14 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Acoperirea unui tort cu glazură de ciocolată
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 1 2006, 12:10 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Am să vă arăt acum pentru cine e interesat ultima glazură de ciocolată pe care am făcut-o, a bunei mele prietene de la Trieste, Graziana, e cea mai frumoasă glazură pe care am făcut-o pana acum şi cum am făcut şi poze vă explic ce şi cum.
Ingrediente
(pentru un tort de 32 cm diametru)
210 gr ciocolată amăruie (cel puţin 65-70% cacao)
165 ml smantana lichidă
25 gr miere
42 gr unt moale
42 ml de lichior Cointreau
Se taie ciocolata cu cuţitul astfel, dacă vreţi să o daţi pe răzătoare treaba voastră
Imagine Atasata

Se incălzeşte smantana cu mierea şi se varsă peste ciocolată amestecand repede şi bine

Imagine Atasata

Eu preventiv am pus ciocolata in olcica special făcută pentru topitul acesteia şi am făcut bine pentru că untul meu nu era la temperatura camerei şi de asta am mai pus-o pe foc.

Imagine Atasata

După ce s-a amestecat bine se adaugă untul, eu in acel moment am pus-o puţin pe foc să se topească bine chestie pe care v-o recomand călduros pentru că dacă se intamplă să rămana vreo bucăţică de ciocolată netopită compromite totul.

Imagine Atasata

După care se adaugă lichiorul, acuma dacă n-aveţi Cointreau puneţi ce vreţi voi dacă nu vreţi să-l puneţi treaba voastră, eu nu garantez asupra rezultatului, pot să vă spun că tortul a fost mancat şi de 2 copii şi mama care nu bea absolut nimic şi nu li s-a intamplat absolut nimic rău.

Imagine Atasata

Asta e consistenţa, dacă vă e frică să o folosiţi astfel de lichidă puteţi aştepta să se mai răcească dar părerea mea e că va fi mai greu de lucrat

Imagine Atasata

In acel moment am trecut la acoperirea tortului, a fost uşor pentru că fiind făcut cu foi de napolitane era perfect.
Pentru decorat şi insiropat blaturile eu folosec sticluţele acelea de plastic pentru ketchup şi maioneză, mie imi plac foarte mult.
Am inceput să acopăr marginile, intorcandu-mă imediat in punctele unde nu prinsese bine ciocolata pentru ca era caldă.

Imagine Atasata

şi asta era marginea gata

Imagine Atasata

după care am trecut la partea de sus şi cu răbdare şi incetişor am acoperit totul

Imagine Atasata

Final

Imagine Atasata

A ieşit foarte frumos după umila mea părere, de fapt procedeul acesta este cel mai bun dintre cele făcute pana acum, comparativ şi cu ciocolata vărsată şi manevrată cu spatula, se risipeşte ceva ciocolată dar poate fi recuperată de pe hartie şi refolosită.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Mar 1 2006, 12:58 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



Acuma zi-mi cum s-o facut dupa ce s-o racit ?!!!!!! s-o intarit bine sau a ramas un pic cremoasa?! Ca de aratat e super !!!!


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 1 2006, 09:11 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



o vezi la Imagini la Pischinger tort, s-a intarit atita cit sa nu curga dar nu tare ca piatra
repet, perfecta!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lapona Enigel
mesaj Mar 1 2006, 09:42 AM


Cu ursii albi


Grup: Membri
Postari: 6,053
Inregistrat pe: 5-April 04
De la: inbetween
Membrul Nr.: 13,288




Ti-a iesit beton . Salvez si eu procedura, mersi frumos!


--------------------
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Francisca
mesaj Mar 1 2006, 10:50 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,540
Inregistrat pe: 21-September 05
De la: Scandinavia
Membrul Nr.: 27,586



Super procedeul! Si folosirea recipientelor de maioneza, ce idee buna, de acum o sa le pastrez si eu! icon_smile.gif


--------------------


Member of n_puiu Fan Club!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 1 2006, 11:24 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Eu le-am cumparat de la Metro, era un set de 6 cu 3 rosii si 3 galbene, doua le-am facut cadou si pe restul de 4 le folosesc asa, pun glazura, sirop, gem pentru decorat, foarte utile mai ales atunci cind trebuie sa duc dulciurile la cinele la care merg si trebuie sa le decorez la fata locului.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Theodora
mesaj May 27 2006, 02:49 PM


Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane


Grup: Membri
Postari: 1,376
Inregistrat pe: 28-December 03
De la: Atena
Membrul Nr.: 10,782



Adriana,multumesc pt reteta asta am facut un tort azi,amandina,dupa reteta lui Poca si am glazurat cu glazura ta...e super si f usor de facut...doar ca a iesti cam multa pt tortul meu,mi-a ramas cam jumate...am lasat-o in recipientul de ketchup(alta idee super!!!) si ma gandesc ca atunci cand voi face un alt tort,chac sau prajitura sa o incalzesc si sa o folosesc...nu cred ca se strica ...tu ce zici?

Uite tortul meu...maine te servesc cu o felie cand cantam la multi ani si il taiem!!!



Acest mesaj a fost editat de Theodora: May 27 2006, 03:14 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Claudita
mesaj May 28 2006, 12:50 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 415
Inregistrat pe: 14-March 06
De la: sua
Membrul Nr.: 30,795



Adriana deci nu ai mai intins glazura cu cutitul/spatula? ai mers continuu cu sticluta? nu s-au vazut randuri-randuri?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cona
mesaj May 28 2006, 09:08 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 158
Inregistrat pe: 10-January 06
De la: iasi
Membrul Nr.: 29,764



Adriana lamurestema te rog cu smintina lichida?
e smintina mai subtire sau la ce te referi??
frisca lichida e acelasi lucru?? Ca am mai vazut pe aci termenul si nu ma LAMURESC


--------------------
[/color]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj May 29 2006, 08:13 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



QUOTE(Claudita @ May 28 2006, 12:50 AM) [snapback]220220[/snapback]

Adriana deci nu ai mai intins glazura cu cutitul/spatula? ai mers continuu cu sticluta? nu s-au vazut randuri-randuri?

Nu am mai intins glazura cu cutitul/spatula.
Am mers continuu cu sticluta.
Nu s-au vazut absolut deloc rinduri rinduri, era toata uniforma si lucioasa.

QUOTE(cona @ May 28 2006, 09:08 AM) [snapback]220245[/snapback]

Adriana lamurestema te rog cu smintina lichida?
e smintina mai subtire sau la ce te referi??
frisca lichida e acelasi lucru?? Ca am mai vazut pe aci termenul si nu ma LAMURESC

Parerea mea personala e ca denumirea corecta este smintina lichida. Frisca este ceea ce se obtine din aceasta smintina si a numi frisca "lichida" mi se pare fara sens din moment ce frisca e teapana nu lichida.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oly
mesaj May 29 2006, 09:43 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 437
Inregistrat pe: 24-September 05
Membrul Nr.: 27,730



Nu stiu daca e corect, dar eu o mai numesc si smintina dulce.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Higeia
mesaj May 29 2006, 10:11 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,504
Inregistrat pe: 30-December 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,002



Si euam facut un tortPischinger cu glazura aceasta.
Iata si sectiunea.
Reusita retzeta. Cu bine Higeia
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iubita
mesaj Jun 12 2006, 11:14 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 819
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 11,092



Higeia, ce smantana lichida ai folosit ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Higeia
mesaj Jun 13 2006, 09:34 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,504
Inregistrat pe: 30-December 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,002



Deobicei folosesc smantana varsata daca este foarte proaspata sau cea din galetuse la kg.(o folosesc pentru mai multe destinatii) dar cu cel putzin 25% grasime.
Cea varsata o mai tin ceva timp la frigider.
Cu bine Higeia


--------------------
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iubita
mesaj Jun 19 2006, 12:17 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 819
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 11,092



Mersi, sa incerc si eu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jul 11 2006, 02:48 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Am făcut glazura aceasta, reţeta e luată de aici
http://www.ilpasticciereitaliano.it/scheda...?IdArticolo=136
Eu am făcut cantitatea dublă pentru ca tortul avea 3 etaje si am glazurat mai intii o data fiecare etaj si apoi tot tortul asamblat. Dupa ce se varsa glazura peste tort nu se mai atinge cu nimic pentru ca daca este atinsa nu mai e lucioasa.
Am procedat astfel:
am amestecat 900 de grame de zahăr cu 300 de grame de cacao
Imagine Atasata

apoi am adăugat 600 gr de smantana lichidă

Imagine Atasata

şi 700 gr de apă

Imagine Atasata

Am pus pe foc mestecand mereu pana ce a inceput să fiarbă bine după care am lăsat-o să fiarbă 10 minute amestecand in continuare, deşi nu ajunsese la 103/104 ° C cum scria in reţetă ci s-a oprit pe la 90 şi ceva dar cum "crescuse" ameninţa să dea pe dinafară am oprit-o.

Imagine Atasata

După care am strecurat-o ca să fiu sigură că nu mai avea nici un bulgăre de cacao şi am realizat instalaţia asta ca să văd cand ajungea la 50° C, in acel moment am adăugat 30 de grame de gelatină muiată in apă, am amestecat şi trebuia să o mai las să se răceasca la 40°C dar eu eram in criză de timp şi n-am mai aşteptat.

Imagine Atasata

Ca sa glazurez am pus peste wok gratarul pe care se racesc torturile si tot varsam glazura peste el, culegeam din wok in carafa si iar varsam, excelent modul, mersic Happyalex pentru filmat.
Mi-a ramas o gramada de glazura, am facut o cantitate industriala dar acum o tin la frigider si o pun peste inghetata pina ce se iveste ocazia sa fac alt tort daca nu se strica.

Asta e o bucatica de tort in care se vede rau cit e de lucioasa, tortul intreg nu vi-l arat ca e ca turnul din Pisa.


Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cona
mesaj Jul 13 2006, 07:42 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 158
Inregistrat pe: 10-January 06
De la: iasi
Membrul Nr.: 29,764



Multumim Adriana, sper ca macar odata in viata sa reusesc si eu o glazura asa lucioasa


--------------------
[/color]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jul 13 2006, 09:00 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Păi asta e simplă de tot, ingredientele sunt toate normale pe care oricine le poate găsi oriunde aşa că...la treabă, injumătăţiţi numai cantitatea că de nu o să trebuiască să glazuraţi torturile la toţi vecinii laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Medeea.
mesaj Jul 13 2006, 09:47 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 339
Inregistrat pe: 23-September 05
De la: Oradea
Membrul Nr.: 27,688



Precis ramane asa lucioasa si a doua zi?
Da' prima glazura,aia cu miere?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jul 14 2006, 07:56 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Ce trebuie sa fac ca sa ma crezi?
Prima o vezi aici a doua zi cum e
http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...5&hl=pischinger
A doua n-a mai existat a doua zi asa ca nu pot sa-ti raspund laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

14 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 31st October 2014 - 06:18 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare