Sari la conținut

Poză

piure de spanac


7 răspunsuri la acest topic

#1 Anca Duca

Anca Duca

    Bucataras

  • Membri
  • 69 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada

Postat 14 May 2008 - 09:45 PM

Buna, va pup pe toate, salutari Adriana.Vin din nou la voi cu o mare rugaminte.Imi puteti spune cum sa fac piure de spanac?Eu cumpar spanac congelat, tocat, as vrea sa fac miine.Va multumesc anticipat .Anca

#2 Misha

Misha

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 15 May 2008 - 12:14 AM

CITAT(Anca Duca @ May 14 2008, 09:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Buna, va pup pe toate, salutari Adriana.Vin din nou la voi cu o mare rugaminte.Imi puteti spune cum sa fac piure de spanac?Eu cumpar spanac congelat, tocat, as vrea sa fac miine.Va multumesc anticipat .Anca


ANCA eu calesc putin usturoi cateva secunde apoi pun spanacul pe care il calesc si pe el cateva minute
amestec putina faina ci nlapte si o torn prin strecuratoare in oala
dupa ce fierbe si are consistenta pe care o vreau potrivesc de sare si piper si.....gata
eu asa il fac de cand ma stiu (nu fff demult) dar asa il face si mama mea si bunica mea,deci e probata reteta de sute de ori rolleyes.gif
sper sa te ajute...

#3 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 15 May 2008 - 02:13 AM

Eu il fac la fel ca Misha, doar ca pun in alta ordine ingredientele rolleyes.gif

In putin ulei pun 1 lingura de faina si usturoiul pisat (il pun asa pentru ca usturoiul se arde repede).Calesc foarte putin faina , apoi adaug 1/2cana de lapte .Potrivesc de sare si las sa fiarba putin, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa sosul.Daca e prea gros se mai adauga putin lapte.Apoi adaug spanacul fiert si scurs si tocat, mai las ~2-3 minute, si gata.



#4 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 May 2008 - 12:48 AM

Spanacul, eu il fac fara usturoi, depinde de gusturi. In putin ulei calesc ceapa usor, NU prajita, apoi adaug spanacul curatat, spalat, oparit, scurs si tocat cu cutitul, pun lapte cu o lingurita de faina, piper, sare sau il fac cu bulion, apa, delikat si lamaie. Amandoua variantele sunt bune, prima este putin dietetica si o folosesc cand dau copiilor.


#5 anca-mihaela

anca-mihaela

    Bucataras

  • Membri
  • 189 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Toronto, Canada

Postat 18 June 2008 - 01:05 AM

Eu fac piureul de spanac congelat simplu si fara usturoi:
Intr-o tigaie pun mai mult de jumatate baton unt (80-100ml, da depinde de cit spanac e) adaug spanacul inghetat si il amestec citeva minute cit se desface in respecctivul unt. Adaug sare si piper. Asta merge super cu ochiuri...
Usturoi eu pun la alta reteta cu spanac si brocoli.
Nu mai stiu ca am facut-o de mult dar era f buna. Se facea cu spanac, brocoli, usturoi, blue cheese (branza din aia cu mucegai) si smantana
toate astea la cuptor.
Die Gedanken sind frei!

#6 irinushbelciu

irinushbelciu

    micro Bucatar

  • Membri
  • 18 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 June 2008 - 01:09 PM

CITAT(anca-mihaela @ Jun 18 2008, 02:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu fac piureul de spanac congelat simplu si fara usturoi:
Intr-o tigaie pun mai mult de jumatate baton unt (80-100ml, da depinde de cit spanac e) adaug spanacul inghetat si il amestec citeva minute cit se desface in respecctivul unt. Adaug sare si piper. Asta merge super cu ochiuri...
Usturoi eu pun la alta reteta cu spanac si brocoli.
Nu mai stiu ca am facut-o de mult dar era f buna. Se facea cu spanac, brocoli, usturoi, blue cheese (branza din aia cu mucegai) si smantana
toate astea la cuptor.


Si eu il calesc in unt iar spre sfarsit adaug smantana-de preferat dulce-.Noua ne place mult.

#7 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 30 June 2008 - 02:35 PM

QUOTE(Gabi Cara @ May 20 2008, 01:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Spanacul, eu il fac fara usturoi, depinde de gusturi. In putin ulei calesc ceapa usor, NU prajita, apoi adaug spanacul curatat, spalat, oparit, scurs si tocat cu cutitul, pun lapte cu o lingurita de faina, piper, sare sau il fac cu bulion, apa, delikat si lamaie. Amandoua variantele sunt bune, prima este putin dietetica si o folosesc cand dau copiilor.

la fel il fac si eu!
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#8 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 30 June 2008 - 03:06 PM

Eu il fac aproape ca elena_antony smile.gif

Fierb spanacul, iar cand il strecor pastrez o cana din apa in care a fiert.
In putin ulei pun o lingura de faina, amestec si imediat torn o cana cu lapte si amestec rapid sa nu se faca cocolosi.
Pun apoi spanacul, usturoiul zdrobit, sare daca e nevoie (pun sare cand fierbe spanacul), putin piper si daca sosul e pre gros mai adaug putin din apa in care a fiert spanacul.
Amestec bine si mai las la foc mic sa dea cateva clocote.


Edit si binenteles il mananc cu doua oua ochiuri

Editat de any_annette, 30 June 2008 - 03:08 PM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi