Sari la conținut

Poză

Sezonul abundentei


1028 răspunsuri la acest topic

#241 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 October 2009 - 10:41 PM

QUOTE(KikenHana @ Oct 17 2009, 10:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...si asa, fara preaviz? icon_rotf.gif


da' ce, paula ne-a preavizat cand si-a sters posturile?

ps: motivul cauzei dry.gif

#242 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 October 2009 - 10:55 PM

CITAT(piscotel @ Oct 17 2009, 01:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
E sambata,
Asa cum am promis,dezvalui si eu "surpriza". occasion18.gif
Premiul meu va merge la ocupanta locului 4. occasion14.gif
Razatoare avem toate,dar una "culinara",nu stiu ? biggrin.gif

e superba si-mi si seamana wink.gif
eu as tine-o pe post de mobila in bucatarie, n-as folosi-o tongue.gif


CITAT(foxyy @ Oct 17 2009, 08:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Danke! notworthy.gif Sper sa si gasesc ceva pe aici, ca-s relativ slab aprovizionate magazinele. Spitzenkohl am vazut la Edeka, dar inca n-am luat, nici macar de pofta. Iar cu turcii, doar in Ingolstadt de-oi avea ceva noroc. Da' promit sa caut! pupic.gif

Foxyy, poti incerca in felul urmator, e modul in care mama moaie frunzele cind e aici ca sa faca sarmale
"A zis că pune la 3-4 litri de apă o lingură de sare şi sucul de la o lămiie şi incălzeşte pina ce e fierbinte, după care bagă frunzele şi le lasă o juma de oră, după care se pot face sarmalele sau se pot ţine o săptămana in acest lichid şi folosi după."

#243 piscotel

piscotel

    Hexe online !

  • Membri
  • 2543 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Din NORD
  • Interests:muzica,filmele,ciinii,pisicile,florile,si...cartile.

Postat 17 October 2009 - 11:37 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Oct 17 2009, 11:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
e superba si-mi si seamana wink.gif
eu as tine-o pe post de mobila in bucatarie, n-as folosi-o tongue.gif


DA e tare haioasa.
Un fel de "Oscar" culinar. biggrin.gif
Poate o vom vedea intr-o fotografie la "Asta-i bucataria mea ".
Sau pe post de suport la Tort Barbie. tongue.gif




#244 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 17 October 2009 - 11:41 PM

CITAT(moatza @ Oct 17 2009, 10:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
da' ce, paula ne-a preavizat cand si-a sters posturile?

ps: motivul cauzei dry.gif



Dam...aflai si eu acuma, cu intarziere, sad.gif c-am fost inactiva cateva zile ninja.gif

#245 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 18 October 2009 - 02:23 AM

intr-un fel ma bucur ca a disparut butonu edit... serios, cum se supara careva isi ia jucarelele si pleaca...

#246 IriA

IriA

    Big Chef

  • Culinareasa lunii
  • 539 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 18 October 2009 - 10:09 AM

CITAT(diamond @ Oct 17 2009, 06:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Iria, felicitarile mele pt munca depusa, pt fotografii si bineinteles pt rezultate! biggrin.gif super idee, ingenioasa si apetisanta! jos palariile!:D



CITAT(KikenHana @ Oct 17 2009, 06:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu lipsii cateva zile si uite ce bunatati am gasit! bravo fetelor! biggrin.gif

IriA, m-ai dat pe spate cu dovleacul tau cu sarmale! Minunata idee, o voi pune si eu in practica rolleyes.gif



CITAT(stella @ Oct 17 2009, 07:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Et voilà, asta aveam eu in plan sa fac maine, doar cu sarmale-n foi de vitza smile.gif
nu-i bai . tot le fac .



CITAT(clebs @ Oct 17 2009, 08:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
deosebit dovleacul cu sarmale, felicitari!



CITAT(foxyy @ Oct 17 2009, 09:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Superb! As incerca s-o fac, da' nu prea am cum.... varza nemtilor e scandura, nu am sanse sa o fierb nici macar intr-o zi, dar'mite in 4 ore confused2.gif ......... iar foi de vita n-am, ca am uitat sa-i cer lu' tata cand am fost acasa ultima oara angryfire.gif Da' mie-mi place tare mult ideea! Felicitari! floare.gif



CITAT(raducristina @ Oct 17 2009, 10:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
felicitari iria..arata minunat ... floare.gif
as vrea si eu sa fac dar nu gasesc dovleac asa mic.. 022.gif l
a mine la piata nu gasesc decat de aceia uriasi,turcesti..


Multumesc tuturor pentru aprecieri! floare.gif Ma bucur foarte mult ca v-a placut. Pe mine m-a tentat reteta asta de prima oara cand am vazut-o, acu' multi ani, insa pe vremea aia stateam la ai mei si puteam sa gatesc numai ce aprobau ei biggrin.gif Acum, ca sunt la casa mea si ati venit cu ocazia asta minunata, nu puteam sa mai ignor aceasta reteta!

Zambiti! Viata se vede mai frumos din spatele unui zambet!

IriA.ro

#247 Patricia Iordache

Patricia Iordache

    Captain Cook

  • Membri
  • 312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cernavoda, Romania

Postat 18 October 2009 - 01:20 PM

CITAT(piscotel @ Oct 17 2009, 02:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
E sambata,
Asa cum am promis,dezvalui si eu "surpriza". occasion18.gif
Premiul meu va merge la ocupanta locului 4. occasion14.gif
Razatoare avem toate,dar una "culinara",nu stiu ? biggrin.gif



Piscotel, foarte interesant premiul oferit de tine! Chiar ca..."oscar culinar" smile.gif

#248 Patricia Iordache

Patricia Iordache

    Captain Cook

  • Membri
  • 312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cernavoda, Romania

Postat 18 October 2009 - 01:22 PM

CITAT(IriA @ Oct 17 2009, 05:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Se capaceste cu crengute de cimbru si rosii proaspete


Se face un amestec din bors, vin si pasta de tomate (eventual si niste sare... vedeti dupa gust) si se toarna peste sarmale. Aveti grija cata zeama puneti, dovleacul lasa si el zeama si daca nu ii lasati putin loc va da pe afara. Eventual mai adaugati cand se coace, daca nu se mai vede deloc seama.

Dovleacul meu a stat la cuptor 2 ore la 210 grade. Daca era mai mare l-as fi tinut mai mult. Apasati din cand in cand coaja, sa fiti sigure ca nu s-a inmuiat prea tare.

Rezultatul, special pentru voi :



IriA, m-ai dat gata cu preparatul tau! Bravo!!! hello2.gif

#249 foxyy

foxyy

    Master of disaster

  • Membri
  • 4894 posturi
  • Gender:Female
  • Location:AP

Postat 18 October 2009 - 02:16 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Oct 17 2009, 10:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
e superba si-mi si seamana wink.gif
eu as tine-o pe post de mobila in bucatarie, n-as folosi-o tongue.gif
Foxyy, poti incerca in felul urmator, e modul in care mama moaie frunzele cind e aici ca sa faca sarmale
"A zis că pune la 3-4 litri de apă o lingură de sare şi sucul de la o lămiie şi incălzeşte pina ce e fierbinte, după care bagă frunzele şi le lasă o juma de oră, după care se pot face sarmalele sau se pot ţine o săptămana in acest lichid şi folosi după."


Ahammmmm.... suna bine. Chiar o sa incerc! Multumesc de sfaturi! notworthy.gif floare.gif




In viata risipim ani, iar la batranete cersim clipe.......

#250 Cosmina N

Cosmina N

    Big Chef

  • Membri
  • 556 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj Napoca, ocazional la Medias
  • Interests:Lectura, sporturile (inotul, tenisul...), bucataritul...:D

Postat 18 October 2009 - 02:27 PM

Doamne, ce preparate mi-a fost dat sa vad aici mincacios.gif Felicit in primul rand pe stimabila doamna Laurentiu pentru initiativa de a deschide concursul, pe doamnele jurate pentru premiile pe care le pun la bataie si, nu in ultimul rand, pe toti concurentii! floare.gif
Va spun, cu mana pe inima, ca nu am mai vazut la niciun alt concurs preparate mai apetisante!
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

#251 Patricia Iordache

Patricia Iordache

    Captain Cook

  • Membri
  • 312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cernavoda, Romania

Postat 18 October 2009 - 04:58 PM

Dragele mele, mi-am amintit de zilele de toamna cand inca locuiam la parinti. Imi amintesc mirosul acela de otet fiert cu tot felul de mirodenii pe care mama il prepara pentru gogosarii in otet, imi amintesc abundenta de legume de toamna care era la noi in bucatarie...si...mi-am mai amintit de tocana de legume a mamei, nelipsita in fiecare toamna.

TOCANA DE LEGUME

Pentru aceasta tocana de legume, avem nevoie de:

2 cepe potrivite (una rosie si una alba)
2 morcovi zdraveni
1 felie groasa de 2 cm de radacina de telina
2 rosii mari (pentru suc)
2 gogosari (unul verde, unul rosu) mari
1 ardei gras galben mare
4 catei de usturoi
130 gr orez
cateva buchetele de conopida
cateva frunze de telina
jumatate legatura de patrunjel verde
2-3 frunze de dafin
ulei
sare, piper dupa gust

Ingrediente.jpg

Punem uleiul la incins astfel incat sa fie tocmai bun pentru a adauga ceapa taiata fideluta, radacina de telina si morcovii dati pe razatoarea mare. Amestecam totul bine si mai punem un pahar cu apa, acoperim totul cu un capac si le lasam aproximativ 5 minute sa se joace impreuna.

ceapa__telina__morcov_la_calit.jpg

Cat timp se joaca morcovii, ceapa si telina, pregatim cubulete frumoase de gogosari si ardei gras si le dam si lor drumul la joaca in oala.

adaugam_gogosarii__ardeii.jpg

Rosiile si conopida se plictiseau in cosul cu legume...asa ca, din rosii voi prepara rapid la mixer un suc de rosii vartos si sanatos, iar conopida o voi desface in buchetele mici si le voi ingramadi in oala.

adaugam_rosiile_suc_si_conopida.jpg

Orezul sta tzantzos in castronel crezand ca a scapat...Il spal putin si il pun la semifiert in 400 ml de apa.

punem_orezul_la_fiert.jpg

Amestec din cand in cand astfel incat orezul buclucas sa nu se lipeasca de fundul cratitei si sa-mi faca apoi in ciuda si aproximativ dupa 15 minute este gata semifiert.

orezul_semifiert.jpg

Si infoiatul orez are aceeasi soarta...peste legume in oala...

adaugam_orezul_semifiert.jpg

Este timpul sa aromatizam tocana noastra cu un praf de sare, piper si cateva frunze de dafin...

adaugam_sare__piper__foi_dafin.jpg

Amestecam zdravan si lasam legumele sa danseze in voie. Intre timp, usturoiul, frunzele de telina si cele de patrunjel le vom toca marunt si apoi le vom rasturna peste tocana, pentru ca timpul trece iar noua ni se face foame...

adaugam_frunze_telina__patrunjel__usturoi_tocat.jpg

In sfarsit, totul este gata si pot sa-mi alin dorul de mama, privind pe geam cum vantul scutura frunzele, cum norii ma privesc, iar eu, servesc linistita tocana mamei de legume...

finala_fara_muraturi.jpg

Si gust, si gust si ceva parca nu seamana cu tocana mamei...Ah da, uitasem de gogosarii in otet smile.gif

tocana_alaturi_de_muraturi.jpg


#252 Patricia Iordache

Patricia Iordache

    Captain Cook

  • Membri
  • 312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cernavoda, Romania

Postat 18 October 2009 - 05:10 PM

Aceasta tocana de legume o putem consuma imediat dupa ce am preparat-o, sau, o putem pune si la borcane pentru iarna.

Pentru iarna, procedam astfel: turnam tocana calda in borcanele spalate si uscate, le punem intr-un vas in care am pus un prosop, adaugam apa mai jos putin de nivelul capacului si le lasam la fiert timp de o ora.

Se opreste focul si se lasa borcanele la racit in acelasi vas si bineinteles aceeasi apa, pana a doua zi cand se scot, se sterg si se aseaza frumos in camara smile.gif


#253 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 18 October 2009 - 06:30 PM

IriA - chapeau bas floare.gif ! Bine ai venit in concurs! smile.gif

anaiordan - mancarica ta de linte a fost inclusa pe lista retetelor participante. smile.gif

Patricia Iordache - harnicuta mai esti, mai smile.gif ! Ti-am adaugat si tocana de legume!

#254 zoazorel

zoazorel

    Fregmentez hevelenderu' !

  • Membri
  • 5791 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila
  • Interests:Culinarit, dulciurit, imprietenit...

Postat 18 October 2009 - 07:45 PM

Daca am noroc si mai primiti "piese de concurs", as incerca si eu cu o "Sarabanda a fructelor"
Mie, toamna, imi sugereaza miros de mere coapte, struguri, prune, nuci.
Deci, am avut un vis: se facea ca niste prune brumarii, niste struguri aurii si niste mere rosii ca obrajorii sarutati de ger ai copiilor au venit si m-au rugat sa le-adun impreuna, ca ei-s prieteni vechi.
De ce nu, am zis eu! Aici apar tot felul de minunatii, eu n-am cum sa na ridic la nivelul lor, dar, am facut asa cum mi-au spus fructele-n vis:
Am luat:
4 oua
4linguri faina
4 linguri zahar
mere, prune, struguri,
scortisoara




Am batut spuma albusurile cu zaharul


Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#255 zoazorel

zoazorel

    Fregmentez hevelenderu' !

  • Membri
  • 5791 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila
  • Interests:Culinarit, dulciurit, imprietenit...

Postat 18 October 2009 - 07:49 PM

Am adaugat galbenusurile, merele rase, faina si scortisoara





Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#256 zoazorel

zoazorel

    Fregmentez hevelenderu' !

  • Membri
  • 5791 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila
  • Interests:Culinarit, dulciurit, imprietenit...

Postat 18 October 2009 - 07:54 PM

Am turnat compozitia intr-o forma de tarta , ia-am pus boabe de struguri si jumatati de prune.Se lasase cam racoare si fructelor le era cam frig, asa ca m-au rugat sa le pun la cuptor

Iata si rezultatul.Gustul e de exceptie! Nu e foarte dulce, e racoritoare si usoara!



Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#257 raducristina

raducristina

    Big Chef

  • Membri
  • 654 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bacau

Postat 18 October 2009 - 09:07 PM

Pentru ca avem o singura zi pe saptama in care suntem impreuna non-stop ,noi doi,eu si Florin ne-am apucat azi de facut sarmalute.
Dar nu orice fel de sarmalute ,ci acele sarmalute pe care noi le facem toamna ,cand afara e rece,pentru ca necesita foarte mult timp si rabdare.

SARMALUTE LA CUPTOR(IN OALA DE LUT)

De dimineata am facut piata si am cumparat:

INGREDIENTE:

carne tocata amestec(vita+porc)
ciuperci -5 bc
orez -100 gr
2-3 morcovi
2 cepe rosii
1 bucatita praz
2 oua
rosii conserva
verdeata
sare,piper,cimbru

IMG_2806.JPG
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput se spala oala si se lasa pentru aproximativ o ora in apa calduta la inmuiat.

1.Se caleste ceapa cu prazul 5 min.
IMG_2807.JPG
2.Se adauga morcovul dat prin razatoarea mica.
IMG_2808.JPG
3.Separat se calesc cipercile taiate cubulete.
IMG_2809.JPG
4.Se lasa la racit.
5.Se amesteca carnea tocata cu amestecul de ceapa,orezul,ouale,rosiile taiate cubulete,verdeata taiata marunt.
IMG_2810.JPG
IMG_2811.JPG
IMG_2812.JPG
La sfarsit se adauga ciupercile si condimentele dupa gust.

6.Se sucesc sarmalutele.
7.Oala se tapeteaza cu foi de varza,cu varza taiata cubulete ,cimbru si ceva afumatura.
IMG_2814.JPG
8.Se aseaza 2-3 randuri de sarmalute.
IMG_2815.JPG





Imagini atașate

  • IMG_2819.JPG


#258 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 18 October 2009 - 09:12 PM

cristina imi place tare oala ta ! smile.gif

#259 raducristina

raducristina

    Big Chef

  • Membri
  • 654 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bacau

Postat 18 October 2009 - 09:13 PM

9.Pe deasupra se pune varza taiata cubulete,felii de rosii,cimbru, bulion.
Adaugam apa calduta cat sa le cuprinda si dam la cuptor la foc mic pentru 4-5 ore.

IMG_2816.JPG
IMG_2819.JPG
IMG_2826.JPG
IMG_2827.JPG
IMG_2828.JPG
IMG_2829.JPG
IMG_2831.JPG

IMG_2832.JPG



#260 raducristina

raducristina

    Big Chef

  • Membri
  • 654 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bacau

Postat 18 October 2009 - 09:15 PM

CITAT(kismoni @ Oct 18 2009, 10:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cristina imi place tare oala ta ! smile.gif



Saru'mana.. floare.gif

Si mie imi place.. tongue.gif




Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi