3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Cum se face mamaliga?, Nu radeti, va rog!
HUGIANU CIPRIAN ...
mesaj Jan 9 2006, 04:26 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 7
Inregistrat pe: 12-August 05
De la: Sfantu Gheorghe (Covasna)
Membrul Nr.: 26,378



Sper sa nu radeti de mine ca pun o asemenea intrebare!
Malaiul pe care il folosesc este grisat dar nu reusesc sa o fac in asa fel incat malaiul sa fiarba cum se cade. Imi puteti explica si mie cum trebuie facuta mamaliga ca sa iasa buna (dar asa, pe indelete si cu amanunte, ca la un incepator.
Cu multumiri, Ciprian
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcel marcel
mesaj Jan 9 2006, 05:17 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 448
Inregistrat pe: 21-April 05
De la: camara vecinilor
Membrul Nr.: 23,540



Nu e nimic de ras....Omu' cat traieste invata...!!!
Eu o fac din "ochi" dar retea ar fi cam asta.
1 litru apa
1 ligurita unt ( sau o lingura ulei )
3-400 gr. malai depinde de cat de vartoasa vrei mamaliga
1 lingurita sare

Se pune apa la fiert intr-o oala mai mare im preuna cu sarea si untul. Cand apa fierbe se toarna in ploaie, malaiul cam 1/3 si se amesteca continuu. Cand incepe se se ingoase ( dupa cca. 1-2 min.) se toarna si restul malaiului si nu se mai amesteca. Se lasa cam 10 minute si apoi se amesteca voios si cu spor... laugh.gif se mai lasa 2-3 min. dar cu atentie sa nu se arda pe fund. daca chiar se arde ( se simte la miros ) nu se mai insista cu amestacatul si se ia repede de pe foc se toarna in alt vas rezistent la foc si se ma da la cuptor pana se ingroasa (daca mai este nevoie)...


--------------------
Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcel marcel
mesaj Jan 9 2006, 05:25 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 448
Inregistrat pe: 21-April 05
De la: camara vecinilor
Membrul Nr.: 23,540



Reteta de mai sus o folosesc la malaiul grisat. La cel simplu procurat de la tara e mai lung timpul de firbere, peste 30 de min. iar oala in care fierb este inlocuita obligatoriu cu ceaunul traditional... icon_razz.gif


--------------------
Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HUGIANU CIPRIAN ...
mesaj Jan 10 2006, 09:10 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 7
Inregistrat pe: 12-August 05
De la: Sfantu Gheorghe (Covasna)
Membrul Nr.: 26,378




Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Ciprian
Go to the top of the page
 
+Quote Post
boni
mesaj Jan 10 2006, 11:38 AM


doar monti...


Grup: Membri
Postari: 2,135
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: Sibiu (Romania)
Membrul Nr.: 14,218



daca vrei sa servesti mamaliga cu branzi si/sau smantana poti sa o fierbi in lapte, dupa instructiunie de mai sus. e foarte gustoasa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Jan 10 2006, 11:43 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



mi se pare foarte complicata reteta de mai sus, eu o fac foarte simpla, numai ca nu stiu sa zic cantitati, oricum, daca vrei o reteta simpla...pui apa la fiert, cata mamaliga vrei sa ai in final, pui sare, apoi cand apa clocoteste poti pune un pumn de faina, odata, asta cam la 500-700ml de apa, ii faci cruce (asa face bunica mea) adica strapungi malaiul pana la fund in cruce, apoi il lasi sa fiarba, dupa vreo 5-10min il amesteci bine bine ca sa se omogenizeze, daca mai e nevoie de faina, mai poti pune putina, in ploaie, si dai focul mai mare, o lasi sa rasufle, o rastorni, si, gata wink.gif


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcel marcel
mesaj Jan 10 2006, 12:31 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 448
Inregistrat pe: 21-April 05
De la: camara vecinilor
Membrul Nr.: 23,540



Nu vad diferenta.... cool.gif
Poate untul..?! e oricum, facultativ dar e mai buna cu decat fara mai ales la malaiul grisat care e mai fad


--------------------
Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Jan 10 2006, 12:44 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



la faza cu cuptorul ma refeream, mi se pare cam multa bataie de cap pt o biata mamaliga wink.gif


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcel marcel
mesaj Jan 10 2006, 12:51 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 448
Inregistrat pe: 21-April 05
De la: camara vecinilor
Membrul Nr.: 23,540



hmm, mda....din "secretele bunicii.." ....era vorba daca se prinde mamaliga si o arzi...si inca nu e fiert malaiul...o rastorni in alta oala si o dai la cuptor...

Acest mesaj a fost editat de marcel marcel: Jan 10 2006, 12:52 PM


--------------------
Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Jan 10 2006, 12:53 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



nu mai simplu faci alta? icon_rotf.gif

nu vreau sa te necajesc, nu te irita wink.gif


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcel marcel
mesaj Jan 10 2006, 12:57 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 448
Inregistrat pe: 21-April 05
De la: camara vecinilor
Membrul Nr.: 23,540



...hahaha....ba da....ai dreptate wink.gif


--------------------
Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
n_puiu
mesaj Jan 10 2006, 01:06 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,562
Inregistrat pe: 1-September 03
De la: Dîn Corleone
Membrul Nr.: 8,842



Diferenţa, exceptnd untul şi cuptorul mi se pare că este asta:
- Marcel face o mămăligă ţărănească clasică, adică nti păsatul, adaugă mălai (care absoarbe abur) şi mestecă la sfrşit.
- Bogdana face o mămăliga fără păsat.

Pentru mălai grişat aş propune o mămăligă pripită, adică mălaiul adăugat n ploaie n apa care fierbe şi lăsat la foc mic 20 min, după care se mestecă. Iese mai moale dect aia ţărănească.
Ca să nu se prindă, pun vasul nu direct pe flacără, ci pe un disc de tablă (de-ăla special pentru aragaz).

Oricum, cred că cel mai important lucru e sarea, că mămăliga afumată mai merge, dar aia nesărată nu, ştiu io ce ştiu laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Jan 10 2006, 01:08 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



daca e pestele sarat sau branza, merge si mamaliga nesarata icon_razz.gif


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cris_Tina
mesaj Jan 10 2006, 02:02 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 473
Inregistrat pe: 29-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,143



Mamaliga nesarata e otrava curata!!!!!! blink.gif


--------------------
Wrong or right...Black or white...If I close my eyes...It's all the same
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Jan 10 2006, 02:49 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



eee, hai sa nu exageram, asta ar insemna ca cei ce sunt la regim mananca numai otravuri


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabitza
mesaj Jan 10 2006, 03:29 PM


Musafir :)


Grup: Membri
Postari: 952
Inregistrat pe: 12-June 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 3,715



Eu am dat multe rateuri cu mamaliga pina cind am reusit sa ajung la o formula. Folosesc malai din acela unguresc ca fierbe mai repede mamaliga. Si pun o masura malai si 3 de apa. In cazul meu, o cana de malai si trei de apa. Pun apa sa fiarba cu sare si putin ulei. Cind fierbe pun tot malaiul si amestec. Stau linga ea si amestec din cind in cind. N-as putea sa dau un timp anume, dar cred ca in 10-15 minute iese si mamaliga mea. Nu o fi ca la carte dar doar asa mi-a reusit o mamaliga cit de cit aproape de cea de la mama de acasa.
A, si mamaliga la microunde imi iese binisor icon_biggrin.gif


--------------------
"Live well, laugh often, love much"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mari-Ana
mesaj Jan 10 2006, 04:11 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,044
Inregistrat pe: 10-December 02
De la: Canada
Membrul Nr.: 5,749



QUOTE(Gabitza @ Jan 10 2006, 04:29 PM) [snapback]175449[/snapback]

A, si mamaliga la microunde imi iese binisor icon_biggrin.gif


Eu de cind am aflat(de la Maya icon_smile.gif ) ca se poate face si la microunde, numai asa o fac.


--------------------
Mari
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kiva
mesaj Jan 10 2006, 04:18 PM


aurora borealis


Grup: Membri
Postari: 712
Inregistrat pe: 29-July 04
De la: Suomi
Membrul Nr.: 15,982



QUOTE(Mari-Ana @ Jan 10 2006, 04:11 PM) [snapback]175459[/snapback]

Eu de cind am aflat(de la Maya icon_smile.gif ) ca se poate face si la microunde, numai asa o fac.


Si eu la fel! icon_razz.gif E si mai rapida si nu stai cu gandul ca se lipeste sau afuma oala.

Merci Maya dry.gif


--------------------
Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitn hyv sanottavaa, on parempi olla hiljaa!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcel marcel
mesaj Jan 12 2006, 03:27 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 448
Inregistrat pe: 21-April 05
De la: camara vecinilor
Membrul Nr.: 23,540



... eu fiind mai tzaran si mai patriot.... icon_razz.gif ....n-as indrazni sa nici in ruptul capului sa fac mamaliguta in cuptorul cu microunde...parerea mea... wink.gif


--------------------
Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Jan 12 2006, 03:45 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



marcel marcel, subscriu subscriu icon_smile.gif


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 1st October 2014 - 08:16 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare