13 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Royal Icing, preparare, consistenta, decoratii
dora_m
mesaj Jan 30 2008, 06:03 PM


MINOS D'OROS


Grup: Membri
Postari: 2,949
Inregistrat pe: 2-February 04
De la: Bucuresti-Italia
Membrul Nr.: 11,580



Fiindca multe fete m-au intrebat ce este royal icing si cum se prepara m-am gandit sa deschid un topic nou...de fapt ma batea gandul...si tot stateam eu si bantuiam pe culi pana m-a "trezit" Adriana si-mi zice: "Fii tu draguta si explica undeva cum prepari icing-ul asta ca sa stie si fetele ce si cum"....si asa am ajuns la Tehnici, ustensile, ingrediente ca sa va povestesc despre royal icing-ul asta...

Acuma fetele din America stiu ca royal icing se prepara atat cu Meringue powder (care ar fi albus de ou deshidratat) si cu albus de ou proaspat...cum eu pe meleagurile astea unde-mi duc existenta Meringue powder n-am gasit (poate o fi ..dar eu n-am gasit) am facut mereu royal icing cu albus de ou proaspat...

deci sa incepem..

reteta folosita de mine in mod constant este:

2albusuri
330g zahar pudra (neaparat cumparat deoarece contine amidon)
sucul a 1/4-1/2 de lamaie (in functie de cat de acru vi se pare - mai gustati din cand in cand)


asadar ingredientele

Imagine Atasata



Imagine Atasata


albusurile separate...


Imagine Atasata


incepeti sa puneti zaharul dar nu tot deodata...in jur de 50g de fiecare data...


Imagine Atasata


mixati....


Imagine Atasata


mai adaugati zahar...


Imagine Atasata


compozitia va incepe sa se ingroase...


Imagine Atasata



Imagine Atasata


adaugati sucul de lamaie dar nu tot odata...adica puneti putin mai adaugati zahar, mixati bine si apoi mai adaugati iar suc....


Imagine Atasata


cand ati terminat de pus zaharul tot consistenta compozitiei este cam asa....


Imagine Atasata



Imagine Atasata


Procesul de mixare trebuie sa dureze cam 10minute...

Acest mesaj a fost editat de dora_m: Jan 30 2008, 09:56 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dora_m
mesaj Jan 30 2008, 06:11 PM


MINOS D'OROS


Grup: Membri
Postari: 2,949
Inregistrat pe: 2-February 04
De la: Bucuresti-Italia
Membrul Nr.: 11,580



Acum cu aceasta consistenta a royal icing-ului se pot face decoratiile direct pe tort...deci trebuie sa fie mai moale oarecum...

si se pot face decoratii de tot felul...pt inceput arat doar cateva urmand ca pe parcurs sa dezvoltam gama aplicatiilor...si aici va astept pe fiecare cu incercarile voastre... wink.gif biggrin.gif

cornelli lace

Imagine Atasata



Imagine Atasata



Imagine Atasata


ghirlande


Imagine Atasata



Imagine Atasata


frunzulite


Imagine Atasata



Imagine Atasata


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dora_m
mesaj Jan 30 2008, 06:24 PM


MINOS D'OROS


Grup: Membri
Postari: 2,949
Inregistrat pe: 2-February 04
De la: Bucuresti-Italia
Membrul Nr.: 11,580



pt trandafiri si alte flori ce se fac separat deci nu direct pe tort compozitia trebuie sa fie mai tare...deci la acest punct eu incep a adauga zahar dupa...ochi...n-am cantarit niciodata...dar cred ca cel putin 100g zahar mai adaug in plus insa tot asa pus esalonat...

DAR...aveti grija si stati cu ochii mereu pe compozitie si urmariti-o cum i se schimba consistenta deoarece daca scapati prea mult zahar la un moment dat va veti trezi ca paletele mixerului nu se mai invart...asa de vascoasa devine compozitia...deci MAAAARREEEE ATENTIE !

Imagine Atasata



Imagine Atasata
ù

deci cam asa ar trebui sa arate compozitia pt trandafiri


Imagine Atasata


se umple punguta de decorat


Imagine Atasata



Imagine Atasata


si incepem a face trandafirii...


numa' ca intre timp mi s-au terminat si bateriile la fotocamera si hartia de aluminiu...

asa ca revin mai tarziu cu explicatii si demonstratii...

am fugit la supermarket... biggrin.gif

Acest mesaj a fost editat de dora_m: Jan 31 2008, 02:13 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolognese di Clu...
mesaj Jan 30 2008, 06:51 PM


Master of disaster
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 2,842
Inregistrat pe: 5-October 04
De la: pe dinafara
Membrul Nr.: 17,498




Bine ca ma lasi aici cu okii-n-aising,fix pe cand incepusem sa iau notite biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Jan 30 2008, 07:48 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



Tot aceasta compozitie se foloseste si la glazurarea fursecurilor de exemplu?

Mii de multumiri pentru explicatiile detaliate floare.gif
si Adrianei pt impulsionare floare.gif

Acest mesaj a fost editat de Carmen L: Jan 30 2008, 09:54 PM


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jan 30 2008, 08:18 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Multumesc frumos, acu n-am liniste pina nu ma joc si eu smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Boariu Iuliana
mesaj Jan 31 2008, 12:28 AM


departe ff departe


Grup: Membri
Postari: 1,227
Inregistrat pe: 8-May 05
De la: Medias -now Ireland
Membrul Nr.: 23,944



sad.gif unsure.gif ioi si tocmai cind ai ajuns la trandafiri...asa imi place tot ce faci.si sa sti ca m-ai ambitionat.am o pasiune pt decoratiile astea si nu am timp sa le fac.mai trebuie sa-mi procur sculele necesare,tot wilton vreau si eu.ti le-ai cump de pe ebay?ca eu numai acolo gasesc si nu-s ieftine deloc.o sa ma apuc de treaba cumva imi fac eu timp.dar cu torturile ce fac?ca de mincat nici nu se pune problema sa maninc saptaminal ca ajung ................. dry.gif
deci astept continuarea si merci mult de explicatii. floare.gif

Acest mesaj a fost editat de Boariu Iuliana: Jan 31 2008, 12:30 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bianca-21
mesaj Jan 31 2008, 03:46 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,391
Inregistrat pe: 11-October 06
De la: Germany
Membrul Nr.: 34,303



Dora, eram cu sufletul la gura si cand colo PAC, gata-s pozele. laugh.gif astept cu mare nerabdare continuarea.
Multumesc din suflet pentru timpul tau ce ni-l oferi sa invatam si noi cate ceva. floare.gif Eu sunt admiratoarea ta nr. 1 !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cris69
mesaj Jan 31 2008, 11:54 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,143
Inregistrat pe: 10-December 07
De la: de pe aici de aproape
Membrul Nr.: 40,320



CITAT(Bianca-21 @ Jan 31 2008, 03:46 AM) *
Dora, eram cu sufletul la gura si cand colo PAC, gata-s pozele. laugh.gif astept cu mare nerabdare continuarea.
Multumesc din suflet pentru timpul tau ce ni-l oferi sa invatam si noi cate ceva. floare.gif Eu sunt admiratoarea ta nr. 1 !!!

este liber langa tine. din banca ta se vede mai bine. ma inscriu si eu la curs. multumesc doamnei profesoare dora. ma bucur ca invat si eu din ce ne arata. multumesc pentru loc bianca 21. cand vine doamna ca nu mai am rabdare.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dora_m
mesaj Jan 31 2008, 12:22 PM


MINOS D'OROS


Grup: Membri
Postari: 2,949
Inregistrat pe: 2-February 04
De la: Bucuresti-Italia
Membrul Nr.: 11,580



QUOTE(Bolognese di Cluj @ Jan 30 2008, 08:51 PM) *
Bine ca ma lasi aici cu okii-n-aising,fix pe cand incepusem sa iau notite biggrin.gif


Acus-acus sosesc trandafirii calzi pe teava...putintica rabdare....


QUOTE(Carmen L @ Jan 30 2008, 09:48 PM) *
Tot aceasta compozitie se foloseste si la glazurarea fursecurilor de exemplu?

Mii de multumiri pentru explicatiile detaliate floare.gif
si Adrianei pt impulsionare floare.gif


glazura de zahar are la origini aceleasi ingrediente(inafara de lamaie mi pare) dar procedeul este cu totul altul...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dora_m
mesaj Jan 31 2008, 12:34 PM


MINOS D'OROS


Grup: Membri
Postari: 2,949
Inregistrat pe: 2-February 04
De la: Bucuresti-Italia
Membrul Nr.: 11,580



QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jan 30 2008, 10:18 PM) *
Multumesc frumos, acu n-am liniste pina nu ma joc si eu smile.gif


cu placere....pai joaca-te mai repede si vino sa ne arati ce-ai facut... smile.gif

QUOTE(Boariu Iuliana @ Jan 31 2008, 02:28 AM) *
sad.gif unsure.gif ioi si tocmai cind ai ajuns la trandafiri...asa imi place tot ce faci.si sa sti ca m-ai ambitionat.am o pasiune pt decoratiile astea si nu am timp sa le fac.mai trebuie sa-mi procur sculele necesare,tot wilton vreau si eu.ti le-ai cump de pe ebay?ca eu numai acolo gasesc si nu-s ieftine deloc.o sa ma apuc de treaba cumva imi fac eu timp.dar cu torturile ce fac?ca de mincat nici nu se pune problema sa maninc saptaminal ca ajung ................. dry.gif
deci astept continuarea si merci mult de explicatii. floare.gif


nici nu stii ce ma bucur ca te-am impulsionat biggrin.gif ...acuma treci la treaba...produsele Wilton mi le-a procurat o prietena din America...eu te-as sfatui sa ti le comanzi direct pe site-ul Wilton...vara au sconturi superbe...fiecare produs la jumatate de pret...pe ebay mereu sunt scumpe...cu torturile le faci si le imparti pe la cunoscuti, vecini...nici eu nu mananc din torturile mele...nici macar nu gust... wink.gif

Acest mesaj a fost editat de dora_m: Jan 31 2008, 12:49 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
otilia gergely
mesaj Jan 31 2008, 01:08 PM


Mamica de copii "turbo"


Grup: Membri
Postari: 1,483
Inregistrat pe: 7-October 06
De la: Tg Mures
Membrul Nr.: 34,227



QUOTE(dora_m @ Jan 31 2008, 12:34 PM) *
...cu torturile le faci si le imparti pe la cunoscuti, vecini...nici eu nu mananc din torturile mele...nici macar nu gust... wink.gif

Imi imaginez deja cum cunoscutii lesina cand te vad din nou cu un tort la usa lor si se gandesc: "Dora ne-a pus gand rau, ne ingrasa pe toti... "

Esti o draguta. Acum iau si eu lectii la Royal icing. Astept cu nerabdare.


Apropo, cum arata cunoscutii si vecinii tai...? Se vede ce bine ii hranesti?


--------------------
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert
Go to the top of the page
 
+Quote Post
silvy
mesaj Jan 31 2008, 03:23 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 91
Inregistrat pe: 26-September 06
Membrul Nr.: 34,026



mii de multumiri pt timpul acordat si explicatiile date am incercat si eu decoratiunile si au iesit super astept trandafirii hello2.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
otilia gergely
mesaj Jan 31 2008, 03:36 PM


Mamica de copii "turbo"


Grup: Membri
Postari: 1,483
Inregistrat pe: 7-October 06
De la: Tg Mures
Membrul Nr.: 34,227



QUOTE(silvy @ Jan 31 2008, 03:23 PM) *
mii de multumiri pt timpul acordat si explicatiile date am incercat si eu decoratiunile si au iesit super astept trandafirii hello2.gif


Silvy dar ce rapida ai fost. abia astept sa plec de la servici, sa culc diseara copii si s-o pun de un Royal, cu care sa-mi decorez cred ca bucataria, foliile de aluminiu, ca dulciuri nu am voie sa fac (ca le poftesc prea tare) numai o data pe saptamana. Dar exercitii pot face... O astept si eu pe Dora!


--------------------
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bianca-21
mesaj Jan 31 2008, 05:00 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,391
Inregistrat pe: 11-October 06
De la: Germany
Membrul Nr.: 34,303



Cris, bine ai venit in banca mea. laugh.gif Vezi ca plec in pauza sa ma chemi fuga daca vine profa dora. laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
silvy
mesaj Jan 31 2008, 05:27 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 91
Inregistrat pe: 26-September 06
Membrul Nr.: 34,026



eu am intrebat-o de ieri pe dora cum se face royal icing de asta am si prestat dar trandafirii nu i-am incercat inca pt ca era prea tarziu dar in seara asta sunt in program si ei .Royal icing stiu cum se face acum lamuriti-ma si cu buttercream este unt frecat cu zahar pudra sau mai trebuie ceva adaugat?
love10.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon@
mesaj Jan 31 2008, 07:16 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,145
Inregistrat pe: 29-December 06
De la: Spania
Membrul Nr.: 35,731



DORA pupic.gif multumim de lectii !!
Esti foarte draguta ca-ti rupi din timpul tau cu poze si explicatii floare.gif


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
dora_m
mesaj Feb 1 2008, 12:13 PM


MINOS D'OROS


Grup: Membri
Postari: 2,949
Inregistrat pe: 2-February 04
De la: Bucuresti-Italia
Membrul Nr.: 11,580



mamma mia...na c-am ajuns si duamna profesoara.... biggrin.gif ...ce onoare imi faceti fetelor...de-aia va iubesc eu pe voi... smile.gif ...acuma ca sa-mi intru putin in rol: "Pregatiti caietele, ochii mari, urechile palnie...Gata de luat notite?" laugh.gif laugh.gif

va arat pt inceput cum am facut eu trandafirii albi...
urmand ca pe viitor sa vin sa va arat si cum se fac cei in doua culori...
din pacate va arat doar etapele pt ca mi-ar mai trebui a treia mana ca sa tin si fotocamera si sa pozez...data viitoare voi ruga pe fiica mea sa fotografieze ca sa va arat si miscarile varfului...
sper sa pot reusi a va arata ceva....


deci se foloseste tip-ul nr 104 sau 101 pt trandafirii mai mici...(sau cel putin astea sunt cele doua tip-uri din patrimoniul meu wink.gif ...

asta e 104...

Imagine Atasata


pe cuiul special de facut flori punem putina pasta


Imagine Atasata


lipim apoi o bucatica de hartie de copt


Imagine Atasata


si apoi cu un varf cu deschizatura rotunda punem o masa de pasta in forma de con...(eu aici va dezvalui un secret...folosesc acelasi tip 104 si apoi modelez cu mana masa de pasta si-i dau forma de con wink.gif tongue.gif )


Imagine Atasata



Imagine Atasata


incepem a pune mijlocul...e cam greu de explicat daca nu vedeti in acelasi timp...cu deschizatura varfului cea mica in sus(deci indreptata inspre voi) se incearca o invaluire a conului cu o miscare a mainii pornind de jos in sus in asa fel incat sa iasa ca un capison...nu stiu daca explic bine...cam asa..


Imagine Atasata


apoi se pune primul rand de petale alcatuit din 3 petale...deci primul rand are 3 petale, al doilea rand 5, al treilea rand 7...acuma daca nu va incape n-o fi foc de raman 4 sau 6 ca nu sta sa vi le numere nimeni biggrin.gif

prima petala..cu o miscare a varfului de la baza conului se urca inspre varf si se coboara iar spre baza conului...cam asa...


Imagine Atasata


a doua...


Imagine Atasata


a treia...


Imagine Atasata



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dora_m
mesaj Feb 1 2008, 12:37 PM


MINOS D'OROS


Grup: Membri
Postari: 2,949
Inregistrat pe: 2-February 04
De la: Bucuresti-Italia
Membrul Nr.: 11,580



al doilea rand de petale...

Imagine Atasata



Imagine Atasata


si ultimul...


Imagine Atasata



Imagine Atasata


mai sunt si bobocii de trandafir(rosebud) care se fac direct pe tort...si trandafirii pe jumatate deschisi...

PUBLICITATE! XXX minute de publicitate...continuarea in episodul urmator.... wink.gif laugh.gif

v-am pupat...fug sa fac alta tura de trandafiri...

Acest mesaj a fost editat de dora_m: Feb 1 2008, 12:40 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anomiss
mesaj Feb 1 2008, 12:45 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,368
Inregistrat pe: 4-October 07
De la: Micul Paris
Membrul Nr.: 39,074



superb, p emine m-ai vrajit. Cum muti trandafirii de pe suport pe farfurie si farfurie tort? nu se strica ? nu e o spuma?


--------------------
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

13 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 20th September 2014 - 06:00 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare