![]() ![]() |
Jan 25 2009, 12:48 AM
Trimis la
|
|
|
Bucataras Grup: Membri Postari: 74 Inregistrat pe: 28-December 08 De la: Timişoara Membrul Nr.: 47,627 |
M-am gandit ca ar fi utile cateva reţete de pateuri vegetale facute acasa pentru ca , sincer, pe mine cele de la magazin nu prea imi plac. daca stiti ceva retete astept sugestiile voastre . |
|
|
|
Jan 25 2009, 01:15 AM
Trimis la
|
|
|
Bucataras Grup: Membri Postari: 74 Inregistrat pe: 28-December 08 De la: Timişoara Membrul Nr.: 47,627 |
Am vrut sa zic in mesajul de mai sus ca pe mine pateurile de la magazin nu prea ma satisfac
Reteta pateu de soia Se pune soia boabe (de la piata, daca se poate fara chimicale ) la inmuiat intr-un castron de seara pana dimineata( eu pun cam o cana plina ). Apoi dimineata aruncam apa si spalam bine soia in 3-4 jeturi de apa. Se pune soia la fiert intr-o oala cu apa , se fierbe in cateva ore (mai mult de 2 ore ). Cand credem ca soia este fiarta pe jumatate adaugam in oala 1 morcov, un patrunjel, jumatate de pastârnac, o ceapa mica , o felie de telina. Zarzavaturile le puteti pune dupa gust , in cantităţile dorite. Cand adaugam zarzavaturile punem si putina sare sau vegeta. Cand toate au fiert se stercoara, se aseaza intr-un castron sa se raceasca ca sa poată fi date prin masina de tocat ( atat soia cat si zarzavaturile se dau prin masina de tocat). Se mixeaza apoi cu mixerul, adaugand putin ulei.Se condimenteaza dupa gust cu : piper sare , putin oregano. Se serveste pe paine, cu rosii, castraveti, ardei etc. |
|
|
|
|
|
|
Mar 9 2009, 10:52 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 73 Inregistrat pe: 3-January 09 Membrul Nr.: 47,771 |
|
|
|
|
Mar 13 2009, 10:38 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
|
Mar 15 2009, 07:55 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 73 Inregistrat pe: 3-January 09 Membrul Nr.: 47,771 |
pun boabele de naut - 500 g - in apa si le las de pe o zi pe alta. A doua zi le pun la fiert in oala sub presiune pentru o ora. Dupa ce au fiert le pasez cu ajutorul robotului si le frec cu ulei (eu nu am masurat cantitatea, cred ca depinde de gust), mustar clasic (cam 4 linguri), zeama de la o lamaie, usturoi tocat (4-5 catei mai marisori), sare si piper. Cantitatile pot fi ajustate dupa preferinte... eu nu masor de regula. |
|
|
|
Oct 11 2009, 06:49 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 30 Inregistrat pe: 10-October 09 De la: Valenii de Munte ,judetul Prahova Membrul Nr.: 54,261 |
Am vrut sa zic in mesajul de mai sus ca pe mine pateurile de la magazin nu prea ma satisfac Reteta pateu de soia Se pune soia boabe (de la piata, daca se poate fara chimicale ) la inmuiat intr-un castron de seara pana dimineata( eu pun cam o cana plina ). Apoi dimineata aruncam apa si spalam bine soia in 3-4 jeturi de apa. Se pune soia la fiert intr-o oala cu apa , se fierbe in cateva ore (mai mult de 2 ore ). Cand credem ca soia este fiarta pe jumatate adaugam in oala 1 morcov, un patrunjel, jumatate de pastârnac, o ceapa mica , o felie de telina. Zarzavaturile le puteti pune dupa gust , in cantităţile dorite. Cand adaugam zarzavaturile punem si putina sare sau vegeta. Cand toate au fiert se stercoara, se aseaza intr-un castron sa se raceasca ca sa poată fi date prin masina de tocat ( atat soia cat si zarzavaturile se dau prin masina de tocat). Se mixeaza apoi cu mixerul, adaugand putin ulei.Se condimenteaza dupa gust cu : piper sare , putin oregano. Se serveste pe paine, cu rosii, castraveti, ardei etc. Nu am facut niciodata pateul in casa,dar am putea incerca.Sigur fara piper pentru ca nu imi place. -------------------- Matusa a doi nepoti.
|
|
|
|
Nov 10 2009, 05:43 PM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 34 Inregistrat pe: 15-September 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 27,381 |
Lorellei, pateul de naut este cunoscut sub numele de humus si este o specialitate din bucataria libaneza. Am facut si eu zilele astea si se poate asorta cu diverse (iaurt, verdeata, etc).
-------------------- [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wG1Y8y0/]
![]() |
|
|
|
Nov 25 2009, 01:48 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 234 Inregistrat pe: 31-August 09 De la: Bucureşti Membrul Nr.: 53,598 |
Se pune soia boabe (de la piata, daca se poate fara chimicale ) Ar fi posibil să folosesc soia granule ? -------------------- Unul bea că-i băutor,
Altul bea că-i bestie, Numai eu, că am umor, Beau aşa, de chestie... Păstorel |
|
|
|
Nov 26 2009, 10:06 AM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 179 Inregistrat pe: 18-November 08 De la: Plaiurile mioritice Membrul Nr.: 46,542 |
Ar fi posibil să folosesc soia granule ? eu am facut pateu din soia granule, ideea e ca dupa ce le-am inmuiat, le-am scurs bine de apa apoi le-am blendat pana sau facut o pasta fina, impreuna cu putin ulei, o frunza de ceapa, 2 catei de usturoi. poti folosi ce condimente iti plac. -------------------- |
|
|
|
Nov 28 2009, 11:16 PM
Trimis la
|
|
|
Eu nu folosesc deloc soia decat boabe, si cum a zis cineva daca se poate fara chimicale .
Nu am incredere ca soia granule sau in orice alt fel nu este supusa unor tratamente ...nesanatoase....Poate s ar putea face pateu dar nu ar avea acelasi gust. |
|
|
|
Nov 29 2009, 10:49 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 234 Inregistrat pe: 31-August 09 De la: Bucureşti Membrul Nr.: 53,598 |
Aveţi dreptate amândouă.
Am făcut din granule şi e un pic fad. Poate nu m-am priceput nici la adăugarea, iată de ceapă, usturoi, nefierte, pentru gust. Pe de altă parte, însă, e bun şi e o soluţie de variere a meniului. Opinia cu chimicalele are, desigur, adevărul ei. Dar, boabe, de unde iei soia ? Hipermarmarketul nu are. Soţia mea spunea că poate magazinul de produse naturiste ? -------------------- Unul bea că-i băutor,
|
|
|
Dec 6 2009, 02:43 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,213 Inregistrat pe: 18-October 05 De la: Montreal Membrul Nr.: 28,350 |
Lorellei, pateul de naut este cunoscut sub numele de humus si este o specialitate din bucataria libaneza. Am facut si eu zilele astea si se poate asorta cu diverse (iaurt, verdeata, etc). Diferenta intre pateul de naut si humus este ca pentru prepararea humusului se foloseste tahini (pasta de susan) in loc de ulei, si se elimina mustarul. Bread Pitt, soia boabe gaseam inainte sa plec din tara, la Plafar. -------------------- A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw
Aventuri Culinare |
|
|
|
Dec 17 2009, 12:33 AM
Trimis la
|
|
|
Soia boabe eu iau din piata , unde mai vand oamenii grau porumb si alte cereale.
|
|
|
|
Dec 17 2009, 02:09 PM
Trimis la
|
|
Vă mulţumesc mult !
-------------------- Unul bea că-i băutor,
|
|
|
Jan 12 2010, 10:55 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 2 Inregistrat pe: 12-January 10 Membrul Nr.: 56,248 |
Am incercat si eu sa le fac...au iesit super bune...
|
|
|
|
Jan 14 2010, 01:37 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 222 Inregistrat pe: 3-December 09 De la: Lipova, Arad Membrul Nr.: 55,641 |
Azi am facut pateu de naut cu legume, sare, un pic de cimbru, boia de ardei si cateva linguri de ulei de masline, si chiar mi-a placut f mult. As incerca si cu tahini dar am cautat pe la supermarketuri si nu am gasit. Nu stiti unde as putea gasi aceasta pasta tahini?
|
|
|
|
Jan 15 2010, 06:10 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,205 Inregistrat pe: 24-July 08 De la: Pe un picior de Play Membrul Nr.: 44,345 |
Azi am facut pateu de naut cu legume, sare, un pic de cimbru, boia de ardei si cateva linguri de ulei de masline, si chiar mi-a placut f mult. As incerca si cu tahini dar am cautat pe la supermarketuri si nu am gasit. Nu stiti unde as putea gasi aceasta pasta tahini? La Carrefour de exemplu, dar poti sa faci usor in casa, ceva similar cu avantajele ca lipsesc conservantii si e proaspata. Poportiile intre semintele de susan si ulei sunt de 4 cupe, la 1/4 - 1/2 cupa. Sa zicem 10 la unu. Volumetric vorbind. Semintele se prajesc in tigaie fara ulei, miscand-ule intr-una pana se coloareaza usor in crem. Se ard destul de repede. Se lasa sa se raceasca. Se proceseaza in blender impreuna cu uleiul vegetal. Daca ai ulei de fite: de arahide si/sau susan se poate face un cupaj. Se cam lipseste de peretii robotului. Daca ai nevoie de tahini pentru humus, care contine si el ulei, ai scapat mult mai ieftin: O cescuta de cafea de seminte de susan se prajesc, racesc si macina in rasnita electrica de cafea, sau in mojar, pentru un plus de autenticitate. Si aici se formeaza o faina ce se ingroaja spre alocuri inspre consistenta unei paste. Uleiul si-l trage impreuna cu nautul cand prepari humusul. Eu asa am procedat la humus. Succes! Acest mesaj a fost editat de Shef de gara: Jan 15 2010, 06:11 PM -------------------- "Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
![]() "Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu |
|
|
|
Jan 16 2010, 12:24 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,205 Inregistrat pe: 24-July 08 De la: Pe un picior de Play Membrul Nr.: 44,345 |
Ajourduis mon Pâté de soa gra' Reteta va aparea azi sper la forumul prieten. . aka Pateu de soia pentru oameni grasi . M-am inspirat de aici (Sarut mana -------------------- "Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
![]() "Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu |
|
|
|
Jan 16 2010, 11:12 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 421 Inregistrat pe: 9-October 09 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 54,249 |
Azi am facut pateu de naut cu legume, sare, un pic de cimbru, boia de ardei si cateva linguri de ulei de masline, si chiar mi-a placut f mult. As incerca si cu tahini dar am cautat pe la supermarketuri si nu am gasit. Nu stiti unde as putea gasi aceasta pasta tahini? Eu o cumpar de la Mega image sau de la magazinele arabesti de pe Mosilor. Asa arata:
-------------------- |
|
|
|
Jan 16 2010, 11:17 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 7,411 Inregistrat pe: 20-January 08 De la: Suceava Membrul Nr.: 41,047 |
Ajourduis mon Pâté de soa gra' Reteta va aparea azi sper la forumul prieten. . aka Pateu de soia pentru oameni grasi . M-am inspirat de aici (Sarut mana . Sefule, trebuie musai sa incerc si eu pateul de soa gra, ca ma incadrez cu brio in categorie. |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|