Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Cornuri (glucidic)


22 răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 26 May 2006 - 10:22 AM

iar apar cu ceva modificat de pe culinar wink.gif

CORNURI (glucidic)

mi-a placut reteta de cornuri de aici: http://www.culinar.r...showtopic=11297

pun iarasi reteta originala si apoi modificarile aduse de mine:

un plic drojdie uscata
o lingurita rasa de sare
2 linguri pline de miere (poate sa fie si zaharisita, merge, a mea a fost, si nu s-a intamplat nimic), daca nu aveti miere, cred ca merge si cu zahar, dar cred ca mai mult de doua linguri, si dizolvat in lapte)
250ml lapte cald
500-550 gr faina
25 gr unt (si pe asta merge sa-l inmuiati in acelasi lapte)

eu am folosit asa:
drojdie proaspata cat o nuca
jumate lingurita sare
2 linguri fructoza
300 ml lapte 0%
500 gr faina integrala
coaja si zeama de la o portocala mare
esenta de vanilie

am urmat pasii din reteta originala iar cornurile le-am uns cu lapte indulcit cu fructoza si am presarat cocos.
la copt trebuie avut grija. eu am facut 2 tavi: prima a stat cam mult si au iesit putin "gumoase" cornurile, dar a doua tava sunt moi si pufoase.

[attachmentid=47688]
nu sunt asa de mari cum arata in poza. cosuletul il tin eu intr-o mana.

Imagini atașate

  • Imagine_1_.jpg


#2 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 03 October 2006 - 05:50 PM

in sfarsit am apucat si eu sa fac cornuri icon_smile.gif
sunt absolut delicioaseeeeee icon_smile.gif
le-am facut aseara si toata noaptea m-am gandit la ele ...la cum o sa se faca dimineatza si o sa pap bunatate de corn icon_smile.gif

am respectat reteta, fara sa mai ung pe deasupra cu nimic, si am facut trei si cu gem icon_smile.gif o nebunie icon_smile.gif

si acum sa vin cu pozele icon_smile.gif

asadar cornurile inca aburinde



si o sectiune a unui corn cu gem de prune conform



poftiti de va infruptati!!!!!!!!


#3 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 03 October 2006 - 08:08 PM

bravooooo!!!! smiliehello.gif

#4 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 12 October 2006 - 06:06 PM

ultimul corn din tura a duao icon_smile.gif

Cu dedicatie pt. 2heng eusa_boohoo.gif floare.gif pupic.gif



#5 yo diana

yo diana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi

Postat 15 February 2009 - 06:48 PM

nu mi se pare prea monti...ma insel cumva??biggrin.gif:D:D

#6 musicat

musicat

    cat'fight

  • Membri
  • 576 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romani'c'a

Postat 15 February 2009 - 07:09 PM

" eu am folosit asa:
drojdie proaspata cat o nuca
jumate lingurita sare
2 linguri fructoza
300 ml lapte 0%
500 gr faina integrala
coaja si zeama de la o portocala mare
esenta de vanilie "

de ce sa nu fie monti ?
musicat

#7 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 17 February 2009 - 07:36 PM

cred ca ai citit prima parte nu?oo..fetele merci ca mi=ati adus aminte de cornurile astea, le-am mai facut si sunt ff bune cred ca am sa le fac cand apuc ca mic dejun sau gina ca o gustare la scoala ce zici? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#8 musicat

musicat

    cat'fight

  • Membri
  • 576 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romani'c'a

Postat 17 February 2009 - 08:19 PM

anca, sa stii ca suna tentant, nici nu sunt greu de facut, dar dupa south beach. biggrin.gif pana atunci stau cumintica.
musicat

#9 mariy67

mariy67

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 27 April 2009 - 04:00 PM

boni,poti sa-mi spui daca la aceste cornuri pot folosi drojdie uscata?
am observat ca ma descurc mai bine cu ea.
si daca da,mai e nevoie de cele doua linguri de fructoza?
si se poate manca cu dulceata conforma dimineata?cam asa am inteles.
iti multumesc muuuult.chiar vreau sa le incerc.
Ce crezi tu ca poti face, altii au facut deja

[

#10 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 28 April 2009 - 08:06 AM

se poate folosi si drojdie uscata, doar ca eu nu prea folosesc si nu stiu sa-ti spun cantitati exacte. dar cred ca un pliculet de drojdie uscata ar fi suficient, pentru ca ar fi corespondentul unui cubulet de 25g drojdie proaspata (cat am folosit eu)

cele 2 linguri de fructoza nu le-am folosit pentru drojdie, nu au legatura cu ea. am vrut sa fac cornurile dulci, de aceea am folosit fructoza. poti sa renunti la fructoza si la le mananci cu dulceata.

succes si asteptam poze smile.gif

#11 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 22 September 2009 - 09:09 PM

Mie-mi dati voie sa le fac? notworthy.gif Tin monti de 1 luna si 3 saptamani,mai am de asteptat un pic sau imi dati dezlegare?
Faina mea integrala are si secara,e ok?
As vrea sa le umplu cu gem dietetic si sa mananc cate 1 in fiecare zi la dejun ,ce spuneti?


#12 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 22 September 2009 - 11:38 PM

sigur ca poti sa faci cornurile smile.gif
daca vrei sa le umpli cu gem atunci poti sa lasi deoparte fructoza, sau macar o parte din ea. sunt bune pentru mic dejun glucidic.

#13 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 23 September 2009 - 11:47 AM

Suuuppppeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrr !!!
Mi-ai facut ziua frumoasa ,e o veste buna ,in sfarsit mai variez si eu si mai schimb cate una alta in menu-ul meu
Daca le fac cu gem,voi scoate fructoza,k,dar daca vreau sa le fac cu branza?Ce branza pot folosi?Telemea,branza de capra sau branza de vaci cu bobite?


#14 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 23 September 2009 - 11:54 AM

QUOTE(Malak @ Sep 23 2009, 11:47 AM) <{POST_SNAPBACK}>
dar daca vreau sa le fac cu branza?Ce branza pot folosi?Telemea,branza de capra sau branza de vaci cu bobite?


Dupa cum a scris Boni in reteta, sint cornuri glucidice - faina integrala, lapte 0%... Deci poti folosi numai brinza de vaci 0%.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#15 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 23 September 2009 - 12:26 PM

Asa deci,mersi mult
De asta am si intrebat ca nu stiu,n-am mai facut combinatii cu faina,lapte sau mai stiu eu ce ingrediente
Oricum,cred ca raman cele cu gem in planul meu
O zi buna

#16 ralucal

ralucal

    micro Bucatar

  • Membri
  • 39 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 02 February 2010 - 10:35 AM

Este o reteta foarte buna! Multumesc!
Eu am facut sub forma de placinte moldovenesti si le-am umplut cu branza 0% amestecata cu albus de ou, vanilie, putina fructoza si am pus cate 2 bucatele de caise uscate si cranberries (merisoare)in fiecare placinta.In compozitie am pus si niste scortisoara care se imbina perfect cu aroma de portocala.
Au iesit perfecte!
Imi pare rau ca nu am poze cu ele gata ci doar inainte de a le pune la cuptor

Miniaturi atașate

  • placinte_monti.jpg

Editat de ralucal, 02 February 2010 - 10:36 AM.


#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 February 2010 - 11:02 AM

Foarte frumoase, bravo floare.gif

Am o intrebare totusi : merisoarele cum erau ? Ai citit pe punguta lor si nu aveau zahar ? Te intreb, pt ca am gasit si eu dar dupa ce am citit mai atenta, am vazut ca aveau zahar !

#18 ralucal

ralucal

    micro Bucatar

  • Membri
  • 39 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 03 February 2010 - 08:52 PM

Nu, nu No sugar ! biggrin.gif
Luate de la plafar , uscate!

Editat de ralucal, 03 February 2010 - 08:52 PM.


#19 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 04 February 2010 - 12:30 PM

QUOTE(ralucal @ Feb 2 2010, 10:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Este o reteta foarte buna! Multumesc!
...


na' ca n-am vazut mesajul asta. sa va fie de bine smile.gif

#20 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 09 February 2010 - 02:03 PM

In sfarsit am facut cornurile! De mult ma uitam cu jind ce pufosenii delicioase faceti voi biggrin.gif
Am respectat intru totul reteta pentru aluat a lui Boni, si am facut 2 tavi: una cu cornuri umplute cu visine congelate, si a doua, cu cornuri umplute cu magiun de prune si simple. Chiar au iesit bune, mai fac tongue.gif
Si acum, pozele:

020910132404.jpg

020910132507.jpg

Editat de emilika, 09 February 2010 - 02:15 PM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi