Reply to this topicStart new topic
> vreau o reteta de castraveti acri
Yandira
mesaj Feb 24 2005, 07:14 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,336
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Mexic
Membrul Nr.: 11,099



scrieti-mi si mie o reteta de muraturi care sa nu aib multa sare si nici foarte acri. Nu imi place nimic sarat. Mai bine zis as vrea castraveti in otet, dar sa nu iasa asa de acri incat sa mi se albeasca buzele!!!!! Imi place acru dar m-am cam dezobisnuit de foarte acru. Adica in limitele unei acreli care totusi sa permita procesul de murare. Parca aceia care se fac la soare nu ies prea acri, nu? Dar au oare sare?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ria
mesaj Feb 24 2005, 08:14 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 344
Inregistrat pe: 11-January 04
Membrul Nr.: 11,011



Buna Yandira!
Iata o reteta de castraveti murati bulgaresti pe care eu o faceam in Ro toamna.
Sa stii ca are sare, dar poti sa mai modifici si sa pui mai putin decat spune reteta (oricum, zaharu taie din gustul de sarat si din puterea otetului dar nu ii face dulci).
Pentru fiecare borcan de 800 g se pun:
o lingură sare, 2 linguri zahăr, oțet până la dunga borcanului (un deget), o ceapă micuta tăiată in patru, boabe de muștar, castraveți mici, alte condimente.
Se fierb în bain-marie până începe să fiarbă apa (1-2 minute dupa ce incepe sa clocoteasca) apoi se țin în pat cald pana a doua zi.
Astept cu interes parerea ta ... in caz ca te decizi sa o incerci.
Numai bine!


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yandira
mesaj Feb 24 2005, 08:55 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,336
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Mexic
Membrul Nr.: 11,099



Mersi mult. Trebuie sa fac acum cat am pofta caci au aparut castraveciori mici. Aici sant trufandale, nu se obisnuiesc si nimeni nu ii cumpara. Cei normali costa 35 centi americani/ l Kg, iar astia mititei costa 4 dolari. O sa incerc sa pun jumate din sare, sa vad daca se mureaza. Dar as vrea sa stiu si cum se fac cei care se mureaza singuri la soare. Sau nu erau singuri?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Feb 24 2005, 09:27 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686




Am si eu una! Fara otet si e cam dupa gust!!!! Umpli borcanul cu castraveti si apoi il umpli cu apa, aceasta cantitate de apa o pui la foc cu sare (eu puneam cam 1 lingura la litru)da' sa nu fie cu iod, boabe de piper, seminte de mustar, cimbru, marar, hrean(daca pui hrean or sa stea crocanti), etc. O lasi sa fiarba 2 minute. O rastorni peste castraveti. A doua zi scoti apa si o fierbi din nou, iar o torni peste castraveti. A treia zi la fel dar va trebui sa ai grija ca se modifica volumul castravetilor ca or sa fie mai putini !!!!!! Se leaga borcanul si il pui in camara. Cam in o luna sunt murati. La cei pusi la soare se face cam la fel dar nu repeti operatia cu apa de trei ori. Sarea totusi e necesara, pentru conserva, dar daca vrei sa-i mananci acum poti pune mai putina. Cu timpul gustul de sare se inteteste si castraveti sunt tot mai acri.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yandira
mesaj Feb 24 2005, 09:55 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,336
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Mexic
Membrul Nr.: 11,099



Asta vreau, sa devina tot mai acri nu tot mai sarati. Aici se gasesc castraveti acri dar nu sant exagerat de sarati. Si nu prea acri. Iar majoritatea au mult zahar, pentru ca ii fac fabrici evreiesti. O sa incerc si pe a ta. Mersi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LENUKA
mesaj Feb 25 2005, 08:44 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 12
Inregistrat pe: 13-February 05
De la: Pe alocuri
Membrul Nr.: 21,378



Eu pregătesc următoarea rețetă de "castraveți în oțet ".
Se spală castraveții, se taie rondele și se pun în borcane de 800 g. împreună cu 2-3 rondele de morcovi, 2-3 solzi de ceapă, 6 boabe de piper, câteva crenguțe de mărar, 1 1/2 lingurițe de sare mare, 1 1/2 lingurițe de zahăr, 6 linguri de oțet. Peste toate se pune apă să se umple bocanul. Se capsează și se fierb la bain-marie timp de 10 min. de când clocotește apa.


--------------------
Înainte de a dărâma ceva, trebuie să fii sigur că vei putea clădi altceva mai bun. - PLUTARH
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yandira
mesaj Feb 25 2005, 08:53 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,336
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Mexic
Membrul Nr.: 11,099



Pai vad ca la retete variaza cantitatea de sare si otet, fapt pentru care o sa incerc sa pun si mai putina sare si poate si mai putin otet si o sa le las insa mai mult timp. Ca sa se tot acreasca. O sa va scriu ce a iesit caci sambata dimineata voi intra in bucatarie.Mersi mult la toate.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
roxana anca
mesaj Mar 28 2005, 03:03 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,234
Inregistrat pe: 23-October 03
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 9,635



Sa ai grija sa nu folosesti sare iodata pentru ca strica muraturile.Poti folosi si hreanul ca radicina dar si frunza de hrean. De principiu eu pun la 1 de apa o lingura sare si un pahar de otet. Castravetii pe care ii pun in cursul verii ii pun asa: 1 limgura de sare la 1 litru de otet, hrean, un pic de oregano, 1-2 ardei iuti (functie de marimea borcanului - eu am unul la 5 litri), frunze de visin, il leg si il las in chiosc afara 3-4 zile iar apoi il pun la frigider. Imi ies de obicei extrordinari de buni.

Roxana Anca
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tinc mona 20640
mesaj Mar 30 2005, 09:29 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 72
Inregistrat pe: 24-January 05
De la: Cluj-Napoca (Cluj)
Membrul Nr.: 20,635



In general la fel pun si eu castravetii, dar diferenta este ca eu pun si doi-trei catei de usturoi in fiecare borcan(800 gr.) si marar,cimbru.
La cei soriti , asa se spune pe la noi, poti sa-ti faci o apa cat de sarata vrei si poti sa pui cimbru,marar(daca ai verde e mai bine), le da un gust mai parfurmat.Nu trebuie sa legi borcanul,poti sa pui o farfurioara si la soare cu ei.Dupa trei-patru zile se pot manca, sa nu te sperii ca apa va fi putin tulbure.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yandira
mesaj Mar 31 2005, 07:06 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,336
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Mexic
Membrul Nr.: 11,099



Am si mancat borcanul pe care l-am pus. Era un galon. Nu au iesit grozavi, dar in dorul celor adevarati, i-am mancat cu placere. Dar au iesit...moi icon_eek.gif De aceea i-am amncat repede si am facut si o mancare de rulade de carne umplute cu castraveti caci nu mai stiam cum sa ii termin. Nu stiu care sare nu ar fi iodata caci aici orice sare de masa contine iod. Am pus sare marina caci stiu ca e mai sarata si am pus foarte putina caci nu vroiam sa iasa sarati. Nu inteleg de ce nu ies tari. Imi plac acri, dar nu sarati. Oare sarea i-ar intari mai bine?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Mar 31 2005, 10:25 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



In primul rand de la sare nu au ramas tari, nu se pune sare iodata , trebuie sa scrie pe pachetul de sare daca are iod sau nu si nu se poate sa nu gasesti fara iod, sa nu fie sare de masa. Si nu stiu daca le-ai pus hrean, acesta tine muraturile tari si cat mai mult mai bine conserva.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Otti
mesaj Apr 1 2005, 04:03 PM


Otti


Grup: Membri
Postari: 3,662
Inregistrat pe: 12-February 04
De la: Berlin
Membrul Nr.: 11,851



[quote=Yandira] Nu inteleg de ce nu ies tari. Imi plac acri, dar nu sarati. Oare sarea i-ar intari mai bine?[/quote]

Eu din umilele mele cunostinte stiu ca apa de la robinet contine clor ceea ce face ca muraturile sa se-nmoaie de aceea mai stiu ca muraturile se pun cu apa pura,ma refer de izvor sau fantana pt a nu se intampla acest lucru.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Apr 1 2005, 04:06 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



e drept, dar in reteta mea apa trebuia pusa fiarta si in clocote peste castraveti asa ca clorul a avut destul timp sa se evapore ! Altceva s-a intamplat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yandira
mesaj Apr 1 2005, 09:27 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,336
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Mexic
Membrul Nr.: 11,099



Of fetelor, pai n-am hrean, n-am visin, si nici sare neiodata. Am in schimb 32 de grade de caldura si in Sonora au ajuns la 52 de grade!!!!!!!Dar exista o piata mare unde se vinde sare grunjoasa la kg. Nu stiu la ce serveste, dar o s-o cumpar. O sa incerc asa cum spuneti voi, cat despre apa, in Mexic apa e un mare negot si o mare porcarie. Iar de fantana si putz, pai doar fantana mea arteziana cu broscute din gradina icon_lol.gif icon_lol.gif Nu, glumesc, o sa pun apa plata din sticle. Cred ca vor fi castravetii cei mai munciti de pe lume. Pana atunci o sa-i mananc asa...pure cum imi ies, ca sant buni in dorul celorlalti. Am pus si seminte de mustar, am auzit ca intaresc si ele.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 1st August 2014 - 05:54 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare