4 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Pateuri, aperitive rapide
raluca elena
mesaj Jan 31 2009, 03:31 PM


By myself


Grup: Membri
Postari: 3,513
Inregistrat pe: 25-March 07
Membrul Nr.: 37,102



De la mama am o reteta de pateuri, simpla si rapida, pe care o amendez in functie de nevoi.
Reteta presupune cantitati egale de unt, faina si brinza de vaci bine scursa. Eu am facut acum din 400 grame fiecare, plus o mina de parmezan ras extra reteta.
Aseara m-am apucat sa pregatesc aluatul, care e bine sa stea nitelus la rece inainte de a fi prelucrat.
Imagine Atasata
Untul la temperaura camerei se taie cubulete, se pune peste faina si se omogenizeaza. Mama cu rabdarea caracteristica generatiei ei, omogeniza amestecul cu cutitul, prin taieri succesive ale cubuletelor direct in faina. Eu am bagat degetelele din dotare, ca nu m-am nascut cu rabdare tongue.gif
Imagine Atasata
Apoi se pune si brinzica, si cind si ea este omogenizata am intins grosier si am pus o mina de parmezan.
Imagine Atasata
Imagine Atasata
Am strins aluatul, am infoliat si am dat la rece pina azi.
Imagine Atasata


--------------------
raluca

Trust no one!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
raluca elena
mesaj Jan 31 2009, 03:44 PM


By myself


Grup: Membri
Postari: 3,513
Inregistrat pe: 25-March 07
Membrul Nr.: 37,102



Pentru ca nu am vrut sa fac umplutura la pateuri, ci sa fac un fel de saleute, am cautat prin frigider sa vad ce mi-ar fi util. Ceapa ciorii, rosii usvate si bacon...
Imagine Atasata

Prima umplutura, rosie si ceapa. Peste aluatul intins grosier, punem umplutura, rulam si reintindem, decupam si asezam in tava. Ungem cu galbenus si presaram parmezan. Eu am intins aluatul subtire, voi puteti sa il intindeti mai gros, sa iasa mai pufoase.
Imagine Atasata
Imagine Atasata
Imagine Atasata

A doua umplutura cu bacon topit in tigaie si ceapa. Acelasi sistem de prelucrare.

Imagine Atasata
Imagine Atasata




--------------------
raluca

Trust no one!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
raluca elena
mesaj Jan 31 2009, 03:46 PM


By myself


Grup: Membri
Postari: 3,513
Inregistrat pe: 25-March 07
Membrul Nr.: 37,102



La cuptor :

Imagine AtasataImagine Atasata


--------------------
raluca

Trust no one!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
raluca elena
mesaj Jan 31 2009, 03:47 PM


By myself


Grup: Membri
Postari: 3,513
Inregistrat pe: 25-March 07
Membrul Nr.: 37,102




Poftiti la masa:

Imagine Atasata
Imagine Atasata

Acest mesaj a fost editat de raluca elena: Jan 31 2009, 03:48 PM


--------------------
raluca

Trust no one!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luanda
mesaj Jan 31 2009, 04:03 PM


Planetareasa


Grup: Membri
Postari: 2,414
Inregistrat pe: 4-February 07
De la: Undeva in Africa
Membrul Nr.: 36,361



Arata intr-un mare fel. Eu poftesc..poftesc...poftesc...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Jan 31 2009, 04:13 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



Raluca...superba reteta...musai trebuie rulat? sau se pot face si pateuri cu ceva la mijloc?


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
raluca elena
mesaj Jan 31 2009, 04:39 PM


By myself


Grup: Membri
Postari: 3,513
Inregistrat pe: 25-March 07
Membrul Nr.: 37,102



Luanda, trimit un pachet? doar ca u cred sa ajunga calde biggrin.gif

Stella, asa mi-a venit pe moment, mama nu rula, taia cu paharul, punea ceva umplutura de brinza cu ou, punea parte peste parte, ca un portofel... si gata.

Aluatul se lucreaza foarte frumos, nu se lipeste, nu e elastic, e foarte usor de intins, e idealul de aluat. Am pus alte dati si praf de copt, am facut si cu brinza dulce, se preteaza la orice. Am incorporat alte si masline, susan, mac, chiar si boia dulce.


--------------------
raluca

Trust no one!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
n_puiu
mesaj Jan 31 2009, 08:12 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,562
Inregistrat pe: 1-September 03
De la: Dîn Corleone
Membrul Nr.: 8,842



QUOTE(raluca elena @ Jan 31 2009, 03:31 PM) *
...cantitati egale de unt, faina si brinza...


Ruda "săracă" a foetajului.
O reţetă simplă, uşor de ţinut minte, "maleabilă" (merge şi cu brînză de burduf) şi care nu dă greş.

Raluca floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raluca elena
mesaj Feb 1 2009, 12:10 AM


By myself


Grup: Membri
Postari: 3,513
Inregistrat pe: 25-March 07
Membrul Nr.: 37,102



Maleabilitatea si versatilitatea si simplitatea, asta caracterizeaza reteta asta. Multumesc furmos nene Puiu rolleyes.gif


--------------------
raluca

Trust no one!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luanda
mesaj Feb 1 2009, 06:36 PM


Planetareasa


Grup: Membri
Postari: 2,414
Inregistrat pe: 4-February 07
De la: Undeva in Africa
Membrul Nr.: 36,361



Raluuu, am niste branza asa

Imagine Atasata


poza e de pe net. Branza asta nu are nici un gust zici ca-i cauciuc dar ma gandesc sa o amestec cu niste feta made in South Africa a se citi telemea ca e la fel. Ce zici iese ceva?? Mie nu imi plac saratele, pateurile, etc dar numai la astea ma gandesc de ieri!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luanda
mesaj Feb 1 2009, 07:05 PM


Planetareasa


Grup: Membri
Postari: 2,414
Inregistrat pe: 4-February 07
De la: Undeva in Africa
Membrul Nr.: 36,361



L-am mesterit dar am ramas fara faina alba laugh.gif si am pus integrala. Sa vedem ce iese! Amu am alta problema! Cat de mult e nitelus? rolleyes.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
n_puiu
mesaj Feb 1 2009, 08:13 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,562
Inregistrat pe: 1-September 03
De la: Dîn Corleone
Membrul Nr.: 8,842



QUOTE(Luanda @ Feb 1 2009, 07:05 PM) *
L-am mesterit dar am ramas fara faina alba laugh.gif si am pus integrala. Sa vedem ce iese! Amu am alta problema! Cat de mult e nitelus? rolleyes.gif


Făina integrală nu prea creşte. Iar niţeluş înseamnă foarte puţin. Aşa, doar cît să-i de gust.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luanda
mesaj Feb 1 2009, 08:59 PM


Planetareasa


Grup: Membri
Postari: 2,414
Inregistrat pe: 4-February 07
De la: Undeva in Africa
Membrul Nr.: 36,361



QUOTE(n_puiu @ Feb 1 2009, 08:13 PM) *
Făina integrală nu prea creşte. Iar niţeluş înseamnă foarte puţin. Aşa, doar cît să-i de gust.


Ai dreptate n_puiu, nu au crescu daaaaaaaa-s buneeeeeee!!! Tuoameee imi vine sa o pup pe Raluca! Pun poza mai tarziu acum sunt busy cu niste pateuri biggrin.gif!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raluca elena
mesaj Feb 1 2009, 09:08 PM


By myself


Grup: Membri
Postari: 3,513
Inregistrat pe: 25-March 07
Membrul Nr.: 37,102



Luanda, am bucur ca iti plac! Sa fiu sincera nici la mine nu cresc intotdeauna, dar nu-i bai ca la gust sint grozave! sau se mai intimpla sa creasca in cuptor apoi sa se lase cind le scot.... Cred ca depinde de faina....

Mie faina integrala imi place mult, dar sa fiu sincera nu as stii sa aproximez proportia, ca e un pic mai grea decit cea alba. Dar e bine ca te-ai descurcat! Statul la rece nu e obigatoriu, dar parca aluatul odihnit se intinde mai frumos. De aia am zis nitelus tongue.gif

Edit: fugi si papa ca sint bune calde smile.gif

Acest mesaj a fost editat de raluca elena: Feb 1 2009, 09:11 PM


--------------------
raluca

Trust no one!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luanda
mesaj Feb 3 2009, 12:28 AM


Planetareasa


Grup: Membri
Postari: 2,414
Inregistrat pe: 4-February 07
De la: Undeva in Africa
Membrul Nr.: 36,361



QUOTE(raluca elena @ Feb 1 2009, 09:08 PM) *
Luanda, am bucur ca iti plac! Sa fiu sincera nici la mine nu cresc intotdeauna, dar nu-i bai ca la gust sint grozave! sau se mai intimpla sa creasca in cuptor apoi sa se lase cind le scot.... Cred ca depinde de faina....

Mie faina integrala imi place mult, dar sa fiu sincera nu as stii sa aproximez proportia, ca e un pic mai grea decit cea alba. Dar e bine ca te-ai descurcat! Statul la rece nu e obigatoriu, dar parca aluatul odihnit se intinde mai frumos. De aia am zis nitelus tongue.gif

Edit: fugi si papa ca sint bune calde smile.gif



Daca ma vedeai aseara biggrin.gif cu laptopul in bucatarie pe pervaz, cu un ochi la guguloiul tau si unul la al meu. Am pus faina pana cand guguloiele aratau la fel. Eu am interpretat nitzelus-ul "baga-l la congeleator ca accelerezi procesul!". Si folie la ce imi mai trebuie? Ca nu il las mult si oricum congi are decat o sticla in el deci e curat...fara mirosuri bun sa te dai cu schiurile in el. S-a intarit guguloiu meu!!!!! Dar acum stiu de ce tb folie tongue.gif si de ce tb bagat la frigider si nu la congelator biggrin.gif. Am misunat pe langa el guguloi, l-am mangaiat, gata gata sa il bag in cuptorul cu microunde sa il blegesc dar pana la urma s-a blegit singur fara daune.

Asta e rezultatul. Bune rau si calde si reci. Data aviatoare le fac doar cu oregano si le mananc dimineata cu iaurt. Astea au fost picante si au mers seara cu bere.

Imagine Atasata

pupic.gif ca mie tare mult imi plac retele astea fara multa truda si rezultate spectaculoase!! Unde mai pui ca mi-o intrat reteta in cap usor..c.antitati egale si tzaca paca...ia pateul!!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Neta
mesaj Feb 4 2009, 02:26 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,290
Inregistrat pe: 2-January 05
De la: In afara Romaniei si in Ea
Membrul Nr.: 19,931



Ieri am facut aluatul....

Imagine Atasata


Azi facut pateuri cu branza

Imagine Atasata


Imagine Atasata

Foarte bune, ce mai, aluat frantuzesc.



Felicitari pentru reusita reteta... floare.gif











--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luanda
mesaj Feb 4 2009, 03:39 PM


Planetareasa


Grup: Membri
Postari: 2,414
Inregistrat pe: 4-February 07
De la: Undeva in Africa
Membrul Nr.: 36,361



Neta ti-au crescut ca nebunele!! Domle se vede mana! Eu sigur o sa le repet in tara pt ca acum nici jaful ala de branza cauciuc nu il mai gasesc! mad.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Neta
mesaj Feb 4 2009, 04:07 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,290
Inregistrat pe: 2-January 05
De la: In afara Romaniei si in Ea
Membrul Nr.: 19,931



Da, au crescut frumos si sunt foarte fine.

S-a mai discutat cum sa faci branza de vaci in casa, asa ca , cu putina rabdare dai de postarile respective. In linii mari se poate face branza aciduland lapte si apoi se strecoara branza separata si se scurge...
Sau se pune iaurt la scurs in tifon... biggrin.gif


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Neta
mesaj Feb 4 2009, 04:14 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,290
Inregistrat pe: 2-January 05
De la: In afara Romaniei si in Ea
Membrul Nr.: 19,931



http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...zica-proaspata/


Branzica proaspata a lui Maya. floare.gif


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bunny
mesaj Feb 4 2009, 04:32 PM


Sancho Panda


Grup: Membri
Postari: 1,956
Inregistrat pe: 25-February 08
De la: Wonderland
Membrul Nr.: 41,763



Raluca, acum am pus acum aluatul in frigider biggrin.gif Am dat intamplator peste reteta asta, si cum aveam ceva branzica in frigider am prestat. Cand ma intorc, fac pateurile. Tine-mi pumnii!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

4 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 29th July 2014 - 04:45 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare