350 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Sacoşarzii, recomandari si nerecomandari
BD
mesaj Jun 28 2007, 12:35 PM
Trimis la #1

Master of disaster

Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618

Voiam sa deschid mai de mult topicul acesta pentru ca peste tot ne recomandam (sau nu) diverse aluaturi, conserve, carnuri, macelarii, etc. Si mereu imi amintesc de cate un produs si mereu uit sa zic de el.

Scopul acestui subiect este da a ne impartasi experienta in domeniul alimentelor achizitionate in Romania. Daca aveti, daca nu va impartasesc eu :D

Incep cu produsele lactate, am tot trecut de la Milli la Napolact si inapoi dar deja au inceput si astia sa aiba pe majoritatea produselor (ma refer la sana, lapte batut si kefir) in loc de lapte, culturi si gata, numai lapte praf, proteine din lapte, blabla.

Si am luat firmele la rand si am gasit doamnelor si domnilor una ale carei produse sunt facute doar din lapte + culturile necesare produselor individuale (penicilinele alea). Va prezint firma Panda:

Eu sper sa ii tina cat mai mult si sa nu aiba productie mare ca ceilalti sa o dea in industriale.

In alta dezordine de idei in Billa se facea degustare de mezeluri din alea nemtesti cu reclama la TV, Reinhard sau asa ceva. Ma uit pe eticheta si ma ingrozesc de ce am gustat (altfel bune la gust salamurile). Cel mai mare numar de E-uri, conservanti si coloranti pe care l-am intalnit pana acum la un mezel. Adica pe un rand de pe eticheta scria carne si pe vreo 5 erau insirate chimicalele. Am scuipat in san si am plecat.

Cat despre rosiile uscate, intreba jeni, la raionul de produse italienesti un borcanel de 300g de rosii in ulei costa fix suma de 179.900 lei vechi. A inebunit lupul.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd
Go to the top of the page

+Quote Post
s_tana
mesaj Jun 28 2007, 12:40 PM
Trimis la #2

mami de fluturas

Grup: Membri
Postari: 4,115
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609

(BD @ Jun 28 2007, 02:35 PM) [snapback]354720[/snapback]

Cat despre rosiile uscate, intreba jeni, la raionul de produse italienesti un borcanel de 300g de rosii in ulei costa fix suma de 179.900 lei vechi. A inebunit lupul.

eu am dat pe un borcan de 280g putin peste 1,50 la penny.pfoai ce preturi blink.gif

+Quote Post
BD
mesaj Jun 28 2007, 12:45 PM
Trimis la #3

Master of disaster

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Da, anumite produse sunt foarte scumpe fata de restul europei si altele sunt foarte ieftine. Cele de import (unele) au accize ucigase. Am uitat sa spun ca punga de tortellini uscati de la barilla (cu branzeturi sau cu prosciutto) costa 190.000, 250g ( adica aproximativ 6 ).

valuta are fluctuatie mare asa ca aproximatiile se pot schimba dar cam atata este in momentul acesta.
mai e o chestie, ele tot atata au costat si cand era euro aproape 40.000, valuta a scazut spre 33 (nu mai stiu exact) dar preturile au ramas bine merci la locul lor. si uite asa e leul puternic, nu?

Acest mesaj a fost editat de BD: Jun 28 2007, 12:47 PM

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jun 28 2007, 12:46 PM
Trimis la #4

Master of disaster

Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
Membrul Nr.: 27,762

aaaaaa, mai bine le usuc eu la soare icon_rotf.gif icon_rotf.gif
esti o draguta, BD, ca te-ai interesat cit costa, dar n-as da atitia bani nici daca as fi milionara. eu si carnea de pui, pestele congelat, ficateii, pipotele si unele din mezeluri ma duc si le cumpar de la depozit, de pe bd. timisoara, ca le iau mult mai ieftin decit din alimentara.

Acest mesaj a fost editat de jenny_kap: Jun 28 2007, 12:49 PM

+Quote Post
n_puiu
mesaj Jun 28 2007, 01:58 PM
Trimis la #5

Master of disaster

Postari: 5,374
Inregistrat pe: 1-September 03
De la: Dîn Corleone
Membrul Nr.: 8,842

BD-ule, mişto subiectul. Te rog să pui cnd oi putea o poză cu-n balsamic bun cumpărat din Ro, pentru că io am văzut diferite mărci, fabricate n Italia, ambalate n Ro, cu preţuri variind de la simplu la dublu, dar toate conţineau caramel. N-am pretenţia să iau io Modena original, dar măcar dacă e imitaţie, zic să iau una mai ca lumea sau să nu dau banii degeaba dacă-s toate la fel.

+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jun 28 2007, 02:42 PM
Trimis la #6

.

Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760

Toate au caramel Puiule, unu traditional adica autentic costa cel putin 30 de euro o sticluta mica.
Alealalte balsamice cu care sunt pline supermarketurile au toate caramel si/sau coloranti.

+Quote Post
BD
mesaj Jun 28 2007, 02:59 PM
Trimis la #7

Master of disaster

Puiu, cu parere de rau iti spun ca inca nu am gasit pe piata (cu sau fara caramel, ambalate sau made in) un otet balsamico satisfacator. Astept pachet din Italia pentru unul bun (nu stiu daca va fi cu caramel sau fara).

Am avut din vin invechit o sticluta, capitonat in ceva inchis si intr-o cutie cu catifea, nu mai stiu gramajul dar a fost, cum zice Adriana, 24 de euro.

Fara misto, chiar uleiul de masline de la noi, indiferent ca scrie ca e autentic italy, chiar marci de acolo sau din grecia, naiba sa ma ia daca au vreo legatura cu gustul celor de la mama lor.

Habar n-am de ce, e aceeasi marca, scrie pe el ca e pur si virgin iar gustul e de naiba stie ce ca de ulei de masline nu. Nu am nici cea mai vaga idee care e jmecheria.

Asa ca nu te pot sfatui la aceasta loterie, eu inca imi mai aduc ulei si otet, daca raman fara provider nu stiu ce ma fac biggrin.gif

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
n_puiu
mesaj Jun 28 2007, 03:07 PM
Trimis la #8

Master of disaster

Postari: 5,374
Inregistrat pe: 1-September 03
De la: Dîn Corleone
Membrul Nr.: 8,842

M-aţi ncurajat... biggrin.gif

Măcar bine că ştiu, iau şi io de-acu' de-alea medii. De-ăla adevărat, chiar dac-aş găsi, nu cred c-aş primi aprobare biggrin.gif

+Quote Post
BD
mesaj Jun 28 2007, 03:15 PM
Trimis la #9

Master of disaster

Am gasit unul satisfacator in jur de 200.000 in sticluta cu dop de pluta in forma de carafa. Nu e rau deloc fata de altele. Uite in poza asta apare sticla culcata ca mai era numai putin in el. Eu daca iau de aici iau din asta.

Din cel adevarat mama lui gasesti la magazinele de delicatese (madam nushcum sunt cateva au reclamele in toate revistele de bucatarie), am vazut cam la un milion si ceva sticluta.

La magazinele alea gasesti de la ficat de gasca si icre rosii si negre pana la ce vrea pitpalacul tau, trufe, uleiuri de trufe. Multe, mie mi-a fo jena sa ma uit in amanunt ca nu am fatza de pretzurile alea mai ales in tricou cu Megadeth biggrin.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
bulinuta
mesaj Jun 28 2007, 04:54 PM
Trimis la #10

Mami de Rege si Printz!

Postari: 4,329
Inregistrat pe: 10-January 05
Membrul Nr.: 20,159

Deci asa umbli? Sa stiu sa ma uit in Billa si Auchan dupa tine... icon_rotf.gif

+Quote Post
BD
mesaj Jun 28 2007, 04:57 PM
Trimis la #11

Master of disaster

(bulinuta @ Jun 28 2007, 05:54 PM) [snapback]354862[/snapback]

Deci asa umbli? Sa stiu sa ma uit in Billa si Auchan dupa tine... icon_rotf.gif

Da sa nu dai cu coshu dupa mine laugh.gif

ma duc si le cumpar de la depozit, de pe bd. timisoara

gini, in curtea aia am lucrat si eu acum cativa ani. cativa ani biggrin.gif

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
stella
mesaj Jun 28 2007, 06:06 PM
Trimis la #12

Ajutor de bagator de seama

Postari: 10,080
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088

pe ebay incepe de la 45 euroi in...sus.

aceto balsamico

si preturile ajung la stele daca e autentic, invechit ....minim 25 ani etc etc etc.

--------------------
Fan n_puiu for ever

+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jun 28 2007, 06:08 PM
Trimis la #13

Master of disaster

gini, in curtea aia am lucrat si eu acum cativa ani. cativa ani

serios? ne-om fi intilnit si nu stim smile.gif . hai sa-ti spun despre uleiul de masline. mult din el e facut din simburi si nu e bun de nimic. uleiul bun se face din pulpa maslinelor. anul trecut, cind stateam in grecia, ramasesem la un moment dat fara ulei si m-am dus cu chris sa cumparam. s-a uitat la toate sticlele, de la 4,5 euro pina la 10-12, si n-a gasit unul care sa-i placa, tot era din simburi. mi-a zis sa astept pina face comanda la un taran. avea un var de-al lui pe cineva de incredere. am asteptat vreo 3 zile, am mincat sandvich-uri, dar am primit ulei bun. se vede diferenta cu ochiul liber.
asa ca in martie, cind am fost iar acolo, ne-am luat 2 bidoane de 17l fiecare, sa avem citeva luni. si am dat si 55euro pe un bidon smile.gif . cu citeva luni inainte, fusese 80, acelasi bidon.

Acest mesaj a fost editat de jenny_kap: Jun 28 2007, 06:13 PM

+Quote Post
BD
mesaj Jun 28 2007, 06:12 PM
Trimis la #14

Master of disaster

Da, de Modena, dar mai sunt si alte firme care fac aceto invechit, ala de il aveam eu nu era de Modena, nu mai stiu ce marca era, oricum mie nu-mi suna a nimic cunoscut. Probabil ca asta e pretul corect.
Acum o dam in italienisme dar stii ce am mai vazut foarte scump in Italia? Anumite tipuri de grappa. Nu mai tin minte de care dar costau mai mult decat un whisky scump, stiu ca mi-a ramas asta in minte.

Daca imi fac curaj sa mai calc intr-un magazin cu delicatese o sa ma uit mai atent cat costa otetul si poate daca trec la tricou cu Judas Priest imi dau voie sa vad si ingredientele de pe sticluta smile.gif

jeni, nu vorbesc de ulei din ala facut la a patra mana din resturi (Adriana a mai spus odata de el) ci de cel pe a carui sticla scrie ca e pur virgin. Si tot nu are gustul "ala". Si ti-am zis, aceeasi marca pe care o iau de afara, nu io stiu ce mazlinarie. Nu au acelasi gust, sticlele identice.

Acest mesaj a fost editat de BD: Jun 28 2007, 06:17 PM

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
stella
mesaj Jun 28 2007, 06:22 PM
Trimis la #15

Ajutor de bagator de seama

Postari: 10,080
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088

ptr cine vrea magazin online..

balsamico

cat despre uleiul de masline, si eu il iau de la tarani in puglia si e cca 5-6 euro/l.
in toscana e mult mai scump , la fel si in franta. maslinele se culeg nov-dec, si uleiul se face la inceput de an grosso-modo.
cu cat e mai proaspat, cu ata e mai scump.

--------------------
Fan n_puiu for ever

+Quote Post
Eugenia
mesaj Jun 28 2007, 06:31 PM
Trimis la #16

Master of disaster

Postari: 1,924
Inregistrat pe: 12-December 01
Membrul Nr.: 1,338

(jenny_kap @ Jun 28 2007, 01:46 PM) [snapback]354730[/snapback]

aaaaaa, mai bine le usuc eu la soare icon_rotf.gif icon_rotf.gif
esti o draguta, BD, ca te-ai interesat cit costa, dar n-as da atitia bani nici daca as fi milionara. eu si carnea de pui, pestele congelat, ficateii, pipotele si unele din mezeluri ma duc si le cumpar de la depozit, de pe bd. timisoara, ca le iau mult mai ieftin decit din alimentara.

Cand zici bd.Timisoara, te referi la en-gros-ul ala care e mai mult spre Valea Cascadelor, cartierul Brancusi..?

+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jun 28 2007, 06:37 PM
Trimis la #17

Master of disaster

(Eugenia @ Jun 28 2007, 07:31 PM) [snapback]354903[/snapback]

Cand zici bd.Timisoara, te referi la en-gros-ul ala care e mai mult spre Valea Cascadelor, cartierul Brancusi..?

da, ala.

+Quote Post
aLAndala
mesaj Jun 28 2007, 07:00 PM
Trimis la #18

Nevasta lui Lance

Postari: 1,909
Inregistrat pe: 20-June 06
De la: There
Membrul Nr.: 32,561

(jenny_kap @ Jun 28 2007, 08:08 AM) [snapback]354889[/snapback]

asa ca in martie, cind am fost iar acolo, ne-am luat 2 bidoane de 17l fiecare, sa avem citeva luni. si am dat si 55euro pe un bidon smile.gif . cu citeva luni inainte, fusese 80, acelasi bidon.

jenica, dar uleiul asta nu se altereaza?
Eu stiu ca oricat de bun ar fi, daca deschid o sticla si sta mai mult de cateva saptamani, peste o luna, deja mi se pare ca miroase altfel... unsure.gif

--------------------
“Always surround yourself with people that inspire you!”

+Quote Post
BD
mesaj Jun 28 2007, 07:03 PM
Trimis la #19

Master of disaster

(aLAndala @ Jun 28 2007, 08:00 PM) [snapback]354939[/snapback]

jenica, dar uleiul asta nu se altereaza?
Eu stiu ca oricat de bun ar fi, daca deschid o sticla si sta mai mult de cateva saptamani, peste o luna, deja mi se pare ca miroase altfel... unsure.gif

mie nu. si eu il tin o gramada. am un bidon tot de la o plantatie de maslini, de 5 kile, are vreo doi ani. bine, nu mai are 5 kile smile.gif

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
aLAndala
mesaj Jun 28 2007, 07:08 PM
Trimis la #20

Nevasta lui Lance

Postari: 1,909
Inregistrat pe: 20-June 06
De la: There
Membrul Nr.: 32,561

BD, super topicul ai deschis, citesc si ma minunez ce preturi celebre sunt in RO, nu-mi vine sa cred.... ohmy.gif

--------------------
“Always surround yourself with people that inspire you!”

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

350 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

5 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (5 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 12th February 2012 - 05:39 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare