Reply to this topicStart new topic
> lapte vegetal si paté din pulpa seminte
ball dania
mesaj Sep 28 2009, 11:56 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 235
Inregistrat pe: 27-March 06
Membrul Nr.: 31,159



Daca reteta mai e pe undeva, rog adminii s-o atasez la topicul respectiv.

Pana acum am facut lapte din migdale, alune .
Se poate face din ce seminte doriti.

La o masura de migdale (alune)muiate in apa peste noapte(nu am mai curatat migdalele de pielita), se pun doua de apa (in reteta zice trei da mie imi place mai gros laptele), se pun in blender (ma folosesc de o "moulinette", un fel de blender, ptr mancarea copiilor cand sunt micuti,in general)se actioneaza aparatul,dar nu pe durata lunga (ptr a nu se incalzi produsul, caz in care n-ar mai corespune hranei vii)si cu pauze mai dese.
se serveste, rece sau putin incalzit. adaugati miere, sirop agave (nu-mi vine-n cap traducerea) ce vreti si va place.eu adaug cacao cu zahar,putin.


Pulpa ramasa, o pastrez si a doua zi adaug iar de doua ori cantitatea de apa si fac din nou lapte.(puteti face din prima zi totul)

A treia zi (sau cand vreti, da eu mai mult de trei zile nu am tinut pulpa de fructe, asa ca nu stiu cat tine in frigider)in pulpa ramasa, adaug ulei de masline, putina ceapa taiata marunt,putin ardei gras taiat marunt,putina sare si marar tocat marunt, putina zeama lamaie.un deliciu!!!!
cine vrea poate sa foloseasca pulpa la prajituri, creme (pana acum nu m-am incumetat)


Scriu reteta de la paté ptr cine vrea cantitati fixe, eu am facut la ochi si dupa gust

vad c-apare ca fiind branza

Branza de migdale

2 cani de pulpa de migdale (ramase dupa ce am facut laptele)
1/4 cana ulei masline
1/2 cana zeama de lamaie
1/4 lingurita cu sare
1/4 cana marar
1/2 ceapa taiata fin
1/2 ardei rosu taiat marunt

Se amesteca totul
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lilia_12
mesaj Oct 5 2009, 10:19 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 179
Inregistrat pe: 18-November 08
De la: Plaiurile mioritice
Membrul Nr.: 46,542



Si eu preper ""lapte" de migdale, nu am stiut ca pulpa ramasa se mai poate folosi pentru alt "lapte". Am notat si voi incerca data viitoare rolleyes.gif . La pateu, in afara de ingredientele folosite de tine, eu mai adaug 2 linguri fulgi de drojdie, iar in loc de ulei de masline pun ulei de palmier cam 4 linguri. O sa incerc si reteta ta cu ulei de masline.Multumesc de idee rolleyes.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ball dania
mesaj Oct 6 2009, 11:16 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 235
Inregistrat pe: 27-March 06
Membrul Nr.: 31,159



QUOTE(lilia_12 @ Oct 5 2009, 10:19 AM) *
Si eu preper ""lapte" de migdale, nu am stiut ca pulpa ramasa se mai poate folosi pentru alt "lapte". Am notat si voi incerca data viitoare rolleyes.gif . La pateu, in afara de ingredientele folosite de tine, eu mai adaug 2 linguri fulgi de drojdie, iar in loc de ulei de masline pun ulei de palmier cam 4 linguri. O sa incerc si reteta ta cu ulei de masline.Multumesc de idee rolleyes.gif




La fel multumesc iti multumesc si eu de idee!Cand o sa am ocazia o sa-ncerc.Am cumparat ulei de palmier, solid, ca un pachet de unt, banuiesc ca-l pot folosi si asa crud (ca pe pachet vad ca scrie pentru prajeli, etc)nu?ma tot bate gandul sa-ncerc o prajitura fara coacere, da nu's cand m-apuc!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lilia_12
mesaj Oct 7 2009, 10:26 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 179
Inregistrat pe: 18-November 08
De la: Plaiurile mioritice
Membrul Nr.: 46,542




eu am incercat, am facut de cateva ori prajitura fara coacere, iese buna, cel putin la noi in casa a trecut testul, si da, uleiul/untul de palmier/cocos, untul de cacao, oricare dintre ele, se pot folosi cu succes la prepararea cremelor.
Spor la facut prajituri si te astept cu idei eusa_angel.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorinadaniela
mesaj Aug 19 2010, 09:11 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,176
Inregistrat pe: 17-October 08
De la: Vicenza (Italia)
Membrul Nr.: 45,824



Interesanta idee, de fapt idei.... Am sa-mi fac curaj la intoarcerea din vacanta si am sa-mi incerc si eu norocul cu laptele si cu branzica.
Multumesc pt idei!


--------------------
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristina27
mesaj Mar 7 2011, 12:25 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 10
Inregistrat pe: 4-February 07
De la: Barcelona home
Membrul Nr.: 36,363



QUOTE(sorinadaniela @ Aug 19 2010, 09:11 AM) *
Interesanta idee, de fapt idei.... Am sa-mi fac curaj la intoarcerea din vacanta si am sa-mi incerc si eu norocul cu laptele si cu branzica.
Multumesc pt idei!



7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg



Felicitari! dar daca vrei sa fii cu adevarat sanatoasa si sa nu te mai ingrasi niciodata {sa-ti reglezi glanda tiroida si paratiroidele-pt ca de acolo porneste dezechilibrul si organismul se ingrasa} treci pe hrana vie, cruda, fructe si legume in stare pura, naturala, cruda, seminte si nuci{migdale, nuci pecan, etc}. Citeste XXXXXXXXXXXXX

Acest mesaj a fost editat de Sheng: Mar 7 2011, 03:52 PM
Motivul editarii: reclama neautorizata


--------------------
Incearca hrana vie daca vrei sa fii viu!
Hrana cruda: fructe si legume proaspete, nuci si seminte sunt tot ce corpul tau are nevoie!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd November 2014 - 09:04 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare