Reply to this topicStart new topic
> Cum sa prepar cus-cus ?
ADITA
mesaj Nov 18 2005, 12:59 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 79
Inregistrat pe: 17-November 05
Membrul Nr.: 28,896



Buna tuturor !!!
Sunt incepatoare pe acest forum , dar va zic ca am citi deja o parte din retetele postate aici . Chiar am si inccercat cateva , care ...culmea...mi-au si reusit .
Acum vin cu o intrebare , cum sa pregatesc cus-cus-ul , recunosc ca nu am gatit niciodata pana acum , dar tot auzind pe unii,altii ca mananca , am zis sa incerc si eu . Eventual sa-mi spuneti si ceva garnituri langa care il pot servi .
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rodica.
mesaj Nov 18 2005, 02:46 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 19
Inregistrat pe: 28-October 05
De la: Montreal Canada
Membrul Nr.: 28,512



Draga Anita

Eu am primit cadou acum 3 ani o cuscusiera care de fapt este o oala mai inalta care are deasupra o alta cratita mai mica cu gauri mici pe fund in care se pune cuscusul - daca nu ai poti folosi o cratita in care se fac legume la abur.

Eu fac mai multe retete cu diferite feluri de carne- toate ies foarte bune. Poti face si fara carne de loc


Deci:

- 500 gr carne taiata in cuburi - vita , pui sau miel
- 2 cepe mai mari taiate in cuburi mai mari
- 3-4 catei de ustoroi
- safran daca ai
- o lingurita de paprika
- jumatate de lingurita de scortisoara.....deh este reteta marocana si ei folosesc multe condimente neobisnuite noua dar da un gust excellent
- un ardei rosu iute curatat de seminte si taiat marunt
- jumatate de lingurita de gingembre(nu stiu unde esti ca ti-as trimite daca nu ai )
- 250 gr de morcovi taiat mare in lungime
- 500 gr cuscus
- 250 telina radacina taiata in cuburi mari
- 2-3 dovlecei taiati cuburi mari
- 2 linguri de ulei de masline
- cartofi taiat cuburi mari
- o legatuta de patrunjel
- coriandru
- 50 gr unt
- sare si piper dupa gust

Se pune carnea, se adauga 1 l apa, apoi legumele si mirodeniile,se da totul in clocot apoi se acopera si se lasa la fiert la foc mic cam 30 minute

Se pune cuscusul intr-un vas si se adauga 30 ml de apa: se amesteca si se lasa 10 min.Apoi iar 30 ml de apa si se amesteca cu furculita ca sa se separe boabele de cuscus: se lasa iar 10 minute sa se umfle. Apoi se pune in recipientul superior al unui vas special pt aburi sau o....cuscusiera - in vasul inferior puni apa la clocotit timp de10 minute

Transferati cuscusul pe un platou si amestecati cu putin unt iar in mijlocul lui puneti amestecul de carne si legume....

Pofta buna!







--------------------
Rodica[font=Verdana][font=Franklin Gothic Medium][size=6]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rodica.
mesaj Nov 18 2005, 02:47 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 19
Inregistrat pe: 28-October 05
De la: Montreal Canada
Membrul Nr.: 28,512



Scuza-ma, bucuroasa ca te pot ajuta ti-am schimbat numele.....Nu te supara! Te imbogatesti!!!!!


Rodica


--------------------
Rodica[font=Verdana][font=Franklin Gothic Medium][size=6]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Nov 18 2005, 09:08 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760




Uită-te şi pe aici
http://www.culinar.ro/forum/index.php?act=ST&f=2&t=3756&st=0
http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...32&hl=cous+cous

Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Nov 18 2005, 10:21 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Adita,Rodica
Bine ati venit pe culinar, fetelor icon_smile.gif

Rodica,ma poti boteza si pe mine?? icon_biggrin.gif ..nu de alta,dar nu mi-ar strica niste bogatii ,acum ,Ónainte de craciun icon_razz.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ADITA
mesaj Nov 18 2005, 02:20 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 79
Inregistrat pe: 17-November 05
Membrul Nr.: 28,896



icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif pentru primirea facute .
In legatura cu cus-cus-ul m-am gandit sa fac langa el un sosulet cu carne sau niste carnaciori oltenesti prajiti Ce parere aveti , merge ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ADITA
mesaj Nov 18 2005, 02:21 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 79
Inregistrat pe: 17-November 05
Membrul Nr.: 28,896



Rodica , stai linistita ca nu m-am suparat pentru " botez " .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amandina
mesaj Nov 20 2005, 04:25 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 86
Inregistrat pe: 20-August 05
De la: oradea
Membrul Nr.: 26,595



Adita, ma gindesc ca e vorba de cus-cus-ul cumparat sub forma de paste, nu?

eu il fac in felul urmator:

cind il fac cu friptura, pregatesc intii friptura separat, iar sosul de la friptura il folosesc apoi la cuc-cus, asa e mai gustos

dar se poate folosi de la inceput ulei simplu

deci, se pune uleiul ramas de la friptura sau uleiul simplu intr-un vas de teflon, se pune o ceapa taiata, se caleste un pic, apoi se pune cus-cus-ul, si se prajesc pastele asa, numai in ulei, pina se rumenesc
se amesteca tot timpul
intre timp se pune apa la fiert intr-un vas separat
cind pastele s-au rumenit bine, se adauga putina apa
si tot asa pina pastele absorb toata apa
nu se pune apa multa dintr-o data pt ca se flescaiesc, apa trebuie sa fie clocotita, si se pune putin cite putin, cite 2-3 linguri
se amesteca tot timpul
se lasa pina se inmoaie bine pastele (gusti si tu)

intre timp se condimenteaza cu sare si piper, iar la sfirsit se poate pune patrunjel tocat
se pot folosi si alte condimente

asta e retata mea (de fapt a mamei mele), mai simpla, e drept dar iese foarte bun mai ales daca se prepara in sosul de la friptura
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ADITA
mesaj Nov 20 2005, 09:02 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 79
Inregistrat pe: 17-November 05
Membrul Nr.: 28,896



Amandina , intr-adevar despre cus-cus-ul sub forma de paste din comert era vorba . Maine il gatesc exact asa cum mi-ai scris si o sa-ti spun daca imi iese bun si daca a avut trecere la ai mei .
Mersi mult de reteta si mai astept si alte feluri de prepare .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ADITA
mesaj Nov 21 2005, 06:41 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 79
Inregistrat pe: 17-November 05
Membrul Nr.: 28,896



Amandina , vreau sa-ti spun ca e un deliciu cus-cus-ul preparat dupa reteta ta . pana si cea mica ( 11 luni ) a mancat foarte bine . Multumesc inca o dat pentru reteta .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amandina
mesaj Nov 21 2005, 09:23 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 86
Inregistrat pe: 20-August 05
De la: oradea
Membrul Nr.: 26,595



Adita, imi pare tare bine ca ti-am fost de folos!
mai ales ca i-a placut si fetitei tale ... chiar sint bucuroasa si mi-ai dat o idee ... nici eu n-am mai facut de mult cus-cus, asa ca o sa fac, caci si pustilor mei le place!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alexe Elena 1990...
mesaj Dec 11 2005, 03:01 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 30-December 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 19,904



Adita, te rog spune-mi si mie de unde ai luat cus-cus sau macar ce firma e. Eu am tot cautat dar nu am gasit. Ma refer la cus-cus-ul sub forma de paste.
Multumesc mult,
Elly
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ADITA
mesaj Dec 14 2005, 12:17 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 79
Inregistrat pe: 17-November 05
Membrul Nr.: 28,896



Buna Elena !
Scuze ca nu am scris mai repede dar am avut niste musafiri si am fost foarte ocupata .
Cus-cus am cumparata de la magazinul Artima , firma e " Arnos " , dar eu cred ca gasesti la orice magazin alimentar sau daca nu vezi ca am vazut si in Metro si Selgros .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rodica_suedia
mesaj Jan 17 2006, 01:31 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 8
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 14,228



Sunt noua pe acest forum si nu stiu cum sa ma adresez , dar daca de la inceput am facut o gafa imi cer scuze.Am remercat ce bune gospodine sunteti, dragutze si spontane ..si m-am gandit ca tonusul vostru mi-ar face si mie bine.Voi stiti asa de multe incat orice reteta as vrea sa o postez pe forum , deja este rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj Jan 17 2006, 02:03 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



Am postat si eu o reteta de cous cous cu carne si legume,o gasesti la "retete in imagini"


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Jan 17 2006, 03:16 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



rodica, intr-adevar este foarte faina atmosfera aici si sunt convinsa ca o sa inveti multe, si noi de la tine si ca o sa poti posta si tu retete icon_smile.gif
welcome


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Austriaca
mesaj Jan 18 2006, 09:38 AM


Big Chef


Grup: Banned
Postari: 503
Inregistrat pe: 15-December 04
Membrul Nr.: 19,459



Couscous picant

8 linguri couscous
3 linguri ulei de masline
125 ml supa pui (numai lichidul)
doi pumni de dovlecei tocati bucatzele mici
doi pumni de rosii taiata cubuletze mici
doi pumni de ardei gras tocat marunt
o lingura de patrunjel tocat
o lingura de busuioc
un virf de cutzit (sau mai mult) Sambal Oelek
sare, piper

Couscousul se incinge putzin in uleiul de masline, se stinge cu supa de pui si se fierbe 5 minute. Se adauga legumele, se mai lasa pe foc 3 minute se potriveste de sare, piper si Sambal Oelek si se serveste presarat cu verdeatza.

Merge linga o fripturica de miel sau alte fripturi inabusite.

Cosucous cu pastai de mazare tinara

120 ml lapte de cococs
120 g couscous
o ceapa tocata marunt
un catzel de usturoi presat
o bucatica mica de ghimbir ras
150 g pastai de mazare tinara
2 linguri ulei de masline
1 lingura praf de curry
150 ml supa de legume
o lingura suc de lamiie verde (lime)

Couscousul se amesteca in laptele de cocos fiert cu sare si se lasa sa se umfle (cam 10 minute).
Pastaile de mazare se taie in jumatati si se fierb 5 minute, in apa cu sare.
Se incinge uleiul de masline, se calesc ceapa si usturoiul si se presara cu praful de curry.Se pun ghimbirul si supa se fierbe totul 5 minute, dupa care se adauga couscous-ul inmuiat si "afinat" si pastaile. Se lasa totul pe foc mic, inca 5 minute. Se potriveste de sare, piper si zeama de lime si se serveste linga...un piept de pui prajit, de ex.


--------------------
Nesimtzita si aroganta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pisikul
mesaj Jan 3 2008, 04:26 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 30-April 07
Membrul Nr.: 37,578



QUOTE(ADITA @ Nov 18 2005, 12:59 AM) *
Buna tuturor !!!
Sunt incepatoare pe acest forum , dar va zic ca am citi deja o parte din retetele postate aici . Chiar am si inccercat cateva , care ...culmea...mi-au si reusit .
Acum vin cu o intrebare , cum sa pregatesc cus-cus-ul , recunosc ca nu am gatit niciodata pana acum , dar tot auzind pe unii,altii ca mananca , am zis sa incerc si eu . Eventual sa-mi spuneti si ceva garnituri langa care il pot servi .
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri !!!

da, foarte buna intrebare... dry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 20th September 2014 - 01:54 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
ParolńÉ
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare