Reply to this topicStart new topic
> Salate de hrean
MAYA
mesaj Aug 19 2004, 10:09 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



o reteta simpla si buna..cui Ói place smile.gif

1 radacina de hrean
sare,otet dupa gust
piper(fac.-pt cei care la place mai picant/iute)

őnainte de preparare se tine hreanul Ón apa rece vreo 1-2 ore se curata de coaja si se rade pe razatoare(fin).se adauga sarea si otetul dupa gust si s elasa la rece pÓna se serveste.


o alta reteta de salata de hrean cu smÓntÓna

200g hrean ras pe razatoare fina
200g smÓntÓna
sare dupa gust
piper dupa gust
zahar/zaharina(fac.) nemtii manÓnca mai dulceag..si folosesc zahar sau zaharina la aceasta reteta

Hreanul se da pe razatoare,pe partea cea mai fina,se adauga sarea ,smÓntÓna si piperul si se ameste ca bine.Cine doreste mai dulceag,adauga zahar dupa gust smile.gif
Se poate consuma cu orice friptura-cu friptura de pui Ómi place mie smile.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Aug 23 2004, 05:35 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Tata era cel insarcinat cu datul de razatoare al hreanului, se inchidea saracul in balcon si il dadea pe razatoare dupa care isi lasa un pic asa pur si pe celalalt il amesteca cu sfecla rosie data si ea pe razatoare. O serveau de obicei impreuna cu friptura, eu nu prea il agreez si Stefano nici atit din cauza iutelii.
Aici se maninca la Trieste in sandwichurile cu jambon cald.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tuti_suhan
mesaj Aug 24 2004, 02:49 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 329
Inregistrat pe: 13-December 03
De la: Curtea de Arges (Arges)
Membrul Nr.: 10,566



O sa va dezvalui un secret (poate ca-l stiti).Pentru ca hreanul este foarte "piscacios"la ochi,eu leg o punga de plastic la exteriorul masinii de tocat carne si dau hreanul prin masina>Nu mai ustura asa la ochi,decat atunci cand il prepari.


--------------------
"Nu vedem lucrurile asa cum sunt ci asa cum suntem"(ANAIS NIN)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena Brasov
mesaj Aug 25 2004, 08:50 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 447
Inregistrat pe: 10-February 04
De la: Brasov
Membrul Nr.: 11,786




[quote=tuti_suhan]O sa va dezvalui un secret (poate ca-l stiti).Pentru ca hreanul este foarte "piscacios"la ochi,eu leg o punga de plastic la exteriorul masinii de tocat carne si dau hreanul prin masina>Nu mai ustura asa la ochi,decat atunci cand il prepari.[/quote]

Buna ideea cu masina de tocat, am sa incerc si eu. Noi mancam hreanul (cu smantana) cu friptura de miel de Paste sau la salata de sfecla rosie iarna.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iubita
mesaj Aug 26 2004, 09:21 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 819
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 11,092



Dar nu se strica masina de tocat ? Chiar toaca hreanul ala asa fibros cum este ? Nu-mi imaginez dar poate incerc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vulpizza
mesaj Oct 7 2004, 11:51 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 264
Inregistrat pe: 8-September 04
De la: London
Membrul Nr.: 16,833



Mie-mi place f mult hreanul, dar nu stiu sa-l prepar. Erau niste borcanele micute in Ro., destul de scumpe, dar excelente. Stiu ca am mancat undeva unul bun, dar nu am de unde sa-l mai iau.. era dulceag, arata ca o pasta si cred ca avea miere si nu era iute sa-ti desfunde nasul. Era facut in casa.
Vreo idee careva? icon_frown.gif


--------------------
"Dupa mine potopul"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marika
mesaj Dec 10 2004, 06:36 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 80
Inregistrat pe: 24-November 04
De la: Quebec Ville
Membrul Nr.: 18,950



Si ca sa fiu consecventa cu ceea ce am mai spus despre fructe si legume ... incercati sa amestecati hreanul cu mar , date pe razatoarea fina . Are un gust deosebit si nici nu mai este asa de iute . Sigur ca pe langa mar si hrean , mai trebuie sa puneti sare , zeama de lamaie , un pic de piper si o lingura -doua de maioneza sau smantana ,dupa preferinta si in functie de cantitatile pe care le preparati.
O zi buna !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
n_puiu
mesaj Dec 14 2004, 09:04 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,562
Inregistrat pe: 1-September 03
De la: D√ģn Corleone
Membrul Nr.: 8,842



Vulpizza:

Daca vrei sa nu mai aiba mirosul intepator, se opareste.
Ca sa-l faci pasta, se rade si apoi se zdrobeste in piulita.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 2nd August 2014 - 12:29 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
ParolńÉ
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare