Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Cosulete cu spuma de nuca


Fără răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 12 May 2006 - 11:34 AM

COSULETE CU SPUMA DE NUCA (PROTIDO-LIPIDIC)

sunt minitarte umplute cu spuma de albus cu nuca
n-am apucat sa fac poze ale procesului de productie, dar nu e cine stie ce si mai sunt pe aici, pe forum, genul asta de cosulete.

am modificat reteta de aluat de tarta de aici. va pun reteta originala si apoi modificarile aduse de mine:

aluat:
100 g unt sau margarina
2 galbenusuri
un ou intreg
50 ml lapte sau smintina
250 g faina

faina am inlocuit-o cu faina de soia
am mai adaugat: jumatate de pliculet de praf de copt, o lingura fructoza, esenta de vanilie

umplutura:
4 albuse
2 linguri fructoza
o cana nuca macinata

ingredientele de pun in robot si amesteca. aluatul rezultat se pune la frigider 30 minute pt a se intari si putea fi prelucrat. apoi se imbraca forme de minitarte cu aluat. grija mare la uns si tapetat formele (eu m-am cam traumatizat cu scosul din forme dupa ce s-au copt)
intre timp se bate spuma de albuse cu fructoza si la sfarsit se adauga nuca si se amesteca usor.
se pune in fiecare cosulet putin gem acrisor (nu e obligatoriu) si se umplu cu spuma de albus.
se dau la cuptor aproximativ 20-30 minute, la foc moderat, pana se maronesc caciulile de spuma.
se scot din forme, si daca patiti ca mine (adica sa nu iasa frumos si intregi) se servesc in hartiute de muffins.

[attachmentid=46195]

Imagini atașate

  • Imagine_4_.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi