Sari la conținut

Poză

Produse de panificatie


  • Acest topic este închis
1093 răspunsuri la acest topic

#121 Luciana Lucia 39081

Luciana Lucia 39081

    micro Bucatar

  • Membri
  • 18 posturi

Postat 12 September 2009 - 06:19 PM

CHIFLE CU MIERE SI CEAI VERDE


Aceasta idee s-a nascut din iubirea mea pentru gustul ceaiului verde cu miere. Sunt sigura ca nu sunt singura care a facut ceva de genul asta, dar nu va pot cita nici o sursa deoarece le-am facut din capul meu. Gustul este demential pentru iubitorii de ceai verde, totusi data viitoare o sa pun mai mult, a fost prea subtila aroma de green tea dupa coacere.Am vrut un aluat dulce, dara fara ou, deoarece mi-era teama ca nu o sa dea bine cu ceaiul verde. Iata ce a iesit:

Ingrediente:

- 500 gr faina de paine 650
- 250 gr lapte
- 4 linguri ulei de arahide
- 3 linguri cu varf de miere( eu am folosit poliflora)
- 1 plic drojdie uscata
- 1 lingura miere+o lingura fulgi de cocos pentru uns
- 2 linguri pudra de ceai verde
- un praf sare


Intr-un bol am pus laptele caldut, mierea, uleiul, praful de sare si drojdia



Chifle_cu_ceai_verde_small.JPG



Le-am amestecat cu un tel, apoi am inceput sa torn treptat faina


Chifle_cu_ceai_verde02_small.JPG



Dupa ce nu am mai putut amesteca cu telul, am framantat cu mana o coca elastica si nelipicioasa, in care am adaugat doua linguri de pudra de ceai verde


Chifle_cu_ceai_verde03_small.JPG


Am pus coca pe blatul usor infainat, si am framantat cateva minute pana tot ceaiul verde a fost incorporat omogen



Chifle_cu_ceai_verde05_small.JPG



Am un un bol cu putin ulei si am asezat coca la crescut pentru o ora




Chifle_cu_ceai_verde06_small.JPG



Apoi am modelat chifle micute in palma, pe care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si le-am mai lasat la odihnit inca o jumatate de ora


Chifle_cu_ceai_verde07_small.JPG



Intre timp am incalzit cuptorul si am pus chiflele crescute la foc mic. Nu le-am uns cu nimic, pentru ca nu vroiam sa le stric culoarea verde:)


Chifle_cu_ceai_verde08_small.JPG


Culoare verde care oricum s-a pierdut la copt:))



Chifle_cu_ceai_verde09_small.JPG



Fierbinti, am picurat putina miere pe fiecare, apoi am intins-o bine cu pensula pe toata suprafata, si am presarat fulgi de cocos



Chifle_cu_ceai_verde10_small.JPG


Au fost super, pufoase si dulci si cu aroma de ceai verde


Chifle_cu_ceai_verde13_small.JPG


Si inauntru aluatul era verzui, dar data viitoare o sa pun mai mult ceai verde


Chifle_cu_ceai_verde14_small.JPG







#122 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 12 September 2009 - 07:05 PM

CITAT(Luciana Lucia 39081 @ Sep 12 2009, 06:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
CHIFLE CU MIERE SI CEAI VERDE

Lucia, ma uimesti smile.gif
Reteta validata participa la concurs cu numarul 6.

#123 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 September 2009 - 07:37 PM

Ce de bunataturi pe aici! Felicitari fetelor!Pîna acum,toate meritati masina de facut pîine! floare.gif

#124 Maneki neko

Maneki neko

    Big Chef

  • Membri
  • 720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 September 2009 - 08:06 PM

Jardiniera cu flori de paine
Nu sunt prietena cu aluaturile, ba chiar ma tem un pic de ele fiindca niciodata nu mi-a iesit un aluat asa cum mi-as fi dorit.
Reteta e simpla, o foloseste bunica mea de cand era tanara si il astepta pe bunicul sa vina la amurg de la muncile campului cu miros de paine calda, proaspat scoasa din cuptorul de lut.
Sigur ca in cuptorul meu pe gaz nu o sa se rumeneasca niciodata asa de frumos si nici asa de gustoasa n-o sa fie. Dar pentru cateva ore a mirosit frumos in casa: a painea bunicii. Destul cu vorbaria.

Reteta:

500gr faina
1 pachetel de drojdie uscate sau un cub proaspata
1 pahar apa caduta
2 lingurite zahar
o lingurita de sare
1/2 pahar ulei

Am amestecat drojdia (uscata) cu sarea, am pus apa calduta si cateva linguri de faina pentru a face maiaua. Cand aceasta s-a dospit, am adaugat-o peste faina cernuta, moment in care mi-am dat seama ca am uitat sa pun zaharul smile.gif Am continuat, am adaugat si uleiul si am framantat cat am putut eu de bine, apoi am lasat la odihnit si dospit cu folie de plastic deasupra. Intre timp am pregatit susan, seminte de in si mac, pe care aveam sa le folosesc la ornarea floricelelor din jardiniera. Cand s-a dospit am pus aluatul intr-o forma de chec si l-am copt. Intre timp am mesterit floricelele, le-am copt si pe ele. Am taiat un capacel din jardiniera ca sa fac loc florilor si le-am asezat deasupra.


Poze cu procedeul mai intai, apoi poza participana la concurs:



Miniaturi atașate

  • FINAL.jpg

Imagini atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

(\__/)
(+'.'+) <(Mwahahaha!!!)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your signature to help him gain world domination!

#125 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 12 September 2009 - 08:13 PM

CITAT(Maneki neko @ Sep 12 2009, 08:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Jardiniera cu flori de paine

Superba si splendida ta reteta participa la concurs cu numarul 7.
Bravo.

#126 Maneki neko

Maneki neko

    Big Chef

  • Membri
  • 720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 September 2009 - 08:18 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Sep 12 2009, 08:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Superba si splendida ta reteta participa la concurs cu numarul 7.
Bravo.



Multumesc frumos.
Succes tuturor!
(\__/)
(+'.'+) <(Mwahahaha!!!)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your signature to help him gain world domination!

#127 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 12 September 2009 - 08:52 PM

Maneki neko, m-ai lasat cu gura cascata ohmy.gif . E minunata creatia ta. felicitari pentru rabdare biggrin.gif

#128 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 12 September 2009 - 09:31 PM

QUOTE(KikenHana @ Sep 12 2009, 08:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Maneki neko, m-ai lasat cu gura cascata ohmy.gif . E minunata creatia ta. felicitari pentru rabdare biggrin.gif


idem ,puteti da diploma si premiul cel mare , este un produs de reviste !

#129 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 12 September 2009 - 11:34 PM

Bravo fetelor, imi place ce vad!

Maneki, m-ai facut praf, e minunata piinica ta!


raluca

Trust no one!



#130 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 13 September 2009 - 10:54 AM

CITAT(Luciana Lucia 39081 @ Sep 12 2009, 06:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
CHIFLE CU MIERE SI CEAI VERDE

Hehehe, cred ca vecinii stau lipiti de usa ta. Si esti foarte inventiva!
Succes din nou!

CITAT(Maneki neko @ Sep 12 2009, 08:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Jardiniera cu flori de paine

Frumos si ingenios.
Succes!
Paula





#131 atia

atia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1699 posturi
  • Gender:Female
  • Location:italia
  • Interests:dulciurile...

Postat 13 September 2009 - 11:52 AM

am o intrebare!!!!!!!!! de exemplu: daca eu fac astazi painica mea..pe biletul din ultima poza trebuie scrisa ziua in care am facut painica sau ziua in care public reteta, asta tinand cont de faptul ca vreau sa public reteta mai spre sfarsit?

#132 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5712 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 13 September 2009 - 02:24 PM

BISCUITI CU CARDAMON

Ingrediente:

500 grame de faina
50 grame de lapte praf
30 grame drojdie uscata
2 oua
1 lingurita cardamon
200 ml smantana dulce
4 linguri cu miere
100 grame unt topit
10 grame de sare

Inainte de amestecarea ingredientelor, se topeste untul si se incalzeste smantana (foarte putin). Intr-un bol se pune smantana calda, peste care se adauga drojdia si mierea. Se amesteca si se lasa 10 minute deoparte. Intre timp amestecam pe masa, sau intr-un bol, faina, laptele praf, cele 2 oua, cardamonul, untul topit (sa nu fie fierbinte) si sarea. Dupa ce se adauga si celelalte, smantana, drojdia si mierea, ne apucam de framantat. Se framanta cam 20 minute, pana aluatul devine foarte elastic. Se lasa la crescut 45 minute. Dupa ce a crescut aluatul (se dubleaza compozitia) ne apucam de facut biscuitii. Eu am intins o foaie si i-am taiat cu un pahar pe unii, iar pe ceilalti, am rulat o foaie dupa care am taiat bucati de 1 cm. Formele sunt la alegere.
Ii recomand a se consuma la cafea, pentru ca sunt dulci, iar cafeaua cu cardamon este o combinatie excelenta.

Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#133 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 September 2009 - 04:28 PM

CITAT(atia @ Sep 13 2009, 11:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
am o intrebare!!!!!!!!! de exemplu: daca eu fac astazi painica mea..pe biletul din ultima poza trebuie scrisa ziua in care am facut painica sau ziua in care public reteta, asta tinand cont de faptul ca vreau sa public reteta mai spre sfarsit?

CITAT(tzunee @ Sep 8 2009, 07:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Una dintre pozele finale va trebui sa contina OBLIGATORIU, alaturi de paine, un biletel pe care va fi scris: Paine "floare" (de exemplu) executata de Icsulescu pentru concursul culinar.ro "Produse de panificatie", semnatura userului si data din ziua cand a facut poza painii.




#134 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 13 September 2009 - 04:39 PM

QUOTE(atia @ Sep 13 2009, 11:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
am o intrebare!!!!!!!!! de exemplu: daca eu fac astazi painica mea..pe biletul din ultima poza trebuie scrisa ziua in care am facut painica sau ziua in care public reteta, asta tinand cont de faptul ca vreau sa public reteta mai spre sfarsit?


Atia ,Adriana a postat cum este regula dar daca tu faci azi foto cu painea ta ,biletelul cu data de 29 sau cand vrei tu apoi postezi in 29 e la fel de valabil ,biletelul este doar o confirmare a faptului ca este munca ta ,painea participa la acest concurs si nick al tau in rest nu are nimic in plus.
O scriu asta urmand logica mea nu ca sa raspund in locul celor in tema , daca este divers corectati smile.gif

#135 Aninita

Aninita

    Master of disaster

  • Membri
  • 3164 posturi

Postat 13 September 2009 - 04:46 PM

Se aseamana cu ceva gustul la cardamomo asta?...ca n-am probat niciodata...

#136 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5712 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 13 September 2009 - 04:49 PM

QUOTE(Aninita @ Sep 13 2009, 04:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Se aseamana cu ceva gustul la cardamomo asta?...ca n-am probat niciodata...

Nu stiu sa ti spun exact ce gust are. Se foloseste in general in bucataria asiatica si indiana si se pune in cafea.
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#137 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 13 September 2009 - 05:23 PM

QUOTE(Aninita @ Sep 13 2009, 04:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Se aseamana cu ceva gustul la cardamomo asta?...ca n-am probat niciodata...

mie nu imi place deloc sad.gif
e folosit si la mortadella ,salamuri .depinde de gusturi smile.gif
e al treilea condiment scump dupa sofran si vanilie .

#138 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5712 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 13 September 2009 - 05:25 PM

QUOTE(kismoni @ Sep 13 2009, 05:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
mie nu imi place deloc sad.gif
e folosit si la mortadella ,salamuri .depinde de gusturi smile.gif
e al treilea condiment scump dupa sofran si vanilie .

Asa e, depinde de gusturile fiecaruia. Mie imi place foarte mult, in special dimineata in cafea.

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#139 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 September 2009 - 05:55 PM

CITAT(Montignac_rules @ Sep 13 2009, 02:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
BISCUITI CU CARDAMON

Ok, reteta ta participa la concurs cu numarul 8.

#140 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5712 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 13 September 2009 - 05:57 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Sep 13 2009, 05:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ok, reteta ta participa la concurs cu numarul 8.

Multumesc. smile.gif

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin





4 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi