8 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Branza conservata
pisi2004
mesaj Oct 10 2004, 03:18 PM
Trimis la #1

Captain Cook

Grup: Membri
Postari: 353
Inregistrat pe: 11-October 03
Membrul Nr.: 9,434

Am gasit intr o revista o brosura reclama de la dr. Oetker in care era o reteta de branza conservata.

Pentru 2 borcane de 5oo ml.

250 ml. ulei
1 lingurita zahar
1 lingurita Pikant fix iute
3 linguri de otet (8%)
3 bucati de branza cu mucegai (de cate 150 gr)
la alegere: masline, ceapa, usturoi, ardei capia etc.

Zaharul, Pikant fix si otetul se lasa sa se dizolve in ulei, la foc mic. Dupa ce zaharul s a dizolvat se ia vasul de pe foc si amestecul se lasa sa se raceasca. Branza se taie in bucati si se aranjeaza in borcane, iar deasupra se asaza dupa preferinta maslinele, ceapa, usturoiul etc, peste care se toarna amestecul. Se infileteaza capacele la borcane si se lasa sa stea cca 5 zile intr un loc racoros si intunecos.

Asta e reteta. M ar interesa daca a incercat cineva reteta asta sau ceva asemanator. As vrea sa o incerc insa mi e frica sa nu gresesc ceva si sa stric totul. De exemplu: capacele puri si simplu se strang bine, nu intra aer??
Dupa 5 zile deja se poate consuma?

In magazine am vazut niste borcane cu branza feta, masline si ardei, intr un amestec de ulei. Eu as vrea sa fac conservele astea cu branza feta ca e mai accesibila ca pret. Oare merge branza feta cu reteta asta? Sau poate are cineva o reteta incercata sa ma ajute si pe mine.

Va multumesc mult.
Go to the top of the page

+Quote Post
Anat
mesaj Oct 10 2004, 05:25 PM
Trimis la #2

Big Chef

Postari: 737
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 16,264

Uite cum fac eu brânza marinata.

500 g de telemea (de oaie e mai gustoasa, dar merge si de vaca)
3 catei de usturoi sau mai mult dupa gust
1 foaie de dafin
boabe de piper si de coriandru
oregano
ulei de masline

Se taie brânza în cuburi, se zdrobeste usturoiul si boabele de piper si coriandru. Se pun bucatile de brânza intr-un borcan cu foaia de dafin alternând bucati de brânza, piper, coriandru, usturoi si oregano. Se toarna ulei sa acopere totul si se închide ermetic borcanul (strângi bine capacul). Se lasa 2 saptamâni la frigider (de preferat).

Când vrei sa consumi scoti borcanul din frigider cu 1-2 ore înainte pentru ca la frig uleiul de masline se solidifica. E delicioasa.

+Quote Post
pisi2004
mesaj Oct 10 2004, 05:47 PM
Trimis la #3

Captain Cook

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Mersi mult pentru raspuns.Din pacate uleiul de masline e destul de scump aici. Crezi ca as putea folosi ulei de floarea soarelui? Mersi .

+Quote Post
Anat
mesaj Oct 10 2004, 11:03 PM
Trimis la #4

Big Chef

Cred ca da, nu vad de ce nu ar merge.

Reteta e cu ulei de masline si sigur ca aroma este mai buna cu acest ulei; dar cum de multe ori trebuie sa ne descurcam cu ce avem smile.gif eu zic ca merge si cu ulei de floarea soarelui.

Poti sa pui si un pic de ardei iute daca-ti place iar usturoiul este esential, deci poti sa pui si mai mult de 3 catei. Eu am pus vreo 5.

Cum aveam un borcan în frigider uite si o poza.
Imagini Atasate
Imagine Atasata

+Quote Post
roxana anca
mesaj Oct 11 2004, 08:18 AM
Trimis la #5

Academic Chef

Postari: 1,234
Inregistrat pe: 23-October 03
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 9,635

Si cu ce se serveste, cu rosii sau cum ??

Roxana Anca

+Quote Post
Yandira
mesaj Oct 11 2004, 03:02 PM
Trimis la #6

Master of disaster

Postari: 3,328
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Mexic
Membrul Nr.: 11,099

Anat, ma intereseaza grozav reteta asta pentru ca aici se vand borcanele in magazinele libanezilor la preturi stratosferice. Problema e ca nu exista branza telemea. Daca pun o branza de vaca uscata si sarata nu ar iesi? Sau sa pun branza de capra? Crede-ma ca am si uitat cum e telemeaua. Nu imi mai amintesc daca era grasa.

+Quote Post
Anat
mesaj Oct 11 2004, 03:52 PM
Trimis la #7

Big Chef

Roxana Anca, eu pun cuburi de brânza pe felii de pâine prajita îmbibate un pic de uleiul în care a stat brânza sau le pun pe o salata de rosii la care adaug si din uleiul lor.

-----------

Yandira, cât este de uscata brânza pe care o gasesti? Ca daca e prea tare (uscata) nu stiu daca se îmbiba de aromele din marinata.
Cea de capra cum e?
Eu fac fie cu cea de oaie (când o gasesc) fie cu cea de vaca.
Oricum, daca nu gasesti alta, n-ai nimic de pierdut sa încerci cu o bucatica mica sa vezi daca-ti place cum iese.

Îti pun o poza cu o bucatica de telemea cum gasesc eu aici, e de oaie dar nu e prea grasa.
Imagini Atasate
Imagine Atasata

+Quote Post
Lulutza
mesaj Oct 12 2004, 09:10 AM
Trimis la #8

Bucataras

Postari: 90
Inregistrat pe: 5-June 03
De la: Ro
Membrul Nr.: 7,957

Foarte interesant, mai ca l-as face si eu. Dar am si eu o nelamurire. Se tine 2 saptamani in frigider inainte de a-l consuma (si apoi cat timp se poate pastra?) sau tine doar doua saptamani in frigider?

+Quote Post
roxana anca
mesaj Oct 12 2004, 03:07 PM
Trimis la #9

Academic Chef

Fetelor am pus si eu aseara un borcan de branza (de oaie)sa vedem cum v-a iesi. Am taiat-o in cubulete potrivite, am pus usturoi, cimbru, oregano, putin ardei iute rosu tocat si uscat, ulei BUNICA ca de masline nu mai am trebuie sa cumpar asa ca pe data de 25 octombrie desfacem borcanul cu branza si vedem ce a iesit.

Roxana Anca

+Quote Post
Yandira
mesaj Oct 12 2004, 07:09 PM
Trimis la #10

Master of disaster

Ah ce buna era. Mi-am adus aminte acum vazand poza. Era grasa oricum. Aici nu gasesc nimic de oaie, iar cea de capra e ca o branza de vaci. Am sa incerc cu o branza de vaca taraneasca. Mersi Anat pentru poza.

+Quote Post
Dana_P
mesaj Oct 13 2004, 02:28 AM
Trimis la #11

Big Chef

Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
Membrul Nr.: 17,128

Dragelor, daca forumistele si forumistii au decis ca branza se poate incadra la ... vegetale, intru si eu cu o intrebare: Am adus cu greutate, (si la propriu, si la figurat) niscai branza de burduf si in coaja de brad, din Romania. Dupa ce am facut imediat o mamaliga pentru toti cei care salivau pe meleaguri indepartate, am lasat (citeste uitat) restul in frigider. Mai am deci o bucata neinceputa de branza in coaja (cca 1,5 kg) si un rest de branza de burduf, in tifonul ciobanului :0)

Intrebarile, acum:
1 - Aveti idee de procentaj de grasime au astea doua feluri de branza ?
2 - ce se poate face din ele (excluzand treaba cu mamaliga)
3 - cam cat as putea sa le mai pastrez, si CUM ?

+Quote Post
Anat
mesaj Oct 13 2004, 01:11 PM
Trimis la #12

Big Chef

Lulutza, se lasa 2 saptamâni ca sa se îmbibe de arome si dupa aia se poate consuma. De tinut, tine pâna o manânci icon_smile.gif

+Quote Post
n_puiu
mesaj Oct 13 2004, 01:25 PM
Trimis la #13

Master of disaster

Postari: 5,374
Inregistrat pe: 1-September 03
De la: DĂŽn Corleone
Membrul Nr.: 8,842

Danezu':
3. Intr-o punga de hartie, in frigider, merge mai bine de-o saptamana (poate si mai bine, dar io n-am tinut niciodata mai mult)
2. De ex. omleta cu branza, cartofi cu branza la cuptor...

+Quote Post
Dana_P
mesaj Oct 13 2004, 05:55 PM
Trimis la #14

Big Chef

Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
Membrul Nr.: 17,128

... da' oare la congelator nu s-o putea sa le tin ???

+Quote Post
Yandira
mesaj Oct 13 2004, 07:15 PM
Trimis la #15

Master of disaster

eu congelez toate cascavalurile si sant foarte bune. Daca are grasime nu vad de ce nu s-ar putea congela.Cred ca ar fi pacat ca o branza atat de buna si de speciala "s-o lungesti" cu o mancare. Eu as tine-o doar pentru aperitive, sa-i savurez gustul ei (pe paine prajita cu usturoi si rosii, ardei gras umplut, etc). Caci cu paste, cartofi, etc se poate pune orice branza in fond. Eu as taia-o in bucati si as congela-o si asa as descongela de cate ori am nevoie cate o bucata.

+Quote Post
Lulutza
mesaj Oct 13 2004, 07:35 PM
Trimis la #16

Bucataras

Postari: 90
Inregistrat pe: 5-June 03
De la: Ro
Membrul Nr.: 7,957

Multumesc, scuze daca intrebarea a parut stupida...Dar la multe preparate se spune ceva gen ca o data desfacut borcanul se poate pastra in frigider x zile. Sa vad ce borcane gasesc, ca de 800 nu mai am si de 400 mi se par cam mici...

+Quote Post
Anat
mesaj Oct 14 2004, 04:16 AM
Trimis la #17

Big Chef

Lulutza nu ai de ce sa te scuzi, întrebarea ta nu parea stupida.

Dupa mine cel mai bun lucru e sa întrebi si sa fi sigura ca ai înteles totul înainte sa te apuci sa faci o reteta.

Si daca nu ai decât borcan de 400 poti sa faci o portie mica sa vezi daca-ti place sau poti sa faci 2 borcane în acelasi timp.

+Quote Post
roxana anca
mesaj Oct 14 2004, 08:20 AM
Trimis la #18

Academic Chef

Am pus si eu un borcan sa vedem ce gust are si dacaa ne place. Cascavea a pus cineva la marinat ? Este un cas un putin chiat foarte putin sarat si afumat. Credeti ca ar merge ?

Roxana Anca

+Quote Post
roxana anca
mesaj Oct 14 2004, 08:23 AM
Trimis la #19

Academic Chef

Buna dimineata

Am pus si eu un borcan pe data de 25 octombrie ar trebui sa fie gata sa pot manca din el. L-am pus cu ulei BUNICA.
As vrea sa incerc sa pus si cascavea (un cas foarte putin sarat si afumat) poate iese bun, incerc sambata pun un borcanel mic.
Am incercat si eu cu branza la congelator dar cand am incercat sa o tai s-a sfaramat si nu mi-a placut.

Roxana Anca

Roxana Anca

+Quote Post
pisi2004
mesaj Oct 14 2004, 06:58 PM
Trimis la #20

Captain Cook

Am pus si eu aseara un borcanel mic, sa vad cum iese. Am pus telemea de oaie, felii de usturoi, bobe de piper, foi de dafin, oregano. busuioc ,bucatele de ardei rosu si ulei de floarea soarelui. Abia astept sa vad ce iese.

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

8 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 12th February 2012 - 09:48 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare