Sari la conținut

Poză

Retete concurs Halloween 2011


  • Acest topic este închis
181 răspunsuri la acest topic

#1 Guvi

Guvi

    Master of disaster

  • Administratori
  • 8299 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cu curca la raze

Postat 20 October 2011 - 05:33 PM

Aici se posteaza retetele si pozele pentru concurs.

1. Concursul incepe azi (20 octombrie) la ora 19 si dureaza pana pe 31 octombrie 2011, la 23:59 ora Romaniei.

2. La concurs se poate inscrie orice user inregistrat pe culinar.ro pana la data inceperii concursului, fara restrictie la nr. de postari. Oricine va incerca sa participe cu clone, va fi eliminat atat din concurs, cat si de pe forum.

3. Din juriu fac parte IriA, julix_2007 si subsemnata.

4. Concursul va avea 4 sectiuni: aperitive, mancaruri, dulciuri si bauturi.

5. Fiecare concurent poate participa cu maximum 3 retete la oricare dintre categorii. Nu este obligatorie participarea la fiecare categorie. Pentru fiecare reteta se vor posta minimum 3 pasi (nu se iau in calcul adaugarea de sare si piper), plus poza cu produsul final. Este obligatorie precizarea sursei de inspiratie. Sunt admise prelucrari sau modificari aduse unei retete de pe culinar a altui user, in sensul imbunatatirii sau transformarii ei. Pozele trebuie sa va apartina, nu se admit poze copiate de pe alte site-uri. Mesajele pentru concurs se posteaza aici, insotite de biletelul pe care se specifica participarea la concurs si data.

Nu uitati ca este un concurs a carui intentie este sa ne binedispuna, si ca atare este de asteptat ca povestile care insotesc retetele voastre sa fie pe masura!

6. Juriul va nota fiecare reteta cu note de la 1 la n ("n" fiind numarul de retete din categoria respectiva). Punctajul se va acorda in funcţie de complexitatea reţetei, noutatea si originalitatea ei, precum si calitatea fotografiilor. Clasamentul pe fiecare categorie se va face in functie de punctajul intrunit de fiecare reteta.

7. In cazul in care un concurent castiga un loc premiant la mai multe categorii, va trebui sa aleaga de la ce categorie doreste sa primeasca premiul.


================================================================================
=========================================

Concurenti:

1. Emmalyne - Biscuiti cu dovleac in forma de fantasma

2. Cerra - Contele Dracula

3. Cerra - Vampire's banana

4. Irenke - Mumia

5. Cerra - Fantoma Buddhista

6. BD - Scheletone

7. BD - Un fleac, m-au ciuruit

8. BD - Martian balos

9. Emmalyne - Minimuff cu dovleac

10. Cerra - Cocktail "Bloody Dracula"

11 - Droopina - Povestea omuletului din sunca

12. BD - Matze in sange pentru cainele din Baskerville

13. Cerra - Manutza-nsingerata si mini gogosele cu jeleu de sange

14. Emmalyne - Bostanel

15. BD - Mic dejun spectral

16. Irenke - De Halloween ne bagam unghia-n gat

17. Cerra - Tzatzisoara fecioarei natur cu fructe insangerate

18. BD - Dovleacul cel rau in mlastina verde

19. Emmalyne - Cocktail cu creier

20. Zoazorel - Aratarea!!!

21. CARMEN-ANA - Mainile lu' vrajitoarea Rodica

22. BD - Buhuhu PC

23. blutzisor1 - Mormantul Contelui

24. blutzisor1 - Salata magica intr-un bostanel

25. Irenke - Degete de capcaun cu sos de sange

26. AnaAntonie - Pizza pentru Halloween

27. AnaAntonie - Mumia de Halloween

28. Irenke - Sumo fantome

29. Irenke - Dovleceii sunt cu ochii pe voi

30. Droopina - Chiz Monster (fantoma de la miezul zilei)

31. Anne16 - Vrajitoarea

32. Anne16 - Liliecii

33. Droopina - Palariile vrajitoarelor

33. Droopina - Bufnitele bu-hu-hu



Guvi's


Fan n_puiu



Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pushed me too far

#2 blutzisor1

blutzisor1

    Master of disaster

  • Administratori
  • 1516 posturi

Postat 21 October 2011 - 08:56 AM

groupwave.gif groupwave.gif groupwave.gif Abia astept sa vad monstruozitatile! em_new_23.gif tuturor participantilor!

#3 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 21 October 2011 - 04:30 PM

CITAT(blutzisor1 @ Oct 21 2011, 09:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
groupwave.gif groupwave.gif groupwave.gif Abia astept sa vad monstruozitatile! em_new_23.gif tuturor participantilor!

'' Intrebari ''

1- Eu vreau sa fiu sigura daca aici tre sa postez pas cu pas reteta daca ma inscriu la concurs.

2- Tot aici pun si poza finala cu biletul? adica aici postam toate ? nu trebuie sa deschidem ptr fiecare reteta topic?

Multumesc!!!!!!


#4 Guvi

Guvi

    Master of disaster

  • Administratori
  • 8299 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cu curca la raze

Postat 21 October 2011 - 04:50 PM

"raspunsuri" D.gif

1. Da

2. Da. Nu se deschide topic separat pt fiecare reteta, aici se posteaza toate.

Bafta!

Guvi's


Fan n_puiu



Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pushed me too far

#5 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 21 October 2011 - 04:51 PM

Multumesc frumos ptr raspuns!!!!!!!!!!!!!


#6 Emmalyne

Emmalyne

    Big Chef

  • Membri
  • 652 posturi

Postat 21 October 2011 - 08:16 PM

............. mmmmmmmmhhhhhh mhhhhhhhhhhhh ....... em_new_12.gif :)) ssssstttt incepe io tongue.gif


Biscuiti cu dovleac - in forma de fantasma, oare ?


7.jpg



Deci sparg eu gheata .... , nu am pregatit cine ste ce de monstruos la aspect in schimb este monstuos de buna la gust , nu credeti ? faceti iar apoi imi spuneti , ok ?

- 85 g de unt la temperatura camerei
- 80 -100 g de zahar
- 1 galbenus
- 150 g de faina
- 50 g de amidon
- 150 g de dovleac copt si facut pure
- 1 lingurita de praf de copt
- 50 g de picaturi de ciocolata fondenta


Fac o mica paranteza : eu a trebuit sa prepar dovleacul , l-am taiat feliute si l-am pus in tava si aici atentie ca aici eu am imbunatatit reteta , deci luati aminte ;) , am presarat o mana de zahar brun asupra dovleacului inainte de al pune in cuptor,

1.jpg


pe care apoi l-am lasat 20 de minute pe o parte si iar 10 zece pe cealalta . Deci iata cum l-am scos la final -

2.jpg


cunoasteti gustul dovleacului copt , dar sa vedeti cat de buuun poate fi cu caramelul ce se formeaza datorita zaharului brun . Normal ar fi trebuit sa astept sa se raceasca inainte de al pune in robotul de bucatarie pentru a-l reduce in pure , eu l-am facut cu furculita ca altfel il papam pe tot de bun ce era.
Inchid paranteza , punct. :)

Preparam ingredientele la indemana , ete' aici ( scuzati locatia dar am bucataria foarte mica) ,

4.jpg


in pachetelele alea mici este unt , nu stiam ca le-au facut in formatul asta dar il gasesc foarte comod, bravo lor.

Mixam untul impreuna cu zaharul pana cand devine spumos si cremos.

5.jpg


Adaugam , in timp ce mixerul functioneaza , galbenusul , purea de dovleac iar apoi faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt.

6.jpg


Dupa care adaugam si picaturile de ciocolata . De aici mi s-a inchis becu' ......

Preparam o tava pe care o pregatim cu hartie de copt si o ungem cu un pic de unt , dupa care formam biscuiti in forma dorita .
Coacem in cuptorul preincalzit la 170 C pentru 15-20 de minute, in functie de forma data biscuitilor .
Hai ca aici nu mai incape , revin cu finalul . :)


" Atunci cand auziti pareri straine care nu sunt conforme cu ale voastre , cautati sa vedeti daca nu cumva acele pareri sunt drepte . Iar atunci cand auziti pareri straine care sunt conforme cu ale voastre , luati aminte ca nu cumva aceste idei sa nu fie intelepte " .

Visit My Website

#7 Emmalyne

Emmalyne

    Big Chef

  • Membri
  • 652 posturi

Postat 21 October 2011 - 08:27 PM

I-am facut aseara , iar azi au avut sedinta foto , deci iata-l , ca numai unu ii cu fitze ,stiu ca nu prea arata a fantasma dar daca va chinuiti mai bine o sa vedeti fantasma tongue.gif .

7.jpg


8.jpg

Intre timp ce ma chinuiam sa fac si eu poze asa mai chic :) se intuneca , eram pe balcon.

10.jpg

si sa se vada si cum e inauntru .


Sa aveti pofta !!!!!!


Acuma' tre' sa dau sursa nu-i asa ???? Ok , m-am inspirat de pe un blog ce se cheama "Dulcis in Furno" . Inspirat sau copiat ? Ei bine nu-i copiat ca nu ai cum sa zici asta , ii inspirat, adica ea nu o aratat cu o copt dovleacul tongue.gif , eu in loc de una am pus alta , am mai pus si ingrediente noi , facut si forma diversa deci asta domnule nu-i copiat , asa-i ????

Sper sa fi respectat toate regulile , daca am calcat una nu-i nimic , reteta vine descalificata din joc , nu ma supar , promit.

Este in tema , am folosit dovleac si am incercat sa-l fac in forma de fantasma , ah si sa nu uit ,nu am forme ,i-am dat forma cu lingura si furculitza.

Editat de Emmalyne, 21 October 2011 - 08:30 PM.

" Atunci cand auziti pareri straine care nu sunt conforme cu ale voastre , cautati sa vedeti daca nu cumva acele pareri sunt drepte . Iar atunci cand auziti pareri straine care sunt conforme cu ale voastre , luati aminte ca nu cumva aceste idei sa nu fie intelepte " .

Visit My Website

#8 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 21 October 2011 - 08:27 PM

CITAT
in pachetelele alea mici este unt , nu stiam ca le-au facut in formatul asta dar il gasesc foarte comod, bravo lor.


sa vezi cand s-o descoperi America.

si aia cu fantasmele e tare, denumirea, genial, astept finalul, cred ca ai de la mine un premiu special.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#9 Emmalyne

Emmalyne

    Big Chef

  • Membri
  • 652 posturi

Postat 21 October 2011 - 08:36 PM

QUOTE(BD @ Oct 21 2011, 08:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
sa vezi cand s-o descoperi America.



... :)) , usor usor :))))) ajung si eu ....
" Atunci cand auziti pareri straine care nu sunt conforme cu ale voastre , cautati sa vedeti daca nu cumva acele pareri sunt drepte . Iar atunci cand auziti pareri straine care sunt conforme cu ale voastre , luati aminte ca nu cumva aceste idei sa nu fie intelepte " .

Visit My Website

#10 Guvi

Guvi

    Master of disaster

  • Administratori
  • 8299 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cu curca la raze

Postat 21 October 2011 - 08:38 PM

Bravo, Emmalyne, ai spart gheata, foarte bine! D.gif

Ai respectat toate regulile, stai linistita, mai putin pe cea cu data pe biletel, dar nu e un capat de tzara, o scrii data viitoare wink.gif. Bafta!


Guvi's


Fan n_puiu



Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pushed me too far

#11 Emmalyne

Emmalyne

    Big Chef

  • Membri
  • 652 posturi

Postat 21 October 2011 - 09:02 PM

Merci.

Uite ca ceva tot am uitat , data . Data viitoare ( sper sa fie maine seara) nu se va mai intampla .
" Atunci cand auziti pareri straine care nu sunt conforme cu ale voastre , cautati sa vedeti daca nu cumva acele pareri sunt drepte . Iar atunci cand auziti pareri straine care sunt conforme cu ale voastre , luati aminte ca nu cumva aceste idei sa nu fie intelepte " .

Visit My Website

#12 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 21 October 2011 - 09:11 PM

Sara buna,

Vin si eu cu pregatirea ptr noaptea cea mare, dar vreau sa va spun ca eu am pregatit special aceasta reteta, pe care o fac de obicei la ''castel''



asta am pregatit eu ptr '' Contele Dracula''

-Ochi- natur in sos de singe

Sa pregatim aceasta reteta avem nevoie:

un ou -ochi- (branza)
1 maslina

salata verde

2 felii de muschi

citeva gene (lamele de ciuperci)

1 pipeta de singe proaspat ( frecat cu sare sa nu se coaguleze) (suc de sfecla)


Inainte sa va pun poza, va anunt ca a trebuit sa fac eu oul -ochi- ptr ca gaina de la castel a plecat la intilnire cu cucosu si ma lasat balta .

Asa ca ati inteles da? am facut eu ouuu -ochi-

poza

IMG_0447__Medium_.jpg

si sa va ecsplic eu cum am facut ouuuuu

se ia brinza aia dupa blid se zdrobeste si de face ouuuuuuuu da tre facuta si gaura iaca asa

IMG_0448__Medium_.jpg

apoi ii infingem in gaurica maslina

IMG_0449__Medium_.jpg

pi urma punem 1 muschi al ochiului

IMG_0450__Medium_.jpg

punem genele (ca nu il primeste contele fara gene)

IMG_0452__Medium_.jpg

acoperim cu muschiu 2 si punem ochiul cu musculatura orijinala pe salata si imbalsamam cu sinjele proaspat da videti (nui admisibil numa ala de fecioara) am umblat de am capiat pe la centru de sinje sa capat o pipeta

IMG_0455__Medium_.jpg

amu ochiu pi tate partile

IMG_0456__Medium_.jpg

videre din spate (motu ala ce se vede ii musai sa fie acolo)

IMG_0459__Medium_.jpg

si linga toate astea musai un pahar cu apa da dinti cu lamaie binenteles

IMG_0463__Medium_.jpg
si beletu amu ce sa fac ca nu o incaput la poza si sa mincat ochiu si altu numai pot face ca de..... numai pot si io ca si gaina amu.

beletuIMG_0469__Medium_.jpg

no ce sa zic: pofta buna !

Va rog sa nu ma certati ca am pus atatea poze da no nu am putut fabrica ouuuuu asa simplu si cine stie daca vreti sa faceti si voi si vi plecata ghina de acasa , no sa stiti ca va puteti descurca si fara ea.

Si inca o rugaminte am la voi duamnele care pot sa imi scoata si mie de aici poza cu ochiu vederea 4D din spate ca aa intrat de 2 ori.

Multumesc frumos!

si inca odata

Pofta buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miniaturi atașate

  • IMG_0461__Medium_.jpg

Editat de Guvi, 21 October 2011 - 09:19 PM.
scos o foto


#13 Guvi

Guvi

    Master of disaster

  • Administratori
  • 8299 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cu curca la raze

Postat 21 October 2011 - 09:22 PM

Bravo, Cerra! D.gif

Guvi's


Fan n_puiu



Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pushed me too far

#14 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 21 October 2011 - 09:29 PM

Si desert am pregatit

''Banana`s vampir''

Avem nevoie

1banana frumoasa despicata pi mijloc

citeva proteze de vampir


ceva singe inchegat indulcit (jeleu de visine)

IMG_0470__Medium_.jpg

IMG_0471__Medium_.jpg

punem dintii la banana,

IMG_0472__Medium_.jpg

glazuram cu singeretele

IMG_0476__Medium_.jpg

IMG_0478__Medium_.jpg

si linga am mai ptregatit soricel infuzat

avem nevoie
1 cana cu infuzor si capac

1 soricel belit bine de piele si apa fierbinte.

IMG_0479__Medium_.jpg

punem frumos sorice;ul in infuzor si punem capacul la cana (cu apa fierbinte)

IMG_0480__Medium_.jpg

dupa 10 minute

IMG_0482__Medium_.jpg

IMG_0484__Medium_.jpg

frumos infuzat

Pofta buna!!!!!!!!!







Miniaturi atașate

  • IMG_0476__Medium_.jpg


#15 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 21 October 2011 - 09:31 PM

CITAT(Guvi @ Oct 21 2011, 10:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bravo, Cerra! D.gif


Multumesc frumos!

Am uitat sa spun ceva important

La aceasta reteta au interzisa vizionarea

Copii sub 15 ani

Femeile gravide daca nu au atza rosie la incheietura maiini stingi ( la dreapta nui valabil)


#16 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 21 October 2011 - 09:38 PM

Bravo, Cerra, se vede ca te-ai straduit! groupwave.gif
Atat n-am inteles titlul desertului: e vampirul bananei sau banana vampirului? Zi-i pe romaneste, ca sa pricepe si je!

#17 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 21 October 2011 - 09:41 PM

CITAT(mireloasa @ Oct 21 2011, 10:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bravo, Cerra, se vede ca te-ai straduit! groupwave.gif
Atat n-am inteles titlul desertului: e vampirul bananei sau banana vampirului? Zi-i pe romaneste, ca sa pricepe si je!

Banana vampire

banana vampirului tongue.gif

#18 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 21 October 2011 - 10:16 PM

Mumia

Alaturi de cel mai de nadejde ajutor al meu am realizat aceasta mumie din aluat de pizza, umpluta cu salam, carnati de casa , ardei si cascaval. Cine e ajutorul meu? Ah, D.gif vei vedea voi D.gif

Deci sa purcedem: Avem nevoie de 500 gr faina, 25 gr drojdie, lapte, 1 lingurita zahar, sare, iar pentru umplutura eu am pus , sos de rosii, salam, carnati, ardei si cascaval. Dar desigur, umplutura poate diferi dupa gustul fiecaruia.

Picture_289.jpg

Se face o maia din drojdie zahar si laptele caldut, se pune peste faina cernuta in bol si se lasa la crescut, dupa ce a crescut se adauga sare si se formeaza aluatul. Cand acesta e gata se pune la loc caldut si se lasa la crescut cam 30-40 minute.

Intre timp se taie felii salamul, carnatii, ardeiul, se rade cascavalul.

Dupa ce aluatul a crescut acesta se intinde pe o foaie de copt, ipe mijocul lui intindem pasta de rosii peste care asezam stratul de salam, carnati, ardei si deasupra presaram cascavalul. Marginile aluatului le taiem fasii, cu acestea vom "inveli" mumia D.gif Pe urma ii adaugam doi ochisori si la cuptor cu ea. D.gif


Picture_291.jpg

Picture_295.jpg

Picture_296.jpg

Picture_297.jpg


Si cand e gata, se dichiseste cu dovleac copt la cuptor si frunze de toamna D.gif Se arata la cei dragi, se rade bine pe seama ei si apoi de papa tot D.gif

Picture_300.jpg

Picture_312.jpg

atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#19 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 21 October 2011 - 10:22 PM

Bravo irenke!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Iti fac o propunere:

Nu vrei sa vi si tu la castel? pun eu o vb la conte tongue.gif

si numai bine ne descurcam amindoua groupwave.gif

#20 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 21 October 2011 - 10:24 PM

CITAT(cerra @ Oct 21 2011, 10:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bravo irenke!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Iti fac o propunere:

Nu vrei sa vi si tu la castel? pun eu o vb la conte tongue.gif

si numai bine ne descurcam amindoua groupwave.gif


Bada fata, cum sa nu. Aduc si mumia, poate poate reusim sa scapam tefere icon_rotf.gif
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!




1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi