Reply to this topicStart new topic
> reteta de tort de post
atia
mesaj Apr 12 2008, 05:55 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,699
Inregistrat pe: 8-December 07
De la: italia
Membrul Nr.: 40,272



fetelor, am nevoie de un pic de ajutor..stie cineva vreo reteta de tort de post? multumesc anticipat...sau eventual ceva tip blat, ceva creme fara lapte, oua...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonaro29
mesaj Apr 12 2008, 07:55 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,968
Inregistrat pe: 12-July 07
De la: DE-Hessen
Membrul Nr.: 38,257



fa un blat de negresa de post ( este undeva retzeta pe la imagini , cred) si fa o crema din budinca ( cu apa) si margarina (nu la cutie ci la pachet).
Potzi sa adaugi si fructe , visine , de exemplu, mie imi place combinatzia de cacao si visine smile.gif


--------------------


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonacris
mesaj Apr 14 2008, 03:13 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,142
Inregistrat pe: 9-September 07
De la: to the moon and back
Membrul Nr.: 38,811



Poti sa faci un blat de biscuiti cu margarina si o spuma cu frisca vegetala, fructe si gelatina.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guguluff
mesaj Apr 14 2008, 04:39 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,296
Inregistrat pe: 16-October 06
De la: Bucharest;)
Membrul Nr.: 34,403




Asa am facut eu 2 torturi: unul din salam de biscuiti cu stafide, fructe confiate, etc si unul cu blat de negresa si o crema de cacao. Din pacate nu mai gasesc revista Metro de unde am reteta de crema. Era cu 50g amidon, fara gelatina. Budinca daca faci poti sa pui tot asa, cam 30-40g amidon si se incheaga perfect. Sau poti sa pui 20g gelatina. Poti sa faci un fel de prajitura Jerbo cu foi si gem, uite am postat eu ceva retete, bine nu de tort dar poate te inspiri din budinca sau foile de cartofi: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...foi-de-cartofi/


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
garofitza
mesaj Apr 14 2008, 08:34 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 190
Inregistrat pe: 22-November 06
De la: Toronto, Canada
Membrul Nr.: 35,025



Atentie, gelatina nu e de post!

http://en.wikipedia.org/wiki/Gelatin

http://ro.wikipedia.org/wiki/Gelatin%C4%83
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guguluff
mesaj Apr 15 2008, 03:02 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,296
Inregistrat pe: 16-October 06
De la: Bucharest;)
Membrul Nr.: 34,403



Garofita, merci de informatie. Asa stiam si eu dar parca gasisem scris pe unele plicuri ca ar fi vegetala... blink.gif plus ca am vazut aspic cu legume, de post dar inchegat tot cu gelatina. Nu conteaza, eu am folosit amidon si la budinca si la crema de ciocolata, cum am scris; deci sunt ok. Am sa tin minte, oricum.
Mi-am amintit crema de cioco avea: 200g ciocolata neagra, 100-150ml apa(eu am pus lapte de soia), 40g amidon, 50g margarina, esente, eventual fructe confiate sau stafide. Cam asa, oricum se topeste ciocolata pe baie de aburi, se adauga laptele sau apa si se amesteca cu telul para pana se omogenizeaza. Se adauga amidonul desfacut in cateva linguri cu apa rece, margarina si la sfarsit esentele. Daca tineti crema la bain marie si o amestecati cu telul chiar se leaga frumos(am folosit reteta asta si pt foi de napolitana si am pus nuci taiate in ea rolleyes.gif )


Imagine Atasata



Imagine Atasata


Acest mesaj a fost editat de Guguluff: Apr 15 2008, 03:08 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
atia
mesaj Apr 15 2008, 04:23 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,699
Inregistrat pe: 8-December 07
De la: italia
Membrul Nr.: 40,272



CITAT(Guguluff @ Apr 15 2008, 03:02 PM) *
Garofita, merci de informatie. Asa stiam si eu dar parca gasisem scris pe unele plicuri ca ar fi vegetala... blink.gif plus ca am vazut aspic cu legume, de post dar inchegat tot cu gelatina. Nu conteaza, eu am folosit amidon si la budinca si la crema de ciocolata, cum am scris; deci sunt ok. Am sa tin minte, oricum.
Mi-am amintit crema de cioco avea: 200g ciocolata neagra, 100-150ml apa(eu am pus lapte de soia), 40g amidon, 50g margarina, esente, eventual fructe confiate sau stafide. Cam asa, oricum se topeste ciocolata pe baie de aburi, se adauga laptele sau apa si se amesteca cu telul para pana se omogenizeaza. Se adauga amidonul desfacut in cateva linguri cu apa rece, margarina si la sfarsit esentele. Daca tineti crema la bain marie si o amestecati cu telul chiar se leaga frumos(am folosit reteta asta si pt foi de napolitana si am pus nuci taiate in ea rolleyes.gif )


Imagine Atasata



Imagine Atasata

arata superb guguluff!! m,ultumesc mult! la fel si celorlalte fete


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vrabiuta
mesaj Apr 16 2008, 07:25 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,445
Inregistrat pe: 18-April 07
De la: unde se agata harta-n cui !
Membrul Nr.: 37,433



uite o prajitura foarte-foarte aspectuoasa ,luata de pe aici ,cu scuzele de rigoare nu stiu cui ii apartine, Nu-i a Mea,dar o postez cum am salvat-o, pentru a-i fi de ajutor Atiei ! Deci :

o prajitura cu blat de foietaj (ca la cremshnit) cu crema de frisca vegetala cu sirop de visine si gelatina

am pus gelatina la inmuiat in sucul de visine, dupa ce s-a umflat bine am topit-o pe aburi si dupa ce s-a dizolvat bine de tot am pus "zeama" obtinuta in frisca gata batuta. se intareste destul de repede. nu am avut nevoie de sablon, am turnat-o peste blatul (copt in prealabil) si am nivelat-o frumos. am dat-o la frigider pentru vre-o juma' de ora si pe urma am taiat patratele pe care le-am dichisit cu mot de frisca si o visina din compot.
Imaginea se pare ca nu mi s-a copiat si era foarte faina,foarte convingatoare,dar poate gasesti reteta la link.Da daca intr-adevar gelatina nu e de post si-i cam asa, atunci nu stiu .. huh.gif

Go to the top of the page
 
+Quote Post
cica
mesaj Apr 16 2008, 10:23 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 4
Inregistrat pe: 24-March 08
Membrul Nr.: 42,254



Tot in acest post, am gasit si eu o reteta de prajitura, care se poate face tort si anume blat de negresa, iar in frisca vegetala cu care poti sa umpli blatul topesti ceocolata menaj(vezi pe ambalaj care este de post). Mai multe despre aceasta reteta gasesti la dulciuri, tot aici pe forum, intri pe pagina 4 si te uiti la dulciuri de post. Succes
Go to the top of the page
 
+Quote Post
boni
mesaj Apr 17 2008, 02:38 PM


doar monti...


Grup: Membri
Postari: 2,135
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: Sibiu (Romania)
Membrul Nr.: 14,218



QUOTE(vrabiuta @ Apr 16 2008, 08:25 PM) *
uite o prajitura foarte-foarte aspectuoasa ,luata de pe aici ,cu scuzele de rigoare nu stiu cui ii apartine, Nu-i a Mea,dar o postez cum am salvat-o, pentru a-i fi de ajutor Atiei ! Deci :

o prajitura cu blat de foietaj (ca la cremshnit) cu crema de frisca vegetala cu sirop de visine si gelatina

am pus gelatina la inmuiat in sucul de visine, dupa ce s-a umflat bine am topit-o pe aburi si dupa ce s-a dizolvat bine de tot am pus "zeama" obtinuta in frisca gata batuta. se intareste destul de repede. nu am avut nevoie de sablon, am turnat-o peste blatul (copt in prealabil) si am nivelat-o frumos. am dat-o la frigider pentru vre-o juma' de ora si pe urma am taiat patratele pe care le-am dichisit cu mot de frisca si o visina din compot.
Imaginea se pare ca nu mi s-a copiat si era foarte faina,foarte convingatoare,dar poate gasesti reteta la link.Da daca intr-adevar gelatina nu e de post si-i cam asa, atunci nu stiu .. huh.gif


uite-o aici http://www.culinar.ro/forum/continut-pagin...taj/pagina/178/
tare ma bucur ca i-a ajutat cuiva smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dulcineea
mesaj Apr 21 2008, 01:45 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 4
Inregistrat pe: 18-November 06
De la: galati
Membrul Nr.: 34,956



Am facut si eu primul meu tortulet de post.Nu am avut rabdare sa fac poze pas cu pas dar am sa scriu reteta si am sa va arat si rezultatul.
Blat:

2 linguri gem de capsuni
2 linguri ulei
1/2 cana apa
1/2 cana zahar
1 cana faina
1 lingurita rasa bicarbonat stins
esenta de vanilie

Obs: eu am copt blatul intr-o forma de inima si nu am vrut sa iasa prea gros atat cat sa poata fi taiat in doua.Daca vreti un blat mai mare care sa poata fi taiat in 3 se dubleaza cantitatile

Umplutura:
500 ml frisca lichida
1 compot ananas
2 portocale
2 banane

optional pt ornat:
ciocolata amaruie, flori de zahar

Pt blat se amesteca bine toate ingredientele ,se toarna compozitia in forma tapetata cu foaie de copt pana trece testul scobitorii adica nu mai ramane nimic pe ea cand se scoate din blat.Apoi blatul se lasa sa se raceasca bine.
cand blatul sa racit bine se taie in doua eventual in trei.Prima parte se aseaza pe platoul de tort se insiropeaza cu jumatate din zeama de la compotul de ananas.Se pune apoi un strat de frisca batuta cam de un deget.Se aseaza apoi fructele taiate in cuburi mari.stratul de fructe treb sa aiba cam doua degete grosime.se aseaza apoi a doua parte a blatului dar nu cu coaja in sus ci cu miezul in sus astfel incat sa poata absorbi compotul.Cealalta jumatate de zeama de la compot se torna incat cu o lingura pt a fi absorbita de blat fara sa curga pe langa.
Se orneaza apoi tortul cu frisca ramasa si cu imaginatie biggrin.gif


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Myryam
mesaj Apr 21 2008, 05:35 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 152
Inregistrat pe: 21-December 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,499



QUOTE(dulcineea @ Apr 21 2008, 01:45 PM) *
Am facut si eu primul meu tortulet de post.Nu am avut rabdare sa fac poze pas cu pas dar am sa scriu reteta si am sa va arat si rezultatul.
Blat:

2 linguri gem de capsuni
2 linguri ulei
1/2 cana apa
1/2 cana zahar
1 cana faina
1 lingurita rasa bicarbonat stins
esenta de vanilie

Obs: eu am copt blatul intr-o forma de inima si nu am vrut sa iasa prea gros atat cat sa poata fi taiat in doua.Daca vreti un blat mai mare care sa poata fi taiat in 3 se dubleaza cantitatile

Umplutura:
500 ml frisca lichida
1 compot ananas
2 portocale
2 banane

optional pt ornat:
ciocolata amaruie, flori de zahar

Pt blat se amesteca bine toate ingredientele ,se toarna compozitia in forma tapetata cu foaie de copt pana trece testul scobitorii adica nu mai ramane nimic pe ea cand se scoate din blat.Apoi blatul se lasa sa se raceasca bine.
cand blatul sa racit bine se taie in doua eventual in trei.Prima parte se aseaza pe platoul de tort se insiropeaza cu jumatate din zeama de la compotul de ananas.Se pune apoi un strat de frisca batuta cam de un deget.Se aseaza apoi fructele taiate in cuburi mari.stratul de fructe treb sa aiba cam doua degete grosime.se aseaza apoi a doua parte a blatului dar nu cu coaja in sus ci cu miezul in sus astfel incat sa poata absorbi compotul.Cealalta jumatate de zeama de la compot se torna incat cu o lingura pt a fi absorbita de blat fara sa curga pe langa.
Se orneaza apoi tortul cu frisca ramasa si cu imaginatie biggrin.gif



frisca vegetala nu e de post, contine proteina de lapte
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dulcineea
mesaj Apr 22 2008, 01:17 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 4
Inregistrat pe: 18-November 06
De la: galati
Membrul Nr.: 34,956



QUOTE(Myryam @ Apr 21 2008, 05:35 PM) *
frisca vegetala nu e de post, contine proteina de lapte


Dar pe ambalaj nu scrie. chiar acum am in mana o cutie de hulala de 500 de ml ca vreau sa fac un tort pt miercuri si scrie cam asa INGRDIENTE:apa,grasimi vegetale hidrogenate 27%,zahar 11%,caseinat de sodiu,sare,arome naturale,colorant(betacaroten),stabilizatori E420ii,E463,emulsionanti:E472e,E322,E472b,E435.
Si atat deci nu contine proteina lactica, sau poate nu e scris pe am balaj,sau poate nu folosim aceiasi frisca.

Acest mesaj a fost editat de dulcineea: Apr 22 2008, 01:24 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guguluff
mesaj Apr 22 2008, 03:20 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,296
Inregistrat pe: 16-October 06
De la: Bucharest;)
Membrul Nr.: 34,403



Cazeina este din lapte, probabil caseinatul acela e un compus al ei. Probabil, mai asteapta alte raspunsuri. Pe langa N-spe mii de E-uri, frisca aia pare vegetala, dar si eu trebuie sa spun la fel, am tot cautat pe etichete si nu am vazut una 100% vegetala. Bine, au la baza grasime vegetala, au etichete cu verde, etc dar printre ingrediente tot gasesti ceva animal.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cica
mesaj Apr 22 2008, 08:56 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 4
Inregistrat pe: 24-March 08
Membrul Nr.: 42,254



Fructele de mare intra in categoria pestilor. In post se pot manca fructele de mare, doar atunci cand este dezlegare la peste.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cica
mesaj Apr 22 2008, 09:02 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 4
Inregistrat pe: 24-March 08
Membrul Nr.: 42,254



Ma scuzati, am gresit postarea. Ignorati-o :cry:
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Myryam
mesaj Apr 23 2008, 12:58 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 152
Inregistrat pe: 21-December 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,499



QUOTE(Guguluff @ Apr 22 2008, 03:20 PM) *
Cazeina este din lapte, probabil caseinatul acela e un compus al ei. Probabil, mai asteapta alte raspunsuri. Pe langa N-spe mii de E-uri, frisca aia pare vegetala, dar si eu trebuie sa spun la fel, am tot cautat pe etichete si nu am vazut una 100% vegetala. Bine, au la baza grasime vegetala, au etichete cu verde, etc dar printre ingrediente tot gasesti ceva animal.



da, caseinatul de sodiu e un derivat al caseinei (proteina de lapte)



Sodium Caseinate
(caseinat de sodiu)
Caseinatul de sodiu este varianta solubila a caseinei acide. Continut proteinic de 96%.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andine
mesaj Jul 2 2010, 11:46 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 5
Inregistrat pe: 17-November 08
Membrul Nr.: 46,500



Am facut crema pentru tortul de post din praf de budinca si lapte de soia . A iesit excelent! Pentru blat am folosit reteta de la negresa si inca un blat intermediar din biscuiti (Coconitos sau de ciocolata) faramitati , la care am adaugat un pic de margarina topita si putina apa /sirop din compot/ cafea.
Partea care lasa de dorit insa ,la mine cel putin , e decorarea tortului. Fara frisca sau ciocolata adevarata, parca lipseste ceva...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andine
mesaj Nov 7 2011, 12:34 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 5
Inregistrat pe: 17-November 08
Membrul Nr.: 46,500



CITAT(simonacris @ Apr 14 2008, 04:13 PM) *
Poti sa faci un blat de biscuiti cu margarina si o spuma cu frisca vegetala, fructe si gelatina.

Nu am gasit inca o frisca vegetala 100%, care sa nu contine proteina de lapte, cazeina, sau lte derivate din lapte. Daca stie cineva, sa spuna si altora!
Am descoperit insa VegaGel, gelatina vegetala care in combinatie cu laptele de soia poate ajuta la deversificarea deserturilor de post.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 2nd September 2014 - 11:08 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare