![]() ![]() |
Jul 20 2010, 07:56 AM
Trimis la
|
|
|
Big Chef Grup: Membri Postari: 531 Inregistrat pe: 16-December 09 Membrul Nr.: 55,815 |
|
|
|
|
Jul 20 2010, 08:37 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 14,857 Inregistrat pe: 28-February 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 2,618 |
am incercat ciorba de burta vegetariana si a iesit foarte foarte buna, seamana f mult cu cea "normala" cum vi se pare? -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Jul 20 2010, 08:41 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 8,747 Inregistrat pe: 4-March 07 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 36,797 |
-------------------- "Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
![]() |
|
|
|
Jul 20 2010, 08:46 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 14,857 Inregistrat pe: 28-February 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 2,618 |
Acest mesaj a fost editat de BD: Jul 20 2010, 08:46 AM -------------------- |
|
|
|
Jul 20 2010, 08:53 AM
Trimis la
|
|
![]() vudu? iudu! uidu! aidu! Grup: Moderatori Postari: 10,090 Inregistrat pe: 2-November 06 De la: somewhere over the rainbow... Membrul Nr.: 34,683 |
-------------------- |
|
|
|
Jul 20 2010, 09:08 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 8,747 Inregistrat pe: 4-March 07 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 36,797 |
Senila, senila, dar tot mai tin eu minte cate ceva, ia vedeti care este diferenta s-o stim si noi!!
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...mai-din-legume/ -------------------- "Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
![]() |
|
|
|
Jul 20 2010, 01:30 PM
Trimis la
|
|
|
Big Chef Grup: Membri Postari: 531 Inregistrat pe: 16-December 09 Membrul Nr.: 55,815 |
nu am vazut topicul respectiv. reteta mea:
Ingrediente: - 1 morcov - 1 ceapa - ½ legatura patrunjel - 4 ciuperci pleurotus - smantana dupa gust - usturoi pisat dupa gust - 1 ou - otet dupa gust - 2-3 linguri ulei - sare, piper Mod de preparare: Se pun la fiert, intregi, morcovul, patrunjelul si ceapa. Intre timp se oparesc ciupercile si se lasa la scurs, apoi se taie in fasii subtiri. Dupa ce au fiert legumele, se scot din apa si se arunca. Se scot si 2-3 polonice de supa si se lasa la racit. In supa se adauga ciupercile, apoi se lasa la fiert cateva minute. Intr-un castron se bate oul cu smantana, se adauga sare, usturoi si supa racita si se amesteca foarte bine. Apoi se adauga treptat in supa de pe foc, se pune si otetul si se amesteca. Ciorba se mai lasa pe foc 1-2 minute. |
|
|
|
Jul 20 2010, 01:51 PM
Trimis la
|
|
Scuza-ma ca te intreb, ca eu sunt mare amatoare de ciuperci, dar imi explici ce cantitate de supa ai facut, de ai folosit doar un morcov, o ceapa, 1/2 legatura patrunjel si doar 4 ciuperci??
Pai ciorba veritabila de burta este cam jumate plina cu fasiute de burta, deci cred ca si in asta vegetala ar fi fost necesare mai multe, parerea mea, ovcors! -------------------- "Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
![]() |
|
|
|
Jul 20 2010, 02:04 PM
Trimis la
|
|
|
Scuza-ma ca te intreb, ca eu sunt mare amatoare de ciuperci, dar imi explici ce cantitate de supa ai facut, de ai folosit doar un morcov, o ceapa, 1/2 legatura patrunjel si doar 4 ciuperci?? Pai ciorba veritabila de burta este cam jumate plina cu fasiute de burta, deci cred ca si in asta vegetala ar fi fost necesare mai multe, parerea mea, ovcors! am facut doar 4 portii, pentru ca sotul meu nu mananca ciorba de burta de nici un fel |
|
|
|
Jul 20 2010, 02:35 PM
Trimis la
|
|
Varianta mea de ciorba de burta de ciuperci:
- am inabusit usor ceapa, morcov si albitura - am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba - separat am fiert ciupercile (majoritatea pleurotus, aproape un kilogram sa fi fost, ca scad) taiate fasii pana au fost gata (cam 15-20 de minute) - am mizat legumele in supa ![]() - am dres-o cu amestec de usturoi, otet si iaurt slab (nu aveam voie oua si smantana in perioada aia) - am pus din supa fierbinte ca sa aduc liezonul la temperatura ciorbei, apoi am strecurat inapoi in oala (am strecurat ca sa nu ramana frimiturile de la mujdei) - am adaugat si ciupercile taiate mai inainte fasii si fierte - am mai lasat putin pe foc si gata ![]() normal as fi dres-o cu liesonul clasic, asta e varianta extra-light. 4 ciuperci la patru portii mi se pare foarte putin, parerea mea, fireste Acest mesaj a fost editat de BD: Jul 20 2010, 02:46 PM -------------------- |
|
|
|
Jul 20 2010, 06:28 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 587 Inregistrat pe: 1-September 08 De la: Around the world ... Membrul Nr.: 44,924 |
nu am vazut topicul respectiv. reteta mea: Ingrediente: - 1 morcov - 1 ceapa - ½ legatura patrunjel - 4 ciuperci pleurotus - smantana dupa gust - usturoi pisat dupa gust - 1 ou - otet dupa gust - 2-3 linguri ulei - sare, piper Mod de preparare: Se pun la fiert, intregi, morcovul, patrunjelul si ceapa. Intre timp se oparesc ciupercile si se lasa la scurs, apoi se taie in fasii subtiri. Dupa ce au fiert legumele, se scot din apa si se arunca. Se scot si 2-3 polonice de supa si se lasa la racit. In supa se adauga ciupercile, apoi se lasa la fiert cateva minute. Intr-un castron se bate oul cu smantana, se adauga sare, usturoi si supa racita si se amesteca foarte bine. Apoi se adauga treptat in supa de pe foc, se pune si otetul si se amesteca. Ciorba se mai lasa pe foc 1-2 minute. Pare misto... da eu n-as arunca bunatate de legume ... si chiar si doar pentru 4 portii as pune mai mutle ciuperci -------------------- |
|
|
|
Jul 20 2010, 07:10 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,374 Inregistrat pe: 1-September 03 De la: Dîn Corleone Membrul Nr.: 8,842 |
Io cred că dacă porţia-i mică şi ciuperca mare, poa' să rezulte chiar o ciorbă deasă!
|
|
|
|
Jul 20 2010, 11:39 PM
Trimis la
|
|
Nu te putusi abtine, asa-i?
scuzati de off. -------------------- |
|
|
|
Jul 21 2010, 12:20 AM
Trimis la
|
|
![]() in coltzul advers Grup: Membri de onoare Postari: 24,480 Inregistrat pe: 6-February 04 De la: stanga la dreapta Membrul Nr.: 11,709 |
si io votez pentru mai multe ciuperci in ciorba, pai la 1 ciuperca/portie tre' sa pui ciorba in farfuria de la ceasca de cafea , ca sa para mai deasa
|
|
|
|
Jul 22 2010, 06:02 AM
Trimis la
|
|
|
BD - interesanta reteta ta
mie mi-a placut enorm (logic, ca am facut-o cum imi place). nu mi s-a parut ca sunt putine ciuperci, mai ales ca e ciorba si ciorba deasa imi pare o tocana mai apoasa (parerea mea, nu vreau sa jignesc pe nimeni). totusi va multumesc pentru sugestii. |
|
|
|
Sep 13 2010, 07:24 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 693 Inregistrat pe: 8-June 05 De la: Romania Membrul Nr.: 24,699 |
Am facut si eu ciorba de "burta" cu pleurotus si a iesit minunata.
-------------------- "Nu exista o cale spre fericire. Fericirea este calea.!."
Proverb budist |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|