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> Icre negre
pinky
mesaj Dec 12 2006, 04:20 PM


Bucataras


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Ma poate ajuta cineva?
Am cumparat niste icre negre si nu stiu cum se prepara sau consuma?
Se pot manca bobitele asa pur si simplu, sau se fac salata ca si celelalte?
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roxana anca
mesaj Dec 12 2006, 04:26 PM


Academic Chef


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Se mananca pur si simplu asa pe paine prajita cu unt.

Roxana Anca
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pinky
mesaj Dec 12 2006, 06:57 PM


Bucataras


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(roxana anca @ Dec 12 2006, 02:26 PM) [snapback]280853[/snapback]

Se mananca pur si simplu asa pe paine prajita cu unt.

Roxana Anca



aha, mersi icon_smile.gif
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stella
mesaj Dec 12 2006, 07:04 PM


Ajutor de bagator de seama


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icre negre-caviar? sau bobitele alea colorate in negru?


Sorti du réfrigérateur 1 heure avant sa dégustation, le caviar doit être servi dans un récipent en verre reposant dans un lit de glace pilée pour maintenir une température constante. Dans les règles de l'art, on le déguste, tel quel, à la petite cuillère, en nacre ou en corne de préférence. Les cuillères en métal qui modifient le goût sont proscrites. Vous pouvez aussi savourer le caviar délicatement posé sur un toast de pain tartiné de beurre nature ou de crème fraîche épaisse.
Plusieurs recettes permettent également de cuisiner le caviar. En voici quelques suggestions.
Et les oeufs des autres poissons ?
Les oeufs de Lump sont d'un intérêt gustatif très limité. Artificiellement colorés en noir ou en rouge par les producteurs selon des méthodes et des additifs plus ou moins naturels, ils sont considérablement moins chers que le Caviar. Les oeufs de saumon ou de truite sont naturellement rosés. Leur couleur comme leur goût évoquent les poissons dont ils sont issus.

*** se scoate din frigider cu 1h inainte de a servi.caviarul se aseaza intr-o cupa de sticla asezata pe un *pat* de gheatza, ca sa fie mereu rece, se serveste cu o lingurita nu din metal, caci schimba gustul. se aseaza gramajoare pe un toast uns cu unt, sau se serveste cu putina smantana (frisca neindulcita).

ouale de lump ( bobitele negre care nu sunt caviar) sunt colorate artificial in negru sau rosu, nu au acelasi gust ca si caviarul, dar au avantajul de a fi mai ieftine.

cele rosii icre de manciuria ( preferatele mele) sunt delicioase pe mici felii de paine unse cu unt.
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 


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anja
mesaj Dec 14 2006, 10:00 AM


Big Chef


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Stella, am si eu o intrebare pentru ca am vazut ca vorbesti franceza- ce sunt 'oeufs de lompe', arata negre... bobite ce-or fi.. io ma pregateam sa le fac salata... daca sti te rog, spune-mi ce sunt si cum se papa. Multumesc!


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am inceput schimbarea stilului de alimentatie marti 13.04.2010 (108 kg)
prima luna (-8.4 kg) 99.6 kg
a doua luna (-400g) 99.2 kg
7 august 2010 - 98.3 kg
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stella
mesaj Dec 14 2006, 07:57 PM


Ajutor de bagator de seama


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(anja @ Dec 14 2006, 08:00 AM) [snapback]281823[/snapback]

Stella, am si eu o intrebare pentru ca am vazut ca vorbesti franceza- ce sunt 'oeufs de lompe', arata negre... bobite ce-or fi.. io ma pregateam sa le fac salata... daca sti te rog, spune-mi ce sunt si cum se papa. Multumesc!



dak vorbesti franceza iti pun o copy

Choix et achat

Vous trouverez les œufs de lump dans les rayons frais des poissonneries et rayons poissons en semi-conserve. Ils se gardent 6 mois au frais, boîte fermée, ou 10 jours au maximum une fois ouverts.
Consommation


*** le gasiti la alimente de pescarie proaspete in semi-conserve. se pastreaza 6 luni la rece daca cutia e inchisa ermetic. 10 zile max, dupa deschidere***


Tartinés sur un toast de pain de mie décoré d'un éclat de citron, ils étaient les incontournables des buffets. Aujourd'hui, les consommateurs sont plus difficiles. Etalés sur un toast grillé et beurré, ils peuvent se consommer aussi sur un peu de fromage blanc, ou de crème fraîche. Mais comme ils ont tendance à se décolorer, leur préparation n'attend pas. Contrairement aux œufs de saumon ou au caviar, on ne les emploie jamais à chaud.
Préparation


*** tartinati pe felii tostate de paine, cu ceva lamaie. astazi, se pot face tartine cu branza proaspata sau smantana groasa, trebuie serviti iomediat, caci se decoloreaza. contrar caviarului, nu se folosesc la preparate calde.***

Pour faire évoluer les éternels canapés bicolores, suivez nos idées plus équilibrées :
***idei.
- Sur une feuille d'endive, disposez un peu de fromage blanc fouetté de crème fraîche salée. Décorez d'œufs de lump et d'un brin d'aneth, pour la couleur.
- Cuisez des petites pommes de terre nouvelles avec leur peau. Tranchez la base afin qu'elles tiennent droites, et taillez leur un petit chapeau. Evidez les légèrement avec une cuillère, de façon à les garnir de crème fraîche et d'œufs de lump. Ajoutez quelques grains de gros sel (fleur de sel) et refermez le chapeau. Servez de préférence la pomme de terre encore tiède.
- Ouvrez des grandes moules orangées, celles que l'on consomme crues (dites “ moules d'Espagne ”). Détachez-les de leur coquille tout en les laissant dedans. Glissez dessous un petit morceau d'algue verte rafraîchi (laitue de mer) et disposez quelques grains de lump noir. Servez avec des citrons coupés en deux afin que chacun se serve.
*** pe o frunza de andiva, putina branza proaspata batut cu smantana sarata, decorati cu lump si marar.
-fierbeti cartofi noi, cu coaja. taiati la baza ca sa stea drepte, taiati o mica *palarie* scobiti usor, si umpleti cavitatea cu lump si smantana, sarati usor, puneti palariuta si serviti caldute.
-deschideti scoici portocalii, cele asa zise spaniole, care se consuma crude, detasati usor molusca, puneti o bucatica de alga verde,(salata de mare) si puneti ceva lump. serviti cu lamai taiate in 2.***



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Opti
mesaj Oct 5 2008, 07:43 PM


Big Chef


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Eu am primit un borcan de icre negre , dar ele sunt in pielita aia a lor, gramada....cum le-a scos din burta la sturion....si din cate imi amintesc eu, ca sa ajunga in forma de mancat....se pregatesc intr-un fel anume...stie careva cum?
Mersi frumos



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Minunile exista si Dumnezeu are grija sa ne arate ca daca ne dorim cu adevarat ceva atunci si el lupta alaturi de noi ca sa ne indeplinim visele.Important e sa luptam si sa ne dorim. Cu toata fiinta noastra
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Neta
mesaj Oct 5 2008, 08:17 PM


Master of disaster


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http://en.wikipedia.org/wiki/Lumpfish

http://images.google.co.uk/images?hl=en&am...=4&ct=title

Asa ca amuzament....


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n_puiu
mesaj Oct 6 2008, 08:00 AM


Master of disaster


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QUOTE(Opti @ Oct 5 2008, 08:43 PM) *
Eu am primit un borcan de icre negre , dar ele sunt in pielita aia a lor, gramada....cum le-a scos din burta la sturion....si din cate imi amintesc eu, ca sa ajunga in forma de mancat....se pregatesc intr-un fel anume...stie careva cum?
Mersi frumos


Dacă nu mă-nşel se trec printr-o sită rară, să rămînă numai boabele, apoi se spală cu apă sărată. Cred c-am citit mai demult pe undeva.

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BD
mesaj Oct 6 2008, 12:27 PM


Master of disaster


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Se cheam atescuit dar trebuie gasit intr-o carte mai serioasa, am inteles ca nu e asa de simplu. Oricum pune-le sare, asta clar.


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Ale mele


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