![]() ![]() |
May 14 2006, 11:35 PM
Trimis la
|
|
![]() a dancing miracle... Grup: Membri Postari: 3,318 Inregistrat pe: 10-January 06 De la: CA Membrul Nr.: 29,765 |
Ma intereseaza cum pregatesc ei spanacul si acel sos alburiu care pare pe baza de iaurt. De asemenea nu as zice nu daca mi-ar spune cineva cum se gateste puiul acela rosu Tandori care este pur si simplu delicios. -------------------- If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm |
|
|
|
May 15 2006, 09:44 AM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,110 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
eu am o reteta de spanac cu branza de vaci *saag panir* din cartea *saveurs végétariennes de l'inde* de sumana ray.
deci 175 gr panir(cottage cheese-pun reteta mai jos)taiat in cuburi de 1 cm. 1 ceapa mare taiata in lamele subtiri. 4 catei usturoi zdrobiti. o bucata de ghimbir (ginger) ras. 350 gr de spanac (congelat) .1/2 lingurita (cc) de curcuma macinata.1/2 cc de chili ( ardei iute pisat), 1lingura (cs) de coriandru praf. 1/2 cc sare. incalziti un wok cu ulei, si prajiti "panir"-ul pana e auriu,il dati deoparte. in uleiul ramas adaugati ceapa usturoiul si ghimbir-ul,prajiti putin , adaugati spanacul.curcuma,chili,coriandr-ul,si sarea si prajiti 2-3 min. acoperiti cu capac si lasati sa fiarba la foc domol 10 min. adaugati panir-ul auriu, si continuati , amestecand mereu, pana se evapora tot lichidul. Panir:3,5 l lapte, 200 ml apa calda, 75 cl otet alb. fierbeti laptele la foc mare. dati deoparte, amestecati apa si otetul, turnati acest amestec incet in laptele fierbinte,pana cand se *covaseste* se separa un lichid albicios de particole mici de branza. puneti un stergar peste o strecuratoare, varsati usor continutul,ridicati colturile de la stregar, agatatil de robinet sau ce aveti, si lasati sa se scurga tot lichidul. presati la nevoie. e pt plat-uri dulci sau sarate. obtineti cca 600 gr de *panir* de obicei mancarurile indiene se servesc cu un sos pe baza de iaurt.raita. *raita cu castravete* 325 gr iaurt natur.1-2 ardei iuti verzi ( chili) 2 cs de coriandru tocat ( foi proaspete) 1/2 de castravete ( curatat, taiat in 2 pe lungime, se taie partea cu seminte, si apoi, se taie restul in lamele f.subtiri) 1/2 cc de pudra de cumin prajit si macinat ( se gaseste boabe in magazinele orientale) 1/2 cc sare. se bate iaurtul intr-un bol, pt a fi cremos, se adauga restul ingredientelor,se amesteca , si se da la frigo. se serveste rece. Acest mesaj a fost editat de stella: May 16 2006, 07:58 AM -------------------- |
|
|
|
|
|
|
May 15 2006, 03:17 PM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,110 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
pardon, n-am vazut cand am scris ca erau retete vegetariene. rog pe un admin sa puna la alt topic poulet tandoori. merci mult.
-------------------- |
|
|
|
May 16 2006, 07:48 AM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
|
|
|
|
May 16 2006, 07:55 AM
Trimis la
|
|
Acest mesaj a fost editat de stella: May 16 2006, 07:59 AM -------------------- |
|
|
|
May 17 2006, 05:57 AM
Trimis la
|
|
![]() a dancing miracle... Grup: Membri Postari: 3,318 Inregistrat pe: 10-January 06 De la: CA Membrul Nr.: 29,765 |
Am sa incerc retetele de sos si spanac.Daca le-ai prezentat atit de amanuntit inseamna ca si tu esti o iubitoare a mincarii indiene.Multumesc si la cit mai multe retete impartasite!
-------------------- If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
|
|
|
May 17 2006, 10:09 AM
Trimis la
|
|
tot din cartea de *saveurs végétariennes de l'inde* -sumana ray
Baigan bharta-vinete picante 450 gr vinete,3 linguri (cs) ulei, 1 ceapa mare tocata marunt,3 rosii,1cs coriandru proaspat tocat,1-2 ardei iuti verzi tocati, 1/2 lingurita (cc) de curcuma praf,1/2 cc chili praf,3/4 cc coriandru praf, 3/4 cc sare. coaceti vinetele pe gril ( ca pt salata), cojiti-le. incalziti uleiul in wok la foc domol,prajiti ceapa( mai mult sa se topeasca).adaugati rosiile,foile de coriandru, ardeiul iute verde, lasati la prajit 2-3 min. adaugati vinetele tocate,curcuma,chili, coriandru pudra,si sarea si amestecati. frigeti 10-12 min, serviti cu chappatis sau naan ( paine) naan 1cc drojdie uscata,1cc zahar,75 cl apa calduta,275 gr faina,1/2 cc sare,1/4 cc drojdie proaspata,1cs ulei, 3 cs iaurt. drojdia uscata si zaharul se amesteca cu apa si se lasa 25-20 min pana se formeaza o spuma la suprafata. faina, sarea si drojdia proaspata se amesteca , faceti o gaura in mijloc si varsati amestecul precedent., uleiul,si iaurtul si framantati 10 min, pana nu mai e lipicioasa.puneti aluatul intr-o punga de plastic unsa cu ulsi, si lasati la cald 2-3 h.pana dubleaza volumul.mai framantati odata 1-2 min, si faceti 12 bile. le intindeti fiecare bila, intr-un disc de 18 cm cca diametru. le puteti face in cuptor preincalzit la 200°C sau th 6, timp de 4-5 min pe fiecare parte, tineti naan-urile la cald in folie de aluminiu, pana se coc toate. sau se pot praji in tigaie antiaderenta doar unsa cu ulei, si tot asa se coc pe cele 2 parti, pana apar pete colorate pe disc. chappati 275 gr faina completa,1/2 cc sare, 175 cl apa calda, 2 cs de unt topit, amestecati sarea si faina,adaugati apa, pana aveti un aluat moale, framantati pana nu mai e lipicios. acoperiti si lasati 1h la odihna. impartiti in 12 bile aluatul, faceti discuri de cca 15 cm diametru, si presarati cu faina. prajiti in tigaie la foc domol cca 2 min pe fiecare parte. apoi le pasati sub grilul fierbinte pt a se umfla puti. se ung cu unt topit, si se servesc asa calde. -------------------- |
|
|
|
May 17 2006, 10:24 AM
Trimis la
|
|
Une entrée traditionnelle et rafraîchissante à déguster... avec les doigts !
Raïta de concombre (pour 4 personnes) : # 1 concombre # 1 gousse d'ail # 2 yaourts nature (yaourts grecs ou brassés) # 1 botte d'oignons nouveaux # 1 CC de graines de cumin ou de carvi # 1 bouquet de coriandre fraîche # sel, poivre Eplucher et râper le concombre sur une grosse grille. Egoutter le hachis de concombre au chinois et presser pour essorer. Emincer l'ail et les oignons. Mélanger le concombre râpé, l'ail, les oignons, ajouter les yaourts. Saler, poivrer, ajouter le cumin/carvis et la coriandre ciselée. Servir bien frais avec les parathas. Retrouvez les autres recettes de Mr. Hrundi V. Bakshi : Veau Tandoori au Quinoa, Crème de Riz aux Pistaches et Purée de Mangues Parathas aux Epinards (pour 4 personnes, 8 parathas) : # 500g de farine complète # 16 feuilles d'épinards frais # 10 g de graines de carvi # Quelques feuilles de coriandre fraîche # 1/2 CC de poivre moulu # 1/2 CC de sel Dans un saladier, mélanger la farine, la coriandre ciselée, le sel et le poivre. Pétrir en ajoutant de l'eau jusqu'à obtention d'une pâte souple et non collante. Former une boule et laisser reposer à température ambiante sous un linge humide pendant 3 heures. Laver et sécher les épinards. Retirer les cotes. Après le temps de repos, pétrir à nouveau la pâte pendant 5 minutes. Ajouter les graines de carvis. Pétrir 5 minutes encore. Former un rouleau. Diviser le rouleau en 8 parts égales. Former 8 petites boules. Aplatir chaque boule en galette et déposer 2 feuilles d'épinards. Refermer chaque galette sur les épinards et étaler en rond pour la cuisson. Griller 2 min. sur chaque face au four bien chaud ou 2 min. sur chaque face à la poêle avec un peu de matière grasse. Servez les parathas bien chauds avec la sauce raïta. Bon appétit ! Tit' Retrouvez les autres recettes de Mr. Hrundi V. Bakshi : Veau Tandoori au Quinoa, Crème de Riz aux Pistaches et Purée de Mangues luat de pe google, daca vreti traducerea o pot face. par faine painile cu spanac, inca nu le-am incercat. raita mie imi place mai mult cu castravetele taiat ina lamele, dar e bun si ras. -------------------- |
|
|
|
May 23 2006, 09:53 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 122 Inregistrat pe: 19-April 05 De la: FRANCE Membrul Nr.: 23,477 |
Interesant.Oricum mie imi place orice sa mananc.Tot ce este bun
|
|
|
|
May 29 2006, 07:01 AM
Trimis la
|
|
Draga Stella iti mai cer odata ajutorul.Cum gatesti conopida in stil indian caci stii ca au indienii un mod special de a o gati.
Astept reteta! -------------------- If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
|
|
|
May 29 2006, 09:56 AM
Trimis la
|
|
draga Lizura, eu n-am facut, dar iti scriu reteta din cartea *la cuisine indienne*-les grands guides gourmands
Curry de conopida. 125 gr ghi ( unt topit si racit) sau uélei,750 gr conopida in buchetele,30 cl iaurt natur,2 cepe mari tocate marunt, 2catei usturoi sfaramati,4 foi dafin, 30 cl apa calda, sare.un varf de asa foetida, amestecul de mirodenii (épices) 6 cuisoare ( clou girofle), 6 boabe de piper,1 cardamome negru, 2 cardamome verde, 2 batoane de scortisoara, de 2,5 cm, 1 lingurita(cc) de boabe de coriandru, 1 cc seminte de cumin, 1cc de chili. intr-o tigaie se incinge uleiul 1/2 lingura sau ghi 25 gr,cu asa foetida. adaugati conopida,lasati 5 min la foc domol,apoi scoateti conopida usor, asezati intr-un castron si varsati iaurtul pe ea. puneti restul de ulei sau ghi in tigaie,cand e cald, adaugati ceapa,usturoiul,sarea dafinul si mirodeniile, afara de chili.auriti ceapa, si apoi adaugati chili. acum repuneti conopida cu iaurt in tigaie,si amestecati usor cu toate ingredientele. lasati la foc mic 10 min,adaugati apa calda si mai lasati 25 de min, amestecand din cand in cand. serviti cald. ps asa foetida e un fel de hatmatuchi salbatec, se gaseste in magazinele indiene in forma de bloc sau pudra. trebuie tinut intr-un recipient ermetic, caci miroase urat. pps. eu nu fac conopida, caci nu-mi plac legumele terciuite ci al dente. dar aceasta carte are retete super. de fiecare data a fost ok. alta reteta care ma inspira mai mult e * Phul gobi*- cu ardei gras. 3 linguri (CS) de ulei, 1 ceapa tocata, 1/2 cc curcuma, o conopida in buchete,2 ardei iuti verzi(fara seminte) 1 ardei gras (AG) verde. 1 AG rosu, 1AG galben (fara seminte) incingeti uleiul,puneti rondelele de ceapa,auriti, adaugati curcuma,mai lasati 1 min. adaugati conopida,sarati,amestecati bine,si lasati 10 min la foc domol, adaugati ardeii grasi si iuti, lasati 5 min. serviti. -------------------- |
|
|
|
May 29 2006, 10:07 AM
Trimis la
|
|
Soupe de chou-fleur à l'indienne 500 g de chou fleur 500 g de pomme de terre 2 gros oignons 6 gousses d'ail 1 morceau de gingembre de 15 g 1 cuillère à café rase de curcuma 2 cuillères à café rase de cumin en poudre 3 cuillères à café rase de coriandre moulue 20 cl de crème épaisse 1 cuillère à soupe d'huile d'olive 1/2 litre de bouillon de volaille Sel Détaillez le chou-fleur en petits bouquets, lavez-les puis égouttez-les. Pelez et émincez les oignons et le morceau de gingembre. Pelez et coupez les pommes de terre en petits cubes, puis lavez-les et égouttez-les. Pelez les gousses d'ail, coupez-les en deux puis enlevez le germe. Chauffez une cuillère à soupe d'huile d'olive dans une casserole. Ajoutez et faites revenir les oignons et le gingembre. Ajoutez ensuite sur feu doux le curcuma le cumin et la coriandre puis, mélangez bien. Ajoutez ensuite les gousses d'ail, le chou fleur et les cubes de pommes de terre, mouillez avec le bouillon de volaille, salez légèrement, et portez à ébullition. L'ébullition obtenue, couvrez et laissez frémir pendant 20 à 30 minutes environ. Testez la cuisson des légumes avec la pointe d'un couteau. Versez la soupe dans le bol d'un mixeur (en deux fois), mixez, incorporez la crème épaisse puis mixez à nouveau. Dégustez cette soupe chaude ou froide . Pour la version froide, rajoutez un verre d'eau si vous la trouvez trop épaisse. am gasit reteta pe net, daca ai nevoie pot s-a o traduc. acesta e link-ul http://scally.typepad.com/cest_moi_qui_lai..._de_choufl.html -------------------- |
|
|
|
Jun 1 2006, 04:29 AM
Trimis la
|
|
Multumesc Stella suna minunat retetele.Sper sa le pot face ca la carte!
-------------------- If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
|
|
|
Jun 2 2006, 05:15 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 14,857 Inregistrat pe: 28-February 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 2,618 |
Uite una vegetariana de la un amic Indian care ne mai facea seri cu bucate de-ale lui (la el am mancat o raita de vinete dementiala). Eu nu am facut-o dar am halit pe nerasuflate la el.
ii zicea vinete prajite cu ceapa. cica iei doua vinete, le tai rondele, le sarezi, le lasi, scurgi si prajesti la foc iute in ulei apoi le dai deoparte. mai pui ulei daca e cazul si arunci doua cepe mari taiate fasii sau rondele si o lingura de seminte de mustar negru plus una de mustar galben (seminte, fireste). si prajesti pana se inmoaie ceapa si semintele fac precum floricelele: poc poc. (el a scris POP POP c anu stie romaneste). atunci pui doua linguri de seminte de susan si mai amesteci mataluta pana se perpelesc si astea un pic. pe urma pui asa: juma de ceasca de stafide, jumatate de nuci caju, jumatate de lingurita de chilli (pudra deci boia iute ca sa zic asa), o lingurita turmeric, doua de faina (cica besan flour) si doua de zahar si dai si amesteci cateva minute. mai pui apoi sucul de la o lamaie mare, jumatate de ceasca de iaurt si doua linguri de lapte de cocos si da-i inainte si mai coace-le inca ceva minutele. torni sosul asta peste vinetele prajite si dai la oameni ca le-o fi foame. cu lipii. asa. imi ploua-n gura. pe unde o umbla Amardjit? Acest mesaj a fost editat de BD: Jun 7 2006, 09:57 AM -------------------- |
|
|
|
Jun 4 2006, 05:51 AM
Trimis la
|
|
Sa stii ca le incerc negresit!
Suna fantastic! Chiar azi am tras o raita la restaurantul indian Essence of India in Chicago.Mincare buna, buna! Dra cel mai bun mi se pare unul din NAperville.... -------------------- If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
|
|
|
May 13 2009, 11:18 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 1 Inregistrat pe: 10-March 08 Membrul Nr.: 42,010 |
Sa stii ca le incerc negresit! Suna fantastic! Chiar azi am tras o raita la restaurantul indian Essence of India in Chicago.Mincare buna, buna! Dra cel mai bun mi se pare unul din NAperville.... Aici gasesti multe retete video de la un chef indian simpatic...http://vahrehvah.com/ Daca urmezi directiile o sa-ti iasa totul perfect. Eu ador mancarea indiana si gatesc aproape in fiecare zi mai ales vegetariana Poti sa mai gasesti si pe youtube retele de la Majula si Showmethecurry. |
|
|
|
Jul 25 2009, 02:32 AM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 5 Inregistrat pe: 28-March 06 De la: galicia Membrul Nr.: 31,208 |
Si mie-mi place tare mult mancarea indiana, de fapt imi place India, si nu stiu cum se face da´cam tot ce gatesc are in final un iz idian. Banuiesc ca de vina sunt combinatiile de mirodenii: curry, gharam masala, etc. Nu e nevoie neaparat de mirodenii speciale, cele "europene" sunt suficiente.
Retata traditionala de gharam masala zice ca se amesteca scortisoara, cuisoare, nuscoara, boabe de piper negru si "cardamom". Se pot pune si alte mirodenii, chili, ghimbir, seminte de chimen, coriandru, etc, o infinitate de combinatii. Nu exista o proportie prestabilita, depinde de "gustul" predominant pe care vrem sa-l oferim. Exista variante comerciale de garam masala insa eu va recomand s-o pregatiti pe moment. Aroma e mult mai vie daca toate aceste mirodenii, cu exceptia nucsoarei, "petrec" cateva momente intr-o tigaie incinsa. In final va propun o si o reteta de ceai, Masala Chai: Reteta e foarte simpla: lapte, apa, frunze de ceai, mirodenii. Mirodeniile, trecute prin tigaia incinsa, se pun la fiert intr-un amestec de lapte si apa (apa nu e obligatorie), impreuna cu frunzele de ceai (de obicei se foloseste varietatea Assam, ceai negru, insa se poate folosi oricare alt fel). -------------------- mmm
|
|
|
|
Jul 25 2009, 11:39 AM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Bine te-ai decis sa mai scrii
Mie imi place foarte mult garam masala si l-as pune peste tot Avem acum la Imagini un pui tandoori facut de Narnia pe care citeva dintre noi l-am incercat. |
|
|
|
Jul 25 2009, 01:02 PM
Trimis la
|
|
![]() Planetareasa Grup: Membri Postari: 2,410 Inregistrat pe: 4-February 07 De la: Undeva in Africa Membrul Nr.: 36,361 |
Si mie-mi place tare mult mancarea indiana, de fapt imi place India, si nu stiu cum se face da´cam tot ce gatesc are in final un iz idian. Banuiesc ca de vina sunt combinatiile de mirodenii: curry, gharam masala, etc. Nu e nevoie neaparat de mirodenii speciale, cele "europene" sunt suficiente. Retata traditionala de gharam masala zice ca se amesteca scortisoara, cuisoare, nuscoara, boabe de piper negru si "cardamom". Se pot pune si alte mirodenii, chili, ghimbir, seminte de chimen, coriandru, etc, o infinitate de combinatii. Nu exista o proportie prestabilita, depinde de "gustul" predominant pe care vrem sa-l oferim. Exista variante comerciale de garam masala insa eu va recomand s-o pregatiti pe moment. Aroma e mult mai vie daca toate aceste mirodenii, cu exceptia nucsoarei, "petrec" cateva momente intr-o tigaie incinsa. In final va propun o si o reteta de ceai, Masala Chai: Reteta e foarte simpla: lapte, apa, frunze de ceai, mirodenii. Mirodeniile, trecute prin tigaia incinsa, se pun la fiert intr-un amestec de lapte si apa (apa nu e obligatorie), impreuna cu frunzele de ceai (de obicei se foloseste varietatea Assam, ceai negru, insa se poate folosi oricare alt fel). mai specific? -------------------- |
|
|
|
Jul 25 2009, 07:12 PM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 5 Inregistrat pe: 28-March 06 De la: galicia Membrul Nr.: 31,208 |
Buna, tuturor!
Adriana, chiar daca nu prea scriu sunt prin preajma! Luanda, ca de obicei, mai mult dupa gust. Se prefera scortisoara, cuisoare, anis din acela in forma de stea, ghimbir, piper negru, cardamom, in cantitati variabile. In unele zone se foloseste menta (atunci fara scortisoare si piper) si petale de trandafiri. Lor le place foarte dulce dar merge si fara zahar. -------------------- mmm
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|