Sari la conținut

Poză

GANACHE


23 răspunsuri la acest topic

#1 cona

cona

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi
  • Location:iasi

Postat 11 October 2006 - 01:25 AM

Ma lamureste cineva si pe mine cum e cu crema asta ganache?? smintina se incalzeste toata si se amesteca cu cioco si apoi se mixeaza ?, sau nu se mixeaza?, sau o parte din smintina se bate si apoi se amesteca? Cum e?????????///////////////////////////
[/color]

#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 October 2006 - 08:16 AM

aici gasesti explicatii si poze
http://www.culinar.r...a...st&p=111386


#3 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 11 October 2006 - 10:08 AM

Daca pui pe www.google.com "Ganache" primesti o multime de eplicatii.
Principiul este ca, peste smantana dulce , calda pe baie de apa , pui ciocolata amaruie rasa si amesteci pana ce se topeste si devine omogena. O folosesti cum doresti. Eu ornez inghetata. Pe o folie de polietilena, pun cateva linguri de crema, strang marginile formand o mingiuta, ii fac o gaurica cu o scobitoare si apasand usor, cu suvita care iese, fac desene pe inghetata. icon_biggrin.gif
IPB Image

#4 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 11 October 2006 - 10:25 AM

eu iti scriu reteta de ganache pentru trufe, dar care se foloseste si ca si crema pt tort, reteta Michel & Albert Roux (o scriu cu tot ce include in ea, ok?!)

ingrediente:
600 gr ciocolata pura sau cuvertura (ciocolata fara umplutura-n.t.)
200 gr creme fraiche - smantana, nu e frisca lichida, ci pur si simplu smantana !!
300 gr unt la temperatura camerei
50 ml alcool: whiskey, rom (facultativ)

ustensile:

bain marie
1 cratita
1 castron si 1 tel

ciocolata se taie in bucati destul de mari si se topeste la bain-marie.
smantana se fierbe aproximativ 2 minute intr-o cratita, apoi se da deoparte si se lasa sa se raceasca la temperatura mainii (35-40 grade), dupa care se toarna peste ciocolata topita amestecand continuu, pana se obtine o masa omogena, apoi se lasa la racit deoparte pana la aproximativ 20 grade.
intr-un castron se amesteca (mixeaza) untul bine cu un tel pana capata o consistenta moale si cremoasa (aproximativ 3 minute), dupa care se toarna amestecul de ciocolata-smantana (si alcool), mixand continuu.
indata ce amestecul e lucios(?!) si cremos, e gata de intrebuintare.

ca sa faci trufe iti mai trebuie 300 grame cuvertura si circa 500 grame cacao pudra, ustensile: pos cu sprit fara dinti cu sectiune de 1 cm (eventual), hartie de copt.
ies cam 1.15 kg si se executa in aproximativ 30 de minute, incluzand timpul de racire...

deci...formarea trufelor: se fac mingiute din ganache, sau se toarna cu posul, sau se fac cu doua ligurite guguloaie care se pun pe hartia de copt (pergament), se dau aproximativ 2 ore la frigider, pana se intaresc.
ciocolata se topeste - in bain-marie banuiesc, desi nu scrie in reteta - se infig guguloaiele in furculita de bombonerie, se "boteaza" repede in ciocolata , se tavalesc prin cacao si se pun pe gratar. dupa acest proces se pastreaza trufele intr-un spatiu rece si se dau la frigider cel putin o ora inainte de servire.


gata!!
mama...ce pofta mi s-a facut...
da' nu ma apuc sa le fac...ma duc sa calc...

uite si poza din carte...sper sa se vada...castronelul cu numarul 4.







[attachmentid=62763]

Miniaturi atașate

  • R0010096.JPG





geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#5 cona

cona

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi
  • Location:iasi

Postat 11 October 2006 - 06:21 PM


Multumesc Adriana
[/color]

#6 cona

cona

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi
  • Location:iasi

Postat 13 October 2006 - 04:27 PM

Eu am luat ciocolata din aia cu 75% cacao, oare n_o sa fie amara crema, cum sa procedez sa pun un pic de miere????????????????????
[/color]

#7 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 13 October 2006 - 04:44 PM

Cona, crema asta are o consistenta fina, dar e...barbatoasa, sa-i zic asa...nu e diafana la gust...
n-o strica cu miere...nu strica orzu' pe gaste, parol!!
eu am facut-o mereu cu ciocolata cu minim 55 % cacao si nu a iesit deloc rea la gust, frisca ii "taie" din putere ciocolatei, sa stii...
hai, fa-o cumva, dupa una din retete, si da de stire...dup-aia om mai vedea...

spor!!





geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#8 Sandy

Sandy

    Bucataras

  • Membri
  • 59 posturi
  • Location:BU

Postat 13 October 2006 - 05:28 PM

Eu am facut cu ciocolata 85%cacao dupa reteta Adrianei Nicoleta si i-am pus zahar dupa gust si a iesit superba.
"A fi constient ca esti. Limita omului e destinul."SANDY

#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 October 2006 - 06:23 PM

Sandy dar ce rost are sa o faci cu ciocolata amara si sa ii pui zahar cind o poti face cu ciocolata cu lapte?
blink.gif

#10 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 13 October 2006 - 06:59 PM

(Adriana Nicoleta @ Oct 13 2006, 07:23 PM)

Sandy dar ce rost are sa o faci cu ciocolata amara si sa ii pui zahar cind o poti face cu ciocolata cu lapte?
blink.gif


Imi dati voie sa gasesc eu o scuza?

Mie de exemplu mi se intampla de foarte multe ori sa am numa ciocolata amaruie in casa ca aia cu lapte o folosesc tot timpul prima icon_smile.gif

#11 Sandy

Sandy

    Bucataras

  • Membri
  • 59 posturi
  • Location:BU

Postat 14 October 2006 - 08:38 AM

Adriana sa este, dar cererea de tort de ciocolata a fost la ora 22:00 pina a doua zi la 06:30 cind fetita mea pleca (cu tort cu tot) si numai astfel de ciocolata aveam in casa. A iesit foarte buna, dar sunt de acord cu tine ka este mai buna cu ciocolata cu lapte. Multumesc foarte mult de sfaturi, sa stii ka eu urmez cu sfintenie sfaturile tale pt. ka am constatat ka sunt pertinente si sper ka intr-o zi sa pun si eu poze cu tot ce am executat dupa retele date de tine. Inca o data iti multumesc.
"A fi constient ca esti. Limita omului e destinul."SANDY

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 October 2006 - 10:43 AM

NO bine, important e ca nu s-a "stricat" nimic la aspectul si consistenta cremei adaugindu-i zahar.


#13 Sandy

Sandy

    Bucataras

  • Membri
  • 59 posturi
  • Location:BU

Postat 14 October 2006 - 11:24 AM

Adriana nu stiu daca stiai ka ceasta ganache a intrat in America printr-o prajitura(Bruce's cake) pe care Demie Moore i-a facut-o lui Bruce Willis cu ocazia deschiderii primului restaurant si de atunci a ramas prajitura lui preferata. Reteta ei era putin mai moale pt.ka avea 75g ciocolata la 150g frisca si indulcita(daca ar fi existat culinarul atunci...). Eu am incercat si asa si alte variante si trebuie sa recunosc ca cea data de tine este cea mai reusita si ai avut dreptate trebuie sa folosesti ciocolata de buna calitate. Inca odata iti multumesc.
"A fi constient ca esti. Limita omului e destinul."SANDY

#14 cona

cona

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi
  • Location:iasi

Postat 16 October 2006 - 12:34 PM

Am venit cu rezultatul [attachmentid=63372]

Miniaturi atașate

  • SANY0020.JPG

[/color]

#15 cona

cona

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi
  • Location:iasi

Postat 16 October 2006 - 12:37 PM

Nu stiu daca v-ati dat seama cit e de teapana, dar era beton asa ca a trebuit sa adaug ceva frisca astfel incit s-o pot intinde pe blat

Miniaturi atașate

  • SANY0004.JPG

[/color]

#16 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 October 2006 - 01:27 PM

Of Cona mi se parea ca am scris destul de mult si de destule ori dar se vede ca nu e asa, crema asta trebuie lasata la racit in functie de ceea ce trebuie facut cu ea, daca trebuie sa o intinzi pe tort n-astepti sa se faca beton, o torni cit inca mai e moale icon_frown.gif

#17 cona

cona

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi
  • Location:iasi

Postat 16 October 2006 - 02:23 PM

INDURARE, NU MA CERTA, am pregatit singura singurica toata petrecania, si am lasat-o in balcon sa se odiheneasca, si intre timp am trebaluit alea , alea, cind a venit vremea tortului surprize, surprize BETOINNNNNNNNNN.Da eu zic ca nu-i bai, ca si asa a fost cam prea multa cioco, avind in vedere ca au papat si copii,si punind frisca( n-am pus decit vreo 200 ml) zic ca sa mai domolit.Oricum am tras invataminte:GANACHE trebe supravegheata indeaproape. Multam de sfaturi
Adriana daca iti arat produsul final ma ierti?????????

Miniaturi atașate

  • SANY0084.JPG

[/color]

#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 October 2006 - 02:43 PM

Stai linistita ca nu te-am certat.
Am senzatia insa ca desi incerc sa explic cit se poate de clar de fiecare data nu toata lumea citeste atent si respecta ceea ce scriu, asa ca daca nu le iese maglavaisul nu e vina mea cool.gif

Cre ca ar trebui sa o chemi pe Oana sa vada rezultatul final ca ea va fi si mai multumita wink.gif

#19 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 18 October 2006 - 08:18 AM

(cona @ Oct 10 2006, 11:25 PM)

Ma lamureste cineva si pe mine cum e cu crema asta ganache?? smintina se incalzeste toata si se amesteca cu cioco si apoi se mixeaza ?, sau nu se mixeaza?, sau o parte din smintina se bate si apoi se amesteca? Cum e?????????///////////////////////////


Si eu am avut probleme cu adevarata ganache, odfata era top, odata asa si asa,
deci mi-am facut propria mea reteta.
pun ciocolata ( neagra-cremant) la topit la bain-marie, cu ceva cafea( expresso) si un pic de unt.(explu 300 gr cioco, cam 50 gr unt). cand e topit totul, dau deoparte, las sa se raceasca. si apoi bat frisca bat( cantitate egala cu ciocolata)si amestec usor cu ciocolata topita si racita. si apoi o folosesc, asa.( sa fii atenta, daca faci tot cu mixerul amestecul de frisca-cioco topita, cu cat mixezi mai mult, cu atat e mai batoasa)

Fan n_puiu for ever



#20 Francisca

Francisca

    Master of disaster

  • Membri
  • 1540 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Scandinavia
  • Interests:Nu va-ntereseaza :))

Postat 16 May 2008 - 10:13 PM

Fetelor, spuneti-mi si mie va rog, la ganache din ciocolata alba, care sunt proportiile? Vreau sa iasa mai tare, ca sa acopar un tort cu ea!



Member of n_puiu Fan Club!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi