Sari la conținut

Poză

Gastric Sleeve


163 răspunsuri la acest topic

#161 Dana_Culea

Dana_Culea

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 13 December 2017 - 10:42 PM

Bună. În februarie ma operez se i eu. Gastric sleeve, sunt stresata. As vrea sa îmi spună cineva, care a avut același tip de intervenție chirurgicala acum câțiva ani, cum se simte. Mulțumesc. Dana

#162 lobby

lobby

    micro Bucatar

  • Membri
  • 48 posturi

Postat 29 January 2018 - 08:56 PM

Gastric sleeve este o procedura in urma careia dupa o saptamana mergi din nou la serviciu. In spital ramai maxim trei zile. Duopa sase luni ti-ai intrat deja in ritm si mancatul putin a devenit un mod de viata. Nu mai simti nici o frustrare pentru poti sa mananci cam ce vrei doar ca foarte, foarte putin. Si estei satul. Nu-ti doresti mai mult. Dupa un an poti sa faci sport ca orice om normal. Puteai si inainte dupa 3 luni de la operatie, si chiar este indicat, dar moderat si trebuia sa eviti anumite miscari. Si daca nu estei lacom si mananci ca sa traiesti nu traiesti ca sa mananci, procesul de slabire va fi continuu, pana ajungi la greutatea dorita si vei ramane acolo, pentru ca mancatul putin si echilibrat iti va fi deja un mod de viata. Uita-te la povestile puse pe site-ul bariatrie.ro, sunt multe, si de oamnie obisnuiti (cazurile vedetelor le stie toata lumea), care isi spun povestea la catiava ani distanta de operatie deja. 

La cine te operezi> Esti din Bucuresti?



#163 Elena_Panait

Elena_Panait

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 22 February 2018 - 11:05 AM

Gastric sleeve este o procedura in urma careia dupa o saptamana mergi din nou la serviciu. In spital ramai maxim trei zile. Duopa sase luni ti-ai intrat deja in ritm si mancatul putin a devenit un mod de viata. Nu mai simti nici o frustrare pentru poti sa mananci cam ce vrei doar ca foarte, foarte putin. Si estei satul. Nu-ti doresti mai mult. Dupa un an poti sa faci sport ca orice om normal. Puteai si inainte dupa 3 luni de la operatie, si chiar este indicat, dar moderat si trebuia sa eviti anumite miscari. Si daca nu estei lacom si mananci ca sa traiesti nu traiesti ca sa mananci, procesul de slabire va fi continuu, pana ajungi la greutatea dorita si vei ramane acolo, pentru ca mancatul putin si echilibrat iti va fi deja un mod de viata. Uita-te la povestile puse pe site-ul bariatrie.ro, sunt multe, si de oamnie obisnuiti (cazurile vedetelor le stie toata lumea), care isi spun povestea la catiava ani distanta de operatie deja. 

La cine te operezi> Esti din Bucuresti?

Buna ziua, sunt hotarata sa fac aceasta interventie dar nu prea stiu in ce directie sa ma indrept, sunt atat de multe informatii aici, chiar nu stiu incotro sa merg. V-as fi foarte recunoascatoare daca mi-ati putea da mai multe detalii, interventia dvs fiind mai recenta. Cum sa procedez? cum este dl doctor si mai ales care sunt consturile totale? Va multumesc!



#164 lobby

lobby

    micro Bucatar

  • Membri
  • 48 posturi

Postat 26 February 2018 - 08:27 PM

Buna, .

 

Pe mine m-a operat doctorul Bogdan Smeu, de la Ponderas. Initial am vrut, ca toata lumea, la doctorul Copaescu, dar timpul de asteptare era foarte mare si am inteles de la foti pacienti ca sunt mai multi medici in echipa lui care sunt la fel de buni profesional, foarte rabdatori si empatici cu pacientul si la care ajungi mai usor decat la profesor. Si chiar si pretul operatiei a fost putin mai mic :). (undeva in jur de 5000 de euro, dar urmareste pe site-ul lor pentru ca, din cand in cand au anumite promotii, care te scutesc si de 1000 de euro si oricum acolo sunt preturile actualizate si conditiile, daca vrei credit iti faciliteaza ei cumva, nu stiu exact, dar erau acolo pacienti care asa procedasera). Cand m-am hotarat aveam 130 de kilograme, iar acum am 65 de kilograme. Decizia nu a fost foarte greu de luat avand in vedere ca imi era greu sa merg, nu puteam sa dorm cum trebuie, vara nu ma simteam foarte bine, imi era greu sa respir, am avut probleme de sanatate. Am facut analizele care trebuiau facute, unde am descoperit ca aveam inima marita, ficatul marit, pre-diabet si gastrita.

Este un plan de investigatii general acceptat de clinicile care fac acest tip de interventie chirurgicala. Planul de evaluare a pacientului este complex si cuprinde multe consulturi interclinice, multe investigatii. Inainte de a se decide o eventuala interventie bariatrica, chirurgul si toata echipa se implica in evaluarea pacientului pentru a lua o decizie obiectiva si corecta. Exista si pacienti care sunt refuzati.

Sunt contraindicati pacientii care au afectiuni concomitente severe, care nu sunt tratate corect. In acest caz, pacientul este amanat pana cand isi trateaza respectivele afectiuni, pana cand este adus intr-o zona de risc minima.

Afectiunile care merg impreuna cu obezitatea sunt niste afectiuni destul de severe. Chiar si tratate ele prezinta un risc potential pentru pacient in momentul in care se hotaraste sa faca aceasta interventie chirurgicala. Dar, acest risc trebuie redus la minim si acest lucru poate fi realizat prin reevaluarea afectiunilor respective, tratarea lor corecta, astfel incat in urma evaluarii finale pacientul sa prezinte un risc minim raportat la amploarea interventiei chirurgicale.

Dupa interventia chirurgicala sunt diferite scheme de regim alimentar, care variaza de la un centru la altul. Principiile pe care se bazeaza aceste regimuri sunt aceleasi, dar modalitatea prin care pacientul incearca sa se obisnuiasca cu noul stomac micsorat si modalitatea de prepaparare a alimentelor difera un pic de la centru la centru.

Bineinteles, acest regim alimentar trebuie completat cu un efort fizic, la inceput minimal. Efortul incepe cu plimbatul, alergatul usor, inotul, sporturile care in general nu afecteaza foarte mult articulatiile.

Aceasta activitate este aproape obligatorie deoarce contribuie la mentinerea scaderii ponderale pe perioada regimului alimentar si de asemenea contribuie si la stabilizarea greutatii finale dupa aceasta perioada de 1 an jumatate-2 ani.

Bineinteles, in aceasta perioada pacientul trebuie sa se prezinte la medic periodic, atat la medicul chirurg pentru afectiunile care ar implica oarecum gestul chirurgical, dar mai ales la medicul nutritionist, care il ajuta si il orienteaza sa isi dozeze alimentele pe care le mananca in fiecare zi, astfel incat sa respecte limitele calorice de care vorbeam.

Obezitatea este o boala pe viata. Faptul ca un pacient care a urmat o interventie de obezitate, in speta gastric sleeve-ul, reuseste sa slabeasca atat de mult nu inseamna ca este scutit dupa aceea de a anumite restrictii pe care trebuie sa si le impuna.

Avantajul este ca dupa 8 luni-1 an de zile toti pacientii devin “experti” in dieta si stiu foarte bine ce sa manance, cat sa manance, ce le ofera stagnare ponderala, ce le ofera o scadere ponderala, dar si o crestere in greutate. Astfel, pacientii isi modeleaza singuri alimentatia.

Dupa 1 an nu mai este nevoie de ajutorul medicului nutritionist.

Operatia in sine- laparoscopica - si timpul de spitalizare, 48 de ore nu e mare lucru, dar, de acolo incepe o noua viata cu un nou regim alimentar (si aici vorbesc despre o noua modalitate de a manca, o filozofie a mancarii si de viata - caci altfel nu e ca si cum ai tine o dieta, ca poti manca orice - mai putin alcool si sucuri acidulate, atat)





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi