Reply to this topicStart new topic
> Lectii de decorat torturi, (Cake Decorating Classes)
pitufina
mesaj Aug 14 2010, 03:12 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 302
Inregistrat pe: 30-March 06
De la: Chicago (Lansing-IL)
Membrul Nr.: 31,247



Nu sunt sigura daca mesajul se afla in locul potrivit; daca apartine altui loc, va rog frumos sa-l mutati.
Am nevoie de ceva ajutor (idei) si desi nu am trecut pe culinar de mult timp (decat in trecere rapida), m-am gandit ca as putea primi ceva ajutor.

Problema e ca dupa mult timp in care visam la asta, acum s-a intamplat: urmeaza sa tin niste cursuri pt decorat torturi (cake decorating) si sunt terorizata de ideea ca nu stiu daca ma voi descurca si ce si cum sa explic.

Cateva cuvinte despre mine...Dupa ce am descoperit culinarul acum cativa ani, am inceput sa fac tot mai multe torturi si mai mult de atat, sa le decorez cat mai bine. Acum trebuie sa multumesc din suflet unei persoane anume care m-a ajutat enorm: Dna Georgeta Chiu, intalnita aici, pe Culinar. Dumneaiei mi-a daruit o multime de ustensile si materiale pentru a exersa si crea torturi frumoase. Asadar de fiecare data cand folosesc cate ceva de la Dumneavoastra va pomenesc si va multumesc.

Am fotografiat de fiecare data cand mai faceam un tort pentru vreo ocazie si asa am strans ceva poze. Toata lumea in jurul meu imi zicea ca pot sa-mi deschid o afacere si eu ma uitam neincrezatoare la ei (pt mine trebuie mult mai mult ca sa deschizi o afacere si sa ai succes).

Acum un an cand am inceput sa stam prost financiar, cautam modalitati pt. a mai face un ban in plus. Am deschis gura si i-am aratat cateva poze unei doamne de la un centru (comunity center) din oraselul meu. Acum cateva luni, cand deja nu ma mai gandeam la asta, m-a sunat sa ma intrebe daca mai vreau sa invat pe altii cake decorating si am zis „yes” biggrin.gif Abia dupa a inceput sa mi se faca teama. Deja e cam tarziu pt ca au stabilit cursurile (http://www.lanoakparkdistrict.org/events/documents/FallBrochure2010.pdf ) daca puteti vedea aici, la pagina 38...

Eu am facut torturi dar asa, in „universul meu”... in bucataria mea...fara a fi profesionista. Acum am inceput sa ma documentez, sa caut, sa exersez...si totusi: ce sa-i invat eu pe oameni? Am descarcat cateva carti gasite tot la o fata pe culi...mii de multumiri Simonei Manu...erau carti pe care le vazusem la magazin si visam sa le cumpar. Acum le am pe toate.

Asadar...daca cineva a mai avut experienta in asa ceva, poate veniti cu idei. Nu as vrea sa fie atat de tehnic precum cursurile de la Wilton, dar vreau sa folosesc atat buttercream cat si fondant/pasta de zahar si sa fac un curs atractiv. Trebuie totodata sa ma incadrez si intr-un anumit buget ($120/curs – 4 sedinte, ~$30/sedinta). Noi furnizam cele necesare...si ma gandesc cum sa folosesc banii cat mai eficient ?!?

Atasez cateva poze aici, ca sa vedeti din torturile mele. Problema cea mai mare e ca ma simt nesigura pe mine si stiu ca trb sa depasesc acest punct. Poate imi intindeti o mana de ajutor si reusesc sa o fac si pe asta.


Multumesc,

Catalina
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pitufina
mesaj Aug 14 2010, 03:19 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 302
Inregistrat pe: 30-March 06
De la: Chicago (Lansing-IL)
Membrul Nr.: 31,247



Altele
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pitufina
mesaj Aug 14 2010, 03:22 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 302
Inregistrat pe: 30-March 06
De la: Chicago (Lansing-IL)
Membrul Nr.: 31,247



Si ultimile cateva

Acest mesaj a fost editat de pitufina: Aug 14 2010, 03:24 AM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gloxinia
mesaj Aug 15 2010, 12:12 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,439
Inregistrat pe: 15-November 06
De la: undeva prin Nord-Vest..
Membrul Nr.: 34,884




Draga Pitufina, mai intai da-mi voie sa te felict pentru torturile tale. Cel portocaliu il retin de la topicul cu marsmalow fondant biggrin.gif
Si eu sunt tot un produs marca Geta Chiu, careia ii multumesc din suflet pentru tot ce a facut pentru mine. Cred ca mai sunt multe fete pe aici ca si noi.
Acuma cu referire la intrebarea ta, uite cum as face eu. Insa mai am de clarificat cateva probleme. Vei imbraca torturi adevarate, sau fake-uri? Vrei sa le imbraci cu pasta facuta de tine sau cumparata?
Bun. Ai spus 4 cursuri.
Eu as face asa: in primul curs: cum se face pasta si cum se imbraca un tort. Tipsuri, trik-suri ceea ce noi am invatat de-a lungul anilor exersand.
in alt curs : decoratii si cum se aplica ele pe tort. Decoratii din pasta, eventual cateva modele de flori la care nu iti trebuie scule fitoase, trandafiri, cale, frunze, un ursulet, trenulet sau ceva jucarioare.
in alt curs ai spus ca vrei sa te ocupi de ornarea cu butter cream. Aici nu ma bag ca nu ma stiu. Dar cred ca un curs iti ajunge pentru asta, cum imbraci un tort si cum faci diverse modele pe el cu duiuri. Aici eu zic sa iti printezi cateva modele pe care le dai la exersat cursantilor biggrin.gif Le poti da si tema de casa. laugh.gif Stii cum zic. Pe placa acea de exersat de la wilton sau ceva improvizatie.
Ultimul curs e recapitularea finala laugh.gif laugh.gif Aplicatii cu ce au invatat in cele 3 de mai sus. tongue.gif Ei aleg o tema si o realizati impreuna.

Despre costuri nu stiu ce sa zic. As opta pentru produse home made adica pasta facuta in casa. Din perspectiva mea. Nu stiu cat costa acolo. Trebuie sa te gandesti si la coloranti si alte consumabile. Ar trebui sa iti faci un plan de bataie sa te gandesti exact ce vei face ca sa stii ce si cat consumi.

Bafta si sa ne spui ce ai facut, poate ne pui si poze. wink.gif floare.gif

Acest mesaj a fost editat de gloxinia: Aug 15 2010, 12:15 AM


--------------------
Mami de



si

Go to the top of the page
 
+Quote Post
pitufina
mesaj Aug 15 2010, 01:56 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 302
Inregistrat pe: 30-March 06
De la: Chicago (Lansing-IL)
Membrul Nr.: 31,247



Gloxina, iti multumesc mult. Am stat toata ziua cu ochii pe culi sa vad daca vine cineva cu vreo idee.

Aseara m-am mai uitat si la topicul cu royal icing si m-am gandit ca ar fi bine sa folosesc royal icing pt ca se intareste si e ceva ce cursantii pot lua acasa si folosi in timp la decorarea torturilor. Numai ca eu inca nu am lucrat pana acum cu royal icing biggrin.gif Maine am in plan sa exersez.
Cred ca voi face o reteta in care sa folosesc merengue powder; am reteta si asa si asa, din cartea "professional cake decorating - Toba Garet"...super buna cartea...daca as avea timp sa o citesc pe toata si sa exersez tot ce explica acolo.

Cred ca eu ma complic pt ca sunt o multime de lucruri pe care as vrea sa le incerc eu insami inainte de a le arata. De acee am zis ca daca mai primesc si alte pareri voi reusi sa ma limitez la chestii simple si concrete, de baza.
Deeeeci...ce ma gandeam eu...

Lectia 1 - explicat cate ceva despre ustensile, cum se fac cornetele de hartie de copt (parte la care trb sa exersez pt ca eu folosesc numai pe cele din plastic rolleyes.gif ), expicat ce e cu buttercream-ul si apoi exersat cateva tipuri de ornari cu diferite tipuri, pe acel carton de la Wilton.
Acum ma gandesc e undeva pana in $7 acel carton care are si "tipare" pe care le pui sub plastic sa exersezi...daca sunt minim 6 persoane, dintr-o data trec de $30. Acum daca improvizam...as lua o tzipla din aceea de plastic pt foi (chilotzei cum le spuneau in tzara) si as pune coala inauntru cu tipar...doar ca am cautat tipare si nu am gasit, ca sa pot printa huh.gif sau, pot pur si simplu sa arat si cursantii sa repete dupa mine ce fac eu biggrin.gif
Lectia tine 1.5h...ma intreb daca as mai avea timp sa le arat si cum sa imbrace un tort in buttercream. Buttercream-ul l-as face eu acasa...deci doar costul ingredientelor care nu e prea mare. As cumpara apoi niste containere din plastic pe care le-as umple, fiecare sa aiba compozitia lor si niste coloranti de baza pe care ii vom folosi si la alte lectii.

Lectia 2 - Royal icing - explic cum se face, diferenta dintre consistenta, si ne punem pe ornat, inclusiv trandafiri si alte floricele.

Lectia 3 - Fondant - ok, recunosc, desi sunt cea care a initiat threat-ul de marshmallow fondant, nu sunt multumita de el si de felul in care se lucreaza. Torul cu botoseii (alb cu roz, de mai sus) e facut in intregime cu fondant facut in casa si tare greu a fost...faramicios, se rupea usor...Cred ca ideea principala e ca nu am folosit marshmallow de calitate ci regular brand. Am mai gasit o reteta in cartea mai sus mentionata si poate as incerca-o pe aceea. Daca nu, clar cumparat. As explica cum se acopera un tort...as tinde sa o fac pe dumy cake, dar nu stiu...apoi as arata cum se fac trandafirii, botoseii, alte cateva flori simple si cateva ornamente de baza...gen bilutzele la baza tortului...eventual aplicam decoratiunile pe tortul acoperit anterior.

Lectia 4 - Ciocolata plastica - cum se face si decoratiuni.

Le-as da teme de la o clasa la alta si as da un premiu pt cel mai bine facut...orice as include in tema.

Pe langa aceste serii de lectii, care se repeta de trei ori, mai am 3 alte sesiuni separate: una pt Hollowin, alta pt Thanksgiving si alta pt Craciun. Aici trebuie sa ma gandesc cu ce sa vin extra si sa-i invat. La aceste sesiuni participa fie persoane de la acele cursuri fie persoane care se inscriu numai pt o sesiune de sarbatori. Adica sunt separate.

Pai cam asta ma gandesc eu, dar trb sa vad cum fac bugetul si sa mai exersez sa nu ma fac de ras tongue.gif
Ce parere ai (aveti)?

Acest mesaj a fost editat de pitufina: Aug 15 2010, 01:57 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gloxinia
mesaj Aug 15 2010, 09:20 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,439
Inregistrat pe: 15-November 06
De la: undeva prin Nord-Vest..
Membrul Nr.: 34,884



Pitufina, din experienta mea de dascal, biggrin.gif iti spun ca ti-ai propus cam multe pentru o ora si 50 minute. Cursantii vor fi bombardati cu lucruri noi si nu vor tine minte nimica laugh.gif Sau poate ma insel. daca au mai avut de-a face cu cake decoratingul vor intelege. Eu zic sa faci lectiile acasa inainte cu mebrii familiei. Vezi si tu cum te incadrezi in timp. Ce spui? Ideile sunt bune timpul tau e cam limitat. pupic.gif
Sa ne spui ce ai hotarat. Ce n-as da sa fiu in locul tau biggrin.gif Macar la un curs. smile.gif


A, modele de printat iti trimit eu biggrin.gif Doar trimite-mi prin PM adresa de mail laugh.gif

Acest mesaj a fost editat de gloxinia: Aug 15 2010, 09:22 AM


--------------------
Mami de



si

Go to the top of the page
 
+Quote Post
pitufina
mesaj Aug 15 2010, 09:22 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 302
Inregistrat pe: 30-March 06
De la: Chicago (Lansing-IL)
Membrul Nr.: 31,247



Hai ca acum m-ai pus pe ganduri. Stiam eu ca mai bine cer si altcuiva parerea. Deci consideri ca e cam mult pt ce am in minte... Partea mai proasta e ca familia mea (adica sotzul) nu prea e interesat si nu are rabdarea sa stea pe langa mine sa experimentez pe el. Nu se omoara nici cu dulciurile si asta face si mai grea incercarea mea de a exersa prin a face cat mai multe torturi. Si atunci...ar cam trebui sa ma gandesc dinainte ce sa includ in lectii astfel incat sa ma incadrez.

Ma bucur ca ai modele pe care le pot printa. Voi scrie separat pt asta.

Multumesc mult pt ajutor!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sheherezada.
mesaj Aug 15 2010, 10:14 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,169
Inregistrat pe: 29-October 05
De la: Netherland
Membrul Nr.: 28,549



Dece nu faci minitortulete pe care sa le ornezi?
In alta ordine de idei , am citit intr-o carte cu decoratiuni din pasta de zahar in care autoarea spunea ca o anumita reteta de pasta de zahar , in mana unuia se poate lucra altfel decat in mana altuia.Si aici se referea la temperatura corpului .
In rest multa bafta!


--------------------
lI fall asleep thinking of you.
Dreaming of things i wish were true.
As i wake i shed a tear,
Cause i awake without you here.
Sheherezada for you!



BEETJE CHIQUE

www.Beetjechique.nl

Go to the top of the page
 
+Quote Post
pitufina
mesaj Aug 18 2010, 05:55 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 302
Inregistrat pe: 30-March 06
De la: Chicago (Lansing-IL)
Membrul Nr.: 31,247



QUOTE(Sheherezada. @ Aug 15 2010, 10:14 PM) *
Dece nu faci minitortulete pe care sa le ornezi?
In alta ordine de idei , am citit intr-o carte cu decoratiuni din pasta de zahar in care autoarea spunea ca o anumita reteta de pasta de zahar , in mana unuia se poate lucra altfel decat in mana altuia.Si aici se referea la temperatura corpului .
In rest multa bafta!


Multumesc mult Sherezada pentru replay. E interesanta ideea cu minitortuletele. Uite ca nu ma gandeam la cat de mult influenteaza temperatura corpului pasta de zahar.

Maine vreau sa exersez la royal icing. Azi am avut o experienta neplacuta cu plastelina din ciocolata. O nereusita totala, desi am mai facut alta data si a iesit. Trebuie sa vad unde am gresit. Voi cere ajutor la topicul respectiv.

Prin incercari cred ca ma voi decide si pe ce voi pune accentul mai mult la cursuri.

Voi reveni cu info despre progrese smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daniela catalina
mesaj Aug 19 2010, 10:06 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 817
Inregistrat pe: 23-June 08
De la: onesti
Membrul Nr.: 43,887



CITAT(pitufina @ Aug 18 2010, 06:55 AM) *
Multumesc mult Sherezada pentru replay. E interesanta ideea cu minitortuletele. Uite ca nu ma gandeam la cat de mult influenteaza temperatura corpului pasta de zahar.

Maine vreau sa exersez la royal icing. Azi am avut o experienta neplacuta cu plastelina din ciocolata. O nereusita totala, desi am mai facut alta data si a iesit. Trebuie sa vad unde am gresit. Voi cere ajutor la topicul respectiv.

Prin incercari cred ca ma voi decide si pe ce voi pune accentul mai mult la cursuri.

Voi reveni cu info despre progrese smile.gif


pitufina- eu nu prea stiu ce sfaturi sa-ti dau , dar vreau sa stii ca iti `tin pumnii` sa iasa totul ok ! sunt aici si te citesc , daca imi vine vreo idee iti spun. bafta multa!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DAGMAR
mesaj Aug 19 2010, 03:58 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 26
Inregistrat pe: 21-October 07
De la: Alba Iulia , Romania
Membrul Nr.: 39,360



Draga Pitufina, cred ca te vei descurca bine la cursuri,mai ales daca mergi pe carari batute, adica spun asta tinind cont ca ti-am vazut torturile frumoase pe care le-ai facut. Daca as fi in locul tau, mi-ar place sa lucrez cu decoratii de cioco in loc de royal, ptr. ca la cioco daca nu-ti iasa ceva imediat o pui la topit si o refolosesti, deci nu se pierde material. Eu am facut decoratiile de cioco pe modelele lui dora de la royal, si mi-au iesit f. fain. Fondantul de mmw. tot dupa reteta lui Dora l-am facut, doar ca dupa ce a fost gata "aluatul" nu l-am mai lasat la frigi., ci l-am intins intre folii si m-am apucat de modelat flori, iar alta parte am imbracat tortul cu el. Florile mi-au iesit un pic mai grosute, si de aceea m-am intors la pasta de lapte 2 a lui Lily. Nu stiu cit costa la tine laptele praf, dar este o treaba fainuta daca inveti cursantii cum sa faca decoratii din pdlp , eu am folosit o vreme reteta cu miere, mai apoi am inlocuit mierea cu energizant care avea aceeasi stuctura ca miarea dar pretul f. acceptabil.Daca fiecare cursant capata o lingurita de miere si 4 lingurite de lapte praf, i-ar ajunge sa faca citeva flori. Totul depinde de ce preturi sunt acolo.De asemenea cred ca le-ar pare bine sa stie sa foloseasca si lucruri simle din casa la decoratii, asa cum facem si noi tot felul de improvizatii , sa nu cheltuim atit si sa iasa lucruri frumoase. In legatura cu butercrem-ul, are Natasha un topic pus la tehnici, cu tot felul de borduri, flori de crizanteme si tot felul, eu de la ea m-am inspirat mult cind a trebuit sa fac la torturi decoratiile tot din crema. Draga mea, te pup dulce, si-ti tin pumnii, si ca sa scapi de trac, gindeste ca ai o comanda de facut acasa, "uita" ca ai cursanti, si fii tu cea naturala!! Bafta si numai bine de la Dagmar, si nu uita ca voi privii la tot ce postezi !!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pitufina
mesaj Nov 13 2010, 03:13 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 302
Inregistrat pe: 30-March 06
De la: Chicago (Lansing-IL)
Membrul Nr.: 31,247



Imi cer scuze ca nu am mai postat nimic. Unul dintre motive...pt ca nimic interesant nu s-a mai intamplat rolleyes.gif
Nu au fost prea multi doritori pana acum sa participe la cursuri si prin urmare nu s-au tinut. Chiar si asa, vad ca centrul care ar gazdui cursurile vor sa le includa si pt sezonul Iarna-Primavara...sau ceva de genul asta.
Asadar nu m-am mai stresat in ultimul timp pt ca vad ca nu se prea inghesuie lumea.
Daca insa voi avea noutati, va voi scrie, in felul asta poate ajut si pe alte culinarese in situatii similare.
Atasez si cateva poze cu ce am mai facut in ultimul timp :)
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
catymili
mesaj Nov 13 2010, 06:30 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 58
Inregistrat pe: 22-September 06
Membrul Nr.: 33,946



pitufina te felicit pentru ceea ce faci...cand am vazut titlul am crezut ca aici [pe forum o sa scrii, eram asa de bucuroasa, ca am cum sa invat, dar dupa ce am vazut unde.... em_new_05.gif te urmaresc si astept sa ne mai scrii cate ceva...eu sunt incepatoare si as vrea sa invat cat mai multe despre decorarea torturilor...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
arianakarina5
mesaj Jul 7 2011, 05:42 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 7-July 11
Membrul Nr.: 246,099



]buna, am citit si eu si imi place fosrte mult sa ornez torturi. mi-ar placea sa fac ceva cursuri, mai ales pentru ca nu stiu cum sa fac fondant, cum sa lucrez cu el, si cred ca mi-ar prinde foarte bine sfaturi si recomandari de carti, unelte, nu stiu nici de unde pot achizitiona. pe net am gasit, doar ca ma costa transportul dublu fata de valoarea lor. va multumesc pentru tot ce postati. sunteti grozave.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
laurk1
mesaj Apr 2 2013, 11:40 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 2-April 13
Membrul Nr.: 253,101



Iata cele mai bune sfaturi care te vor ajuta sa decorezi un tort http://cumfacsa.ro/gastronomie-retete/cum-...ecorezi-un-tort
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hooinar
mesaj Jun 12 2013, 01:28 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 6-May 12
Membrul Nr.: 250,374



daca stiti pe undeva ca se tin cursuri de decorat torturi ..spuneti-mi va rog si mie. ma intereseaza mult subiectul, mai ales ca in paralel eu modelez figurine din fimo..si e cam tot pe acolo...numai ca nu se mananca :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

4 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (4 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 27th August 2014 - 06:54 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare