Sari la conținut

Poză

Cum scapi de trigliceride?


47 răspunsuri la acest topic

#1 mariusotto

mariusotto

  micro Bucatar

 • Membri
 • 1 posturi
 • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2003 - 11:20 AM

Numele meu este Marius Otto Vintila, am varsta de 31 ani si sunt din Bucuresti.
De curand am primit rezultatele unor analize pe care le fac aproximativ o data pe an iar problema este cu Colesterolul si trigliceridele. Valorile sunt: Colesterol - 267 iar trigliceridele - 575. Nu am cunostinte despre istoricul parintilor si nu ma pot pronunta daca este ceva ereditar.
Am consultat un doctor nutritionist si m-a sfatuit sa incep un regim alimentar si in paralel un tratament cu Sortis, tablete de 20mg cate una zilnic seara dupa masa timp de 60 de zile, diagnosticul stabilit fiind DISLIPEDEMIE - sper ca am inteles bine.
Nu as dori sa incep sa iau medicamente de genul acesta acum. Problema este ca mi s-a spus ce NU se mananca in aceste situatii dar nu si ce se poate. Apelez la bunavointa celor care au retete si vor sa ajute. Va multumesc
[addsig]

#2 gnld

gnld

  micro Bucatar

 • Membri
 • 3 posturi
 • Location:Bucuresti

Postat 10 March 2004 - 09:27 PM

Stimate Domn,

Am suferit de DISLIPEDEMIE o viata de om (in anul 1997 aveam trigliceridele 1780 ?!). Dupa 3 ani cumpliti de Sortis, Zocor, Lypantil (pe retete necompensate) si o dieta crunta (carne fiarta, legume, etc) am ajuns la un nivel de 380. In iarna anului 2001 am facut o pauza de 2 luni, pentru ca aveam probleme mari cu ficatul si stomacul (ca urmare a consumului de medicamente) si am ajuns din nou la un nivel de 1350 (stresul si hiperinsulinismul sunt cauze principale ale cresterii nivelului de trigliceride).

Din anul 2001, am abandonat complet tratamentele alopate si am urmat o cura completa cu integratori alimentari GNLD (www.gnld.com), in special Ulei de Somon Omega-3.

Din prima luna, nivelul trigliceridelor a scazut de la peste 1300 la 550. In urmatoarele 6 luni am ajuns la un nivel normal. Ulterior, am abandonat orice dieta si mananc normal (fara exagerari in privinta dulciurilor si grasimilor).

Multa sanatate!

Imagini atașate

 • 39257.jpg

Editat de gnld, 10 February 2008 - 08:10 PM.


#3 Allegra

Allegra

  micro Bucatar

 • Membri
 • 13 posturi
 • Location:Bucuresti

Postat 22 April 2004 - 10:48 AM

marius otto vintila - am citit mesajul tau si pot sa iti dau o mana de ajutor, dar pentru asta am nevoie de cateva informatii suplimentare ca sa iti trimit un program personalizat. este bine ca tratamentul cu medicamente, de orice fel, sa il incepi doar in cazul in care nu reusesti prin dieta. eu nu o sa iti fac o dieta cu ce sa mananci luni, ce sa mananci marti s.a.m.d, ci o lista cu alimentele pe care poti sa le mananci, in ce cantitati, in ce moment al zilei sunt recomandate, cum le poti combina si alte detalii de genul acesta. daca ai nevoie si de retete culinare pot sa iti trimit cate vrei.

daca te intereseaza, trebuie sa iti stiu: inaltimea, greutatea, prezenta altor afectiuni si nivelul de activitate fizica zilnica.

#4 Ada

Ada

  micro Bucatar

 • Membri
 • 15 posturi
 • Location:Brasov (Brasov)

Postat 18 May 2004 - 08:33 PM

Intrati pe http://www.wellness.ro/colesterol.htm , veti gasi solutii naturiste eficiente pentru scaderea concentratiei de trigliceride si de colesterol din sange.

#5 sadblack

sadblack

  micro Bucatar

 • Membri
 • 2 posturi

Postat 04 January 2006 - 11:56 AM

Buna ziua,
in decembrie am am fost diagnosticat cu Dislipidemie , trigliceridele fiind 503 .Trebuie sa intru pe regim iar problema este ca nu prea stiu nici o dieta pentru asa ceva.Daca ma puteti ajuta cu ceva retete sau tipuri de diete recomandate pentru asa ceva v-as ramane recunoscator.

#6 Pesi

Pesi

  Master of disaster

 • Membri
 • 21909 posturi
 • Gender:Female
 • Location:Bucureşti

Postat 04 January 2006 - 02:26 PM

Sursa : net, siteul xyzw.ro

Sfaturi pentru bolnavii cu dislipidemie

Ce este colesterolul?
Colesterolul este o substanţă înrudită cu grăsimile şi care are un rol important în buna funcţionare a organismului. El are în mod normal o concentraţie în sânge de până la 200-250 mg/dl.

Sursele de colesterol pentru organism sunt: alimentele grase (grăsimi animale, gălbenuşul de ou, viscere) sau fabricarea lui de către ficat la persoanele cu predispoziţie ereditară, obeze, diabetice, alcoolice sau care folosesc anticoncepţionale.

Creşterea colesterolulul peste valorile normale se numeşte hipercolesterolemie. Ea apare fie datorită unei alimentaţii bogate în colesterol, fie prin fabricarea lui în exces în situaţiile mai sus amintite.

Hipercolesterolemia duce la ateroscleroză, o ameninţare majoră asupra inimii.

Ce reprezintă colesterolul rău şi cel bun?

Colesterolul care circulă în sânge se prezintă sub două forme. O formă este colesterolul rău. În cea mai mare parte, el este colesterolul-LDL (sau col-LDL). Valorile normale ale col-LDL sunt de 130 mg/dl. O mică parte din colesterolul rău circulă legat de trigliceride (deci nu este col-LDL). Termenul de rău se referă la faptul că acest colesterol se depune în peretele arterelor, producând ateroscleroza.

O altă formă o reprezintă colesterolul bun sau colesterolul-HDL (col-HDL). Valorile lui normale în sânge sunt cuprinse între 35-40 mg/dl. Se numeşte bun pentru că el reprezintă colesterolul scos din artere şi alte ţesuturi pentru a fi eliminat din corp.

În condiţii normale în sânge se găseşte de aproximativ 4 ori mai mult colesterol rau decât colesterol bun. Dacă acest raport creşte, este favorizată producerea aterosclerozei. Creşterea raportului se realizează fie prin creşterea col-LDL (rău), fie prin scăderea col-HDL (bun). Scăderea raportului se datorează reducerii col-LDL (rău) sau creşterii col-HDL (bun). În acest caz riscul producerii aterosclerozei este diminuat.

Semnificaţia determinărilor de colesterol din sânge este următoarea:

Colesterolul total = colesterol rău + colesterolul “bun”, dar în general, se consideră că el reflectă colesterolul rău;

Col-LDL = întotdeauna este colesterol rău

Col-HDL = întotdeauna este colesterol bun;

Raportul colesterol total/col-HDL arată de câte ori este mai mult colesterol rău decât colesterol bun Dacă raportul este >5, există pericolul producerii aterosclerozei.

Ce reprezintă trigliceridele?
Trigliceridele sunt substanţe grase care reprezintă o importantă sursă de energie pentru organism. Ele se găsesc în sânge, în concentraţie normală <200mg/dl. Sursele de trigliceride sunt de natură exogenă (din alimentele bogate în grăsimi animale) sau endogenă (prin producţie hepatică). Acestea se găsesc depozitate sub formă de rezerve de energie în grăsimea care se depune în diferite regiuni ale organismului.

Hipertrigliceridemia reprezintă o creştere a trigliceridelor în sânge peste valorile normale. Ea apare, fie datorită unei alimentaţii excesive în grăsimi sau dulciuri (acestea, în anumite condiţii se transformă în grăsimi), fie prin fabricarea lor într-o cantitate crescută în ficat, datorită mai ales unei eredităţi anormale.

Valori normale ale lipidelor din sânge
Colesterol total <200-250 mg%

Col-HDL >35-40 mg%

Col-LDL <130 mg%

Colesterol total/col-HDL <5 mg%

Trigliceride <200 mg%

Dislipidemiile
Ce este dislipidemia?
Aceeaşi denumire se referă la bolile datorate unor dezechilibre în ceea ce priveşte lipidele (adică grăsimile) din sânge.

Modificări apărute în dislipidemie:
Creşterea colesterolului total sau a colesterolului rău (col-LDL);

Scăderea colesterolului bun (col-HDL);

Creşterea raportului colesterol total/col-HDL >5;

Creşterea trigliceridelor sanguine.

Care este riscul producerii dislipidemiilor?
Creşterea colesterolului rău (col-total sau col-LDL) sau scăderea colesterolului bun (col-HDL) favorizează producerea aterosclerozei, adică: cardiopatia ischemică, infarctul miocardic, hemoragia cerebrală, arteriopatia membrelor inferioare.

Creşterea trigliceridelor în sânge până la 500 mg/dl, mai ales împreună cu colesterolul rău favorizează producerea aterosclerozei.

Creşterea trigliceridelor sanguine peste 500-1000 mg/dl favorizează producerea unei boli grave numită pancreatită acută.

Cum poate fi redus nivelul lipidelor din sânge?
Prin alimentaţie;

Prin exerciţiu fizic care este un mijloc terapeutic extrem de important, chiar dacă se rezumă doar la mersul pe jos;

Cu ajutorul medicamentelor, când vi le prescrie medicul. De obicei aceste medicamente se introduc dacă după 2-3 luni de regim alimentar grăsimile din sânge nu scad la un nivel satisfăcător.

Sfaturi asupra alimentaţiei
Tipurile de grăsimi din alimente sunt reprezentate de:

· Grăsimi saturate: în general solide la temperatura camerei (unt, grăsime, untură, slănină, frişcă, smântână);

· Grăsimi polinesaturate: majoritatea lichide (cele mai multe uleiuri vegetale, cu excepţia untului de cacao, cocos);

· Grăsimi mononesaturate: lichide (ulei de măsline).


O dietă sănătoasă pentru Dumneavoastră înseamnă:

Să reduceţi grăsimile şi să le evitaţi pe cele saturate; Limitaţi consumul zilnic de grăsimi la 30% din calorii, din care 10% trebuie să reprezinte grăsimile saturate;

Colesterolul trebuie să reprezinte 100 mg/1000 cal, mai puţin de 300 mg/zi (pentru detalii şi lămuriri adresaţi-vă medicului);

Reduceţi cantitatea de colesterol consumată:

Mâncând mai degrabă Mâncând mai puţin
Peşte
Mezeluri

Carne albă
Carne roşie, organe

Lactate cu conţinut scăzut în grăsimi
Dulciuri cu conţinut crescut în zaharuri rafinate

Fructe, vegetale proaspete
Ouă, maioneze, creme

Grăsimi poli- şi mononesaturate
Grăsimi saturate


Produse de patiserie, prăjituri, sucuri


Alimente interzise:
Cărnurile grase, mezelurile, viscerele, conservele, ouăle (este permis doar albuşul şi nu mai mult de 1-2 galbenuşuri/săptămână), pastele făinoase cu ouă, fasolea uscată, mazărea uscată.

Grăsimile animale (unt, smântână, frişcă, slănină, untură).

Dulciurile interzise: toate preparatele cu ouă, îngheţate, creme cu unt, frişca, prăjiturile cu fructe oleaginoase (nuci, alune, arahide), ciocolata şi în general dulciurile concentrate.

Sunt permise (dar nu în cantitate mare) dulciurile preparate din albuş (spume, bezele), tarte de fructe, gelatine cu fructe, orez cu lapte degresat.

Fructele sunt permise cu excepţia: smochinelor, curmalelor, migdalelor, nucilor, alunelor, arahidelor, prunelor, bananelor.

#7 Pesi

Pesi

  Master of disaster

 • Membri
 • 21909 posturi
 • Gender:Female
 • Location:Bucureşti

Postat 04 January 2006 - 02:36 PM

Daca stii si italiana www.farmaciamulas.it

ALIMENTI DA PREFERIRE NELLE DIETE A BASSO CONTENUTO DI COLESTEROLO

CARNI: pollo (petto, coscia senza pelle) - prosciutto crudo (solo parte magra) - petto o coscia di tacchino - petto di faraona - piccione giovane - lonza di maiale - agnello, capretto (spalla coscia o carre') - coniglio - parte magra del bovino adulto - castrato e vitello (solo parte magra) - bresaola -

PESCI: tutti i pesci magri -

LATTE E LATTICINI: latte magro - yogurt di latte magro - ricotta fresca

VARI: pane integrale - grissini, fette biscottate - brodi - vegetali, passati di verdura - minestre di pasta o riso - riso o paste asciutte condite con olio - tutte le verdure, i legumi, la frutta -

DOLCI: zucchero, caramelle - sorbetto alla frutta - miele - granita -

CONDIMENTI: olio di oliva, di soia, di girasole di mais -

METODI di COTTURA DA PREFERIRE: a vapore, al forno, alla griglia - a microonde - allo spiedo

DA USARE CON MODERAZIONE -

CARNI: bovino adulto (semigrasso) - vitellone o castrato semigrasso- agnello parte semigrassa - salame da cuocere - lingua di bovino wurstel - coscia di faraona - trippa di bovino - maiale semigrasso -

PESCI: capitone, aragosta - sardine sott'olio - anguilla, molluschi - calamaro, crostacei - aringa in scatola - zuppa di pesce LATTE E LATTICI: mozzarella- ricotta di pecora - taleggio magro - fontina - robiola -

VARI: uova (consentite 2 alla settimana) - vino - tortellini -

DOLCI: cassata, gelato al latte - crema pasticcera - cacao amaro - crostata - pan di spagna -

CONDIMENTI: margarina vegetale -

METODI DI COTTURA: fritti in grassi vegetali

ALIMENTI DA EVITARE -

CARNI: salame,cotechino pancetta, coppa - prosciutto cotto - salsiccia - oca, anitra e selvaggina - estratti di carne - pate' di fegato - rene, cervello e frattaglie - vitello, bovino, agnello, castrato, maiale grasso -

LATTE E LATTICI: provola - edam - certosino - pecorino - asiago, bel paese - caciotta, provolone - gorgonzola - emmenthal parmigiano e grana - mascarpone - brie, cheddar - latte intero - panna - VARI: liquori, aperitivi alcoolici - sughi - DOLCI: marzapane - crema al burro - cioccolato - panna -

CONDIMENTI: burro - lardo, strutto - olio di arachidi -

METODI DI COTTURA DA EVITARE: fritti in grassi animali (burro, lardo)

E' opportuno programmare nel menu' settimanale la presenza a rotazione dei vari alimenti rispettando le seguenti proporzioni (ci sono 14 pasti): - 4 volte CARNE (preferire carne bianca: pollo, tacchino, coniglio, arista di maiale. Scartare sempre le parti grasse visibili prima della cottura, eliminare la pelle del pollo etc.) - 3 volte almeno PESCE (non cozze, vongole, molluschi in genere; i gamberetti sono abbastanza grassi) - 1 volta 2 UOVA (cottura a piacere, purche' senza burro) - 1 volta FORMAGGIO (preferire quello magro tipo mozzarella, ricotta, crescenza, taleggio) - 1 volta AFFETTATO magro (prosciutto, lingua, bresaola, eliminando sempre le parti grasse visibili) - 4 pasti alla settimana possono essere costituiti da un piatto unico (ad esempio pasta, risotto, pasta e fagioli), seguito da abbondante verdura mista e frutta, saltando il secondo
LIMITARE IL PIU' POSSIBILE L'USO DEI GRASSI. Non usare burro o margarine solide per cucinare; preferire sempre olio di oliva o di semi (girasole, soia, mais). Quando e' indispensabile usare piuttosto margarine molli.

Sconsigliabile la maionese, il lardo, la pancetta, l'olio di arachidi. I dolci se fatti con burro e uova vanno evitati.

Daca nu , imi spui si iti traduc floare.gif

#8 sadblack

sadblack

  micro Bucatar

 • Membri
 • 2 posturi

Postat 04 January 2006 - 05:09 PM

OK...MULTAM DE INFORMATII..

#9 mimi67

mimi67

  micro Bucatar

 • Membri
 • 1 posturi

Postat 23 May 2006 - 08:13 AM

AM FACUT RECENT ANALIZA TRIGLICERIDELOR SI AM O VALOARE DE 587, CEEA CE ESTE FOARTE MULT.CE TREBUIE SA FAC?MENTIONEZ CA NU-MI FACEAM ACESTE ANALIZE DACA NU-MI RECOMANDA DR.OFTALMOLOG,UNDE M-AM DUS SA-MI SCOT A 3-A OARA LIPOAMELE DE LA AMBII OCHI.CUM SA SCAP DE ACESTE GRASIMI NEARSE DIN ORGANISM????????????VA ROG EMAL

#10 luta viorel 34774

luta viorel 34774

  micro Bucatar

 • Membri
 • 7 posturi
 • Location:Bucharest

Postat 18 August 2006 - 02:31 PM

(mimi67 @ May 23 2006, 06:13 AM)

AM FACUT RECENT ANALIZA TRIGLICERIDELOR SI AM O VALOARE DE 587, CEEA CE ESTE FOARTE MULT.CE TREBUIE SA FAC?MENTIONEZ CA NU-MI FACEAM ACESTE ANALIZE DACA NU-MI RECOMANDA DR.OFTALMOLOG,UNDE M-AM DUS SA-MI SCOT A 3-A OARA LIPOAMELE DE LA AMBII OCHI.CUM SA SCAP DE ACESTE GRASIMI NEARSE DIN ORGANISM????????????VA ROG EMAL


La fel mi s-a intamplat si mie cu punctele de grasime la ochi.
va recomand, Omega 3

Editat de luta viorel 34774, 22 June 2007 - 04:29 PM.


#11 milca_28047

milca_28047

  micro Bucatar

 • Membri
 • 36 posturi
 • Location:In Romania
 • Interests:Retete, diete, forum, articole, informatii legate de domeniul culinar

Postat 13 September 2006 - 05:30 PM

(luta viorel 34774 @ Aug 18 2006, 03:31 PM)

La fel mi s-a intamplat si mie cu punctele de grasime la ochi.
va recomand, Omega 3 de la GNLD - mai multe detalii .

http://cal-mag.go.ro/suplimente-nutritive.htm

de asemnea va pot ajuta sa le luati ieftin


Am gasit destul de tarziu aceasta postare care ma intereseaza f. mult. Am o prima intrebare. In timpul curei de Omega-3 trebuie intrerupt tratamentul alopat? Eu iau in prezent Lipanthyl Supra pe care mi l-a recomandat medicul. A doua intrebare este, desigur, unde se gasesc in Bucuresti produsele GNLD? Am aceleasi intrebari si pentru cel care semneaza cu numele "gnld" pe acest site. Cu speranta ca o sa vedeti ceea ce am scris, va multumesc anticipat. Valeria mellow.gif
Valeria

#12 luta viorel 34774

luta viorel 34774

  micro Bucatar

 • Membri
 • 7 posturi
 • Location:Bucharest

Postat 12 January 2007 - 09:18 PM

(milca valeria 28052 @ Sep 13 2006, 03:30 PM)

Am gasit destul de tarziu aceasta postare care ma intereseaza f. mult. Am o prima intrebare. In timpul curei de Omega-3 trebuie intrerupt tratamentul alopat? Eu iau in prezent Lipanthyl Supra pe care mi l-a recomandat medicul. A doua intrebare este, desigur, unde se gasesc in Bucuresti produsele GNLD? Am aceleasi intrebari si pentru cel care semneaza cu numele "gnld" pe acest site. Cu speranta ca o sa vedeti ceea ce am scris, va multumesc anticipat. Valeria mellow.gif


Sorry ca am raspuns asa de tarziu, dar nu am primit instiintarea de la culinar pe mail...
NU trebuie intrerupat tratametul alopant, pot merge impreuna, dupa un timp se poate renunta la cel alopant daca medicul considera acest lucru.

Produsele se gasesc numai la distribuitori, ma refer la cele GNLD, puteti gasi si alte tipuri de omega 3, dar nu sunt la fel bune calitativ. Daca doriti mai multe info despre omega 3 gnld, dati-mi un PM

multa sanatate

#13 mihayy2002

mihayy2002

  micro Bucatar

 • Membri
 • 1 posturi

Postat 16 November 2007 - 07:35 PM

CITAT(luta viorel 34774 @ Jan 12 2007, 09:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sorry ca am raspuns asa de tarziu, dar nu am primit instiintarea de la culinar pe mail...
NU trebuie intrerupat tratametul alopant, pot merge impreuna, dupa un timp se poate renunta la cel alopant daca medicul considera acest lucru.

Produsele se gasesc numai la distribuitori, ma refer la cele GNLD, puteti gasi si alte tipuri de omega 3, dar nu sunt la fel bune calitativ. Daca doriti mai multe info despre omega 3 gnld, dati-mi un PM

multa sanatate

Ati putea sa imi dati o adresa sau un nr de tel unde gasesc Omega 3 de la GNLD?..ms mult

#14 Paul75

Paul75

  micro Bucatar

 • Membri
 • 1 posturi

Postat 09 February 2008 - 11:27 AM

Bunii mei prieteni am avut multi ani trigliceridele, peste 400, si am facut tratament cu lipanthyl supra cateva luni, am luat si kg de Omega 3 .... dar degeaba.
Domnul de mai sus care recomanda acest "miracol" venit din Groelanda, ca vezi doamne eschimosii nu au trigliceride sunt basme. Eschimosii mananca gras dar mananca grasimi marine + au alt metabolism al lipidelor dobandit milenii de-a randul.
In plus interesul lui este sa-si vanda marfa nu sa va faca pe voi sanatosi!

Sfatul meu este urmatorul:

1) dupa ora 17.00 nu se mananca nimik si nu se bea decat apa !
2) dimineata mananci ce vrei, fara carne de pork, fara ducliuri, zahar si sucuri acide!
3) la amiaza doar fructe si legume fara paine si carne !!
4) SPORT! Minim 1.30 ore pe zi, dupa cel putin 2 ore dupa ce ati mancat!!

Daca respectati ce v-am scris faceti-va testele dupa 2 saptamani si va veti minuna de voi insiva !!
Totul depinde doar de voi!
Este greu, ba foarte greu dar asta-i calea. Atentie! Trebuie tinut strict!
Sport se cheama ala care dupa 2 ore iti tremura picoarele de oboseala si curge apa ca la dus de pe tine!


#15 peter angela

peter angela

  micro Bucatar

 • Membri
 • 1 posturi

Postat 12 April 2008 - 08:59 PM

CITAT(mariusotto @ Oct 2 2003, 12:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Numele meu este Marius Otto Vintila, am varsta de 31 ani si sunt din Bucuresti.
<BR>De curand am primit rezultatele unor analize pe care le fac aproximativ o data pe an iar problema este cu Colesterolul si trigliceridele. Valorile sunt: Colesterol - 267 iar trigliceridele - 575. Nu am cunostinte despre istoricul parintilor si nu ma pot pronunta daca este ceva ereditar.
<BR>Am consultat un doctor nutritionist si m-a sfatuit sa incep un regim alimentar si in paralel un tratament cu Sortis, tablete de 20mg cate una zilnic seara dupa masa timp de 60 de zile, diagnosticul stabilit fiind DISLIPEDEMIE - sper ca am inteles bine.
<BR>Nu as dori sa incep sa iau medicamente de genul acesta acum. Problema este ca mi s-a spus ce NU se mananca in aceste situatii dar nu si ce se poate. Apelez la bunavointa celor care au retete si vor sa ajute. Va multumesc
[addsig]

Buna,
Sunt Angela,am 38 ani .In urma analizelor de sange efectuate mi au iesit urmatoarele rezultate:colesterolul 402.70 iar trigliceridele 2057.60
mentionez ca sant gurmanda si in ultimul timp sant foarte nervoasa si irascibila.Urmeaza sa ma duc la endocrinologie si la medicul de familie pt.analizele obligatorii. momentan iau ulei de somon cu omega 3 de la doppel hertz.Ce ma sfatuiti sa fac? Am 67 kg si 1.64 inaltime.

#16 little coffee

little coffee

  Master of disaster

 • Membri
 • 8748 posturi
 • Gender:Female
 • Location:Bucuresti

Postat 12 April 2008 - 09:27 PM

Te sfatuiesc sa te duci urgent la doctor! Stiu ce vorbesc, am avut trigliceridele 5575 si-am ajuns in spital, nu e de gluma!
Colesterolul creste pe fondul stresului, dar trigliceridele nu.
Trebuie sa incepi un regim in acest moment, nici o secunda mai tarziu.
Se poate sa ai o disfunctie metabolica sau chiar sa mananci prea gras, dar trebuie sa iei masuri urgent.
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#17 defraga

defraga

  Academic Chef

 • Membri
 • 1337 posturi
 • Gender:Female
 • Location:urziceni-ialomita

Postat 12 April 2008 - 09:33 PM

CITAT(peter angela @ Apr 12 2008, 09:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Buna,
Sunt Angela,am 38 ani .In urma analizelor de sange efectuate mi au iesit urmatoarele rezultate:colesterolul 402.70 iar trigliceridele 2057.60
mentionez ca sant gurmanda si in ultimul timp sant foarte nervoasa si irascibila.Urmeaza sa ma duc la endocrinologie si la medicul de familie pt.analizele obligatorii. momentan iau ulei de somon cu omega 3 de la doppel hertz.Ce ma sfatuiti sa fac? Am 67 kg si 1.64 inaltime.


Trebuie sa faci urgent analize.... investigati de specialitate in primul rand ca sa verifici daca nu cumva s-a strecurat vreo greseala ...iar apoi daca rezultatele sunt aceleasi ...sa fi indrumata la un medic specialist
Ia sa pui mana sa verifici glicemia si chiar sa faci hemoglobina glicozilata ....
Suferi de o dereglare de metabolism si trebuie sa vezi ce anume a provocat acest lucru.
pup si astept sa te intorci cu vesti bune

P.S. Ia spune cu setea cum stai? Bei mai mult decat de obicei lichide?
Ai scazut in greutate in ultimul timp chiar daca.... spui tu ca esti gurmanda?

#18 iuliaeliza

iuliaeliza

  Captain Cook

 • Membri
 • 314 posturi
 • Gender:Female
 • Location:pantelimon

Postat 13 May 2008 - 08:56 PM

CITAT(defraga @ Apr 12 2008, 10:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Trebuie sa faci urgent analize.... investigati de specialitate in primul rand ca sa verifici daca nu cumva s-a strecurat vreo greseala ...iar apoi daca rezultatele sunt aceleasi ...sa fi indrumata la un medic specialist
Ia sa pui mana sa verifici glicemia si chiar sa faci hemoglobina glicozilata ....
Suferi de o dereglare de metabolism si trebuie sa vezi ce anume a provocat acest lucru.
pup si astept sa te intorci cu vesti bune

P.S. Ia spune cu setea cum stai? Bei mai mult decat de obicei lichide?
Ai scazut in greutate in ultimul timp chiar daca.... spui tu ca esti gurmanda?


SUNT O DIABETICA INSULINODEPENDENTA SI MA INGROZESC DE CE SCRI, NU CUMVA ESTE O GRESALA . DACA E ADEVARAT TREBUIE SA MERGI NEAPARAT LA UN SPECIALIST. INTRADEVAR CU GLICEMIA CUM STAI
munteanu iuliana

#19 iuliaeliza

iuliaeliza

  Captain Cook

 • Membri
 • 314 posturi
 • Gender:Female
 • Location:pantelimon

Postat 13 May 2008 - 09:05 PM

CITAT(Paul75 @ Feb 9 2008, 12:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bunii mei prieteni am avut multi ani trigliceridele, peste 400, si am facut tratament cu lipanthyl supra cateva luni, am luat si kg de Omega 3 .... dar degeaba.
Domnul de mai sus care recomanda acest "miracol" venit din Groelanda, ca vezi doamne eschimosii nu au trigliceride sunt basme. Eschimosii mananca gras dar mananca grasimi marine + au alt metabolism al lipidelor dobandit milenii de-a randul.
In plus interesul lui este sa-si vanda marfa nu sa va faca pe voi sanatosi!

Sfatul meu este urmatorul:

1) dupa ora 17.00 nu se mananca nimik si nu se bea decat apa !
2) dimineata mananci ce vrei, fara carne de pork, fara ducliuri, zahar si sucuri acide!
3) la amiaza doar fructe si legume fara paine si carne !!
4) SPORT! Minim 1.30 ore pe zi, dupa cel putin 2 ore dupa ce ati mancat!!

Daca respectati ce v-am scris faceti-va testele dupa 2 saptamani si va veti minuna de voi insiva !!
Totul depinde doar de voi!
Este greu, ba foarte greu dar asta-i calea. Atentie! Trebuie tinut strict!
Sport se cheama ala care dupa 2 ore iti tremura picoarele de oboseala si curge apa ca la dus de pe tine!
CEEA CE SPUNETI E VALABIL PENTRU CEI FARA ALTE COMPLICATII. NU TOTI POT FACE ATATA SPORT. POTI FACE UN INFART SI NU`TI MAI FOLOSESTE LA NIMIC. TOTUL LA BOLNAVII CU COMPLICATII SE FACE CU MODERATIE.
munteanu iuliana

#20 defraga

defraga

  Academic Chef

 • Membri
 • 1337 posturi
 • Gender:Female
 • Location:urziceni-ialomita

Postat 14 May 2008 - 07:14 AM

CITAT(iuliaeliza @ May 13 2008, 09:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
SUNT O DIABETICA INSULINODEPENDENTA SI MA INGROZESC DE CE SCRI, NU CUMVA ESTE O GRESALA . DACA E ADEVARAT TREBUIE SA MERGI NEAPARAT LA UN SPECIALIST. INTRADEVAR CU GLICEMIA CUM STAI


iuliaeliza.....
Nu era vorba de mine....ci de peter angela
In schimb sotul meu este insulino -dependent si am recunoscut o parte din manifestarile diabetului la angela....asa ca din cauza asta am trimis-o sa faca investigatii de specialitate....
Vad ca ea nu a mai intrat aici sa ne spuna ce si cum este, dar eu sper sa fie bine....
pup si sanatate multa

Răspunde la acest topic  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi