Sari la conținut

Poză

mancaruri de congelat


29 răspunsuri la acest topic

#1 Betty Boop

Betty Boop

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 19 January 2008 - 05:55 PM

Astept un bebe prin primavara si ma pregatesc sufleteste pentru lipsa de timp acuta din primele luni.

Am planificat sa-mi umplu congelatorul de mancaruri congelate, numai bune de scos si de incalzit. Eu vreau sa-l umplu pe bune, asa ca am nevoie de experienta voastra, pentru ca eu nu congelez deloc acuma mancarea.

Ce mancaruri congelati voi si stiti ca se pastreaza bine, fara sa-si modifice gustul prea tare ?
Unele poate ca nu sunt terminate, ci numai semi-preparate, de terminat cand o fi cazul.
As vrea sa stiu si cat timp se pot congela, fara sa devina fade.

Nu va sfiiti sa scrieti, iau tot ! Am un caiet de 100 de file pregatit, asa ca ....

Multam.

Betty

#2 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 January 2008 - 06:04 PM

am congelat sarmale fierte, chiftele, drob, zeama de supa in care mai poti fierbe in viteza niste paste, carnati fripti.

#3 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 19 January 2008 - 08:46 PM

fata de ce a scris moatza am mai congelat paneuri si snitele,pizza,chec aperitiv,checul picant de carne al Laurei(asta ca sa testez cum se comporta la dezghet-si e excelent)

Editat de s_tana, 19 January 2008 - 08:47 PM.


#4 Betty Boop

Betty Boop

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 19 January 2008 - 08:54 PM

s_tana, snitele si paneurile erau deja prajite, sau numai preparate, gata de prajit ?

Merci, moatza, la chiftele nu ma gandisem.

Sosurile se congeleaza bine ?

#5 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 19 January 2008 - 09:24 PM

QUOTE(Betty Boop @ Jan 19 2008, 10:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
s_tana, snitele si paneurile erau deja prajite, sau numai preparate, gata de prajit ?

Merci, moatza, la chiftele nu ma gandisem.

Sosurile se congeleaza bine ?


da gata facute,aplicam de obicei congelatul mancarii cand plecam in romania pt o perioada mai lunga si ramanea sotul singur.
ardeii umpluti mai merg de congelat,ca mi-am amintit acum.

#6 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 19 January 2008 - 09:25 PM

sarcina usoara in continuare si sunt sigura ca te vei descurca si cu bebe si cu gatitul.eu la inceput gateam cat matei doarmea(si chiar dorm mult in prima perioada)

#7 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 January 2008 - 09:27 PM

in facultate am vazut ca veneau cu mancare congelata de acasa ca sa tina mai mult: mazare cu carne, fasole verde cu carne, ciorba cu de toate( in afara de dovlecei)
parca Carmen Spantu stia o gramada de retete din astea... speram ca intra si vede.
mama congela chiftele si snitele gata prajite, ca nu suporta prajeala si facea un lighean si le punea la congelator in pungi de cate 4.
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#8 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 19 January 2008 - 10:12 PM

eu am auzit ca se poate congela orice in afara de cartofi....asa ca.....

Si eu fac la fel , cafelutzo , fac un ligheam de snitzele si unul de chiftele si le pun la congi...le fac atunci cand am vreme si apoi am tot timpul. Le dezghet la MO.
In afara de asta , mai pun la congi sarmale , ardei umplutzi , perisoare ( ardei si perisoare mai rau , ca oul inghetat din compozitie nu imi place) , sos pt paste....

Intr-un sertar am dulciuri: Bomboane rafaelo (inca neterminate , trebuie numai sa le trag in cioco si in cocos) , blaturi (bine inchise in punga ) , cornuletze si nugat. (am crezut ca o se se inmoaie foile Lica , am incercat cu o bucata si a mers....nu are nimic).


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#9 Carmen Spantu

Carmen Spantu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:focsani

Postat 20 January 2008 - 12:03 AM

Draga Betty , cu ceea ce ti-au impartasit fetele pina acum din experienta lor ,cred ca ai un meniu destul de diversificat pe o buna perioada de timp . wink.gif
Este bine insa sa congelezi doar mincaruri sau preparate care iti iau mult timp in prelucrare : sarmale cu varza , foi de vita, perisoare puse in caserole cu folie intre straturi , ardei umpluti etc.
Daca insa vrei sa te asiguri cu mai multe preparate ,poti sa congelezi aproape orice , inafara de preparatele cu smintina [care se taie la dezghetare ] sau legume pane [care se inmoaie f. tare].
Poti sa congelezi :zeama de supa de carne sau legume , legumele fierte si scurse de zeama [morcov , telina , radacina de patrunjel sau de pastirnac] pe care le poti toca si face cindva salata de boeuf dupa ce le dezgheti , le scurgi si le storci bine in mina , mazare sau fasole verde cu carne [dar cit alaptezi, nu sunt indicate sa le consumi tu] gata gatite, chiftele cu sos , sosuri cu diverse carnuri dar care sa nu contina smintina [se poate:papricas de pui , carne cu sos de ceapa , usturoi , rosii etc.]
Se mai poate pune carne gata batuta pt. snitele sau gratar , chiar si tinuta in marinata cu totul [carnea de vita se fragezeste foarte bine asa].
Poti sa iti faci mixuri de legume dupa cum doresti , numai sa le pui apoi la microunde sau sa le dezgheti si sa le sotezi sau sa le fierbi in abur.
Pentru deserturi se pot congela blaturi de pandispan bine sigilate in pungi , aluat fraged pt. cornulete sau tarte cu fructe .....
Poti sa iti pregatesti mixuri pt. pizza dupa cum va place sau chiar pizza gata coapte si pusa felii in pungi cit mincati o data .
Am sugerat toate aceste preparate si in ideea ca e mai bine sa consumi alimente preparate de tine si nu din comert , pt. ca e mult mai indicat si mai sanatos asa, cit alaptezi.O sa ai unele restrictii la anumite alimente si condimente si atunci tu poti sa le controlezi dupa necesitate , cit si ce iti este permis.Si sa nu mai vorbim de E-uri si conservanti ..........
Deocamdata cam atit . Daca imi mai amintesc o sa iti mai scriu.
Sarcina usoara in continuare si multa sanatate !
Carmen Spantu

#10 Betty Boop

Betty Boop

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 26 January 2008 - 02:30 AM

Multam Carmen, cred ca o sa-mi fac o lista cu tot ce am de facut, din vreme, din tot ce ai scris tu si celelalte fete.
Pana acuma nu am congelat nimica, ca am incercat de cateva ori si cand vedeam turturii din cutii, aruncam tot, mi se lua de mancare congelata, numai ca nu prea o sa am incotro acuma.

Cred ca cele mai multe probleme o sa le avem cu organizarea, acuma treaca-mearga, dar nu cred ca mai tine figura dupa venirea bb-lui.

Multumesc fetelor pt sugestii, daca va mai amintiti ceva, scrieti cu incredere.

#11 Rubia

Rubia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1692 posturi

Postat 30 April 2010 - 03:25 PM

Am gasit subiectul asta si vreau sa va intreb si eu ceva.

Chestiile astea congelate , cat timp tin ?
Eu nu congelez absolut nici o mancare .
Si carne uneori daca o congelez mai mult de o luna am impresia ca miroase , atunci cand o decongelez . Si o arunc...


Am ceva fixuri cu chestiile congelate.
De ex : Cat tin sarmalele nefierte ( congelate ) ?
" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "

#12 anaelena

anaelena

    Big Chef

  • Membri
  • 703 posturi

Postat 01 May 2010 - 08:57 AM

QUOTE(Rubia @ Apr 30 2010, 03:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am gasit subiectul asta si vreau sa va intreb si eu ceva.

Chestiile astea congelate , cat timp tin ?
Eu nu congelez absolut nici o mancare .
Si carne uneori daca o congelez mai mult de o luna am impresia ca miroase , atunci cand o decongelez . Si o arunc...
Am ceva fixuri cu chestiile congelate.
De ex : Cat tin sarmalele nefierte ( congelate ) ?


congelez destul de mult, sarmale nefierte am tinut putin- carnea in general un timp cat mai scurt (maxim 6 luni!!), daca mai e si tocata...

nu merge sa congelezi: cartofi; stevie

in rest de toate: pe langa ce au scris fetele mai sus congelez

1. icre, poti dupa aia sa scoti cu lingura cat iti trebuie (icrele ne prelucrate);

2. fructe in miere, sunt delicioase si ca proaspete.


#13 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 01 May 2010 - 01:16 PM

QUOTE(Rubia @ Apr 30 2010, 03:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am gasit subiectul asta si vreau sa va intreb si eu ceva.

Chestiile astea congelate , cat timp tin ?
Eu nu congelez absolut nici o mancare .
Si carne uneori daca o congelez mai mult de o luna am impresia ca miroase , atunci cand o decongelez . Si o arunc...
Am ceva fixuri cu chestiile congelate.


biggrin.gif fixul asta il am si eu...nu pot manca mancare congelata si pace!!



#14 Rubia

Rubia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1692 posturi

Postat 01 May 2010 - 01:57 PM

rym , nici eu nu reusesc.

Si daca mananca , ma tot gandesc : " oare e stricata ? oare ma imbolnavesc ? " laugh.gif

Am fixul asta biggrin.gif

Si carnea daca o cumpar din magazin , daca mi se pare mie care are un miros , o arunc .
Sunt f sensibila la mirosuri mellow.gif Carnea nu cred sa fie stricata sau alterata cand o cumpar ...dar am eu pitici pe creier. biggrin.gif

" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "

#15 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 01 May 2010 - 05:49 PM

QUOTE(Rubia @ May 1 2010, 01:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si carnea daca o cumpar din magazin , daca mi se pare mie care are un miros , o arunc .


sa fiu eu sanatoasa'la cata carne congelata am aruncat...am acelasi 'pitic''..am impresia ca miroase urat tare.
nu toata! noi cumparam carne proaspta,apoi impachetez bucati mici si la congelator,si daca trece o perioada mai mare si nu se consuma..arunc la pisoii care ma asteapta cuminti intr-un loc ''secret'/ biggrin.gif

#16 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 May 2010 - 07:41 PM

QUOTE(anaelena @ May 1 2010, 09:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
nu merge sa congelezi: cartofi; stevie


tocmai pusesem acum vreo luna 3 pungi de stevie la congelator, cruda, doar spalata si tocata fisiute, fara sa stiu cum va reactiona la gatit. am vazut postul tau si m-am desumflat toata, mai ales ca-mi plac toate bolboteniile si nu gasesc prea multe sortimente pe aici. azi am facut o ciorbita si am zis sa incerc sa adaug o mina, doua. daca era buna o mincam eu, daca nu, tzuca biggrin.gif . am scos vreo 3 miini bune din punga si le-am arunca in oala, asa congelata cum era si am mai lasat la fiert vreun minut. a iesit o minunatie de ciorbita. deci, se poate congela stevia. ideea, cred, este sa nu se decongeleze inainte de folosire, ci sa se puna congelata in mincare. are acelasi gust ca si proaspata si aceeasi textura.

#17 timboli

timboli

    Captain Cook

  • Membri
  • 247 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 15 May 2010 - 09:09 PM


Am in congelator mai multe pungute cu stevie, spalata, oparita, taiata si sta fffffffff bine. Mai am ceapa verde, taiata marunt, sta f bine, in fiecare an pun.
Mi-a adus soacra-mea acum ceva timp coliva, muuuuuuuuuuuulta coliva si cum nu mananc cu 5 guri am bagat-o asa cu tot cu caserola si ornata la congi. Cand mi-am adus aminte de ea am decongelat-o treptat in frigider, vreau sa zic c-a stat super bine, ziceai ca atunci a fost facuta, nu a lasat zeama, nu si-a schimbat gustul, nu s-a stricat nici ornamentul.

#18 irene6

irene6

    Big Chef

  • Membri
  • 739 posturi

Postat 19 June 2010 - 06:38 PM

Betty, eu am avut in congelator legume crude taiate cubulete.Preparam foarte repede o ciorbita sau o tocanita, asta in perioada cat dormea mai mult, cum spunea si s_tana, adica pana pe la 6 luni.Apoi, m-a ajutat mama.



#19 irene6

irene6

    Big Chef

  • Membri
  • 739 posturi

Postat 01 July 2010 - 04:27 PM

Am pus la congelator snitele si chiftele, mai vreau sa fac cascaval pane si cordon bleu.Cat timp le pot tine la congelator?

#20 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 01 July 2010 - 05:27 PM

Si cartofii se pot congela, pentru prajit pre-preparati termic (am testat). Adica fripti nitel sau fierti, nu cruzi.



CITAT
Si carnea daca o cumpar din magazin , daca mi se pare mie care are un miros , o arunc .
Sunt f sensibila la mirosuri mellow.gif Carnea nu cred sa fie stricata sau alterata cand o cumpar ...dar am eu pitici pe creier. biggrin.gif



Pai de ce nu o mirosi inainte de a o cumpara? Pentru mine esti o enigma, congelezi desi nu mananci si arunci desi sunt o gramada de adaposturi de animale care dau cainii in strada pentru ca nu au ce le da de mancare. Ma rog. Probabil ca esti atat de speciala incat nu te percep eu.


Daca te mai loveste sensibilitatea da un clocot la carnea aia si vin eu si o iau, am aici un adapost tinut de o babutza cu sapte caini de care avem grija. Multumesc. Daca sunt eu dusa cu pluta, scuze, arunca in continuare.

Irene, depinde de congelator dar la congelare rapida, ca orice metoda din care s-a dezvoltat criogenia, mult si bine. Dar nici asta nu inteleg, cam cat ai vrea sa tii mancarea? Cati ani?


Eu pun ce e vara si nu e iarna sau ce e in exces o perioada. Nu dureaza oricum o dau.
Ale mele


şi când plâng eu râd



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi