Sari la conținut

Poză

Subiect dedicat postarii mesajelor care participa la Concursul de Craciun


  • Acest topic este închis
24 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 December 2008 - 08:42 PM

In continuare puteti posta NUMAI retetele pentru Concursul culinar de Craciun.
Regulamentul il gasiti aici:
Regulamentul Concursului de Craciun
VA ROG FRUMOS, inainte de a posta mesajul cititi bine regulamentul, daca aveti nelamuriri puneti toate intrebarile in celelalt subiect sau trimiteti-mi un mp.

Participanti la concurs, in ordinea aparitiei:
1. Dan@ - Rulouri de peste cu corabioare de cartofi
2. Takitakikatoka - Tocana de coada de vaca in stil roman sau Coda alla vaccinara
3. mika1802- gogosi de post
4. Dana Timcu- Ardei umpluti in stil spaniol
5. Edith- Tort mousse cu jeleu de capsuni
6. simonacris- Pussle Anais – Prajiturele cu anason
7. ady- Biscuiti cu ciocolata
8. Edi- a. "repezita" sau supa crema de ciupercute
b. "idei trasnite" sau rulouri cu peste
c. "placinte ca la mama"

9. raluca elena- a. Lasagna de dovlecei
b. Tagliatele din legume
c. Florentine cu inghetata de menta si spuma de ciocolata cu ghimbir

10. julix_2007- Oua umplute pe pat de ton cu maioneza
11. cris69- rulada de pui
12. oxankiss - SALATA DE CRACIUN CU LEGUME SI PESTE SARAT
13. ghassan - MANSAF
14. Mudjahista - My Wedding Cake
15. psyche- MENIU FITZOS DE CRACIUN
a. Rulada cu 3 feluri de cascaval
b. Curcan umplut
c. Tort "Santa Klauss"

16. georgi30- TORT INSIROPAT


#2 Dan@

Dan@

    (^_^) who cares ?

  • Membri
  • 9213 posturi
  • Location:Missipippi & Missiruppi

Postat 08 December 2008 - 09:55 PM

Primiti cu colinda la concurs ? biggrin.gif

Am plecat sa colindam,
Domn, Domn sa-naltam,
Cind boierii nu-s acasa,
Domn, Domn sa-naltam.

C-au plecat la vinatoare,
Domn, Domn sa-naltam,
Sa vineze caprioare,
Domn, Domn sa-naltam.

Caprioare n-au vinat,
Domn, Domn sa-naltam,
Dar au prins cod si somonas
Domn, Domn sa-naltam.

Sa faca din carnea lor,
Domn, Domn sa-naltam,
Rulori gustoase culinarilor,
Domn, Domn sa-naltam.


Rulouri de peste cu corabioare de cartofi

Inspirindu-ma dupa tehnica de lucru de aici, rulourile sint facute din fileuri de somon si cod cu 3 umpluturi diferite.
Rulourile de somon sint umplute cu brinza Boursin, ardei gras, praz si masline negre tocate.
Rulourile de cod sint umplute cu brinza Philadelphia cu pesto, ardei gras, carnita de crab si masline negre tocate. Ruloul de cod infasurat in bacon are o umplutura de brinza Philadelphia + o rosie deshidrata facute pasta la mixerul vertical.



Corabioarele de cartofi sint preparate dupa reteta de aici.








Pofta mare ! icon_razz.gif



Pt. sosul de vin alb am folosit o eshalota tocata, pe care am calit-o intr-o 1 Lg de unt pina a devenit sticloasa. Am stins-o apoi cu 1 pahar de vin alb (cca. 2,5 dl) si-am lasat sa fiarba la foc mic pina cind cantitatea de lichid s-a redus la jumatate. Apoi am adaugat 2 dl de smintina subtire, sare si piper alb dupa gust lasind sa dea citeva clocote. Separat am amestecat intr-un bol 1Lg de unt cu 1Lg de faina pina am obtinut o pasta (beurre manié), pe care am adaugat-o treptat sosului amestecind incontinuu. Am mai lasat sa fiarba totul inca 2' si am servit alaturi de rulourile de peste, corabioarele de cartofi si patrunjel tocat.

P.S. Multumesc mult Alinei si Simonei pt. retete. floare.gif
excesul zilnic de bere ÅŸi petrinjel duce la ficat m'chermla !

#3 takitakikatoka

takitakikatoka

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi

Postat 10 December 2008 - 07:20 PM

Tocana de coada de vaca in stil roman sau Coda alla vaccinara

Reteta mea este in cea mai mare parte inspirata de varianta romana a acestei retete si de articolul de aici dar in decursul cercetarilor am citit retete jamaicane, portugheze, malaieziene si retetele existente deja pe culinar.
Pina la urma a iesit o varianta a la Taki pentru ca asa cum scrie in articolul mentionat, fiecare bucatar are o cite o versiune proprie.

Ingrediente

- o coada de vaca curatata si taiata (aprox 1,2 kg)
- o ceapa mare taiata fin
- doi morcovi taiati rondele
- 4 catei de usturoi
- un ardei iute
- 500 g rosii din conserva
- 1 pahar mare de vin rosu (250g)
- 1 litru de apa fiarta sau de supa de vaca

P1000927.JPG

P1000959.JPG

Metoda


Prajiti bucatile de coada sarate si piparate pina prind un pic de culoare.

P1000930.JPG

Scoateti carnea de o parte si adaugati ceapa si usturoiul taiate fin, morcovul taiat rondele si ardeiul iute.
Caliti usor pina ceapa se face aurie dupa care adaugati carnea inapoi in cratita si continuati friptul inca 10 minute intorcind-o pe toate partile pina se maroneste.
Adaugati vinul si rîcîiţi cu lingura de lemn pe fundul cratitei pina se desprind bucatelele lipite si se evapora vinul.
Adaugati supa sau apa fierbinte

P1000931.JPG

Adaugati rosiile din cutie impreuna cu sucul lor. Daca sint intregi taiati-le bucatele inainte de a le pune in cratita.

P1000933.JPG

Sosul trebuie sa acopere carnea, daca e nevoie mai adaugati supa sau apa. Potriviti inca o data de sare si ce alte mirodenii va pica bine, puneti capacul si plecati la film de doua serii.
Carnea trebuie sa stea pe pe foc cu capac cam trei ore. Mai cercetati din cind in cind sa nu ramina fara sos si mai amestecati in pauzele de publicitate. Daca scade prea mult adaugati apa, supa sau vin. Carnea este facuta cind se desprinde usor de pe os.
Eu am folosit oala Zepter pentru ca dupa ce am pus capacul si am facut focul mic nu am mai trecut sa vad ce se intimpla decit de vreo citeva ori.
Facultativ se poate ingrosa sosul cu un praf de faina sau maizena sau cu ce folositi de obicei.

Am servit cu mamaliga moale si am asamblat pe farfurie in felul urmator

P1000934.JPG

Prezentarea finala

P1000937_1.JPG

Tocana are un gust deosebit, carnea este un pic dulce iar textura este uimitoare din cauza cartilagiilor moi de linga os.
Daca va simtiti aventurosi adaugati o lingurita de ciocolata amaruie inainte de a servi.

PS dragi jurati va invit sa degustati virtual si va indemn sa nu treceti pe partea cealalta daca va veti intilnii cu coada vacii prin rafturile magazinelor sau prin farfuriile ce vi s-or pune-n fata



#4 mika1802

mika1802

    Bucataras

  • Membri
  • 139 posturi
  • Gender:Female
  • Location:curtea de arges
  • Interests:calatoriile, muzica, dansul, ... si bucataritul, bineinteles!

Postat 13 December 2008 - 06:36 AM

gogosi de post (sursa: mama soacra)

1 cub de drojdie (25 g)
5-6 linguri zahar
5-6 linguri ulei
vanilie
sare
coaja rasa de lamaie / portocala
faina cat cuprinde
gogosi_008_I.gif
se dizolva drojdia in apa calduta (1 cana)
gogosi_001_II.gif
se adauga, zaharul, uleiul, vanilia, coaja rasa, sarea si faina.
gogosi_003_III.gif
se adauga faina si se amesteca pana aluatul este gata (nu se mai lipeste de mana si este pufos la pipait)
gogosi_005_IV.gif
se formeaza o bila din aluat si se pune in mijlocul vasului
gogosi_006_V.gif
cand aluatul este gata, se acopera si se pune la cald pana isi dubleaza volumul si este pufos
gogosi_009_VI.gif
aici este gata pentru prajit. e dublu ca volum si foarte pufos
gogosi_010_VII.gif
se intinde foaie si se taie gogosile
se prajesc in tuci in putin ulei (1 pahar)
gogosi_012_VIII.gif
asa arata cand sunt gata
gogosi_013_IX.gif
mami de ...



si mami de...



#5 Dana Timcu

Dana Timcu

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Irlanda

Postat 16 December 2008 - 10:42 AM

Ardei umpluti in stil spaniol


Sursa de inspiratie

DSCN0301.JPG

Rezultat

DSCN0256.JPG

Ingrediente

-2 lingurite ulei de masline
-1 ceapa medie(150 gr),tocata
-2 catei usturoi,zdrobiti
-1 lingurita boia dulce
-1 lingurita chimen macinat
-150 gr orez cu bobul lung
-250 ml cub concentrat pui dizolvat in apa
-250 gr vitel tocat
-3 rosii mari(270 gr),scoase semintele si tocate
-55 gr stafide tocate
-35 gr fistic,prajit si maruntit
-2 linguri pasta tomate(bulion)
-2 linguri oregano proaspat,tocat(eu am pus uscat)
-2 linguri patrunjel proaspat,tocat
-3 ardei medii rosii(600 gr)
-3 ardei medii galbeni(600 gr)
-1 lingurita ulei de masline,extra

DSCN0196.JPG







#6 Dana Timcu

Dana Timcu

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Irlanda

Postat 16 December 2008 - 11:01 AM

Preparare

Incingeti uleiul intr-o tigaie medie cu fund gros,adaugati ceapa,usturoiul si condimentele;gatiti-le pana ceapa se inmoaie si devine sticloasa.
Adaugati orezul,amestecati-l sa se imbrace in ulei.
Puneti concentratul de pui si lasati-l sa clocoteasca la foc mic,acoperit bine,pentru 10 minute.
Dati-l la o parte de pe foc si lasati-l acoperit 10 minute pana absoarbe orezul tot lichidul.
Afanati orezul cu furculita si transferati-l intr-un castron.

DSCN0205.JPG


Caliti carnea de vitel intr-o tigaie incinsa pana devine maronie.


DSCN0211.JPG


Amestecati vitelul,rosiile,stafidele,fisticul,bulionul si verdeata cu orezul.


DSCN0224.JPG






#7 Dana Timcu

Dana Timcu

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Irlanda

Postat 16 December 2008 - 11:14 AM

Taiati capacele ardeilor,indepartati cotoarele si semintele.
Asezati-i intr-o tava unsa usor cu ulei,umpleti ardeii cu amestecul de mai sus si puneti-le capacele la loc.

DSCN0232.JPG


DSCN0246.JPG

Coaceti ardeii,neacoperiti,la 180 grade C pentru 35 de minute sau pana s-au inmuiat si sunt usor maronii.
Cand sunt gata pensulati-i cu ulei de masline.


DSCN0251.JPG

Pofta buna tuturor carora li se va parea ca reteta merita incercata!!!
Si juriului pentru degustarea virtuala!





#8 Edith

Edith

    Big Chef

  • Membri
  • 690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 December 2008 - 12:43 PM

Tort mousse cu jeleu de capsuni
(inspiratie proprie si persoanala tongue.gif )

Este un tort facut asta-vara, dar sper ca ma primiti cu el ca e bunutz si racoros.

Ne trebuie:
Pentru mousse:
500 ml frisca
50 g zahar
80 ml lapte
2 oua
2 plicuri de gelatina+ 50 ml lapte
vanilie

Pentru jeleul de capsuni:

600 g capsuni
150 g zahar pudra
2 plicuri gelatina+50 ml apa

Cum se face:

Mousse-ul:
Se bate frisca si se pune la frigider.
Intr-o craticioara se pun: zaharul, ouale batute in prealabil si 80 ml lapte.
Se amesteca bine sa se omogenizeze si apoi se pun pe foc.
Se tin pe foc aproximativ 2 minute, cat sa se topeasca zaharul.

Se inmoaie gelatina in cca 50 ml lapte si se incalzeste pe foc (sau pe baie de apa)
pana se dizolva gelatina.
Ambele compozitii se lasa putin la racit.
Se scoate frisca de la frigider, se opreste putina pentru ornat si peste ea se toarna
cele 2 compozitii si esenta de vanilie.
Se amesteca bine.
Se da cca 15 minute la congelator apoi se pune intr-o forma de tort cu peretii detasabili
cu folie de plastic in ea (a mea a avut diametrul 24 cm) si se da la frigider.

Jeleul de capsuni:
Intre timp facem jeleul de capsuni.
Mixam bine capsunile in blender cu 150 g zahar pudra (eu cu mixerukl stick). Oprim 2-3 capsuni pentru ornat.
Dizolvam gelatina in 50 ml apa si apoi o topim pe baie de apa si o amestecam
cu capsunile mixate.
tort_caps3.jpg

Dam cca 20 minute la congelator.
Scoatem mouuse-ul de frisca (care a stat cca 30 minute la frigider) din tava
si il intoarcem pe un platou.
Punem din nou inelul in jurul lui si turnam jeleul de capsuni (care a stat 15-20 min la congelator).
tort_caps4.jpg

Acoperim si lasam la frigider pana a doua zi cand il ornam dupa pricepere.
Asa arata cand am scos inelul a doua zi:

IMGP1296_1.JPG

Ornat:

tort_capsuni.jpg

Si feliuta:

IMGP1381_1.JPG


Multumesc pt atentie notworthy.gif si bafta tuturor!


#9 simonacris

simonacris

    Academic Chef

  • Membri
  • 1142 posturi
  • Gender:Female
  • Location:to the moon and back

Postat 19 December 2008 - 06:46 PM

Pussle Anais – Prajiturele cu anason

Reteta o are mama mea de la o doamna din Basarabia, deci presupun ca e o reteta cu influente rusesti. Nu pot sti cu siguranta deoarece Maya, doamna care statea cu noi cand mama lucra si cea care i-a dat mamei reteta a plecat acum multi ani dintre noi iar prietenele mele din Chisinau nu au auzit de aceste prajiturele.. Ultima data am mancat pussle anais facute de ea la varsta de sase ani. Mama nu a facut niciodata reteta pe care o avea scrisa, dar, pe la optsprezece ani am descoperit-o in caietul ei si de atunci o fac de fiecare Craciun(usor adaptata). Gustul deosebit este dat de combinatia de anason si miere, fiind usor condimentat si in acelasi timp foarte delicat. Merg de minune cu un pahar de lapte.


Sursa de inspiratie:

1.jpg

Si acum reteta:
Aluatul:
750 grame faina(de orice fel, dar fara agenti de crestere)
250 grame de zahar
4 oua intregi
2 galbenusuri
2 lingurite de anason
Jumatate de lingurita de bicarbonat
6 linguri de miere

Glazura

2 albusuri(multumesc Monika pt atentionare)
200 grame de zahar
O lingura de otet


2.jpg


Din primele ingrediente se framanta un aluat care va fi usor lipicios. La inceput ingredientele se vor omogeniza mai greu dar, cu insistenta, va rezulta un aluat cu o consistenta medie, usor lipicios. Zaharul nu se va topi, dar nu va speriati, asa trebuie sa fie. Aluatul se pune cel putin o ora la frigider(eu l-am lasat peste noapte).

3.jpg


Se infaineaza suprafata de lucru si se intinde o foaie de aproximativ 3 milimetri(sa stiti ca nu stiu alta unitate de comparatie) si se taie cu o forma(clasic e cerc pentru ca mai tarziu vor fi mai usor de manevrat).Maya intindea aceasta foaie mult mai subtire.

4.jpg


5.jpg


Se coc in cuptorul preincalzit aproximativ 3 minute la temperatura mica pe sina de mijloc. Cuptorul trebuie sa fie foarte bine incins. Nu va pot spune temperatura de coacere deoarece aragazul meu are doar trei trepte de putere(inchis, mic si mare). Asa trebuie sa arate cand scoase din cuptor:


6.jpg

Sa nu va speriati ca sunt foarte tari cand se racesc, a doua zi dupa ce le veti glazura se vor inmuia.

Dupa ce s-au racit, bateti ingredientele pentru glazura pana cand albusul sta bat. Nici aici zaharul nu se va topi, dar va arata frumos in glazura.

7.jpg

Turnati glazura peste prajiturele si amestecati cu o lingura pana se acopera fiecare bucatica. Operatiunea trebuie repetata pana se usuca glazura( cam dupa o zi). Scopul amestecarii este evitarea lipirii prajiturilor intre ele. Eu, la sfarsit, desfac cu mana prajiturile care sunt lipite una de alta.

8.jpg


Aici sunt asezate pe platou, alaturi de alte bunatati, pentru ca maine ma vor insoti la bunici, in nordul Moldovei.

9.jpg


Din cantitatile de mai sus mie mi-au iesit cam 400 de bucati, fiecare avand marimea unei monede de 50 de bani.

Un Craciun plin de bucurii!

Editat de simonacris, 19 December 2008 - 10:09 PM.


#10 ady

ady

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 3344 posturi
  • Gender:Female
  • Location:p-aici pe undeva

Postat 22 December 2008 - 10:53 PM

Biscuiti cu ciocolata.
sursa- revista Formula As. (un numar din noiembrie sau decembrie 2006)
recunosc ca seamana ffff mult cu cei de aici http://www.culinar.r...i-cu-ciocolata/.

avem nevoie de
75 g unt.
75 g zahar
75 g zahar brun
esenta de vanilie
1 ou batut
125 g faina
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu. (nu l-am stins. l-am amestecat in faina)
75 g nuca taiata bucatele (nu macinata)
75 g ciocolata amaruie taiata bucatele (nu rasa)(sau bulinute de ciocolata cum gasiti multe dintre voi, nu mai stiu cum le zice)
unt pt tavi.

eu am inmultit reteta de 4 ori. (esenta lipseste la poza). in piulita este un amestec de cuisoare si coriandru, pe care l-am pus de la mine putere. de anul trecut am inceput sa ma joc cu condimentele. atunci a fost si mai si, ca am pus si scortisoara si cardamom. anul asta, doar astea doua. voi puteti sa puneti ce doriti: ghimbir, anason stelat, esenta de rom (in cazul asta nu mai puneti de vanilie).

DSCN0246__Small_.jpg

se incinge cuptorul la 190 de gr. si se ung tavile.
se pune untul intr-un castron si se freaca spuma, se adauga zaharul, putin cate putin, apoi esenta si oul, amestecand incet, intr-una. aici e si oul, spre finalul mestecatului:

DSCN0248__Small_.jpg

se incorporeaza si faina, bicarbonatul si condimentele. eu le amestecasem deja pe cele doua. sunt in vasul alb de plastic, patratos.

DSCN0249__Small_.jpg

DSCN0250__Small_.jpg

se incorporeaza apoi nuca si ciocolata. si pe astea le amestecasem. (pe ele nu le-am cantarit. pur si simplu am spart nuci pana m-am plictisit si am taiat bucatele ciocolata pe care o aveam in frigider si le-am amestecat. niciodata nu le-am cantarit ca n-aveam cu ce. puneam cat mi se parea mie ca primeste aluatul. daca-mi ramanea amestec de cioco si nuca, niciun bai. e delicios, cand deschideam frigiderul mai luam o mana si papam, si tot asa)

DSCN0252__Small_.jpg

anul trecut, cand i-am mai facut, nu m-am indurat sa dau atatia bani pe zaharul brun. si pentru culoare am pus cacao (bineinteles ca atunci am dublat cantitatea de zahar, sa-l acopere si pe cel brun.) desi acum am luat si am pus si zahar brun, mi-au placut un pic mai brune, si am pus si cacao (nici ea nu apare in poza de prezentare)

din aluat se formeaza gramajoare cu spatiu intre ele si se coc 10-12 minute sau pana se rumenesc si se intaresc usor. aici erau in tava. uitasem sa se pozez, si le-am scos repede din cuptor. incepusera deja sa se intinda putin.

DSCN0254__Small_.jpg

anul trecut nu mi s-au intins deloc la copt si nici nu mi s-a topit ciocolata, au ramas gramajoare, mai fursecosi la forma. anul asta mi s-au intins. s-au biscuitit de tot. iar ciocolata s-a cam topit.

iata-i in toata spendoarea lor. celor din poza, pe aceeasi farfurie li se vor adauga alti cativa, din alte sortimente si se vor transforma intr-un cadou.

DSCN0305__Small_.jpg


cei care i-au gustat au zis ca-s deliciosi. daca este necesar, voi cauta si voi posta si linkul catre reteta initiala, de unde i-am luat eu. as fi vrut sa-i postez in iarna asta pentru ca e una dintre putinele retete pe care nu am luat-o de pe culinar. m-am tuflit un pic cand am vazut reteta shumaliei, dar pana la urma mi-am luat inima in dinti si am postat. oricum faceam biscutii. m-am indragostit de ei.

edit. uitasem sa mentionez condimentele. poate va inchipuiati ca pun usturoi in biscuiti. dry.gif

Editat de ady, 22 December 2008 - 11:39 PM.

Fan n_puiu!

#11 Edi

Edi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1814 posturi
  • Gender:Female
  • Location:or.Chisinau,Republica Moldova

Postat 23 December 2008 - 08:37 AM

sa incep cu inceputul ...
felul 1 si desertul sunt recete de la mama cum le facea ea acasa(cu mici-mici exceptii) iar felul 2 e ceva ce mi-a trasnit prin minte cind ma plimbam prin supermarchet...

asa ca incep prezentarea:
1. "repezita" sau supa crema de ciupercute
2. "idei trasnite" sau rulouri cu peste
3. "placinte ca la mama" (mi-a fost lene sa prepar aluatul ei)




#12 Edi

Edi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1814 posturi
  • Gender:Female
  • Location:or.Chisinau,Republica Moldova

Postat 23 December 2008 - 09:09 AM

1.1. "repezita" sau supa crema de ciupercute

ingrediente ar fi:
1 ou (am uitat sa-l trag in poza)
o ceapa
250ml lapte
400ml apa (se poate doar lapte)
1ls amidon
ciupercute cam 10 bucati
amestec de piper
sare
verdeata

1ingred.jpg
se inabusa nitel ceapa, se adaoga apoi peste ea ciupercutele taiate(se pastreaza citeva la decor), cu 50 ml lapte se dizolva amidonul
ceapa si ciupercile se pun in blender se sfarma bine se adaoga acolo si oul sare si piper

se pune totul cu apa la fiert si laptele ramas, cind incepe a fierbe se toarna laptele cu amidonul se fierbe la foc mic 10-15 min , se amesteca sa nu se faca amidonul cocoloase la fund...

se serveste decorata cu ciuperci taiate si ceapa verde

1final.jpg





#13 Edi

Edi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1814 posturi
  • Gender:Female
  • Location:or.Chisinau,Republica Moldova

Postat 23 December 2008 - 09:25 AM

2. "idei trasnite" sau rulouri cu peste
piper,sare,usturoi
100gr orez
8 foi de orez
2 fileuri de peste(am facut cu pangasius)
ceapa
apa
pentru sos: 4ls smintina, 1ls maioneza,1 catel usturoi
2ingr.jpg

se inabusa ceapa,se adaoga fileul de peste taiat bucatele, sare piper usturoi, se inabusa toate cam 5 minute, se adaoga orezul si apa cit sa acopere,se fierbe la foc incet cam 10 minute
2pas.jpg
intrun vas se toarna apa se ia cite o foaie de orez se inmoaie in vasul cu apa(sa fie calda-chiar fierbinte), se intinde pe un platou(de cel care tii mai drag, pe al meu, sotul tot naraveste sa mi-l arunce, dar eu nu-i permit m-am deprins cu el), se pune la mijloc o lingura de umplutura si se roteste
2tava.jpg
la fel se fac si celelalte se toarna apa aproape sa le acopere si se dau la cuptor la 200 grade cam 30 min
si rezultatul pe farfurie cu sos si bostanei marinati, de noi, in primavara
2final.jpg

#14 Edi

Edi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1814 posturi
  • Gender:Female
  • Location:or.Chisinau,Republica Moldova

Postat 23 December 2008 - 09:36 AM

3. "placinte ca la mama" (mi-a fost lene sa prepar aluatul ei)
un pachet foi de aluat
2 oua
250 gr brinza
o mina de izium
20 grame de nuci rupte bucati(nu le-am tras in poza)
1 ls miere
lapte pentru uns foile

3ingred.jpg (am tras si faina in cadrul inca nu eram hotarita sa fac sau nu aluatul- mi-a fost lene am facut din cel cumparat)
se amesteca intr-un vas brinza, mierea, ouale, iziumul si nucile

3pas.jpg
se intinde cite o foaie de aluat, se unge bine cu lapte sa se inmoaie se pune la un capat umplutura, si se ruleaza, se repeta la fel pin se termina foile si umplutura,
apoi toate se ruleaza una dupa alta intr-o tava unsa cu ulei, se coace la 180 grade, 30 minute

3final.jpg
iata asa e la final, o felie, am servit si cu smintina e foarte buna

ca la mama e fiindca asa le facea acasa doar ca aluatul il facea singura nu-l cumpara ca si mine... smile.gif

#15 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 December 2008 - 05:11 PM

Bine v-am gasit de Mos Ajun!

Fiindca sintem in post, si fiindca in ultimul timp am decis sa mai taiem din proteina animala si colesterol, meniul pe care l-am pregatit astazi este din categoria Raw Food. In citeva cuvinte, Rawfoodismul este un stil de viata care presupune consumul alimentelor in stare cruda. Trebuie sa marturisesc ca este foarte greu sa pui cap la cap ingredientele care trebuiesc pentru pregatirea unei astfel de retete, cel putin in Romania, si ca am considerat o adevarat provocare sa duc acest proiect la bun sfirsit, din cauza crizei de timp in care ne aflam cu totii. Desi prepararea propriu zisa a mincarii (nefiind nevoie de cuptor sau aragaz) este relativ usoara, in sensul ca ingredientele se amesteca, se lichefiaza....ei bine, procedeele desi par simpe sint mari consumatoare de timp, necesita pregatiri prealabile, in fine, veti vedea despre ce vorbesc.

bucatareala_541__Small_.jpg

Meniul meu este:

1. Lasagna de dovlecei
2. Tagliatele din legume
3. Florentine cu inghetata de menta si spuma de ciocolata cu ghimbir

Sursa mea de inspiratie este James Russel, retetele sint usor modificate din cauza ca nu am putut face rost de toate ingredientele necesare, unele fiind inlocuite cu ce aveam la indemina, altele fiind complet sarite de pe lista. Retetele se gasesc atit de blogul lui personal, cit si pe un site cu care eu sint mai familiarizata si anume http://gliving.tv/greenchefs/recipes/

1. Lasagna de dovlecei. Eu scriu mai jos ingredientele si cantitatile pe care le-am folosit eu, iar alaturi veti gasi linkul pentru reteta originala:
http://gliving.tv/gr...-pesto/#more-26

Pasul 1. Brinza (de alune) - toate ingredientele se dau la blender

1/2 Cups alune cashew
1/4 Cup Seminte de cedru
1 lingurita suc de lamiie
1/2 lingurita drojdie
1/2 ardei galben
1 lingura patrunjel proaspat
1 lingurita cimbru proaspata
1 praf sare
1/4 Cup apa, sau cit e nevoie

Pasul 2. Carne (de nuca) - toate ingredientele se dau la blender

1/2 Cup nuca, inmuiata cu o seara inainte
1/4 Cup rosii uscate la soare, inmuiate cu o seara inainte
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita salvie
1 lingura sos soya
1 virf de ardei cayen
1 lingura ulei masline
1/2 lingurita miere

Pasul 3. Pesto - eu am cumparat pentru ca nu am gasit pe nicaieri busuioc proaspat

Pasul 4. Stratul de spanac - se toaca 2 miini de spanac, se da la macerat in ulei de masline si putina sare, cit sa se inmoaie.

Pasul 5. Sosul de rosii - toate ingredientele se dau la blender

1/2 Cup rosii uscate la soare
1 caisa uscata, dar rehidratata
1 catel de usturoi
1/2 Cup rosii, decojite, desamintate si tocate
1/2 lingurita Oregano
4 linguri ulei masline
1 lingurita suc de lamiie


Asamblare:

Un strat de dovlecei taiat la mandolina, un strat de carne, apoi brinza, rosii, pesto, din nou la fel, si inainte de ultimul strat de dovlecei punem un strat generos de spanac.


bucatareala_525__Small_.jpg
bucatareala_529__Small_.jpg
bucatareala_551__Small_.jpg



2. Tagliatele din legume - inspirata tot de la green chef, dar cu reteta inventata

In platou aranjam 3 lingurite de sos de rosii de mai sus, peste ele punem spanac, apoi pe fiecare gramajoara asezam: morcov dat pe mandolina ornat cu chives si sos de brinza, pastirnac cu carnea de mai sus, dovlecel cu sos de rosii :

bucatareala_543__Small_.jpg


3. Florentine cu inghetata de menta si spuma de ciocolata cu ghimbir, o combinatie intre 2 retete ale lui Russel,
http://gliving.tv/gr...iches/#more-160 cu spuma de ciocolata
http://gliving.tv/gr...ousse/#more-138

Pasul 1. Florentine - totul se da la blender, cind e gata compozitia se formeaza floretine, se presara fistic deasupra si se dau la congelator.

1/4 Cup alune Cashew
3 linguri cacao
2 linguri unt de cocos
1/2 lingurita suc lamiie
1 1/2 linguri miere
50 ml lapte soya
40 gr ciocolata 99%
1/4 cup fistic, tocat mare

Pasul 2. Inghetata de menta - totul se da la blender, apoi se toarna in inel metalic imbracat in folie de plastic, si se da la congelator

1 Cup alune Cashew
1/4 Cup unt cocos
2 linguri miere
1 baton cu vanilie- doar semintele
1/2 Cup Lapte de soya
1/2 lingura suc lamiie
1/2 Cup frunze menta

bucatareala_505__Small_.jpg

Spuma de ciocolata cu ghimbir:

1 Cup alune Cashew
1/4 Cup unt de cocos
1/4 Cup Cacao
1/4 Cup sirop de artar
1/4 Cup apa
1 lingura ghimbir ras
1/2 lingurita sos soya

Am montat in pahar cu picior asa: in strat de mure, spuma de ciocolata, un strat de afine, florentina, inghetata de menta si iara florentina:

bucatareala_557__Small_.jpg


Poate nu sint cele mai reprezentative poze, insa sper sa reusiti sa va dati seama ce si cum e pe acolo....si cum nu pot beneficia de o dispensa Adrianala tongue.gif ma multumesc sa ma rezum la cele doar 8 poze, desi am citeva zeci laugh.gif ca la cita munca a fost....



bucatareala_548__Small_.jpg



Eu va doresc Sarbatori cu pace!

Editat de raluca elena, 25 December 2008 - 04:15 PM.

raluca

Trust no one!



#16 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 25 December 2008 - 11:34 AM

Ma bag si eu. Nu stiu cat de bune sunt pozele, le-am facut cu telefonul, deoarece aparatul e plecat putin intr-o excursie. Dupa indelungi cautari prin forum am vazut ca aceasta reteta nu apare pe aici. Sursa: istoricul culinar al familiei. Nici macar scrisa nu o am, caci e usor de retinut.
Aceasta este reteta:
OUA UMPLUTE PE PAT DE TON CU MAIONEZA

INGREDIENTE:
10 oua fierte foarte bine
maioneza (din 3 galbenuse crude, 1 galbenus fiert, 2 linguri mustar dulce, ulei)
2 conserve cu ton (in ulei sau in suc propriu, nu are importanta, ton sa fie)
hrean (dat pe razatoarea mica, cam 3 radacini- trebuie sa se simta)
40 grame unt
2 linguri de smantana
sare si piper dupa gust
Image045.jpg

Se taie ouale in jumatati, se scot galbenusele si se drobesc cu o furculita, apoi se freaca bine cu untul, 2 linguri de maioneza, sare si piper dupa gust. (Se poate pune si patrunjel prospat, tocat marunt, dar cum nu am avut, nu am pus.) Cu aceasta pasta se umplu jumatatile de ou.
Image047.jpg

Tonul se scurge bine, se pune peste maioneza, dupa care se adauga hrean ras din belsug. (nu va zgarciti, chiar daca va ies ochii din cap de la iuteala) si se amesteca foarte bine.
Image048.jpg

Image049.jpg

Acest amestec se pune pe un platou, apoi se pun jumatatile de ou, umplute, peste sos.
Image051.jpg

Image053.jpg

Editat de julix_2007, 25 December 2008 - 11:35 AM.


#17 cris69

cris69

    Master of disaster

  • Membri
  • 3143 posturi
  • Gender:Female
  • Location:de pe aici de aproape
  • Interests:tricotaje, croitorie, bricolaje, lectura

Postat 26 December 2008 - 10:31 PM

particip si eu la concurs cu reteta rulada de pui
ingrediente:
un pui
2-3 morcovi fierti
3 oua fierte
1 ceapa mica
2 oua crude
condimente
2 linguri de unt
1 legatura de patrunjel
50 ml vin alb

* puiului i de indeparteaza piele cu grija pentru a ramane intreaga
DSCN0971.jpg
DSCN0972.jpg
* carnea se indeparteaza de pe oase si se da prin masina de tocat
DSCN0973.jpg

* ouale fierte, morcovii fierti se taie cubulete iar ceapa se toaca marunt
DSCN0980.jpg

* frunzele de patrunzel se toaca marunt
* se amesteca toate ingredientele si se adauga oale crude batute bine. de condimenteaza dupa gust.
DSCN0981.jpg
* cu aceasta compozitie se umple pielea de pui si se coase ca o hainuta pentru umplutura
DSCN0982.jpg
* se unge o forma cu untul si se da la cuptor 40-50 de minute
DSCN0983.jpg
DSCN1019.jpg
* cand este aproape gata, cu cel putin 10 minute de a o scoate din cuptor se adauga 50 ml de vin alb
DSCN1127.jpg

Editat de cris69, 26 December 2008 - 10:56 PM.


#18 oxankiss

oxankiss

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi

Postat 27 December 2008 - 10:43 PM

SALATA DE CRACIUN CU LEGUME SI PESTE SARAT


- SFECLA ROSIE 3-4 buc medii
- CARTOFI- 4-5 buc medii
- OUA- 2 buc
- CEAPA- 1 buc medie
- SCRUMBIE LA SARAMURA 1-2 buc medii
- MAIONEZA
reteta o am de la mama mea.iar mama de la o prietena din Rusia, ptr ca aceasta salata este tipic ruseasca de revelion si Craciun.
Se fierb legumele(inafara de ceapa) si ouale. Se curata si se dau prin razatoarea mare. Scrumbia se curata de piele si oase(se face fff uor daca in prealabil se taie in 2 bub pe lungime).se dau si ouale prin razatoare.In cartof se pune ceapa taiata mic putina sare si ulei(un mic secret ca salata sa nu iasa uscata.
Dupa ce sunt toate legumele pregatite se aseaza cate un strat pe farfurie: primul strat de peste, urmeaza cartoful si se pune din loc in loc putina maioneza(ptr a nu fi uscata) si sfecla rosie. Ioar punem un strat de peste,cartof,oul si putina maioneza, si ultimul strat(de deasupra) va fi sin sfecla care-i va da culoarea rosie.se pune maioneza desupra mai multa si se niveleaza,se orneaza sun forma de cizmulita lui Mos Craciun.
Pofta Maree si sarbatori Fericite !

Miniaturi atașate

  • DCFC0481.JPG
  • DCFC0485.JPG
  • DCFC0019.JPG
  • DCFC0267.JPG


#19 ghassan

ghassan

    micro Bucatar

  • Membri
  • 27 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Danmark
  • Interests:hahahaha gatitul

Postat 27 December 2008 - 11:47 PM

RETETA MEA PENTRU CONCURS SPER SA FIE ACCEPTATA ACUM


MANSAF
Mincare Traditional Palestiniana


1 pui(1kg)
500 ml iaurt
2 cani orez(Basmati,Jasmin)
3 cani de apa
Sare dupa gust
7 condimente
1 cana supa de pui
Migdale 50 gr
1 ceapa medie
250 gr piine
Mod de preparare:
Inainte de a incepe se pun migdalele in apa circa 30-60 min dupa care se curata coaja sa fie gata pentru prajit
Se fierbe puiul nu mai mult de 30 min si se pune in cuptor
In supa ramasa se adauga ceapa taiata si se lasa 30 min sa fiarba
Piinea se taie bucati mici si se aseaza intr-un vas unde se umezeste
cu supa dar nu foarte tare
Iaurtul se pune intr-o cratita unde se va adauga sare,7 condimente,1 cana supa
Se pune pe foc si amestecam mereu cind a inceput sa fiarba se adauga cele
3 cani de apa treptat si se amesteca tot timpul timp de 30 de min dupa ce
sa adaugat apa
Orezul se spala in mai multe apa pina ce apa este curata
se ia o cratita unde se pun 2 linguri de ulei de floarea soarelui cu o lingurita de
sare si se incinge bine cam 2-3 min adaugam orezul si amstecam 30 sec energic,
Se adauga cele 2 cani de apa iar focul trebuie sa fie tare timp de aproximativ
10 min,nu uita sa amesteci in acest timp,lasam focul mediu pina ce apa dispare
orezul va fi gata
Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei de masline sau ulei de floarea soarelui
si se prajesc migdalele pina ce devin maro
In vasul in care am pus piinea se adauga orezul si se orneaza cu migdalele
Prajite
Orezul se maninca cu sosul de iaurt
PS. Cele 7 condimente =7 spicies si se gasesc in supermarket sau magazine arab
Orezul trebuie sa fie cu bobul subtire si lung
Sursa de inspiratie –Ghassan –mincare traditionala palestiniana
Pofta buna (Sa7a)




Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Imagini atașate

  • 2.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Ghassan

#20 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 January 2009 - 12:38 AM

La multi ani!
Primti cu plugusorul admini? biggrin.gif

Aho, aho copii şi fraţi
Staţi puţin şi nu mânaţi
Pe Culinar să vă logaţi
Daca vreti bine sa mancaţi.

Mâine anul se-nnoieşte
Site-ul faţa sigur (?) si-o primeneşte
Poate si error ne paraseÅŸte
Ca iarna-i grea, traficul mare
Mâna de la click ne doare.
Ia mai mânaţi măi!!!
Hăăăăi....Hăăăăi....

Şi la anul să trăiţi,
Lângă Culinar să-ncremeniţi.
Să mai puneţi cu gândire
Câte o-mbunătăţire.
Să atrageţi după voi
Cât mai multe gospodine
De reţete faine pline
Ce cu drag să le citească
Toată lumea românească.
Să fiţi mai putin îngăduitori
Cu cei ce scriu urat pe la voi
Goniţii în fuga mare
Sa fuga cu coada intre picioare
nici clone sa nu mai apara.
Ia mai mânaţi măi...!!!
Hăăăăi... Hăăăăi....

Să vă găsim fericiţi.
Vă urez deci sănătate
Că-i mai bună decât toate.
Vă urez ca-n noul an
Să vă fie banul, ban
Să vă fie casa, casă
Să vă fie masa, masă,
Fericire si noroc eu va doresc la toti
Ia mai mânaţi măi...!
La Anul si la mulţi ani, hăăăi hăăăăi!!!


Buun, sa va prezint mai pe scurt cu ce-am venit eu la concurs, urmand sa detaliez intr-un alt topic, cu poze in plus cu ce si cum am facut.icon_biggrin.gif
Deci, eu am sa va prezint My Wedding Cake tongue3.gif .

Este primul meu tort cu etaj, primul meu tort de o asemenea dimensiune.
Printre sutele de poze cu torturi pe care le-am vazut pe internet, una m-a impresionat mai mult. Imi placea cel mai mult imparteala blaturilor -mare-mic-mare si mai mic... si na, am aplicat si eu ideea cu blaturile...deci am purces la executie.
Acum recunosc ca se putea si mai bine, dar, asa cum e, este cel mai frumos tort pe care l-am avut vreodata de ziua mea, sau ma rog, pe care l-am avut eu vreodata. Desi dupa ce l-am terminat imi spuneam in mintea mea ca nu mai fac altul never ever (totusi prea mare cam 80 de cm), acum zic totusi ca data viitoare va fi si mai bine (nu mai mare smile.gif) ), asta categoric mi-o promit mie, deci v-or urma si altele, sper, mai reusite.

Blaturi:
Am folosit mult laudatul balt al LaureiLaurentiu floare.gif de la Kinder Pingui de aici si pandispanul pe care il foloesc la toate torturile mele, reteta simpla, aia cu 10 oua, 10 linguri faina, 10 linguri zahar......blablabla.
Creme:
De aici am luat ideea cu fiertul conservei de lapte condensat multumesc irina.d floare.gif, si-am facut un piure de zmeura fiert putin si zahar nu mai stiu, dar strecurat de samburi asa cum m-a invatat Guguluff icon_biggrin.gif.
Blatul 1 - este umplut cu dulce de leche amestecat cu frisca.
Blatul 2 - dulce de leche cu frisca si bucati de mandarine din conserva
Blatul 3 - un rand de crema de dulce de leche cu frisca si unul cu piure de zmeura
Blatul 4 - tot asa, crema si piure de zmeura
...si ultimul, vaza, doar un strat subtire cu dulce de leche si frisca

Imi cumparasem 2 kg de fondant, si nestiind cat are sa intre, am facut economie idea1.gif am acoperit doar partile tortului care stiam ca o sa se vada.....urmand apoi sa constat, ca de fapt mi-a ramas fondant cat sa mai acopar un tort. huh.gif Nu-i bai...bine am facut, ca si asa asta mare (baza), e acoperit in intregime dar de-aia cand am luat tortul cel mic de pe el, l-am luat cu tot cu fondant, de zici ca l-am decupat intentionat biggrin.gif i-a ramas o gaura exact de dimensiunea tortului mic biggrin.gif . rolleyes.gif

Va spun dinainte ca pozele nu-s prea reusite, lasa de dorit...unele le-am facut fara blitz altele...care cum...deci clar ca mi-o trebuia pe Maya aici, si atunci pozele erau super, dar asa....ata ete. Gata cu vorbaria, haideti sa va arat ce mi-a iesit.

Blaturile pregatite:
2.JPG
Primul tort gata mazagalit cu unt pe care ulterior l-am intins mai bine:
3.JPG
si aici gata imbracat de sarbatoare:
11.JPG
Aici infingandu-i primul betisor pe post de suport:
w31.JPG
Am pus si urmatorul tort, am repetat smecheria cu betisoarele suport...la fel si la urmatorul...si tot asa.
14.JPG
i-am pus florile-n cap
w3.JPG

si asa arata la final:
w1.JPG

aici un mic delaiu:
17.JPG

si sectiunea cu tortul de la baza:
sectiune.JPG
thankyou.gif .

Editat de Mudjahista, 02 January 2009 - 10:30 PM.

MUDJ@HISTA




1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi