9 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete cu vinete
Adriana Nicoleta
mesaj Jul 13 2004, 08:12 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Vorbind cu Elena din Brasov care ma intreba ce sa mai faca cu vinetele m-am gindit sa deschid acest subiect.
Ultima data cind le-am facut umplute am procedat astfel:
Am folosit niste vinete un pic mai diferite fata de cele care erau in Ro, nu stiu daca acum sunt si acolo, sunt mai scurte si mai bombate si coaja este un pic mai deschisa si mai mov. Am spalat bine vinetele si le-am taiat in patru pe lungime, am scos miezul din fiecare parte astfel obtinuta si apoi am trecut bucatile ramase prin faina si le-am prajit in putin ulei cite vreo 5 minute pe fiecare parte. Apoi le-am scos si le-am pus pe hirtie absorbanta. In uleiul ramas in tigaie am pus un catel de usturoi si miezul de la vinete taiat bucatele cu masline fara simburi si cu capperi (astia nu stiu sa ti-i traduc, s-a mai vorbit pe aici dar cum probabil nu o sa ii gasesti ii eliminam din start, ok?) si cu rosii din alea micute cit ciresele (din nou probabil nu o sa ai dintr-astea asa ca poti pune foarte bine rosii curatate de coaja si de seminte si taiate bucatele). Am prajit totul in tigaie 10 minute. Apoi am pus bucatile de vinete intr-o forma care mergea la cuptor, am pus umplutura in ele si am pus la cuptor la foc potrivit spre mare (adica 200įC) pentru 15 minute, mai mult sa se incalzeasca bine ca de copt era copt totul.
Eu nu suport lucrurile prajite prea mult, sau in care se vede uleiul cum zace asa ca eram destul de sceptica, am incercat sa scurg cit mai bine uleiul atit din umplutura cit si din vinete dar sa stii ca rezultatul a fost excelent, eu le-am mincat si reci si erau foarte bune. Probabil faptul ca eu le-am prajit cu cit mai putin ulei posibil si ca le-am tinut putin timp a facut sa nu fie foarte grase, nu stiu dar mie personal mi-au placut foarte mult asa ca daca vrei sa incerci……..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Danieluta
mesaj Jul 13 2004, 08:18 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 426
Inregistrat pe: 5-November 02
Membrul Nr.: 5,306



POZA la asa o bunatate nu ai?Ca pare super buna,deja mi s-a facut pofta citind..... laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jul 13 2004, 08:31 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



No icon_cry.gif o fost asa de bune ca n-am apucat laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Buburuza
mesaj Jul 13 2004, 08:31 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 583
Inregistrat pe: 12-February 03
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,664




Dupa cum spuneai tu, Adriana: sa ne punem imaginatia la treaba!
Uite, eu am umplut vinetele cu branza slaba de vaci amestecata cu telemea de oaie (e mai tare si am putut s-o rad) + 1ou + cu mult marar tocat. Apoi le-am pus la cuptor, la foc mediu, si cand erau aproape gata (se ingalbeneste frumos branza pe deasupra) am turnat sosul de rosii si le-am mai lasat la cuptor 5 minute la foc iute.
Reci sunt foarte bune si foarte racoroase, mai ales pe caldurile astea...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IANA
mesaj Jul 13 2004, 08:53 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 232
Inregistrat pe: 26-May 04
De la: Cluj-Napoca (Cluj)
Membrul Nr.: 14,540



Vin si eu cu o reteta cu vinete. Se aleg vinete mai mici si mai subtiri pe care le curatam, apoi le punem in apa sarata la fiert. Cind s-au inmuiat se scot intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine si sa se raceasca. Separat se face putina maioneza care se dilueaza cu mult iaurt, si dupa gust in acest sos se pune ceapa taiata marunt sau usturoi pisat. Se pun vinetele intr-un vas, fara a se zdrobi si se toarna apoi sosul ca sa le acopere. Se presara peste ele patrunjel verde taiat marunt. Inainte de servire se lasa 2-3 ore sa intre bine gustul in vinete.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IANA
mesaj Jul 13 2004, 09:02 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 232
Inregistrat pe: 26-May 04
De la: Cluj-Napoca (Cluj)
Membrul Nr.: 14,540



Si alta reteta.
Se taie felii de 0,5 cm vinata pe lung. Se sareaza si pipereaza si se lasa apoi sa se scurga putin. Se prajeste in ulei putin sa se inmoaie si se lasa pe hirtie absorbanta la scurs. Pe fiecare felie se presara apoi cascaval, se pune o bucatica de ardei si se ruleaza. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor 10 minute si se servesc apoi linga paste cu sos de rosii cu putin usturoi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jul 13 2004, 09:25 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Mai obisnuiesc sa le fac astfel:
le tai felii si le fac pe gratarul de pe aragaza, apoi le pun intr-un vas alternind straturi de felii de vinete, usturoi taiat feliute subtiri, patrunjel si ulei.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena Brasov
mesaj Jul 13 2004, 10:21 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 447
Inregistrat pe: 10-February 04
De la: Brasov
Membrul Nr.: 11,786



Adriana, aseara n-am mai avut rabdare si m-am apucat sa umplu vinetele dupa capul meu si ce ce am avut prin casa. Si cum n-am avut ciuperci si nici ce branza sa pun din reteta lui Alexandru, am improvizat cu ce am avut. Am scobit vinetele, le-am lasat un pic cu sare, apoi le-am lasat intr-o sita. Miezul l-am calit cu 2 ardei copti, 2 rosii, 2 catei de usturoi, fara ceapa. Am umplut vinetele cu acest ameste si le-am dat la cuptor. Cand au fost aproape gata le-am pus cascaval ras deasupra si le-am mai lasat un pic. Au fost foarte bune.
Mai am doua in frigider, acum am sa incerc o reteta aceea cu paste.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristina
mesaj Jul 13 2004, 03:34 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,128
Inregistrat pe: 20-March 02
Membrul Nr.: 2,886



Adriana iti dau eu o mina de ajutor si pun aici o poza de capperi si asta pentru sint superi buni ar fi pacat sa nu avem asa ceva in camaruta.
Sa ne spui daca este o diferenta la astea le spune zuccato ( o fi doar marca?)
Dar ele asa arata
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jul 13 2004, 05:14 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



E corect Cristina!
Zuccato e numai marca astora care pun conserve in otet.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guest_Emil_*
mesaj Jul 13 2004, 06:56 PM





Guests






Maya-hu, maya-ha,
Vrei sa pleci da numa, numa iei....he he he
Nicu' tau mi-a adus aminte de melodia moldovenilor alora.
Si ce vrei sa spui ca nu-ti place ghiozdanelu' meu? Bine ca-l am in fatza si nu in spate...he he he he
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jul 13 2004, 07:13 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



hey..vezi ca mie Ómi plac moldovenii...

Nu am nimic Ómpotriva ghiozdanului tau
si stii cum e ..fiecare cu ghiozdanu ' lui toothy9.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guest_Emil_*
mesaj Jul 13 2004, 07:16 PM





Guests






QUOTE(MAYA)
hey..vezi ca mie Ómi plac moldovenii...

Nu am nimic Ómpotriva ghiozdanului tau
si stii cum e ..fiecare cu ghiozdanu ' lui  :toothy7:

Ai si tu ghiozdanel? Hai sa ne masuram in ghiozdane sa vedem care pe care. icon_bounce.gif
Si mie imi plac moldovenii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guest_Anonymous_*
mesaj Jul 13 2004, 08:40 PM





Guests






Duminica am cumparat vinete frumoase de la suedezi, asa ca tu nu mai gasesti, Emil! tongue3.gif Le-am copt la grill si acum stau la scurs; miine salata de vinete... devin. smiliecheeburga.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guest_Emil_*
mesaj Jul 13 2004, 08:51 PM





Guests






[quote=Dan@]Duminica am cumparat vinete frumoase de la suedezi, asa ca tu nu mai gasesti, Emil! tongue3.gif Le-am copt la grill si acum stau la scurs; miine salata de vinete... devin. smiliecheeburga.gif[/quote]
Cum era vorba aia? Toate drumurile duc la Oslo (poate nu la Oslo dar in Norvegia p-aproape) Zici ca ne bagi o invitatie sa venim la tine sa ne bagam coltii vampiresti in vinetele alea suculente?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Juliana
mesaj Jul 13 2004, 09:01 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 52
Inregistrat pe: 13-July 04
Membrul Nr.: 15,634



Am si eu o reteta cu vinete care imi place foarte mult.

Vinete cu nuca

4 vinete medii, 4 ardei, 1 pahar cu nuca macinata, o legatura de patrunjel, 2 catei de usturoi, 250 g iaurt

Se pregatesc vinetele ca pentru salata de vinete clasica. Se coc si ardeii. Se curata si se toaca marunt. Se amesteca vinetele tocate cu ardeiul tocat, cu nuca macinata si cu usturoiul strivit ca pentru mujdei. La sfarsit se adauga si iaurtul. Combinatia poate ca pare ciudata, dar e delicioasa. Nuca macinata absoarbe oarecum iaurtul, asa ca in final salata nu e chiar atat de fluida dupa cum te-ai astepta. Se decoreaza cu patrunjelul tocat marunt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jul 13 2004, 09:04 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



suna interesant..Óntr-adevar o combinatie ciudata( pt mine) nuca cu vinete si ardei.Dar o sa Óncerc de curiozitate.o sa revin smile.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Juliana
mesaj Jul 13 2004, 09:07 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 52
Inregistrat pe: 13-July 04
Membrul Nr.: 15,634



Am emotii Maya icon_redface.gif . Sper sa-ti placa. Gustul de nuca nu se simte distinct. Am niste prieteni care se topesc dupa reteta asta. Nu mai stiu de unde am invatat-o, dar cred ca e totusi de pe undeva din bucataria arabeasca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guest_Emil_*
mesaj Jul 13 2004, 09:09 PM





Guests






Mie imi plac vinetele asa cum le-a lasat Dumnezeu. Si cum le facea mama in Romania. Nu arabesti, vietnameze sau turkmenistane.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jul 13 2004, 09:09 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



???? de ce ai emotii?? mai am o Óntreabre,Nu se condimenteaza cu nimic altceva?? sare..piper...


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

9 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 28th July 2014 - 08:14 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
ParolńÉ
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare