Sari la conținut

Poză

Pangasius file


58 răspunsuri la acest topic

#1 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 10 January 2008 - 01:21 PM

Al meu sot a cumparat niste file de peste de care nu am mai auzit pana acum-Pangasius,si nu stiu cum sa il fac.aveti voi vreo idee?Mersic

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#2 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 January 2008 - 01:25 PM

bimbilica, e delicios, se prepara exact ca orice peste alb (salau, cod, merluciu).
eu luam mereu ca era la pret bun, acum s-a scumpit, are exact combinatia de consistenta si gust intre peste cu carne alba oceanic si de apa dulce, de unde l-a luat?

edit: e import tailanda?

Editat de BD, 10 January 2008 - 01:27 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#3 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 10 January 2008 - 01:30 PM

mersic BD pt promtitudine occasion14.gif .L-a luat din carrefour,e 25 ron kg acum,inainte habar nu am cat a mai fost.Eu In general fac pestele pane,merluciul il fac cu sos de unt,lamaie si patrunjel,sau daca e trunchi il fac la cuptor cu rosii.credeam ca pt pangasiusul asta e vreo reteta speciala.

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#4 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 January 2008 - 01:44 PM

e mai fin decat pestii enumerati de mine, se preteaza la o multime de retete cu file de peste alb.

eu, personal (ce imi mai amintesc, nu aveam aparat) il faceam cu un sos de unt, lamaie si capere sau la cuptor cu nitel usturoi si sofran.

e exceptional si rasol simplu cu ce sos iti place langa (remoulade, chiar din ala cu unt, lamaie si ce mai vrei tu, patrunjel, capere sau tarhon).

pretul nu e rau dar pe vremea asta carrefourul e departe. poate ajunge si mai aproape de casa smile.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#5 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 10 January 2008 - 02:46 PM

Merge oare sa il fac in folie de Al pe gratar?il ung cu putin ulei,niste zeama de lamaie,condimente pt peste si niste usturoi,impachetat bine si pe gratar?

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#6 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 January 2008 - 02:50 PM

daca e peste slab de ce sa nu mearga?? eu zic ca merge.
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#7 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 January 2008 - 02:50 PM

absolut. e un peste fara grasime deci nu te zgarci cu uleiul de masline. si pune si o poza doua, imi ploo in amigdale deja smile.gif

edit: cafeluto gand la gand cu bucurie laugh.gif

Editat de BD, 10 January 2008 - 02:50 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#8 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 January 2008 - 03:09 PM

sunt plina de lucrari, de aia nu prea scriu!


"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#9 imra

imra

    Academic Chef

  • Membri
  • 1022 posturi

Postat 10 January 2008 - 04:32 PM

ultima oara am luat pangasius, de la bulgari, cu pana in suta de mii kilogramul;tot atunci l-am vazut si la kaufland, cu aproape 200 de mii kilu;
Stelutza

#10 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 10 January 2008 - 04:40 PM

CITAT(imra @ Jan 10 2008, 04:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ultima oara am luat pangasius, de la bulgari, cu pana in suta de mii kilogramul;tot atunci l-am vazut si la kaufland, cu aproape 200 de mii kilu;



Si noi vrem sa ne aliem cu cineva care are si amsina mai maricica(a noastra e matiz) si sa mergem o data pe luna la bulgari,ca innebunesti de ce preturi baga astia la noi.

M-am hotarat si il fac in folie de data asta.Acum merg sa il pregatesc si i-am zis lui tati cand e prin Obor sau pe Colentina sa ma sune sa incing gratarul sa fie cald pe cand ajunge el.

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#11 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 January 2008 - 04:42 PM

eu prima oara cand am cumparat era tot pe la una suta mii kilu', de la piata unu mai, nu stiu cum au ajuns acolo, era import tailanda (ei se dezvolta pe mekong din ce am citit pe net). si m-a socat cat de bun poate fi, adica seamana cu pestele fad gen cod dar are o savoare anume, desi era congelat, cred ca ala proaspat e bun bun.

i-am cautat si pozele pe net




si amu imi amintesc ca am mancat demuuult intr-o alta data stelara, ca am cautat pe gogule si gasii si cred ca am si o poza dar e pe un dvd, rulou de pangasius umplut cu filet de somon.
cum imi repar dvd-ul pun poza.

edit: astia din poza is mici, aia normali is mai mari, am pus o poza in care se vede beleaua.

Editat de BD, 10 January 2008 - 04:42 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#12 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 10 January 2008 - 05:09 PM

CITAT(BD @ Jan 10 2008, 04:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
eu prima oara cand am cumparat era tot pe la una suta mii kilu', de la piata unu mai, nu stiu cum au ajuns acolo, era import tailanda (ei se dezvolta pe mekong din ce am citit pe net). si m-a socat cat de bun poate fi, adica seamana cu pestele fad gen cod dar are o savoare anume, desi era congelat, cred ca ala proaspat e bun bun.

i-am cautat si pozele pe net


si amu imi amintesc ca am mancat demuuult intr-o alta data stelara, ca am cautat pe gogule si gasii si cred ca am si o poza dar e pe un dvd, rulou de pangasius umplut cu filet de somon.
cum imi repar dvd-ul pun poza.

edit: astia din poza is mici, aia normali is mai mari, am pus o poza in care se vede beleaua.



moamaaaaaa,BD ce fioroso e pangasiusul asta.Norocul meu e ca l-a luat file,ca de imi lua intreg ma spariam de el si nu il mai papam.

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#13 Lapona

Lapona

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6054 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 10 January 2008 - 05:36 PM

Eu ador carnea de pangasius!
Desi aici pe piata e peste tot si nu are pret mare (cca 6 euro kg proaspat) nu il gasesc in marile encilcopedii despre seafood si fish in librarii unsure.gif

Al meu e asa de inebunit dupa el ca il vrea mereu si de fiecare data la fel, asa cum il prepar eu....o sa pun o data la ce gatim azi.

In orice caz, nu e un file pe care sa il ingropi in malai. Eu il fac in tigaia teflonata de clatite, unsa cu pensula cu ulei, incinsa bine si dat fin prin faina de grau, sarat si copt repede pe ambele parti. Sa nu il lasi prea mult ca se ususca si isi pierde fragezimea. Peste niste lamaie stoarsa, un pic de piper, eventual putina pudra de usturoi.
Alaturi de o garnitura si o salata verde e minunat!

Nefiind un gust pronuntat de peste eu nu il recomand cu mamaliga si usturoi, ca se pierde printre arome. A, si un vin alb, racit bine nu extrem de sec.

Pofta buna!


.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#14 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 January 2008 - 05:42 PM

Laponico nici nu imi pot imagina ce gust ar putea avea proaspat! Mie imi place desi am luat numai congelat.
In genere pestele alb nu il inec in mujdei cu mamaliga smile.gif


Bai ia gata ca mi-e pohta si sunt sinistrata biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#15 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 10 January 2008 - 05:57 PM

eu il fac la vapor /abur, si apoi ii pun lamaie, ulei de masline, ceva usturoi taiat si patrunjel tocat, servit cu cartofi fierti natur. e foarte bun. si eu tot congelat il iau.
Fan n_puiu for ever



#16 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 10 January 2008 - 06:59 PM

mai fetelor,am citit pe net ca nu are miros persistent de peste.al meu e proaspat si miroase chiar binisor........


Acum am vazut in oferta de la Metro la 18,6 ron/kg,dar congelat si la ladite,nu stiu cat are o ladita,dar vreo 3-4 kg tot are.

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#17 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 January 2008 - 07:10 PM

bimbi, chiar nu are, de aia l-am asemuit cu salaul, e foarte fain. proaspat nu am avut niciodata. numai cum zice stella, daca mai prind il fac la steamer biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#18 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 10 January 2008 - 07:35 PM

Si eu iau,tot congelat,import Vietnam,cu pret foarte bun,desi s-au mai smekerit si l-au scumpit un pic in ultima vreme.
Am facut chiftelutze din el si am adaugat la un sos pentru paste,la care imi trebuia...volum wink.gif
Sau poti sa tai felii de cartofi cruzi subtiri de tot(chips),sa le oparesti 10 minute in apa,apoi scurgi si lasi sa se raceasca un pic.Intr-o tava pui un strop de ulei, niste rondele de ceapa,de rosii si de masline,sare,piper,eventual un pic de usturoi si fasiute de ardei,pui fileul de pangasius decongelat,il stropesti cu ulei de masline,iar pe el asezi cipsurile de cartofi in forma de solzi.din nou stropesti cu ulei,sarezi,piperezi si dai la cuptor la 180° pana cand se rumenesc cartofii.Eu pe pangasius nu l-am facut asa,dar am facut asa alte fileuri de peste si a fost ok,atat ca aspect,cat si la gust.

#19 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 11 January 2008 - 12:19 PM

L-am facut in folie pe gratar,numai cu sare,piper,ulei si cate un catelandru de usturoi taiat subtire pe fiecare bucata.Papat cu lamaie stoarsa peste......yam yam,bun bun,si Alex a mancat de numa.De acum am sa iau macar o data pe saptamana.Mersic de sfaturi tuturor,si am sa il fac si cum ati zis voi. occasion14.gif

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#20 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti &amp; Timisoara

Postat 11 January 2008 - 01:13 PM

Si noua ne place, e tare bun. Nu stiu de pret ca nu am mai luat dinainte de Sarbatori, dar stiu ca nu are oase (foarte important pentru sotul meu) si nu are nici gustul si mirosul pregnant de peste ca altii.. Plus ca e slabanog, deci nu avem probleme cu kilogramele. icon_biggrin.gif
Eu il fac ori prajit cu un pic de ulei, sare, suc de lamaie si usturoi din belsug, fie la cuptor cu aceleasi adaugiri. Iese foarte bun. rolleyes.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi