Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Mancare cu naut


30 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 01 August 2006 - 09:52 PM

Mai adaug doua mancarici din naut : aici si aici prezentate de Diotima.

MANCARE DIN NAUT (4 portii)

150 gr.naut (IG=35)
1 ceapa
2 rosii mari
1/2 ardei mare rosu
2 lingurite menta tocata
patrunjel tocat
sare, piper negru si rosu

Am pus nautul in apa cu o seara inainte. S-a umflat foarte mult peste noapte.
A doua zi, l-am spalat bine in sita, la apa curgatoare.

Precizare despre naut L-am pus la fiert, separat intr-o craticioara si am aruncat apa de 3-4 ori inainte sa inceapa sa fiarba, adica dupa ce a strans spuma deasupra. Asta nu inseamna ca este gata fiert. L-am scurs intr-o sita si asa fierbinte l-am adaugat asa cum am scris mai jos.

Intr-o craticioara se aureste ceapa in putin ulei + apa.
Se adauga rosiile (fara coaja) taiate cubulete mici, se mai pune putina apa ca sa fiarba. Am pus sare.
Dupa ce au fiert putin, am adaugat ardeiul taiat cubulete ,nautul pregatit ca mai sus adica aproape fiert si apa ca sa fiarba impreuna.
Nu cred ca a fiert mai mult de 40-50 minute.
Am pus menta, piperul si patrunjelul taiat fin. Am inchis focul, am acoperit craticioara si peste 1 ora am papat.
Minunat gust.

Miniaturi atașate

  • Naut_2.jpg

Imagini atașate

  • naut_3.jpg


#2 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 01 August 2006 - 10:11 PM

dry.gif Suna bine, mai ales ca iubesc menta. Categoric o voi incerca! Acuma fac pui cu mazare.

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 01 August 2006 - 10:17 PM

(RalucaM @ Aug 1 2006, 11:11 PM)

dry.gif Suna bine, mai ales ca iubesc menta. Categoric o voi incerca! Acuma fac pui cu mazare.

Ai devenit cam "scumpa " la scris si la exemple bune si dulci icon_biggrin.gif

#4 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 01 August 2006 - 11:45 PM

ohmy.gif Eu?!?! Pai n-am mai gatit, pe caldurile astea am mancat numa fructe si pui la gratar cu salate. N-am mai "produs" nimic. Dar cand ma va mai apuca harnicia, o sa va anunt. Promit. icon_biggrin.gif

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 August 2006 - 07:33 AM

(mon @ Aug 1 2006, 11:41 PM)

2heng si mie imi place nautul sub toate formele. Buna mancarea ta. Cand au fiert nu s-au sfaramat? Ca eu folosesc numai naut la cutie, gata fiert, de frica sa nu se sfarme.

NU, nu s-au sfaramat deloc, chiar asta ne-a placut ca bobul era intreg. Imi pare rau ca poza cu produsul finit a iesit prea micuta, nici eu nu stiu dece una a iesit mare si una mica.
Seara, rece, a fost si mai bun pt.ca intrasera toate aromele alea amestecate in el.Incearca, nu o sa regreti.

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 29 November 2006 - 03:22 PM

Nu puteam sa nu va arat mancarea mea de azi.
Deasupra (dar si in interior) are menta proaspata taiata marunt.
Menta-i da toata savoarea (dupa parerea noastra).

Miniaturi atașate

  • 144742.jpg


#7 Cristina_B

Cristina_B

    micro Bucatar

  • Membri
  • 26 posturi

Postat 29 November 2006 - 04:16 PM

2heng, arata delicios!!! Imi spui si mie te rog ce fel de naut iei tu? (adica de la ce firma)
Eu am luat unul de Solaris Plant parca, dar fierbe si 2-3 ore pana sa fie gata... Si uneori chiar imi vine sa ma las pagubasa, sincer. Iar ala la conserva nu este chiar cea mai sanatoasa alegere...

Editat de Cristina_B, 29 November 2006 - 04:18 PM.




#8 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 29 November 2006 - 04:28 PM

eu de cite ori am nevoie de seminte/boabe si alte asemenea ma duc in piata (Obor). naut, linte, tarite, numai de acolo iau. dar, recunosc, nu-i o solutie comoda pentru toata lumea. (de fapt ma bagam si io in vorba ca sa nu tac icon_biggrin.gif )

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 29 November 2006 - 06:05 PM

Multumesc Onaf ca ai raspuns , nici nu stiam ca este la Obor asa ceva. Unde anume ? Varsat sau in pungi ?
Taratele le cumpar in punga de la Naturalia (chiar din magazinul lor )

Eu il folosesc pe cel din foto. E de gasit la Billa, Cora, Mega Image, Carrefour.
Fierbe repede, eu il pun cu o seara inainte in apa iar a doua zi arunc de vreo 3-4 ori apa imediat dupa ce incepe sa se stranga spuma deasupra , adica pana sa dea in fiert.

Miniaturi atașate

  • 174936.jpg


#10 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 30 November 2006 - 12:08 AM

varsat, la tarani! (cit o mai fi piata Obor, ca parca zicea Ontanu c-o transforma in mall...)

(e un SyncMaster in poza aia? icon_biggrin.gif sa-ti traiasca. de care e, ca nu vaz...)

Editat de onaf, 30 November 2006 - 12:10 AM.


all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 30 November 2006 - 09:22 AM

(onaf @ Nov 30 2006, 02:08 AM)

varsat, la tarani! (cit o mai fi piata Obor, ca parca zicea Ontanu c-o transforma in mall...)
Cam asa a zis . . . .


(e un SyncMaster in poza aia? icon_biggrin.gif sa-ti traiasca. de care e, ca nu vaz...)
913 v



#12 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 30 November 2006 - 04:16 PM

>913 v

eeeehhh...
sa-l stapinesti sanatoasa!
(ma scuzati pentru offtopic, da' nu puteam ofta in singuratate icon_smile.gif )

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#13 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 30 November 2006 - 04:29 PM

QUOTE(onaf @ Nov 30 2006, 05:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
>913 v

eeeehhh...

eeeehhh. . .

QUOTE(onaf @ Nov 30 2006, 05:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
sa-l stapinesti sanatoasa!
(ma scuzati pentru offtopic, da' nu puteam ofta in singuratate :) )

Multumesc frumos !

#14 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 26 September 2009 - 12:01 AM

Sheng,cea mai buna reteta cu naut de cand m-am nascut pana in prezent
EXCELENTA !
Imi place asa mult ca as manca zilnic,azi abia m-am oprit la 2 farfurii pline ochi ,alaturi am avut niste castraveti murati
Unde o fi Pyt sa ma vada cum mananc sanatos si bine ??? biggrin.gif
De luni se va repeta,o zi da ,una nu...pana nu mai pot smile.gif

Miniaturi atașate

  • naut.jpg


#15 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 26 September 2009 - 08:41 AM

Ma bucur foarte mult ca ti-a placut. Sa va fie de bine.
Vede si Pyt, stai linistita biggrin.gif
Daca tot esti pusa pe "incercari" iti recomand si mancarica asta . Este una dintre preferatele mele.

#16 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 26 September 2009 - 01:57 PM

Wow,praz cu maslineeeeee,arata delicios,sa stii ca o fac luni,maine e tot inchis si n-am de unde sa-l cumpar ,iar azi e cam tarziu sa ies la cumparaturi

Mersi muuulttt de tot !!!

#17 agh mihaela 15747

agh mihaela 15747

    Bucataras

  • Membri
  • 51 posturi
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 27 September 2009 - 10:45 PM

Buna seara, sunt aspirant Monti si as vrea sa va intreb daca aceasta mancare cu naut (care pare apetisanta) poate fi mancata ca garnitura la un gratar. Ar mai fi monti? dry.gif

multumesc


#18 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 27 September 2009 - 10:49 PM

QUOTE(agh mihaela 15747 @ Sep 27 2009, 10:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Buna seara, sunt aspirant Monti si as vrea sa va intreb daca aceasta mancare cu naut (care pare apetisanta) poate fi mancata ca garnitura la un gratar


Poate, poate. smile.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#19 agh mihaela 15747

agh mihaela 15747

    Bucataras

  • Membri
  • 51 posturi
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 27 September 2009 - 10:59 PM

CITAT(onaf @ Sep 27 2009, 11:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Poate, poate. smile.gif

Multam, suna incurajator hello2.gif Si mai am o intrebare - am vazut, in alt post poate(?) despre un fel de salata boeuf. De ce nu poate fi facuta (fara cartofi desigur) cu maioneza clasica?
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wMS9kvj/]


#20 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 27 September 2009 - 11:53 PM

QUOTE(agh mihaela 15747 @ Sep 27 2009, 10:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am vazut, in alt post poate(?) despre un fel de salata boeuf. De ce nu poate fi facuta (fara cartofi desigur) cu maioneza clasica?


Nu-mi dau seama la ce anume te referi, dar uite aici o salata boeuf montificata.
Daca mai ai intrebari nelegate de reteta asta de mincare cu naut, te invit sa le pui la sezatoare. smile.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi