Sari la conținut

Poză

Caut o reteta!


1113 răspunsuri la acest topic

#1101 ady

ady

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 3344 posturi
  • Gender:Female
  • Location:p-aici pe undeva

Postat 28 July 2012 - 01:42 PM

tot eu. am gasit pe culi acu' ceva vreme (1-2-3 ani) o reteta de nectar de pere pusa de little coffe.

stie cineva pe unde e? am dat cu search, am cautat prin indexuri, nika. blink.gif

cumva se fierbeau perele cu apa si zahar ca pt compot de vara intr-o oala mare, apoi se roboteau, se punea rezultatul in sticle si se mai fierbea odata la bain-marie (marin, cum o fi).

am incercat anul trecut si alte retete (cu frctele robotite crude), dar a iesit cam gros, nu prea fin si extrem-extrem de dulce.

ma gandeam ca reteta asta ar putea fi ce ma intereseaza (am observat de exemplu ca daca robotesc rosiile dupa ce le-am fiert/calit pt sos, sosul iese muuuult mai misto decat daca robotesc rosiile crude si apoi pun rezultatul la fiert).

am niste piersici care se vor a fi transformate in nectar si gem.

multumesc.


Fan n_puiu!

#1102 Bus_39096

Bus_39096

    în_sorită

  • Moderatori
  • 3979 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cit mai la vest
  • Interests:comedia umana

Postat 28 July 2012 - 06:31 PM

poate cauti asa ceva
Toata lumea iti vrea binele... nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!


#1103 ady

ady

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 3344 posturi
  • Gender:Female
  • Location:p-aici pe undeva

Postat 28 July 2012 - 07:52 PM

QUOTE(stormy @ Jul 28 2012, 06:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
poate cauti asa ceva



merci, stormy, pe asta il gasisem.
ceva reteta asemanatoare au folosit ai mei anul trecut, dar a iesit prea gros si prea dulce.
ca idee, am deschis o sticla prin noiembrie si a mai ramas jumate. am pus-o in frigider unde a ramas pana in iunie (stiu, e rusinos din partea mea, dar dc o chestie nu ma deranjea-nu miroase, nu ocupa spatiu care-mi trebuie, nu-mi sta in cale, etc n-o clintesc din loc em_new_03.gif ). iti jur, chestia aia n-avea nicio problema, nici acrit, nici schimbat gustul/mirosul/textura. era asa cum era atunci cand am deschis sticla. l-am terminat in vreo 3 seri. era prea dulce sa pot bea macar un pahar.

de asta as prefera o reteta cu mai mult apa. si parca asa imi amintesc reteta lu' coffee.
Fan n_puiu!

#1104 cucciolib

cucciolib

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi

Postat 25 August 2012 - 10:15 AM

Aceste dulciuri gumate din fructe care se gasesc in comert se pot gati si acasa?

Imagini atașate

  • z.jpg


#1105 Cata33

Cata33

    Bucataras

  • Membri
  • 155 posturi

Postat 08 September 2012 - 01:07 PM

Am citit la un moment dat despre o inghetata din banane fara zahar si alte adaosuri. Ma poate ajuta cineva cu reteta va rog? :)
Gandirea depinde intru totul de stomac; dar, in pofida acestui fapt, cei care au cel mai bun stomac, nu sunt si cei mai buni ganditori. (Voltaire)

#1106 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 08 September 2012 - 01:41 PM

CITAT(Cata33 @ Sep 8 2012, 01:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am citit la un moment dat despre o inghetata din banane fara zahar si alte adaosuri. Ma poate ajuta cineva cu reteta va rog? :)




- 2 banane congelate.


bananele se pun la congelator decojite şi învelite într-o punga.
se rup bananele congelate în bucati şi se mixeaza în robot.


#1107 zoazorel

zoazorel

    Fregmentez hevelenderu' !

  • Membri
  • 5791 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila
  • Interests:Culinarit, dulciurit, imprietenit...

Postat 08 September 2012 - 02:19 PM

CITAT(cucciolib @ Aug 25 2012, 11:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Aceste dulciuri gumate din fructe care se gasesc in comert se pot gati si acasa?


Nu cred!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#1108 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 25 December 2012 - 06:30 PM

daca are careva vreo idea... ca am o comanda de la persoana amportanta, nu zic cine...

fac astia (faceau ca n-am mai vazut) la tip-top o asa-zisa "prajitura daneza" care arata ca un chec si se vindea insiropata in tavita in care se copsese.. la consistenta io zic ca era mai spre savarina, dar parca era cumva diferit aluatul.. are carevasilea cunostinta de asa reteta? ca eu am cautat pe net dupa daneza insiropata de mi-a venit acru, si tot degeaba..

asa m-am gandit io sa fac un soi de cozo ceva si sa il insiropez, dar pe cozo daca-l inmoi se face praf si pulbere, asta ramane consistent, buretos, se tine, ca si savarica.

idei? multam cu anticipatiune.

#1109 ctiana

ctiana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 26 December 2012 - 08:13 PM

Buna seara la toata lumea si Sarbatori Fericite.

Cand eram foarte tanara, am fost la o prietena la Zalau. Acolo am fost servita cu o prajitura absolut delicioasa care mi-a ramas in minte de mai bine de 30 de ani. Am notat-o atunci, dar am pierdut-o si nu gasesc asa ceva nicaieri. Stiu ca era cu foi coapte de spatele tavii, dar umplutura era cea inedita: atat mai tine minte: rahatul era fiert in lapte. Stie cineva o astfel de reteta? Multumesc anticipat.

#1110 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 31 December 2012 - 01:18 PM

Hello la toate si toti!! Caut o reteta de la o "pasca" cu branza dulce da e fara aluat. E cu stafide, branza de vaci, oua si etc, dar nu are aluat. Daca ma poate ajuta cineva as fi foarte recunoscatoare. :)
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#1111 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 31 December 2012 - 03:06 PM

CITAT(Irenke @ Dec 31 2012, 02:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Hello la toate si toti!! Caut o reteta de la o "pasca" cu branza dulce da e fara aluat. E cu stafide, branza de vaci, oua si etc, dar nu are aluat. Daca ma poate ajuta cineva as fi foarte recunoscatoare. :)

cauti o reteta de cheesecake de fapt. ia vezi, ca gasesti o multime. ca sa iti dau o idee rapida - 1kg branza veci, 150gr stafide inmuiate in rom, 300gr zahar, 8 oua, 2-3 linguri de amidon, coaaj de lamaie, vanilie, un pic de rom daca iti place.. amesteci toate chestiunile, nu foarte tare daca nu vrei sa crape ungi o forma blat cu margine detasabila bine de tot cu unt, o pufai cu pesmet si o dai vreo 40 de minute la cuptor la foc mic spre mediu (160grade). ca sa fie stabil si dragals ar fi bine sa ii faci o baza din biscuiti sfaramati (un pachet de digestivi ulpio de 200 de gr folosesc eu) cu 100gr unt si 50 zahar - amesteci treburile astea si le presezi cu simt de raspundere pe fundul formei. succes!

Editat de neamielualarau, 31 December 2012 - 03:07 PM.


#1112 Pesi

Pesi

    Master of disaster

  • Membri
  • 21909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 31 December 2012 - 04:57 PM

Sa fie asta ?
http://www.culinar.r...sca-fara-aluat/

La multi ani! floare.gif

#1113 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 31 December 2012 - 05:37 PM

CITAT(pesi @ Dec 31 2012, 05:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sa fie asta ?...

wish.gif teoretic, aia nu mai e o prajitura de branza, un cheesecake propriu-zis (din familia asta face parte si parte si pasca noastra), ci o budinca (din cauza de faina + praf de copt). parerea mea e ca amidonul e in plus acolo, mai ales sub forma de pudding.. ma rog, cand nu ai de ales mai improvizezi em_new_08.gif

la multi ani em_new_57.gif si io!

#1114 lobby

lobby

    micro Bucatar

  • Membri
  • 43 posturi

Postat 27 November 2017 - 11:02 PM

Am mancat la cineva o chestie senzationala, din urechi de porc. Aveti idee cum s-ar putea face??? Am incercat sa le tai asa ca in poza (am pozat farfuria acolo, dar nu era nimeni care sa ne spuna cum au fost preparate) si sa le prajesc, dar nici pe departe nu am reusit :(

Miniaturi atașate

  • urechi de porc.jpg




Răspunde la acest topic



  


3 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi