![]() ![]() |
Aug 2 2006, 06:12 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 14,857 Inregistrat pe: 28-February 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 2,618 |
si fiindca asta e mai proaspata incep cu italia unde puteti vedea minunata reteta de carbonara (o "usoara" variatiune pe tema clasica cica): apoi niste mini pizza (tot la specific italiene) facute din chifle: si finalul apoteotic, descrierea pancettei (ca poate necunoscatorii nu stiu, da? ca e echivalentul pastramei noastre facuta din carne macra baietii astia puteau angaja pe cineva care sa verifice sursele macar pe google ca iau salariul de la BBC si au pretentii (nu e cea mai ieftina revista). acum nu am vreme dar o sa revin cu gafe din articole care sunt incredibile (legate de ingrediente si de mancaruri specifice unor tari ca: grecia, mexic, china, thailanda, etc.) da, m-am revoltat ca le-am bagat bani in buzunar! -------------------- |
|
|
|
Aug 2 2006, 06:20 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
apropo, ţine-te de mine să-mi pozez sărurile şi să vorbim şi despre ele, am făcut şi poză la oţeturi dar n-am apucat să scriu şi despre ele Deci, e totul aberant e puţin spus, singura chestie cu care se salvează e că au scris variaţii pe tema de carbonara dar părerea mea e că titlul trebuia OBLIGATORIU schimbat. Concluzie, nu cumpăraţi revista |
|
|
|
|
|
|
Aug 3 2006, 11:35 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 14,857 Inregistrat pe: 28-February 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 2,618 |
Stai ca revin si cu altele pentru culinarese din alte tzari dar nu acum ca trebuie sa caut si mi-e lene
-------------------- |
|
|
|
Aug 4 2006, 12:05 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 463 Inregistrat pe: 28-September 04 De la: Iasi Membrul Nr.: 17,331 |
BD, dar nu ai spus care-s publicatiile alea "de marca", sa stim si sa nu le achizitionam ca pe nu stiu ce Biblie culinara |
|
|
|
Aug 4 2006, 01:05 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 159 Inregistrat pe: 21-July 06 De la: Cluj Napoca Membrul Nr.: 32,985 |
-------------------- |
|
|
|
Aug 4 2006, 02:38 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 436 Inregistrat pe: 3-January 06 De la: Alba Iulia Membrul Nr.: 29,675 |
Apropo de reviste. Am rasfoit aseara revista cu retete a Jurnalului National, aparuta miercuri, si la Pizza Mary Poppins ingredientele erau scrise aiurea. Ca sa nu mai zic despre explicatiile la unele inghetate care pe mine m-au inghetat de-a binelea. Si apoi unele retete sunt scrise telegrafic. Are poze faine, inveti cum sa ornezi o mancare, citesti povesti frumoase dar atat, cele mai bune si sigure retete de mancare le gasesti tot aici pe culinar.
|
|
|
|
Aug 8 2006, 09:40 AM
Trimis la
|
|
Da, este cum zice Corina, good food este. are si o parte buna, pozele sunt misto
Am mai gasit intr-o revista (care nu mai exista) o treaba de care am ras cu lacrimi. Era o reteta de tocana ceva cu legumele si spunea asa: "Dupa ce puneti legumele in cratita nu mai amestecati deloc cu lingura (neaparat sa fie lingura de lemn)" -------------------- |
|
|
|
Feb 15 2007, 07:35 PM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 19 Inregistrat pe: 15-February 07 Membrul Nr.: 36,548 |
Va salut pe toti.
Este primul topic pe care il deschid pe forum. Ma intereseaza foarte mult daca ati cumparat/citit vreodata pana acum revista GoodFood si daca da, ce parere aveti despre continutul ei, mai ales in materie de retete (corectitudinea lor, ingredientele etc.) Mie mi se par in mare parte aiuritoare. Pozele sunt probabil de la BBC, iar ei au inlocuit haotic ingredientele estfel incat ceea ce iti iese nu seamana nic un pic cu ce vezi in poza. Din cate stiu aceasta ar fi singura revista de gastronomie fina din Romania. Din pacate mi se pare creata de niste amatori. Astept cu interes opinii. -------------------- It is the brain, the little gray cells on which one must rely.
|
|
|
|
Feb 15 2007, 07:52 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,924 Inregistrat pe: 12-December 01 Membrul Nr.: 1,338 |
Ce intelegi prin gastronomie fina ? Exista si una grosiera ?
|
|
|
|
Feb 15 2007, 07:58 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Hercule, ţi-am lipit mesajul aici pentru că s-a mai vorbit despre revista asta, citeşte mai înapoi.
apropo mustecioara a la Poirot o ai? |
|
|
|
Feb 15 2007, 08:17 PM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 19 Inregistrat pe: 15-February 07 Membrul Nr.: 36,548 |
Ok, imi asum tautologia. Cat despre mustata, o am. Dar e inclusa in barba
-------------------- It is the brain, the little gray cells on which one must rely.
|
|
|
|
Feb 15 2007, 08:48 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,924 Inregistrat pe: 12-December 01 Membrul Nr.: 1,338 |
Aha, deci e "barba" !
Am si eu un numar, de prin toamna, promit sa-l studiez "la mustata" si revin, "fara barbi" ! |
|
|
|
Feb 15 2007, 09:53 PM
Trimis la
|
|
Astept cu interes o parere. Intre timp, va recomand tuturor site-ul revistei britanice BBC Good Food, plin de retete fascinante, organizate foarte inteligent. Retele instarea lor bruta, inainte de a fi masacrate de editia romaneasca.
-------------------- It is the brain, the little gray cells on which one must rely.
|
|
|
|
Feb 15 2007, 10:03 PM
Trimis la
|
|
|
Revista în forma ei românească n-are un link pe care să mă uit şi eu?
|
|
|
|
Feb 15 2007, 10:06 PM
Trimis la
|
|
Nu cred. Eu n-am gasit asa ceva.
|
|
|
|
Feb 16 2007, 09:08 PM
Trimis la
|
|
Mai exista o revista de gastronomie "fina" in afara de Good Food la noi, se cheama "Secrete de Chef" si este chiar foarte buna, comparativ cu cea a BBC-ului care e plina de poante neplacute (cum spuneam si in inceputurile acestui subiect).
La alta categorie de pret (mai "grosiera") mi se pare ca Practic in bucatarie pierde mult teren in fata Bucactariei pt toti al carei ultim numar, aparut ieri, mi se pare jalnic. Nu numai din punct de vedere al retetelor ci si al calitatii fotografiilor, sau mai bine zis al preparatelor din fotografii. Revin imediat cu niste poze cu celelate reviste (secrete si good food), desi nu o sa iasa prea bine deoarece o sa reflecte blitzul. edit: nu mai revin cu nimic, cineva mi-a facut ordine in biblioteca mea culinara si sunt prea obosita sa rascolesc. alta data. dar e cum zice poirot, am un numar de prin anii 90 good food cu paste de casa foarte misto. numerele mai recente nu imi plac asa de tare (vorbesc de revista originala) pt ca au adoptat stilul la moda in fotografia culinara care ma calca pe sistemul nervos central. Acest mesaj a fost editat de BD: Feb 16 2007, 09:11 PM -------------------- |
|
|
|
Feb 16 2007, 09:12 PM
Trimis la
|
|
Am vazut si eu un nr din Secrete de chef. Retetele sunt,ce-i drept, realizabile, dar imaginile sunt foarte proaste. In ceea ce priveste textele de creatie insa (editorial, travel, restaurante etc.) textele din Good Food mi se par infinit mai bune. E poate singurul punct forte al revistei. Sunt texte bine scrise, aproape cu valente literare.
|
|
|
|
Feb 16 2007, 09:19 PM
Trimis la
|
|
ma faci sa rascolesc. mie mi se par mai bune pozele din secrete de chef. bineinteles ca e o doza de subiectivitate aici.
iar textele din good food mi se par ... hmm. nu prea am chef sa imi urc lumea in cap sa spun ca mi se par imbecile de-a dreptul in disperarea de a le aduce in randul persoanelor care nu citesc decat ceea ce este trandy. deci nu o sa spun ca sunt imbecile. o sa exemplific poate candva cu niste spicuiri, acum din memorie redau o parte dintr-un interviu cu o doamna, director nush de care la ana hotels care spunea (parca ii si vad moaca afectata si privirea superioara) ca si-a descoperit un nou hobby: iahtingul. - cum adica? (intreaba reporterul) - adica am niste prieteni care au un iaht si ne plimbam cu el. (am redat aproximativ din memorie). stiu ca am mai spus-o dar nu pot sa nu repet: daca dansa descoperea ca ii place sa se dea cu barca sau cu cauciucul pe dambovita ar fi avut ca hobby barchingul, respectiv cauciuchingul, nu? ma rog, exemplele pot continua si daca nu ma ia mai repede somnul poate caut si alte mostre de articole cu un inalt grad de cultura culinara si nu numai. -------------------- |
|
|
|
Feb 16 2007, 09:27 PM
Trimis la
|
|
![]() mami de fluturas Grup: Membri Postari: 4,115 Inregistrat pe: 12-July 05 De la: deutschland Membrul Nr.: 25,609 |
(BD @ Feb 16 2007, 11:19 PM) [snapback]306598[/snapback] o sa exemplific poate candva cu niste spicuiri, acum din memorie redau o parte dintr-un interviu cu o doamna, director nush de care la ana hotels care spunea (parca ii si vad moaca afectata si privirea superioara) ca si-a descoperit un nou hobby: iahtingul. - cum adica? (intreaba reporterul) - adica am niste prieteni care au un iaht si ne plimbam cu el. (am redat aproximativ din memorie). stiu ca am mai spus-o dar nu pot sa nu repet: daca dansa descoperea ca ii place sa se dea cu barca sau cu cauciucul pe dambovita ar fi avut ca hobby barchingul, respectiv cauciuchingul, nu? BD esti haioasa rau! |
|
|
|
Feb 16 2007, 09:33 PM
Trimis la
|
|
Depinde de ce numar am vazut fiecare. Intr-adevar, Good Food are frecvente accente imbecile in care vb despre trenduri si moda culinara, ceea ce e o aberatie. Cum dracu sa mananci ce se poarta? Aia cu iahting-ul e tare
Mie imi place Bucataria pt toti, mai ales ca s-a si modernizat in ultima vreme. Retele sunt CORECTE, ceea ce e mare lucru si accesibile. Imi mai place si suplimentul de la Jurnalul National, dar, din pacate, folosesc niste ingrediente fara sa dea nici cea mai mica explicatie. Intr-o reteta tot dadea zor sa decoram prajitura cu o carambola, de parca fructul asta face parte din dieta noastra zilnica. -------------------- It is the brain, the little gray cells on which one must rely.
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|