![]() ![]() |
Jan 31 2009, 03:31 PM
Trimis la
|
|
![]() By myself Grup: Membri Postari: 3,513 Inregistrat pe: 25-March 07 Membrul Nr.: 37,102 |
Reteta presupune cantitati egale de unt, faina si brinza de vaci bine scursa. Eu am facut acum din 400 grame fiecare, plus o mina de parmezan ras extra reteta. Aseara m-am apucat sa pregatesc aluatul, care e bine sa stea nitelus la rece inainte de a fi prelucrat. ![]() Untul la temperaura camerei se taie cubulete, se pune peste faina si se omogenizeaza. Mama cu rabdarea caracteristica generatiei ei, omogeniza amestecul cu cutitul, prin taieri succesive ale cubuletelor direct in faina. Eu am bagat degetelele din dotare, ca nu m-am nascut cu rabdare ![]() Apoi se pune si brinzica, si cind si ea este omogenizata am intins grosier si am pus o mina de parmezan. ![]() ![]() Am strins aluatul, am infoliat si am dat la rece pina azi.
-------------------- raluca
Trust no one! ![]() |
|
|
|
Jan 31 2009, 03:44 PM
Trimis la
|
|
![]() By myself Grup: Membri Postari: 3,513 Inregistrat pe: 25-March 07 Membrul Nr.: 37,102 |
Pentru ca nu am vrut sa fac umplutura la pateuri, ci sa fac un fel de saleute, am cautat prin frigider sa vad ce mi-ar fi util. Ceapa ciorii, rosii usvate si bacon...
![]() Prima umplutura, rosie si ceapa. Peste aluatul intins grosier, punem umplutura, rulam si reintindem, decupam si asezam in tava. Ungem cu galbenus si presaram parmezan. Eu am intins aluatul subtire, voi puteti sa il intindeti mai gros, sa iasa mai pufoase. ![]() ![]() ![]() A doua umplutura cu bacon topit in tigaie si ceapa. Acelasi sistem de prelucrare. ![]() ![]() -------------------- raluca
Trust no one! ![]() |
|
|
|
|
|
|
Jan 31 2009, 03:46 PM
Trimis la
|
|
Trust no one! ![]() |
|
|
|
Jan 31 2009, 03:47 PM
Trimis la
|
|
![]()
Acest mesaj a fost editat de raluca elena: Jan 31 2009, 03:48 PM -------------------- raluca
Trust no one! ![]() |
|
|
|
Jan 31 2009, 04:03 PM
Trimis la
|
|
![]() Planetareasa Grup: Membri Postari: 2,410 Inregistrat pe: 4-February 07 De la: Undeva in Africa Membrul Nr.: 36,361 |
-------------------- |
|
|
|
Jan 31 2009, 04:13 PM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,080 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
Raluca...superba reteta...musai trebuie rulat? sau se pot face si pateuri cu ceva la mijloc?
-------------------- |
|
|
|
Jan 31 2009, 04:39 PM
Trimis la
|
|
Luanda, trimit un pachet? doar ca u cred sa ajunga calde
Stella, asa mi-a venit pe moment, mama nu rula, taia cu paharul, punea ceva umplutura de brinza cu ou, punea parte peste parte, ca un portofel... si gata. Aluatul se lucreaza foarte frumos, nu se lipeste, nu e elastic, e foarte usor de intins, e idealul de aluat. Am pus alte dati si praf de copt, am facut si cu brinza dulce, se preteaza la orice. Am incorporat alte si masline, susan, mac, chiar si boia dulce. -------------------- raluca
Trust no one! ![]() |
|
|
|
Jan 31 2009, 08:12 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,374 Inregistrat pe: 1-September 03 De la: Dîn Corleone Membrul Nr.: 8,842 |
|
|
|
|
Feb 1 2009, 12:10 AM
Trimis la
|
|
Maleabilitatea si versatilitatea si simplitatea, asta caracterizeaza reteta asta. Multumesc furmos nene Puiu
Trust no one! ![]() |
|
|
|
Feb 1 2009, 06:36 PM
Trimis la
|
|
![]() Planetareasa Grup: Membri Postari: 2,410 Inregistrat pe: 4-February 07 De la: Undeva in Africa Membrul Nr.: 36,361 |
Raluuu, am niste branza asa
