Tort Mickey Mouse

Blat: 6 oua intregi, 6 linguri de apa si 500g zahar se bat bine de tot. Se adauga in ploaie 500g de faina amestecata cu 1 pachetel de praf de copt ame

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
redusa
Tort Mickey Mouse

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de apa
  • 550 g zahar
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 600 ml frisca naturala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic intaritor frisca
  • 2 linguri smantana
  • 2 cutii compot fructe (1 cocktail
  • 1 ananas)

Mod de preparare

Blat: 6 oua intregi, 6 linguri de apa si 500g zahar se bat bine de tot. Se adauga in ploaie 500g de faina amestecata cu 1 pachetel de praf de copt amestecand cu telul sau o lingura de lemn. Se coace in 2 forme - o oala mai mare pentru cap si una mica pentru urechi (trebuie sa incerci inainte cum se potrivesc). In jumatate de blat eu am pus cu faina si o lingura de cacao - astfel urechile erau din blat de cacao, iar restul normal. Se coace in forme unse si tapetate cu faina cu hartie de copt doar pe fundul formei la foc mic 30-40' si se incearca cu scobitoarea. Se scot formele, iar cand sunt reci se taie fiecare in doua. Se insiropeaza cu un sirop facut din 250ml apa fiarta cu putin zahar la care se adauga 1 esenta de rom.

Crema: O ciocolata (200g) se rupe bucati si se topeste pe baie de aburi cu 200ml frisca lichida naturala (La Dorna 32% sau Milli 30%). Cand s-a topit si e omogena se lasa la racit. 200 ml frisca naturala se bate cu 50g zahar. Cand ciocolata e rece se amesteca cu mixerul in frisca.

Blaturile se umplu cu crema. Peste/dedesupt se pun fructele dintr-o cutie de compot cocktail de fructe si o cutie de ananas bucati. Se pune si al doilea blat. Se lasa in frigider peste noapte. A doua zi se bat 200 ml frisca cu 2 plicuri de zahar vanilat si 1 plic de intaritor. Torturile (sau doar tortul mare) se imbraca in frisca. O ciocolata (200g) se topeste pe bain-marie cu 1-2 linguri de smantana. Pe frisca se deseneaza cu scobitoarea fata lui Mickey Mouse si cu un posh umplut cu glazura se fac ochii nasul si gura. Urechile se imbraca si ele in glazura. Ca ciocolata eu prefer ciocolata amaruie (cu cacao 70%), dar pentru copii se preteaza mai bine cea de lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto
Bucataras.RO

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto

Salatele sunt cele mai rapide soluții atunci când nu ai timp de stat în bucătărie! Plus de asta, în...

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola