Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Bomboane fine din ciocolata de casa


9 răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 06 March 2006 - 11:29 AM

dupa reteta pocai de ciocolata de casa si ideea lui mon de adaptare am facut si eu ceva. da' ca sa fiu putin mai originala am facut bomboane ceva mai fine decat cioco propriuzisa

BOMBOANE FINE DIN CIOCOLATA DE CASA (PROTIDO-LIPIDIC)
Faza II

100 g lapte praf
100 g unt
2 galbenuse
2 linguri fructoza (mie mi s-a parut cam dulce asa dar asistenta a fost incantata)
3 linguri cacao
150 ml apa
esenta de rom

[attachmentid=38685]Imagine_1_.jpg

se pune la fiert pe aburi fructoza + cacao + apa + galbenusuri. dupa ce a devenit de consistenta unei "ciulamale" se ia de pe aburi si se adauga esenta de rom.
[attachmentid=38687]Imagine_2_.jpg

intre timp se freaca untul spuma.
[attachmentid=38686]Imagine_3_.jpg

peste unt se pune "ciulamaua" nu prea fierbinte dar nici prea rece. trebuie sa fie destul de calda ca sa inmoaie untul dar sa nu-l topeasca. peste aceasta compozitie "inmuiata" se toarna laptele praf si se amesteca energic.
[attachmentid=38688]Imagine_4_.jpg

la sfarsit se pot face fie bomboane care se tavalesc prin ce da voie monti :) (tot soiul de nuci tocate)
(trebuie pusa putin compozitia la frigider ca sa se intareasca putin ca sa se poata modela)
eu am facut forme cu sprit-ul in hartiute de muffins. cu ocazia asta spritul meu si-a dat duhul (si era nou saracu' unsure.gif )
[attachmentid=38689]Imagine_5_.jpg

#2 Aramis

Aramis

    micro Bucatar

  • Membri
  • 7 posturi
  • Location:In Universe

Postat 06 March 2006 - 08:46 PM

blink.gif Wow,boni ce bombonici..to die for... rolleyes.gif icon_smile.gif icon_colors.gif
Spor la incantat ochii si burticutzele!

#3 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 07 March 2006 - 09:22 PM

Boni bravo, aplauze smiliehello.gif

Sunt superbe

#4 mephala30

mephala30

    Big Chef

  • Membri
  • 590 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 15 November 2006 - 06:49 PM

Boni, laptele praf e cumva Malita? (asa reiese din poza)...caci are zahar 25%

#5 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 15 November 2006 - 07:04 PM

ala din poza e "compromis" icon_smile.gif
eu cumpar "Darling" de la metro la punga de 1 kg (sau 2 kg blink.gif nu mai stiu exact). si asta e de doua feluri: indulcit si integral, da' am gija si citesc ingredientele icon_smile.gif

#6 elfisor

elfisor

    Bucataras

  • Membri
  • 71 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 23 June 2008 - 02:24 PM

Mi-am facut si eu retata dubla:d
Dar din pacate am pus compozitia prea fierbinte peste unt, si untul s-a lichidifiat si nu s-a mai intarit nici macar la frigider, asa ca am bagat tava la congelatar si am obtinut o ciocolata inghetata delicioasa.....de-abia astept sa ajung acasaaaa sa pap

#7 NAZDRAVANA

NAZDRAVANA

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 February 2010 - 03:32 PM

Nu vreau sa fac reclama, dar am vazut zilele astea pe rafturile din Carrefour lapte praf de la Raraul. Nu mi-am dat seama daca e instant sau nu, (nu ma pricep ca nu consum), dar nu scrie ca ar avea zahar adaugat. O sa ma mai uit inca o data pe cutie, poate ma insel. Dar daca nu are zahar, bomboanele astea se pot face si la faza 1?

#8 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 February 2010 - 07:30 PM


Reţeta asta e pentru faza a doua, din cauza laptelui praf. Nu contează dacă are sau nu zahăr adăugat, contează că e lapte.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#9 NAZDRAVANA

NAZDRAVANA

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 February 2010 - 08:26 PM

Ok, am inteles. Multumesc pentru lamuriri.

#10 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 14 February 2013 - 11:48 AM

QUOTE(leo53 @ Feb 14 2013, 06:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Edit pt. ca am uitat -referitor la lapte -am gasit ce a scris Boni la pag. 8 de aici de la sezatoare -cred ca nu mai e in alta parte altceva dar nu zice de lapte praf nimic si am vazut ca chiar ea l-a folosit in reteta de ciocolata de casa postata la index - de aici confuzia mea...Dar acum am gasit pe net.informatia ca este si la noi lapte praf degresat insa nu ma mai agit pt. ca trebuie sa gasesc ceva si in loc de gluten si apoi e indicat sa nu mananc cocarii si dulciuri asa ca stau in banca mea .
m-aţi strigat, am venit!

am căutat şi am găsit momentul în care am avut revelaţia cu laptele praf. D.gif
aici e linkul către începutul discuţiei.

pe scurt e aÅŸa:
QUOTE(boni @ May 10 2007, 12:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Powdered/fresh milk** 30
in traducere, laptele, fie el lichid sau praf, e tot cu 2 stelute **, deci nu e bun (conform dezbaterilor noastre de pe forum)


ca şi completare, laptele praf degresat, pe care îl recomandă nenea monti, se potriveşte, la fel ca şi laptele dulce 0%, doar la mese glucidice.
am văzut că reţeta de cioco de casă este trecută ca F2. ar fi bine să fie ataşate şi explicaţiile astea, să ştie toată lumea despre ce este vorba. rodica, faci tu completarea, te rog floare.gif

EDIT:
nici n-am dat bună dimineaţa, am sărit direct în pâine (ciocolată) D.gif
vă doresc o zi frumoasă floare.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi