Reply to this topicStart new topic
> cea mai usoara si rapida prajitura
Yandira
mesaj Feb 17 2005, 08:41 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,336
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Mexic
Membrul Nr.: 11,099



Se ia aluat de foitaj, se intinde cu facaletul cat forma de cuptor. Se stropeste forma cu putina apa. Se pune aluatul si deasupra se bat doua trei oua cu iaurt de fructe. Se baga la cuptor. Si gata. Nu ma intrebati de cantitati caci depinde de cat e de mare forma si cum se vinde la voi iaurtul. Dar sa vedeti ce bun e. Dupa ce il faceti puteti inventa ca se presteaza la creatii (adaus de fructe, etc). Mai usor ca asta ..nici painea unsa cu marmelada icon_lol.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
angelique
mesaj Feb 17 2005, 10:04 PM


fata de treaba


Grup: Membri
Postari: 1,317
Inregistrat pe: 17-March 04
De la: milano
Membrul Nr.: 12,812



Yandira ,cat e de usoara eu tot mai vreau ajutor:se pune in tava cu bordura asa-i?nu imi zice e e deficienta intrebarea icon_redface.gif


--------------------
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yandira
mesaj Feb 17 2005, 10:35 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,336
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Mexic
Membrul Nr.: 11,099



No, no e deficiente, deficiente yo ca m-am grabit. Trebuie sa fie o tava inalta caci creste la cuptor. Mi cum nu imi place foitajul crescut, dar folosesc mult acest aluat, il intind bine cu facaletul ca sa ramana cam 2 cm. Asa imi place mie. Si atunci stiu ca n-o sa mai creasca mult la cuptor. Daca iti place inalt, intinde-l usor si evident va creste mai mult. Cred ca ti-ai dat seama ca e nevoie doar de cateva oua, doar atat cat sa coaguleze iaurtul. Eu incalzesc cuptorul bine si cand bag prajitura o las vreo 10 minute la temperatura inalta (250)Ca sa creasca bine aluatul si apoi o cobor la 180. Cam asta e tot. Acum eu pun yaurt de capsuni si pun si capsuni desupra. Evident trebuie inteles ca vor lasa apa si atunci pun putin gris. Si cu iaurt de prune si prune e tare bun dar cu prunele decojite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yandira
mesaj Feb 17 2005, 10:50 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,336
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Mexic
Membrul Nr.: 11,099




Uitasem principalul icon_exclaim.gif icon_question.gif Ca iaurtul trebuie sa fie din cel cu fructe si zahar. Daca e natural atunci se pune zahar dupa plac.Offf, asa-s eu, dar..imi trece ca plec acum acasa. icon_cheers.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
angelique
mesaj Feb 17 2005, 10:55 PM


fata de treaba


Grup: Membri
Postari: 1,317
Inregistrat pe: 17-March 04
De la: milano
Membrul Nr.: 12,812



si eu sant obosita ,abia dupa ce am citit de 4 ori am inteles:aluat,pana atunci imi ziceam ,dar de ce il intinde Yandira ,nu-i destul de intins(ca aici la noi se cumpara gata intins are vreo 3 mm)asa ca pana nu gasesc aluat nu ma apuc sa fac ca mi-e lene sa fac aluat de foietaj


--------------------
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jan 21 2006, 07:11 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Tot ceva cu foetaj,simplu ,rapid si bunutz icon_biggrin.gif

Aluat foetaj cumparat
rahat
zahar pudra

Se taie aluatul patratele si s epun bucatelele de rahat peste..cuptorul se încalzeste în prealabil la 200°C
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jan 21 2006, 07:12 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



..se da forma de cornulete,se pun într-o tava pe hîrtie de copt,si s edau la cuptor icon_smile.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jan 21 2006, 07:13 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Se pudreaza cu zahar icon_smile.gif si gata ..
S-au umflat ca nebunele icon_biggrin.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Feb 12 2006, 12:17 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



prajiturā cu lāmâie.
125 gr zahar pudrā+200 gr fāina( sau 150 fāina 50gr maizena) + 200 gr alune mācinate ( sau nuci sau amande sau ce aveti) + 250 gr unt +praf de sare. se pun in mixer si se mixeazā bine.
se intinde acest aluat cu mâna intr-o tavā dreptunghiularā ( cu hârtie sau unsa si infāinatā ).se pune la cuptor 15 min la 180-200°C.
în acest timp, în mixer se pun 350 gr zahar tos+coaja si zeama de la 3 lāmâi+ 4 oua întregi+4linguri rase de fainā. se mixeazā totul ,si se toarnā peste compozitia din tavā ( rumenitā dupa cele 15 min) se repune la cuptor 15 min si când e gata se scoate, se pudreaza cu zahar pudra ,se lasa la rācit si se taie cubulete.

chec cu morcovi ( gâteau aux carottes)
300 gr morcovi rasi pe razatoarea cea mai mica ( bircher in elvetia)+200gr zahar+ 5 oua+300gr amande( sau alune) macinate+ 60 gr faina+ suc si coaja de la o lāmâie.
se freaca galbenusele cu zahārul, se adauga pe rand morcovii,amandele,faina, coaja si sucul de lāmâie si in final albusele spuma. se pune intr-o forma rotunda cu diametru de 26 cm, se lasa 40-50 de min la 180°C in cuptor.
când e gata se pune o glazura din 150 gr zahar pudra+ 1 ling de kirch ( tuica ) sau suc lāmâie si eventual câteva picaturi de apa daca trebuie, sau orice alta glazura "maison" care va`place

prājitura cu ciocolatā
200 gr zahār tos +250 gr ciocolatā amara+250 gr unt se pun la topit la bain-marie, dupa care se lasā sā se raceasca foarte bine( chiar la temp camerei, sau afara, niciodata în frigo )
în compozitia obtinuta se pun 6 gālbenusuri, se amestecā, 4 linguri rase de fāinā si 2 de maizena,se amestecā,si in final cele 6 albuse bātute spumā. se pune compozitia într-o tavā ( rotunda,pātratā sau cum vreti) si se lasā la cuptor 200-220°C cam 25 min ( depinde de cuptor si de cât o vreti de moale in interior )


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 21st April 2014 - 04:42 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare