Sari la conținut

Poză

Produse de panificatie


  • Acest topic este închis
1093 răspunsuri la acest topic

#381 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 September 2009 - 06:24 PM

CITAT(atia @ Sep 19 2009, 11:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
va multumesc tuturor! adriana, sper sa fie ok calacul, adica sper sa nu o fi dat in bara cu traditia..tongue.gif adica sa fie facut la fel si la voi la piatra..smile.gif

nu sunt experta de colaci, al tau mi se pare perfect adica exact asa cum ii stiu eu smile.gif

#382 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 September 2009 - 06:30 PM

CITAT(DOITILI @ Sep 19 2009, 10:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
MASINA INCARCATA (cu de toate)

Masina ta primeste numarul de inmatriculare 42 smile.gif

#383 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 September 2009 - 06:36 PM

CITAT(miha278 @ Sep 19 2009, 05:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
PAINE CU CASCAVAL

Painea cu cascaval primeste numarul 43 pentru concurs.

#384 tzunee

tzunee

    Big Chef

  • Membri
  • 798 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 19 September 2009 - 07:28 PM

uuauuaua ..... sunt uimita zi de zi si reteta cu reteta de "mainile de aur" pe care le aveti

Felicitari tuturor si sincer... nu stiu ce as fi facut daca as fi fost in juriu...
Ar fi trebuit sa cumpar la toata lumea cate o masina de paine biggrin.gif

Felicitari inca o data si la mai multe...

floare.gif


#385 kirioana

kirioana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Constanta

Postat 19 September 2009 - 10:30 PM

Rulouri cu scortisoara!
DSC01098__Small_.JPG

Nu am o masina de paine, mi-as dori una insa cu criza asta nu imi permit acum. Nu stiu ce sanse de castig am pentru ca am vazut ce bunatati s-au facut pe aici insa daca nu participi nu ai de unde sa stii daca vei castiga sau nu, asa ca uitati ce a iesit.
Imi place mult scortisoara si rulourile astea sunt extraordinar de bune. Sunt foarte populare in SUA , la noi mai putin insa asta se va schimba pentru ca o sa le fac foarte des de acum inainte.
DSC01002__Small_.JPG

Pentru coca ne trebuie asa:
un cub de drojdie
500 grame faina
50 grame zahar
50 grame unt
250 ml lapte
1 lingurita rasa de sare

Pentru umplutura:
100 grame unt
3 linguri scortisoara macinata
100 grame zahar tos
fructe uscate

Pentru glazura:
DSC01052__Small_.JPG
125 grame crema de branza
70 grame unt
70 grame zahar pudra
esenta de vanilie
Incepem cu aluatul. Intai preparam maiaua din cateva linguri de lapte, 1 lingura zahar, drojdia si putina faina. Lasam maiaua la crescut 10-15 min . Intr-un bol incapator punem faina si formam o gaura in mijlocul ei unde adaugam maiaua, laptele caldut in care am dizolvat zaharul si sarea.
DSC01007__Small_.JPG
Amestecm ingredientele si incepem sa framantam aluatul. Framantam cateva min pana incorporam toata faina si apoi adaugam untul topit si continuam framantatul vreo 15-20 min ( cu cat mai mult cu atat mai bine!).
DSC01009__Small_.JPG
Il punem la crescut intr-un bol curat stropit cu putin ulei.
DSC01013__Small_.JPG
Trebuie neaparat sa-i facem si o cruciulita frumoasa asa cum facea mama si bunica pentru a creste frumos aluatul, il acoperim cu un prosop curat si il lasam sa creasca cam 40 min pana isi dubleaza volumul.
DSC01026__Small_.JPG
In timpul asta ne ocupam de umplutura. Untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei il amestecam cu zaharul si scortisoara.
DSC01020__Small_.JPG
Fructele uscate le taiem marunt.
DSC01031__Small_.JPG
Aluatul a crescut frumos si il intindem pe masa de lucru incercand sa mentinem o forma dreptunghiulara. Adaugam umplutura si o intindem pe toata suprafata .
DSC01040__Small_.JPG
Presaram si o mana de fructe uscate, nu prea multe pentru ca vreau ca gustul predominant sa fie cel de scortisoara.
Rulam aluatul si il taiam in rondele de aprohimativ 2 cm grosime.
DSC01044__Small_.JPG
Punem rulourile pe o tava tapetata cu hartie de copt si aprindem cuptorul la 200 grade celsius.
Acoperim tava cu rulouri si le mai lasam sa creasca pentru 10 min.
DSC01053__Small_.JPG
Le punem apoi la cuptorul incins pentru 25 min sau pana capata o culoare aurie.
Cat rulourile stau la cuptor ne ocupam de crema de branza.
DSC01057__Small_.JPG
Amestecam crema de branza cu zaharul pudra si cu untul si putina esenta de vanilie pana ce capata o consistenta cremoasa si dam topingul rulourilor la frigider pana ce le scoatem pe acestea de la cupor.
Dupa ce scoatem rulourile din cuptor le lasam pentru 10 min in tava si apoi punem deasupra un strat generos de crema.
DSC01069__Small_.JPG
Sunt absolut delicioase, sper sa va placa si voua la fel de mult cum ne-au placut noua.
DSC01094__Small_.JPG

DSC01079__Small_.JPG
Si acum ceva care cu siguranta o sa va aduca zambetul pe buze. Am gasit pe net acum cateva zile niste figurine din aluat si mi s-au parut extrem de dragalase asa ca am pastrat putin aluat si am facut din el niste PORCUSORI VESELI.
Decupam din aluat niste cercuri cu un pahar si cu un dop.
DSC01055__Small_.JPG
Cercul mare o sa fie fata porcusorului iar cercul mic o sa fie boticul lui. In locul ochilor are niste boabe de piper iar nasul este facut din niste fire de marar. Urechile sunt facute din cercul mic pe care il taiem in patru.
DSC01056__Small_.JPG
Ii cocem in cuptor pana ce capata o culoare aurie si gata si porcusorii.
porcusori_veseli__Small_.JPG
Numai buni pentru copii insa si pentru adulti pentru ca de fiecare data cand ma uit la ei zambesc...
Multa bafta tuturor participantilor!

Imagini atașate

  • DSC01067__Small_.JPG


#386 raducristina

raducristina

    Big Chef

  • Membri
  • 654 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bacau

Postat 19 September 2009 - 10:40 PM

Si fiindca sunt tinerica si incepatoare ,si spre fericirea mea mai am un pic de vacanta tongue.gif mi-am propus sa mai experimentez niste retete de paine sau mai bine zis de patiserie,sa mai postez la acest concurs minunat, mai ales cu asa motivatie (visand la premiul cel mare)...

azi am incercat 4 retete,una dintre ele este o paine cu malai,foarte gustoasa(deja nu mai e decat jumate din ea biggrin.gif )


FRANZELA CU MALAI

INGREDIENTE:

1 cub drojdie(25 gr)
1 lingura de zahar
300 ml lapte sau apa
1 lingurita sare
2 linguri ulei
100 gr faina malai
400 gr faina de grau

IMG_2466.JPG

MOD DE PREPARARE:

1.Framanti ingredientele de mai sus,pana la obtinerea unui aluat de consistenta normala.
Lasa aluatul astfel preparat la odihnit 10-15 minute,il mai framanti putin dupa care il modelezi.

IMG_2467.JPG

2.In functie de consistenta aluatului,poti pune painea fie intr-o tava de cozonac(in cazul in care aluatul este mai moale),care a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina,fie direct in tava de aragaz(cand aluatul este mai tare,precum cel de paine),care a fost unsa cu putin ulei.

3.Lasa aluatul modelat dupa dorinta la dospit in tavi pana cand,atunci cand il apesi cu degetul,acesta revine la forma initiala.
Inainte de introducerea in cuptor painea se stropeste cu apa calduta.

IMG_2480.JPG

IMG_2483.JPG

IMG_2484.JPG

IMG_2485.JPG

#387 raducristina

raducristina

    Big Chef

  • Membri
  • 654 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bacau

Postat 19 September 2009 - 11:10 PM

CHIFLE DE CASA CU CAISE USCATE

INGREDIENTE:

300 gr faina
150 ml lapte
25 gr drojdie(un cub)
25 gr ulei
10 gr sare
50 gr caise uscate
IMG_2448.JPG

MOD DE PREPARARE:

Caisele se pun la inmuiat in putin lapte.
IMG_2451.JPG
Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si 50 gr faina.Se lasa sa dospeasca,dupa care se amesteca cu restul de faina,sare,ulei,lapte si caise.
Se lasa la dospit.
IMG_2464.JPG
Se modeleaza sfere ce se vor coace in cuptorul incins timp de 25 min.
IMG_2465.JPG
p.s:eu le-am stropit cu apa cand au fost gata.
sunt deosebit de gustoase,am ramas si eu uimita,st foarte crocante la exterior si extrem de pufoase in interior.

IMG_2469.JPG

#388 raducristina

raducristina

    Big Chef

  • Membri
  • 654 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bacau

Postat 19 September 2009 - 11:15 PM

IMG_2473.JPG
IMG_2470.JPG
IMG_2474.JPG
IMG_2477.JPG

#389 raducristina

raducristina

    Big Chef

  • Membri
  • 654 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bacau

Postat 19 September 2009 - 11:16 PM

si sectiunea..

Miniaturi atașate

  • IMG_2478.JPG


#390 raducristina

raducristina

    Big Chef

  • Membri
  • 654 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bacau

Postat 19 September 2009 - 11:56 PM

RULOURI CU SPANAC

INGREDIENTE:

PENTRU ALUAT:

250 gr faina
150 ml apa
1 cub drojdie(25 gr)
1 lingurita sare
2 linguri ulei
1 ou

PENTRU UMPLUTURA:

1 ceapa rosie mare
1 morcov
200 gr piure spanac
150 gr masline
3 catei usturoi
1 lingurita rasa cimbru
sare
piper
3 linguri ulei
250 gr cascaval
IMG_2444.JPG


MOD DE PREPARARE:

Toci ceapa si morcovul si le calesti putin.
IMG_2445.JPG

Adaugi piureul de spanac,usturoiul taiat marunt,maslinele taiate,cimbrul,sarea,piperul si calesti totul inca 2 minute.
IMG_2447.JPG

Cerni faina,adaugi sarea si uleiul.Faci o adancitura in faina,in care pui drojdia amestecata cu putina apa calduta,oul batut si restul de apa.Amesteci ingredientele si framanti un aluat pe care il lasi la dospit 30 minute.
IMG_2452.JPG

Dupa dospire intinzi o foaie de 3-x20 cm.Pui umplutura de spanac.
IMG_2453.JPG

Deasupra presari cascavalul ras.
IMG_2454.JPG

Rulezi aluatul.Tai falii de aproximativ 2 cm pe care le pui in tava tapetata cu hartie de copt.
IMG_2455.JPG
IMG_2456.JPG

Ungi rulourile cu ou batut si presari cascaval ras /parmezan.
IMG_2457.JPG
Le coci in cuptorul bine incins cca 20-25 minute.

#391 raducristina

raducristina

    Big Chef

  • Membri
  • 654 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bacau

Postat 19 September 2009 - 11:57 PM

si finalul...

IMG_2460.JPG
IMG_2461.JPG
IMG_2463.JPG

#392 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 20 September 2009 - 12:04 AM

Hallölchen fetelor!
MINUNAT ce vad si ma bucur in sinea mea, deoarece aceasta ocazie aduce indei, retete poze... care mai decare si care-mi fac cu ochiul.
Cind se incheie concursul, trebuie neaparat sa mi-le asigur in calculator, sa le am la indemina....
FELICITARI SI MULT SPOR MAI DEPARTE!!!

Editat de Afrodite, 20 September 2009 - 12:05 AM.



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#393 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 20 September 2009 - 12:28 AM




Editat de Afrodite, 08 October 2009 - 08:54 AM.



