![]() ![]() |
Jul 18 2006, 04:47 PM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 30 Inregistrat pe: 9-May 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 31,975 |
am descoperit pe net acum vreo luna o mancare arabeasca; 1 kg vinete 1 kg rosii 1 kg ceapa (recomand de apa) TOATE SE TAIE RONDELE busuioc + menta intr-o oala de preferinta mai mult larga decat inalta un strat de ceapa pe fundul oalei, un strat de vinete, un strat de rosii si se repeta operatiunea pana la terminarea ingredientelor. eu pe straturile de rosii si vinete am presarat menta si busuioc (pe fiecare strat) dar si sare si cascaval uscat ras; se pune la facut pe aragaz, la foc mic de tot (sau pt cine are rabdare sa le astepte - la cuptor) si NU SE AMESTECA absolut deloc. eventual din cand in cand se misca circular oala - ca la sarmale. este super ! -------------------- Carla Dominique
|
|
|
|
Jul 18 2006, 04:53 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 841 Inregistrat pe: 21-April 06 De la: belgia Membrul Nr.: 31,726 |
nu ai poze?si altceva:ai scris aici 1 kg ceapa(recomand de apa).cum adica,ceapa de apa?eu nu am mai auzit de ceapa de asta....
|
|
|
|
|
|
|
Jul 18 2006, 04:55 PM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 30 Inregistrat pe: 9-May 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 31,975 |
adica ceapa rosie;
eu asa stiu de cand eram mica, mica : ceapa rosie si lunguiata (in principiu) se cheama ceapa de apa nu am poze din pacate; -------------------- Carla Dominique
|
|
|
|
Jul 18 2006, 05:00 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,752 Inregistrat pe: 21-December 04 De la: Piatra Neamt (Neamt) Membrul Nr.: 19,669 |
referitor la reteta, deja imi cam ploua de pofta, am totusi o intrebare : chiar nu conteaza nr de randuri, adica acolo, doua trei, patru , pt ca presupun ca e totusi o diferenta intre una facuta pe doua randuri si alta pe patru -------------------- Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
|
|
|
|
Jul 18 2006, 05:10 PM
Trimis la
|
|
ca sa fiu foarte sincera; eu prima data am facut-o cu niste rosii, ceapa si vinete pe care le aveam prin casa; a iesit putina - cate un rand din fiecare; pe urma am reluat operatiunea cu cate un kg din fiecare ingredient; nr. de straturi depinde dupa parerea mea de dimensiunile oalei in care se prepara...... esential e ca focul sa fie mic de tot ca sa nu se prinda si sa se faca pe indelete - asta in cazul in care optati pt. varianta "pe aragaz" -------------------- Carla Dominique
|
|
|
|
Jul 18 2006, 08:32 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 413 Inregistrat pe: 14-March 06 De la: sua Membrul Nr.: 30,795 |
eu fac mancarea asta ocazional de mult timp, este o mancarica buna
am gasit-o intr-o revista pentru femei data de nevasta lui Petre Roman, ea era si profesoara de araba si ii placea mancarea arabeasca, reteta asta zicea ca-i buna vara pe calduri. Cu timpul am facut si varianta innobilata cu cabanos si ardei gras calit. eu am facut numai la cuptor, insa vinetele lasa zeama multa, daca o faceti sa-mi ziceti si mie cum ii cu zeama, poate descoperiti voi (plus ca eu calesc feliile de vinete intai) |
|
|
|
Jul 18 2006, 09:16 PM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 38 Inregistrat pe: 30-December 03 De la: bucuresti Membrul Nr.: 10,808 |
si eu le faceam dupa reteta din cartea lui didi balmez (vinete dietetice la cuptor), doar ca le lasam la cuptor pana scadea zeama. sunt o bunatate. si sa nu uit de usturoi si patrunjel
|
|
|
|
Oct 29 2006, 09:48 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,917 Inregistrat pe: 29-March 06 De la: brasov Membrul Nr.: 31,219 |
am incercat sambata reteta de vinete arabesti.
fiind pentru prima data cand o execut, nu stiu daca asa ar trebui sa arate... oricum, a fost f apreciata de musafirii mei vegetarieni! -------------------- Normalul e o conventie si nimic mai mult.
|
|
|
|
Oct 29 2006, 09:55 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,369 Inregistrat pe: 29-December 01 De la: Trelleborg Membrul Nr.: 1,610 |
Arata super, trebuie incercata. Plus ca nu solicita prea multa munca!
-------------------- Blogul meu aici
|
|
|
|
Jan 12 2007, 11:58 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 2 Inregistrat pe: 23-September 06 De la: Bucharest Membrul Nr.: 33,976 |
(Claudita @ Jul 18 2006, 06:32 PM) [snapback]235170[/snapback] eu fac mancarea asta ocazional de mult timp, este o mancarica buna am gasit-o intr-o revista pentru femei data de nevasta lui Petre Roman, ea era si profesoara de araba si ii placea mancarea arabeasca, reteta asta zicea ca-i buna vara pe calduri. Cu timpul am facut si varianta innobilata cu cabanos si ardei gras calit. eu am facut numai la cuptor, insa vinetele lasa zeama multa, daca o faceti sa-mi ziceti si mie cum ii cu zeama, poate descoperiti voi (plus ca eu calesc feliile de vinete intai) Dupa ce tai vinetele felii, e bine sa le sarezi si sa le lasi 10-20 de minute presate cu o greutate, ca sa se scurga zeama.( Eu folosesc un fund de lemn) -------------------- www.retete-orientale.blogspot.com
|
|
|
|
Mar 18 2007, 12:53 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatori Postari: 7,946 Inregistrat pe: 13-December 06 De la: Israel Membrul Nr.: 35,433 |
daca tot suntem la mancare de vinete,incerc sa devin si eu utila....mancarica arabeasca de vinete;taiem o vanata cubulete apoi le prajim calim in ulei pana se rumenesc usor,le scoatem pe hartie absorbanta si,le lasam deoparte.Separat calim in putin ulei usturoi,ceapa taiata marunt,putin ardel iute...dupa care adaugam o cutie de rosii[sau cateva rosii bine coapte ,curatate de pielita si tocate marunt],dam cateva clocote,adaugam boabe de piper negru,o foaie de dafin...si in final adaugam si vinetele calite..mai lasam pe foc cateva minute,apoi se poate servi.Eu adaug si putina vegeta aproape la orce fel de mancare.
|
|
|
|
Mar 19 2007, 09:37 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 8,747 Inregistrat pe: 4-March 07 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 36,797 |
si eu iubesc deja mancarica ta
-------------------- "Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
![]() |
|
|
|
Mar 22 2007, 09:03 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 583 Inregistrat pe: 12-February 03 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 6,664 |
Rym, si mancarica de vinete romaneasca e cam la fel (dar fara ardeiul iute!!).
Daca mai ai retete cu legume mai pune, ca incepe sezonul lor si trebuie sa profitam!!! -------------------- Stiu ca sunt prost. Dar cand ma uit in jur, prind curaj....
|
|
|
|
Mar 22 2007, 12:54 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatori Postari: 7,946 Inregistrat pe: 13-December 06 De la: Israel Membrul Nr.: 35,433 |
Ciorba de linte (rosie)...o ceapa de narime medie,tocata,se caleste bine in putin ulei de masline,adaugam supa calda,apoi lintea(eu am aceste masuri;un castron de supa obisnuit,plin cu lintea spalata la oala de 2l.jumatate,lasam sa fiarba bine,pana cand supa capata o culoare galbena frumoasa si are consistenta .Daca doresti am sa dau si reteta de sarmalute in foi de vita sau in foi de varza proaspete.usor de facut si mai ales gustoase.
|
|
|
|
Mar 22 2007, 01:27 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 8,747 Inregistrat pe: 4-March 07 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 36,797 |
daaaaaa sarmalute?
astept... -------------------- "Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
![]() |
|
|
|
Mar 24 2007, 01:13 PM
Trimis la
|
|
sarmalte arabesti...200gr.de carne tocata(aici se foloseste doar vitel),se caleste in 10 linguri de ulei,apoi adaugam orez,asta poti sa-l pui dupa dorinta.se calesc toate pe foc mic,se adauga condimente,piper negru sau ce-ti place tie ,sare...in orce caz,sa aiba gustul si mirosul care sa-ti placa mult. Oparim frunzele de vita si trecem la impachetat...cu grija si mai ales cu rabdare ,trebuia sa aiba grosimea dejetului aratator.Acum daca doresti si ai prin casa ceva carne cu os..poti sa o pui pe fundul oalei,daca nu,facem asa;un strat bun de sarmalute un strat de rosiifeliate,dar nu exagera cu rosiile,punem apa sa le acopere,dupa primul clocot dam focul mic si laasam sa fiarba pana se avapora apa.Se servesv cu iaurt rece alaturi.Aceasi compozitie,dar de data aceasta cu foi de varza proaspata ,oparita,dupa ce se termina fierberea,inchidem focul si adaugam 2 catei de usturoi zdrobiti si...multa lamaie,suc.promit ca am sa fac o fotografie cu prima ocazie.In loc de carne poti folosi ciuperci .pofta buna.
|
|
|
|
Mar 25 2007, 03:50 PM
Trimis la
|
|
Am promis o fotografie cu sarmalute arabesti si supa de linte.
|
|
|
|
Mar 25 2007, 04:34 PM
Trimis la
|
|
cer scuze pentru erorile pe care le fac,dar nu inteleg unde este problema.Rog un administrator sa stearga ''ororile'' si poate ma ajuta cineva...multumesc.
|
|
|
|
Jul 10 2007, 11:58 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 723 Inregistrat pe: 8-June 05 De la: Romania Membrul Nr.: 24,699 |
rym, am mancat si eu o mancare asemanatoare cu a ta numai ca vinetele erau coapte si mai era si un strat de carne de vita tocata si se numea "batarshi" si era minumata, intradevar, arata cam ca o musaca.
-------------------- "Nu exista o cale spre fericire. Fericirea este calea.!."
Proverb budist |
|
|
|
Jul 12 2007, 08:10 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 671 Inregistrat pe: 2-July 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 3,887 |
Toate retzetele astea cu vinete sunt bune cu adevarat numai daca respectivele sunt prajite putin in ulei inainte de a fi folosite. Sau in mult ulei....depide de toleranta
-------------------- "Bonne cuisine et bon vin, voila le paradis sur terre"(Henric V)
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|