![]() poza e de pe net. Branza asta nu are nici un gust zici ca-i cauciuc dar ma gandesc sa o amestec cu niste feta made in South Africa a se citi telemea ca e la fel. Ce zici iese ceva?? Mie nu imi plac saratele, pateurile, etc dar numai la astea ma gandesc de ieri! -------------------- |
|
|
|
Feb 1 2009, 07:05 PM
Trimis la
|
|
L-am mesterit dar am ramas fara faina alba
-------------------- |
|
|
|
Feb 1 2009, 08:13 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,374 Inregistrat pe: 1-September 03 De la: Dîn Corleone Membrul Nr.: 8,842 |
|
|
|
|
Feb 1 2009, 08:59 PM
Trimis la
|
|
Făina integrală nu prea creşte. Iar niţeluş înseamnă foarte puţin. Aşa, doar cît să-i de gust. Ai dreptate n_puiu, nu au crescu daaaaaaaa-s buneeeeeee!!! Tuoameee imi vine sa o pup pe Raluca! Pun poza mai tarziu acum sunt busy cu niste pateuri -------------------- |
|
|
|
Feb 1 2009, 09:08 PM
Trimis la
|
|
Luanda, am bucur ca iti plac! Sa fiu sincera nici la mine nu cresc intotdeauna, dar nu-i bai ca la gust sint grozave! sau se mai intimpla sa creasca in cuptor apoi sa se lase cind le scot.... Cred ca depinde de faina....
Mie faina integrala imi place mult, dar sa fiu sincera nu as stii sa aproximez proportia, ca e un pic mai grea decit cea alba. Dar e bine ca te-ai descurcat! Statul la rece nu e obigatoriu, dar parca aluatul odihnit se intinde mai frumos. De aia am zis nitelus Edit: fugi si papa ca sint bune calde Acest mesaj a fost editat de raluca elena: Feb 1 2009, 09:11 PM -------------------- raluca
Trust no one! ![]() |
|
|
|
Feb 3 2009, 12:28 AM
Trimis la
|
|
Luanda, am bucur ca iti plac! Sa fiu sincera nici la mine nu cresc intotdeauna, dar nu-i bai ca la gust sint grozave! sau se mai intimpla sa creasca in cuptor apoi sa se lase cind le scot.... Cred ca depinde de faina.... Mie faina integrala imi place mult, dar sa fiu sincera nu as stii sa aproximez proportia, ca e un pic mai grea decit cea alba. Dar e bine ca te-ai descurcat! Statul la rece nu e obigatoriu, dar parca aluatul odihnit se intinde mai frumos. De aia am zis nitelus Edit: fugi si papa ca sint bune calde Daca ma vedeai aseara Asta e rezultatul. Bune rau si calde si reci. Data aviatoare le fac doar cu oregano si le mananc dimineata cu iaurt. Astea au fost picante si au mers seara cu bere. ![]() -------------------- |
|
|
|
Feb 4 2009, 02:26 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,290 Inregistrat pe: 2-January 05 De la: In afara Romaniei si in Ea Membrul Nr.: 19,931 |
Ieri am facut aluatul....
![]() Azi facut pateuri cu branza ![]() ![]() Foarte bune, ce mai, aluat frantuzesc. Felicitari pentru reusita reteta... -------------------- ![]() |
|
|
|
Feb 4 2009, 03:39 PM
Trimis la
|
|
Neta ti-au crescut ca nebunele!! Domle se vede mana! Eu sigur o sa le repet in tara pt ca acum nici jaful ala de branza cauciuc nu il mai gasesc!
-------------------- |
|
|
|
Feb 4 2009, 04:07 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,290 Inregistrat pe: 2-January 05 De la: In afara Romaniei si in Ea Membrul Nr.: 19,931 |
Da, au crescut frumos si sunt foarte fine.
S-a mai discutat cum sa faci branza de vaci in casa, asa ca , cu putina rabdare dai de postarile respective. In linii mari se poate face branza aciduland lapte si apoi se strecoara branza separata si se scurge... Sau se pune iaurt la scurs in tifon... -------------------- ![]() |
|
|
|
Feb 4 2009, 04:14 PM
Trimis la
|
|
-------------------- ![]() |
|
|
|
Feb 4 2009, 04:32 PM
Trimis la
|
|
![]() Sancho Panda Grup: Membri Postari: 1,956 Inregistrat pe: 25-February 08 De la: Wonderland Membrul Nr.: 41,763 |
Raluca, acum am pus acum aluatul in frigider
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|