![]() ![]() |
Oct 31 2010, 03:44 PM
Trimis la
|
|||||||
![]() The Landlady Grup: Best romantic story teller Postari: 7,090 Inregistrat pe: 16-November 05 De la: Does it matter? Membrul Nr.: 28,886 |
Cele necesare: - 350g ciuperci asortate (oyster, shiitake, chanterelles) - o legatura mica patrunjel, tocat - 30g unt - ulei masline - jumatate ceapa rosie, feliata subtire - sare de mare - piper proaspat macinat - 150ml smantana lichida (single cream) - 1 lamaie - paine pt servit Preparare: - punem untul la foc si cand incepe sa se topeasca adaugam cateva picaturi de ulei de masline - adaugam ciupercile, ceapa, sare si piper - amestecam totul si lasam pe foc timp de 8-10 minute pana ce se inmoaie ceapa si ciupercile - adaugam patrunjelul si smantana; amestecam si lasam in continuare un minut pana ce smantana ajunge la punctul de fierbere, apoi micsoram focul si mai lasam inca un minut dupa care dam la o parte - adaugam sucul de lamaie, potrivim de sare si piper si gata se serveste cu paine calda .. eu am avut o bagheta simplu si bun .. parc-am mancat carne -------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
||||||
|
|
|||||||
Oct 31 2010, 04:08 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 6,170 Inregistrat pe: 19-May 07 De la: Oradea-Brescia Membrul Nr.: 37,805 |
eu oricand as da carnea pe ciuperci si peste :)
la sfarsit in loc de lamaie eu pun 1 lingura de iaurt acru (ceva genul ce am facut cu gnocchi aia vineri era similar doar ca nu stia ca e marca Jamie :)) ) |
|
|
|
|
|
|
Oct 31 2010, 04:19 PM
Trimis la
|
|
![]() in coltzul advers Grup: Membri de onoare Postari: 24,480 Inregistrat pe: 6-February 04 De la: stanga la dreapta Membrul Nr.: 11,709 |
|
|
|
|
Oct 31 2010, 04:22 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 14,857 Inregistrat pe: 28-February 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 2,618 |
oyster sunt pleurotus (pastrav de fag), shiitake nu se traduc, asa le chama, aici se gasesc greu si cel mai des uscate si scumpe, chanterelles sunt galbiori, tocmai le-a trecut sezonul. gata, ma iertati de intromisiune -------------------- |
|
|
|
Oct 31 2010, 04:25 PM
Trimis la
|
|
![]() The Landlady Grup: Best romantic story teller Postari: 7,090 Inregistrat pe: 16-November 05 De la: Does it matter? Membrul Nr.: 28,886 |
eu oricand as da carnea pe ciuperci si peste :) la sfarsit in loc de lamaie eu pun 1 lingura de iaurt acru (ceva genul ce am facut cu gnocchi aia vineri era similar doar ca nu stia ca e marca Jamie :)) ) daca nu de doua, trei ori pe saptamana, macar odata si tot mananc peste tu ai simtul mult mai dezvoltat in ale gatitului -------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
Oct 31 2010, 04:29 PM
Trimis la
|
|
hai ca ma mut aci pana nu ne muta cineva cu sutu-n dos de pe ce gatim azi :D oyster sunt pleurotus (pastrav de fag), shiitake nu se traduc, asa le chama, aici se gasesc greu si cel mai des uscate si scumpe, chanterelles sunt galbiori, tocmai le-a trecut sezonul. gata, ma iertati de intromisiune nu ca e bine de stiut .. acum stiu si eu care sunt galbiorii aici si pleurotus p-astea le-am gasit proaspete iar galbiorii nu aveau decat uscati azi in stoc; si n-am mai luat aici la fel, astea-s mai scumpe decat alte soiuri -------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
Oct 31 2010, 04:33 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 14,857 Inregistrat pe: 28-February 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 2,618 |
sunt si mult mai bune, cred ca de aia, alea din padure zic. in tigaie cred ca sunt de cultura dar nici alea nu se cresc asa usor.
eu am o nelamurire cu single cream daca se poate sa imi explici. e smantana dulce, nefermentata? -------------------- |
|
|
|
Oct 31 2010, 04:38 PM
Trimis la
|
|
Rebello, m-ai atins la corazon cu ciupercile tale, imi ploua-n gura. O sa vezi curand ( pe undeva, cumva), si ciuperca mea, dupa reteta ta, promit cu mana pe cravata de pionier pupaturi whaaaaat?!?! esti sigura ca n-ai gresit topicul dac-o sa faci tu asta, nustiu, ceva se va intampla..mare eveniment si io care nici nu vroiam sa mai postez reteta ca mi s-a parut banala, nimic din cale-afara..totusi, m-am gandit ca cineva care intr-o zi n-are chef sa stea cu orele in bucatarie, nu e o idee rea cu ciupercile astea :) deci is bune rau, promit si eu asta si sper sa-ti placa si tie la fel de mult -------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
Oct 31 2010, 04:47 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 6,170 Inregistrat pe: 19-May 07 De la: Oradea-Brescia Membrul Nr.: 37,805 |
daca nu de doua, trei ori pe saptamana, macar odata si tot mananc peste tu ai simtul mult mai dezvoltat in ale gatitului iar eu de vreo 3 zile ca fac ceva peste si alte vietati marine :) numai ca daca sunt racita iti dai seama cat simt gustul ala buuuuun :) merci de laude oricat de simpla ar fi dar e super buna reteta asta, daca si Poca a aparut(se pricepe deh) :) |
|
|
|
Oct 31 2010, 04:50 PM
Trimis la
|
|
eu am o nelamurire cu single cream daca se poate sa imi explici. e smantana dulce, nefermentata? da, smantana dulce - light .. in general e perfecta pt sosuri la mancare mai e si double cream - ce-o folosesc la frisca/creme pt dulciuri si heavy cream - smantana groasa la noi -------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
Oct 31 2010, 04:56 PM
Trimis la
|
|
iar eu de vreo 3 zile ca fac ceva peste si alte vietati marine desi stau departe de mare, peste se gaseste proaspat si bun .. cu celelalte vietati mai rar, desi imi plac de mor; as manca in fiecare zi daca se poate .. dar nu prea ma arunc dupa ele in supermarcheturi ca nu-s ca la voi, totusi .. avem joia piata in oras cu toate vietatile astea proaspat prinse in ziua aia si atunci ma aprovizionez si delectez si io -------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
Oct 31 2010, 06:06 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatori Postari: 7,634 Inregistrat pe: 13-December 06 De la: Israel Membrul Nr.: 35,433 |
hai ca ma mut aci pana nu ne muta cineva cu sutu-n dos de pe ce gatim azi :D cine si de ce sa te mute ? Rebelo!!! da sa te pup! de ciuperci sau pui cu smantana nu ma satur niciodata/sau ardei copti cu smantana. -------------------- Fan n_Puiu.
|
|
|
|
Oct 31 2010, 07:20 PM
Trimis la
|
|
Rebelo!!! da sa te pup! de ciuperci sau pui cu smantana nu ma satur niciodata/sau ardei copti cu smantana. te pup si eu si te mai pup odata daca-mi spui despre care ardei copti este vorba: acei traditionali umpluti sau e vorba de ceva special ce prepari tu -------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
Oct 31 2010, 07:23 PM
Trimis la
|
|
![]() in coltzul advers Grup: Membri de onoare Postari: 24,480 Inregistrat pe: 6-February 04 De la: stanga la dreapta Membrul Nr.: 11,709 |
hai ca ma mut aci pana nu ne muta cineva cu sutu-n dos de pe ce gatim azi :D oyster sunt pleurotus (pastrav de fag), shiitake nu se traduc, asa le chama, aici se gasesc greu si cel mai des uscate si scumpe, chanterelles sunt galbiori, tocmai le-a trecut sezonul. gata, ma iertati de intromisiune da' cu champignoane ce-are daca facem ? whaaaaat?!?! esti sigura ca n-ai gresit topicul dac-o sa faci tu asta, nustiu, ceva se va intampla..mare eveniment si io care nici nu vroiam sa mai postez reteta ca mi s-a parut banala, nimic din cale-afara..totusi, m-am gandit ca cineva care intr-o zi n-are chef sa stea cu orele in bucatarie, nu e o idee rea cu ciupercile astea :) deci is bune rau, promit si eu asta si sper sa-ti placa si tie la fel de mult fata, tu crezi ca traiesc numai cu placinta si caramele ? reteta asta de micoze e prea simpla ca sa n-o nimeresc si prea usoara ca sa n-o incerc, deci la o parte ! cum o fac, vin aici ca sa ma laud, numai ca nu o s-o prestez cu shitachi, sirtaki, kakamatze d-astea, io fac cu ce ciuperci gasesc oricat de simpla ar fi dar e super buna reteta asta, daca si Poca a aparut(se pricepe deh) :) ma pricep la fel de mult ca la avioanele cu reactie, daaaarrrr, pofta e prea puternica si dorinta prea fierbinte, imi doresc ciuperci, deci o sa le am ! ole |
|
|
|
Oct 31 2010, 07:35 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
Oct 31 2010, 07:37 PM
Trimis la
|
|
da' cu champignoane ce-are daca facem ? fata, tu crezi ca traiesc numai cu placinta si caramele ? reteta asta de micoze e prea simpla ca sa n-o nimeresc si prea usoara ca sa n-o incerc, deci la o parte ! cum o fac, vin aici ca sa ma laud, numai ca nu o s-o prestez cu shitachi, sirtaki, kakamatze d-astea, io fac cu ce ciuperci gasesc ma pricep la fel de mult ca la avioanele cu reactie, daaaarrrr, pofta e prea puternica si dorinta prea fierbinte, imi doresc ciuperci, deci o sa le am ! ole poate gasesti si niste kirikokazumatze de-astea de ciuperci hai, cauta-le; se merita efortul .. ca si tu mi-ai dat de furca cu foile yufka si caimacul de-am ametit pan-am gasit ce ti-e si cu poftele astea -------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
Oct 31 2010, 07:40 PM
Trimis la
|
|
hai nu fi modesta :) chiar daca vii cand poti dar aduci tot timpul ceva bun de facut :) ca sa va tin in priza, asa cum ma tineti si voi pe mine pe rebela de ex am facut-o s-o presteze pe carmella, iar ea acu vine cu ciupercella , iar io cum o preferella, o prestezella |
|
|
|
Oct 31 2010, 07:43 PM
Trimis la
|
|
poate gasesti si niste kirikokazumatze de-astea de ciuperci hai, cauta-le; se merita efortul .. ca si tu mi-ai dat de furca cu foile yufka si caimacul de-am ametit pan-am gasit ce ti-e si cu poftele astea o sa caut damea-s palme, da' daca nu gasesc in prima zi, prestez cu prima ciuperca zarita de maine plec dupa ciuperci |
|
|
|
Oct 31 2010, 08:27 PM
Trimis la
|
|
ca sa va tin in priza, asa cum ma tineti si voi pe mine pe rebela de ex am facut-o s-o presteze pe carmella, iar ea acu vine cu ciupercella , iar io cum o preferella, o prestezella caramella o tin in tolba pana ma pun sa fac pe ''spargatorul de nuci'' ca ploua si imi umplu astia casa de sparg ei pe aici, vreauuu cu muuulte nuci ! |
|
|
|
Oct 31 2010, 08:33 PM
Trimis la
|
|
ploua si imi umplu astia casa de sparg ei pe aici, vreauuu cu muuulte nuci ! adica ar trebui sa fie o idee buna .. daca ploua si ca sa nu se plictiseasca, da-le de lucru ceva in casa :)) .. oricum, curatenie, tot tu faci -------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|