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#394 raducristina

raducristina

    Big Chef

  • Membri
  • 654 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bacau

Postat 20 September 2009 - 12:43 AM

MELC DE COZONAC CU PRUNE


INGREDIENTE:

375 gr faina
1 plic drojdie uscata
1 ou + 1 galbenus
100 gr unt
sare
80 gr zahar
300 ml lapte
50 gr masa martipan(eu nu am gasit si am pus doar 2 linguri migdale si esenta de migdale,pentru aroma)
75 gr mac
10 gr amidon
750 gr prune
4 linguri jeleu de caise/miere
IMG_2481.JPG

MOD DE PREPARARE:

1.Se framanta un aluat din faina,unt topit,drojdie,ou+galbenus,un praf de sare,60 gr zahar,150 ml lapte cald.
Se acopera aluatul si se lasa sa creasca la caldura cca 50 minute pana ce-si dubleaza volumul.
IMG_2486.JPG
2.Se rade masa de martipan si se amesteca impreuna cu restul de zahar.
Eu neavand martipan am amestecat 2 linguri de migdale cu restul de zahar si cu esenta de migdale.
IMG_2487.JPG
Se dau in fiert 100 ml lapte cu un praf de sare.
IMG_2489.JPG
Se adauga macul si se mai lasa sa dea un clocot.Se adauga martipanul,in cazul meu migdalele.
Se dizolva amidonul in putina apa si se adauga la compozitia de mac.Se mai lasa sa dea un clocot ,ca sa se lege.
IMG_2491.JPG
IMG_2492.JPG
3.Se mai framanta o data aluatul si se intinde o foaie dreptunghiulara de 40x30 cm;
IMG_2493.JPG
se taie pe lung in 3 fasii.In mijlocul fiecarei fasii se spriteaza cate o dunga din compozitia de mac.Marginile se ung cu lapte si se ruleaza.
IMG_2494.JPG
IMG_2495.JPG
Rulourile se aseaza in forma de spirala intr-o forma de tort(32cm)unsa.
IMG_2496.JPG



#395 raducristina

raducristina

    Big Chef

  • Membri
  • 654 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bacau

Postat 20 September 2009 - 12:49 AM

4.Se incinge cuptorul la 200 grade.
Se curata prunele de samburi si se infing intre fasiile de aluat.
IMG_2497.JPG
Se unge prajitura cu retul de lapte si se coae 45 minute.
IMG_2498.JPG
Se scoate din cuptor si se unge cu jeleu/miere.

IMG_2500.JPG
IMG_2501.JPG
IMG_2502.JPG
IMG_2503.JPG
IMG_2504.JPG

#396 raducristina

raducristina

    Big Chef

  • Membri
  • 654 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bacau

Postat 20 September 2009 - 12:51 AM

si sectiunea..

Miniaturi atașate

  • IMG_2506.JPG

Imagini atașate

  • IMG_2507.JPG


#397 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 20 September 2009 - 02:11 AM

Daca cistig la Loto pina se termina Concursul asta, va iau la toate cite o masina de paine, si scap de chinul cu votatul!!! 022.gif

#398 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 20 September 2009 - 09:03 AM

CITAT(iulia13 @ Sep 20 2009, 04:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Daca cistig la Loto pina se termina Concursul asta, va iau la toate cite o masina de paine, si scap de chinul cu votatul!!! 022.gif



da, da te inteleg perfect!
Cred ca asa mi-ar merge si mie.
Dar trebuie sa recunoastem ca este un chin care face placere.....

Editat de Afrodite, 20 September 2009 - 09:05 AM.



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#399 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 20 September 2009 - 09:20 AM

Tzunee draga esti o fata de milioane ca ai deschis acest topic!
felicitari tie si/sau cui ii apartine idea!


si mai este o saptamina din Galeria de Arta si Pita biggrin.gif
Fan n_puiu!

#400 piscotel

piscotel

    Hexe online !

  • Membri
  • 2543 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Din NORD
  • Interests:muzica,filmele,ciinii,pisicile,florile,si...cartile.

Postat 20 September 2009 - 09:24 AM

Iulia,
Sunt atatea retete minunate,ca s-ar putea scoate o carte. tongue.gif
Cea mai tare carte de panificatie !!!!!!
O vindeti,si luati tuturor cate o masina. biggrin.gif
Daca nu puteti,atunci macar o fabrica de confectii,ca tare multe sorturi culinare va trebuie. rolleyes.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif





2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi