2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> cum se prepara hrisca?
alemarver
mesaj Nov 3 2007, 01:00 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 59
Inregistrat pe: 17-February 07
Membrul Nr.: 36,578



buna, vreau sa stiu cum se prepara hrisca?
va rog mult sa ma ajutati, daca puteti:)
multumesc, pupici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Nov 3 2007, 01:20 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



hrisca, cereala sau faina?

in italiana se numeste grano saraceno. uite ceva retete

http://www.salacereali.it/PAGINE/ricfra.htm

stiu ca blinelele /rusi, se fac din faina de hrisca.

chiar si un dulce
http://www.altoadige-suedtirol.it/prodotti...no_saraceno.php

in franceza se numeste sarrasin

http://www.epicurien.be/recettes/fruits-le...e-sarrasins.asp


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
alemarver
mesaj Nov 3 2007, 02:45 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 59
Inregistrat pe: 17-February 07
Membrul Nr.: 36,578



multumesc mult, am auzit ca hrisca e f buna pt copii si de aceea vreau retete.
o sa o scot la imprimanta si o sa le duc la tradus:), multumesc mult inca odata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lady_butterfly
mesaj Nov 3 2007, 04:10 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 95
Inregistrat pe: 5-January 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 35,872




La mine acasa se prepara in urmatorul fel: hrisca se prajeste in putin ulei, dupa care se pune apa, proportia cam ca la orez, se condimenteaza si se fierbe. Simplu...se serveste ca garniturala preparate din carne in general, mai ales cu sos. E ok, dar eu nu ma dau in vant. Se mai poate face si hrisca cu lapte si atunci herisca nu se ma prajeste, proportia de lichid e mai mare si se mai pune si zahar.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
delicious_chocol...
mesaj Nov 3 2007, 08:30 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 527
Inregistrat pe: 7-December 05
De la: Oradea
Membrul Nr.: 29,292



Eu uneori pun hrişcă la sarmale sau ardei umpluţi înlocuind parţial orezul. Am încercat toate variantele: şi cu carne şi fără (de post). Mie îmi place mult aroma pe care o capătă mâncarea. smile.gif


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristina Carcea
mesaj Nov 5 2007, 03:51 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 93
Inregistrat pe: 22-February 07
De la: Chicago
Membrul Nr.: 36,651



Noi fiind basarabeni , la noi hrisca se maninca destul de des, noua ne place mult
Deci principalul secret ca sa fie buna ii trebuie grasime la fiert, de obicei se face cu o carnita mai cu slaninuta, sau cu o ratusca mai grasuta.
Eu de data asta am facut-o cu carnita de porc:
Imagine Atasata


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
alemarver
mesaj Nov 6 2007, 10:09 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 59
Inregistrat pe: 17-February 07
Membrul Nr.: 36,578



multumesc mult pt retete, sper sa ma descurc cu ele:)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oly
mesaj Nov 7 2007, 12:08 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 437
Inregistrat pe: 24-September 05
Membrul Nr.: 27,730



QUOTE(alemarver @ Nov 3 2007, 12:45 PM) *
multumesc mult, am auzit ca hrisca e f buna pt copii si de aceea vreau retete


asta e unica mincare la care copilul meu n-a facut niciodata nazuri.
e adevarat ca hrisca iubeste grasimea, dar daca faci doar pentru copil, ar fi bine sa renunti la multa grasime.
eu de obicei calesc ceapa in putin unt, dupa care adaug hrisca si apa fiarta adaug treptat. cind e gata pot sa-i mai pun o bucatica de unt.

hrisca e buna si pentru curele de slabire, dar se face doar pe apa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bianca-21
mesaj Nov 7 2007, 06:30 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,391
Inregistrat pe: 11-October 06
De la: Germany
Membrul Nr.: 34,303



Nu va suparati, dar ce este hrisca?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Nov 7 2007, 06:50 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



QUOTE(Bianca-21 @ Nov 7 2007, 06:30 PM) *
Nu va suparati, dar ce este hrisca?



cred ca-i zice Auf deutsch

Buchweizen

hrisca /Buckwheat /sarrasin/ grano saraceno /Echter Buchweizen - /Hajdina alforfón/ trigo sarra


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daylight
mesaj Nov 7 2007, 08:34 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 212
Inregistrat pe: 3-November 07
De la: here and there
Membrul Nr.: 39,595



Fiind de ceva vreme la Chisinau am invatzat sa prepar si hrisca, aici se manaca des ! La noi, in Romania am inteles ca se gaseste mai rar si decat in magazine naturiste...

Caliti ceapa in ulei ( in care in prealabil ati prajit cubulete de carne de porc), adaugati hrisca, mai caliti cateva minute, se acopera cu apa , se adauga cubuletele de carne, sare , piper dupa gust si se lasa la foc mic.

Pofta Buna!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bianca-21
mesaj Nov 8 2007, 09:41 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,391
Inregistrat pe: 11-October 06
De la: Germany
Membrul Nr.: 34,303



QUOTE(stella @ Nov 7 2007, 06:50 PM) *
cred ca-i zice Auf deutsch

Buchweizen

hrisca /Buckwheat /sarrasin/ grano saraceno /Echter Buchweizen - /Hajdina alforfón/ trigo sarra


floare.gif pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sabe Li
mesaj Nov 9 2007, 09:25 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 463
Inregistrat pe: 28-September 04
De la: Iasi
Membrul Nr.: 17,331




Asa cum m-a invatat vanzatorul de la magazinul cu produse naturiste, hrisca se poate prepara lasand-o pur si simplu in apa cateva ore. Se inmoaie perfect, pare fiarta.
Eu o mananc si ca desert, amestecand-o cu miere, cacao, cocos sau nuca... Plus esenta de rom.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alemarver
mesaj Nov 9 2007, 12:45 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 59
Inregistrat pe: 17-February 07
Membrul Nr.: 36,578



multumesc mult, fetelor, am deja o gama mare de incercat:), prima reteta o sa fie cea a lui daylight:)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bebe56
mesaj Dec 15 2007, 12:06 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 614
Inregistrat pe: 27-October 07
De la: New Amersfoort
Membrul Nr.: 39,464



QUOTE(stella @ Nov 7 2007, 11:50 AM) *
hrisca /Buckwheat /sarrasin/ grano saraceno /Echter Buchweizen - /Hajdina alforfón/ trigo sarra

uite că asta n-am ştiut-o smile.gif
Hrisca nu ştiam ce este dar buckwheat ştiu... credeam că-i folosit numai la umplut perne şi făcut bere...


--------------------
There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mihosh
mesaj Dec 23 2007, 05:12 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 23-December 07
Membrul Nr.: 40,535



CITAT(Bebe56 @ Dec 15 2007, 12:06 AM) *
uite că asta n-am ştiut-o smile.gif
Hrisca nu ştiam ce este dar buckwheat ştiu... credeam că-i folosit numai la umplut perne şi făcut bere...

laugh.gif icon_colors.gif esti tareeeeeee
Go to the top of the page
 
+Quote Post
garofitza
mesaj Jan 3 2008, 07:10 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 190
Inregistrat pe: 22-November 06
De la: Toronto, Canada
Membrul Nr.: 35,025



QUOTE(alemarver @ Nov 3 2007, 01:00 PM) *
buna, vreau sa stiu cum se prepara hrisca?


Eu o maninc destul de des la micul dejun - se pune la fiert cu apa si/sau suc de fructe, se adauga bucati de nuci/migdale si/sau fructe (mere, pere, piersici, etc). Cind e gata, amestec cu putin ulei de cocos.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
enter
mesaj Feb 26 2008, 02:57 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 249
Inregistrat pe: 23-February 08
De la: Canada
Membrul Nr.: 41,722



Eu o mananc in doua variante :

-- lasata cateva ore in apa la inmuiat, scursa bine, si adaugat putin ulei de masline si condimente ( boia dulce, nucsoara, enibahar ) .

-- un amestec din o parte de orez fiert, o parte hrisca fiarta, bine scuse de apa, adaugat ulei de masline si aceleasi condimente.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lapona Enigel
mesaj Feb 26 2008, 02:22 PM


Cu ursii albi


Grup: Membri
Postari: 6,053
Inregistrat pe: 5-April 04
De la: inbetween
Membrul Nr.: 13,288



Stella, gata am aflat si raspunsul la intrebarea mea, prin urmare farine de sarrasin e Buchweizen, da? Multumesc mult!

Hrisca e una si aceeasi cu mei, tapioca?


--------------------
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
enter
mesaj Mar 1 2008, 01:47 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 249
Inregistrat pe: 23-February 08
De la: Canada
Membrul Nr.: 41,722



Nu : acestea sunt trei lucruri diferite. Hrisca este o cereala ca o piramiduta maronie. Meiul este alta cereala marunta si galbena, cu un invelis tare ( e mancarea preferata pentru papagali ) , dar in magazinele naturiste se gaseste varianta decorticata, care are gust de nisip : prefer sa rod la coaja aia tare .
Iar tapioca este o faina sau prelute albe, obtinute dintr-o radacina uscata ( manioc ) .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 29th August 2014 - 01:14 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare