Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Chiftele de naut si linte


13 răspunsuri la acest topic

#1 diotima

diotima

    Bucataras

  • Membri
  • 116 posturi
  • Location:Grecia, Chalkida

Postat 27 February 2006 - 11:09 AM

Chiftele de naut
1 pachet de naut(500gr)
1 kg ceapa
3/4 faina de soia/naut/linte
3 lingurite praf de copt
2 lingurite sare
1 lingurita piper
menta sau marar din belsug
ulei (de masline)
Se inmoaie nautul de cu seara, se fierbe a 2a zi, se pune in blender sa se faca aproape ca o pasta, la fel si ceapa(pe care o stoarem bine de apa, sa nu lase lichid). Se amesteca cu celelalte ingrediente ca sa iasa ca un aluat mediu. Cu o lingura se ia din amestec si se pune in tigaia cu ulei fierbinte, fara sa le dati prin faina.
Ies cam 60 bucati.

Alta reteta.
Chiftele de naut reteta 2
1 1/2 cana de ceai naut
1 ceapa mare
patrunjel maruntit
menta maruntita
1/2 cana de ceai faina de naut/linte/soia+cat mai e nevoie pt a da chiftelele prin faina
sare, piper
ulei pt prajit
Inmoi nautul de cu seara, dimineata le fierbi atat cat sa nu se sfarame. le scurgi de apa, le pui in blender si le pasezi, dupa care le amesteci cu restul ingrdientelor.Se ia cu mana/lingura, se fac chiftelele, se dau prin faina si le prijesti in ulei incins.le scoti pe hartie de bucatarie, ca sa se scurga de ulei.

Chiftele de linte
1/2 cana linte
1 foaie dafin
2 cepe mijlocii
2 catei usturoi pisati
2 linguri ulei masline
1 lingura patrunjel maruntit
1/2 lingurita busuioc uscat
1/2 lingurita maghiran
1/2 lingurita cimbrisor
sare, piper
2 oua
2 linguri pasta rosii
2 linguri sos soia
1/2 cana faina naut/linte/soia
Fierbeti lintea cu dafinul pana se inmoaie. Le strecurati. Sotati in ulei usturoiul cu ceapa pana se fac transparente, adaugati mirodeniile. amestecati cu celelalte ingrediente ca sa rezulte o pasta usor de lucrat, pe care o faceti chiftelute pe care le prajiti in ulei pe ambele parti.


IPB Image

#2 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 09 February 2010 - 10:03 PM

Azi am incercat reteta de chiftele cu naut (numarul 2) si a iesit o catastrofa
Am inmuiat nautul o noapte,l-am fiert,am executat pasii din reteta,dar cand i-am pus in ulei ,sa-i prajesc ,s-a intins acea compozitie,a devenit lichida,asemanator unui piure lichid
Eu sunt curioasa daca a mai incercat cineva si daca i-a iesit ,eu n-am avut noroc rolleyes.gif
Parerea mea este ca ,nautul nu trebuie fiert,doar tinut o noapte in apa.Am facut asa o reteta de falafel libanez si a iesit super !!!!






#3 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 February 2010 - 10:29 PM


Mie nici cu năutul nefiert nu mi-a ieşit nimic în tigaie, aşa că am renunţat şi fac falafelul/chiftelele de năut la cuptor, că ies minunat şi mai sănătoase. smile.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#4 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 09 February 2010 - 10:57 PM

Eu am incercat falafel la cuptor ,sa fie mai dietetice si au iesit tari ca piatra ,dar cel prajit o minunatie ,crocant exterior ,pufos interior cool.gif
Daca folosim naut de la cutie pentru falafel...nu iese reteta ,se intinde in tigaie

#5 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 February 2010 - 11:05 PM

CITAT(Malak @ Feb 9 2010, 10:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Azi am incercat reteta de chiftele cu naut (numarul 2) si a iesit o catastrofa
Am inmuiat nautul o noapte,l-am fiert,am executat pasii din reteta,dar cand i-am pus in ulei ,sa-i prajesc ,s-a intins acea compozitie,a devenit lichida,asemanator unui piure lichid
Eu sunt curioasa daca a mai incercat cineva si daca i-a iesit ,eu n-am avut noroc rolleyes.gif
Parerea mea este ca ,nautul nu trebuie fiert,doar tinut o noapte in apa.Am facut asa o reteta de falafel libanez si a iesit super !!!!

Unde este reteta de falafel libanez care ti-a iesit asa super ?

#6 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 February 2010 - 12:53 AM

QUOTE(Malak @ Feb 9 2010, 10:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am incercat falafel la cuptor ,sa fie mai dietetice si au iesit tari ca piatra ,

Trebuia să pui ulei în compoziţie. Şi mie mi-au ieşit tari prima dată, că nu m-am gîndit să pun ulei, am respectat întocmai reţeta. Dar, nefiind prăjite în ulei, aveau nevoie de grăsime în compoziţie, fiindcă era prea uscată.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#7 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 10 February 2010 - 09:02 AM

eu am incercat diferite variante si pana la urma am ramas la facut in cuptor pentru ca sunt mai sanatoase. dar si in tigaie imi ies cam la fal. daca le fac in cuptor, asa cum zicea si onaf, pun niste ulei in compozitie.

eu nautul il pun la inmuiat peste noapte si fierb doar jumate din ele. cu el nefiert mi s-a imprastiat in totdeauna dar a fost mai gustos. asa ca am ajuns la un "compromis" smile.gif si fierb doar jumatate din cantitate. bag totul in blender si amestec pana se face o pasta. din asta fac guguloaie pe care le pun pe hartie de copt in tava si dau la cuptor.
si inca ceva. mie nu imi place menta defel, dar pun chimen si mi se pare nemaipomenita combinatia de chimen cu naut.

#8 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 10 February 2010 - 11:02 AM

Eu le-as incerca , dar as pune ou in compozitie, tocmai sa nu am surprize cu imprastiatul , in afara de faptul ca nu sunt de post, ar fi vreo alta problema?
Bine, ar mai fi problema ca la mine nautul are o reactie de ingrasare ( am avut experienta cu mamaliga) , dar astept niste prietene in vizita, si uneia i-am deschis apetitul pentru naut tongue.gif

#9 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 10 February 2010 - 02:46 PM

CITAT(Yyana @ Feb 9 2010, 10:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Unde este reteta de falafel libanez care ti-a iesit asa super ?



Reteta a fost postat pe culinar de Elena Antony ,daca te intereseaza cantitatile si modul de preparare ,gasesti aici :

http://alinaretetedi...-montignac.html



Onaf,mersi pentru pont

#10 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 February 2010 - 03:27 PM

QUOTE(Malak @ Feb 10 2010, 02:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Reteta a fost postat pe culinar de Elena Antony ,daca te intereseaza cantitatile si modul de preparare ,gasesti aici :

http://alinaretetedi...-montignac.html
Onaf,mersi pentru pont

N-ai pen' ce.
Coincidenţă, şi eu tot după reţeta aia mă orientez, doar că nu pun făină, tărîţe, fructoză şi praf de copt. În schimb, ulei, cum ziceam...

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#11 dianadinatelier

dianadinatelier

    micro Bucatar

  • Membri
  • 30 posturi

Postat 26 February 2010 - 11:46 AM

am facut si eu azi chiftelute smile.gif

n-am citit si postarile urmatoare, am trecut direct la treaba, ca pusesem nautul la inmuiat de ieri.
prin urmare le-am prajit. am facut un pic modificat reteta:

am inmuiat aprox 300 gr naut si l-am fiert. sincer, nu stiu cat de mult trebuia, ca oricum boabele erau intregi, dar mergeau faramate, asa ca l-am lasat pe foc cam 20 de min (foc mare).
l-am pus in blender, apoi am blenderuit si 2 cepe rosii mari
si fiindca faina de linte nu aveam, am aplicat metoda mea : am pus linte uscata in blender (destul de putina, cam cat sa iasa o ceasca de cafea plina cu faina)
si apoi marar

le-am framantat bine si au stat la prajit excelent (nici eu nu le-am rumenit cine stie ce, un pic pe o parte, un pic pe alta si gata)

super bune!!

pentru ca eu gatesc doar pt 2, nu am facut cine stie cate chiftele, iar din restul de aluat am facut salata. adica nu i-am mai facut nimic wink.gif am pus compozitia de chiftele (naut, ceapa, marar si menta uscata, cu putina sare) intr-un castron si am ornat-o un pic. excelent!!!

#12 alexutza_love_cip

alexutza_love_cip

    Bucataras

  • Membri
  • 159 posturi

Postat 17 March 2010 - 02:18 PM

Azi am incercat pentru prima data sa fac chiftele din faina de naut,rezultatul a fost foarte bun.Foarte gustoasa retea si e ideala si in zilele de post.

200 g faina de naut

1 ceapa

1 ardei

sare,piper,boia,patrunjel,praf de usturoi

Am lasat faina de naut la inmuiat in 2 cani de apa rece 2 ore
Dupa care am strecurat apa ca sa ramana doar nautul si am incercat sa il storc ca sa elimin pe cat posibil excesul de apa.
Am amestecat faina cu ceapa tocata marunt,cu ardeiul si restul de condimente si am facut chiftelute de marime medie,compozitia era un pic cam moale dar cu toate astea nu mi s-au sfaramat in tigaie.Le-am lasat aprox 1-2 min pe fiecare parte pana s-au rumenit,si le-am pus dupa aceea pe niste servetele ca sa se mai absoarba din ulei.

Sincera sa fiu nici nu se simte gustul de naut,sunt foarte bune la gust nici n-ai zice ca sunt fara carne biggrin.gif










#13 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 31 March 2010 - 08:40 AM

Dupa cum, desigur, s-a observat, aici s-au pregatit chiftelele din naut fiert

La topicul de AICI sunt "chiftele" facute din nautul nefiert , falafel

#14 kristinuz

kristinuz

    micro Bucatar

  • Membri
  • 26 posturi

Postat 28 April 2010 - 12:04 PM

Azi am incercat si eu reteta asta si pot spune ca sunt delicioase chiftelutele.Eu le-am facut la cuptor pe hartie de copt si am adaugat si ulei.
Atasez si eu dovada

Miniaturi atașate

  • Copy_of_aprilie_015.jpg

Editat de kristinuz, 28 April 2010 - 12:05 PM.






Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi