazul sa ii dau drumul acasa sa dorm.icon_biggrin.gif


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
orchid
mesaj Jan 19 2006, 10:42 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 653
Inregistrat pe: 9-November 05
De la: Australia
Membrul Nr.: 28,757



CREMA

Se amesteca laptele rece cu budinca si zaharul intr-o cratita de teflon si se pune pe foc mic. Se amesteca bine pana se ingroasa si se da la rece. Dupa ce s-a racit foarte bine se amesteca cu doua pachete de margarina ( treptat sa nu se taie).
Se incepe asamblarea cabanei. Fasia din mijloc a unei foi se aseaza ca baza cabanei. Se pune un strat de crema si patru bete ca apoi urmatorul strat de crema (vezi poza)



Peste stratul al doilea de crema se pun 3 bete alternativ, apoi iar un strat de crema, 2 bete, crema, un bat in varf si iar crema. Din constructie cabanei i se da forma de piramida, care se definitiveaza cu asamblarea peretilor laterali ( cele doua fasii de coca egale)



Pentru glazura se mesteca ingredientele pe baie de abur, se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza.
Pentru ca eu eram in graba am cumparat glazura gata facuta, si am ornata cabanutele (ies doua dupa cum am spus la inceput) cu ciocolata de menaj alba.
Aici este o cabanuta decorata


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jan 19 2006, 10:42 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Stai linistita.si eu ma duc la o cafea icon_smile.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jan 19 2006, 10:45 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Ideea super,dar mi-e prea cremoasa..pentru gustul meu.Dar arata fain icon_smile.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Jan 19 2006, 10:46 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



orchid suuuuper eusa_clap.gif


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
orchid
mesaj Jan 19 2006, 11:02 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 653
Inregistrat pe: 9-November 05
De la: Australia
Membrul Nr.: 28,757



A doua cabana cu decor diferit icon_biggrin.gif



Doua sectiuni



Si inca una



Si gata. rolleyes.gif

Se pot face si "variatiuni pe aceeasi tema" crema maro si bete albe sau crema colorata si bete alba, sau orice alte idei mai aveti voi. Si multumesc persoanei icon_biggrin.gif din Romania care mi-a dat reteta.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jan 19 2006, 11:23 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Foarte frumos, orchid, mersi că ai arătat cum se face, e interesantă ideea şi sigur prinde bine.
Mie personal mi se ridică părul numai citind cantiatea de margarină, dacă aş face-o aş inventa o cremă cu gelatină gen tort diplomat.
icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ANCUTA
mesaj Jan 19 2006, 11:40 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,915
Inregistrat pe: 20-February 02
De la: Arena
Membrul Nr.: 2,380



Mie imi place mult cum arata.
Dar Adriana cum te-ai gindit sa pui crema cu gelatina ?si apoi sa prinzi foile ?
Sau ai tu in colectia ta bogata si o tava in forma asta.??

PS. in catalogul de Tortissimo, care l-am primit ( nu stiu daca tu l-ai primit ) exista si forme pt. asa ceva.
Apoi puteti scoate poza asta daca ocupa loc si e in plus.



Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
ANCUTA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jan 19 2006, 11:49 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



N-am primit catalogul de la tortissimo, forma dintr-aia lungă de plastic transparent am, cu fundul detaşabil, ar putea fi o idee.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Jan 19 2006, 02:23 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



Ma gandesc ca reteta asta(multumesc si eu pt prezentare) poate fi
asamblata cu crema data de Livia la tortulrtrle cele mici 2in1 este cu
branzica dulce.Am facut-o de sarbatori si este foarte racoroasa si
placuta deloc grasa. rolleyes.gif


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
judy
mesaj Jan 19 2006, 02:30 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 988
Inregistrat pe: 15-August 05
De la: ISRAEL
Membrul Nr.: 26,443



Orhid...... arata foarte bine,,, dar nu ajung la farfurioara sa gust icon_biggrin.gif


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Jan 19 2006, 04:18 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



Orchid , super arata !!!! Am postat si eu reteta la dulciuri dar cum nu are poooooze.... laugh.gif !!!!

Tocmai scrisesem ca se poate face si cu unt ( e foarte gustoasa cu unt) si doar dupa ce am postat am recitit reteta ta. Mai merge facuta cu crema de la cremes, dar un pic mai groasa.


Mi-ai facut pofta sa o refac !!!!!

Acest mesaj a fost editat de SIMONA.B: Jan 19 2006, 04:27 PM


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
robin_locksley_h...
mesaj Jan 19 2006, 05:15 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 22-December 05
De la: Marseille
Membrul Nr.: 29,512



Mmmm...Super cabana!


--------------------
Mananci ca sa traiesti sau traiesti ca sa mananci?!
[url=http://anisigs.fateback.com/images3/JamesKDmagnifier.gif]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Jan 19 2006, 07:09 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



Chiar azi am fost la un magazin turcesc si am vrut sa-mi cumpar foi de napolitane(mama facea cabana cu foi de napolitane) si s-o sun pe mami sa-mi zica cum se face cabana,dar am renuntat ca nu stiam ce sa fac cu restul de foi din pachet ca erau multe.Imi aduc aminte ca mami facea trei bete mai groase si atunci intra mai putina crema.Totusi cred ca-mi cumpar foi si mai dau si prin vecini.

Acest mesaj a fost editat de petunie: Jan 19 2006, 07:10 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jan 19 2006, 08:15 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



QUOTE(petunie @ Jan 19 2006, 08:09 PM) [snapback]178580[/snapback]

Totusi cred ca-mi cumpar foi si mai dau si prin vecini.

Chiar asa,si eu vreau sa fac niste napolitane umplute,cu crema caramel icon_smile.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Jan 19 2006, 08:22 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



OK,batem palma,dar numai daca imi dai si mie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 29th July 2014 - 06:47 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare