Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Rulada lui Pocahontas


28 răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 19 July 2006 - 02:58 PM

o noua reteta montificata: RULADA LUI POCAHONTAS (PROTIDO-LIPIDICA)

Blat:
4 oua
4 linguri fructoza
4 linguri faina soia
4 linguri ulei (astea le-am adaugat de la mine putere ca sa iasa mai elastic aluatul sa-l pot rula)
esenta de rom
1 lingura cacao

Crema:
200 ml frisca (eu am folosit smantana dulce DORNA cu 32% grasime)
4-5 caise
2-3 linguri fructoza
jumate pachetel gelatina alimentara (dr. Oetker) eu am facut portie dubla asa ca am folosit un pachetel intreg de gelatina. daca aveti mai multe caise puteti folosi intreg pachetelul.

pregatirea:
se pregateste neaparat intai crema pentru ca trebuie sa stea vreo ora la frigider ca sa se inchege, sa o putem pune in rulada.

am pus gelatina la inmuiat in putina apa rece
am scos samburii din caise si asa jumatati le-am pus pe foc, impreuna cu fructoza si le-am lasat acolo sa se fiarba bine
[attachmentid=53562]
intre timp am batut frisca bine
[attachmentid=53563]
dupa ce s-au fiert bine caisele (in suc propriu) le-am facut piure (in blender) si am inceput sa pun cate putin din piureu in gelatina umflata. am pus cate o lingurita si am amestecat bine, pana s-a terminat piureul
[attachmentid=53564]
apoi am turnat piureul cu gelatina in frisca si am amestecat bine. imi pare rau ca nu se vede in poza nuanta frumoasa de portocaliu pal.
[attachmentid=53565]
am pus crema in frigider si am inceput sa fac blatul. voi sa nu faceti ca mine. lasati intai crema la frigider vreo jumate de ora si abea apoi va apucati de blat, pentru ca blatul e gata foarte repede.

am batut albusele cu fructoza, am pus si putina esenta de rom, cand au fost tapene am adaugat galbenusele, apoi uleiul, iar la sfarsit cacaoa si fina de soia. am pus in tava cu hartie de copt si am dat la cuptor (incins) pentru vreo 10 minute. trebuie sa aveti grija sa nu coaceti blatul prea mult pentru ca is pierde elasticitatea si nu se mai poate rula.
dupa ce s-a copt l-am scos din tava cu tot cu hartie de copt, l-am pus pe masa
[attachmentid=53566]
am intins crema pe el si am inceput sa rulez si sa-l desprind in acelas timp de pe hartia de copt, si sa ma ajut cu aceasta la rulat. cred ca aici ar fi fost mai bine sa-l desprind intai de pe hartia de copt, sa-l pun pe un prosop ud cu care sa rulez, apoi. asa nu s-a desprins peste tot bine. se vede si in poza
[attachmentid=53567]
si uitati si sectiunea. iesea mult mai frumoasa daca crema mea era mai intepenita cand o puneam pe blat, as fi putut sa-l rulez mai frumos. invatati si voi din greselile mele
[attachmentid=53568]

Imagini atașate

  • Imagine_6_.jpg
  • Imagine_7_.jpg
  • Imagine_8_.jpg
  • Imagine_9_.jpg
  • Imagine_10_.jpg
  • Imagine_11_.jpg
  • Imagine_14_.jpg

Editat de boni, 20 July 2006 - 08:49 AM.


#2 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 19 July 2006 - 07:38 PM

Boni, ce minunat blat de cacao ti-a iesit. Imi place. Felicitari.

#3 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 19 July 2006 - 09:05 PM

e si foarte pufos. cred ca ar fi si mai fin daca as mai gasi faina de soia mai fina (am gasit doar o singura data). atunci nu s-ar mai simti nici o diferenta fata de pandispanul normal (ma refer la consistenta, nu la gust). asta pe care o cumpar eu de la magazin e destul de "zgrunturoasa", dar in blaturi da senzatia de nuca macinata.

#4 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 20 July 2006 - 03:33 AM

Pai mai boni, sa nu te iubesc eu pe tine? Tocmai am deschis culinarul sa fac rulada lui poca pentru barbatzel ... si tu la fix vii cu reteta pt mine (oricum o sa pape si el, n-am emotii)! floare.gif Trebuie sa recunosc ca mai improvizez eu chestii a la Montignac, dar la blaturi de praji inca nu m-am bagat.
Merci mult! Am fugit la executat rulada. cya.gif

P.S. Boni vezi ca ai scris la blat ca ai pus zahar, fructoza ai vrut sa zici, nu?. :-*

Editat de RalucaM, 20 July 2006 - 03:39 AM.


#5 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 20 July 2006 - 08:51 AM

QUOTE(RalucaM @ Jul 20 2006, 04:33 AM)

P.S. Boni vezi ca ai scris la blat ca ai pus zahar, fructoza ai vrut sa zici, nu?. :-*

merci ca mi-ai spus. m-am dus si am corectat, sa nu incurc lumea pe aici icon_smile.gif

#6 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 27 July 2006 - 09:32 PM

am refacut rulada de cateva retete inainte, dar de data asta am lasat blatul alb (adica nu am mai pus cacao) si am umplut cu ciocolata de casa (monti, normal)

poza pun mai tarziu, ca mi s-a stricat aparatul icon_frown.gif

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 27 July 2006 - 10:03 PM

Multumesc boni, maine o fac precis. Sper sa-mi reuseasca.
Acum, spune-mi drept, dar numai mie ca nu ne aude nimeni :
BONI vine dela BOMBONICA ? Asa ziceai tu la bomboane cand erai micuta ? Doar ai recunoscut ca-ti plac dulciurile inca de mititica.
pupic.gif pupic.gif pupic.gif
sper ca nu te-a suparat gluma mea ! floare.gif

#8 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 28 July 2006 - 09:26 AM

QUOTE(2heng @ Jul 27 2006, 11:03 PM)

Acum, spune-mi drept, dar numai mie ca nu ne aude nimeni :
BONI vine dela BOMBONICA ? Asa ziceai tu la bomboane cand erai micuta ? Doar ai recunoscut ca-ti plac dulciurile inca de mititica.
pupic.gif pupic.gif pupic.gif
sper ca nu te-a suparat gluma mea ! floare.gif


icon_smile.gif nu vine de la bombonica icon_smile.gif
povestea a cam lunga. pe scurt: ma cheama Monica iar sotul meu imi spune Boni. cum a ajuns aici nu va povestesc tongue.gif

Editat de boni, 28 July 2006 - 09:30 AM.


#9 Monica

Monica

    Big Chef

  • Membri
  • 845 posturi
  • Location:Ploiesti (Prahova)

Postat 28 July 2006 - 10:27 AM

Boni, esti tiza mea! iar mie sotul meu imi spune Moni laugh.gif

#10 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 28 July 2006 - 01:40 PM

QUOTE(boni @ Jul 27 2006, 10:32 PM)

am refacut rulada de cateva retete inainte, dar de data asta am lasat blatul alb (adica nu am mai pus cacao) si am umplut cu ciocolata de casa (monti, normal)

poza pun mai tarziu, ca mi s-a stricat aparatul icon_frown.gif


PS. glazura e cioco neagra topita in frisca si putin unt

iaca si pozele:
[attachmentid=54460]
dupa cum se vede are la umpluturaaaaaa laugh.gif
[attachmentid=54461]



2heng, tare frumoasa ti-a iesit praji. te faci o mica specialista icon_smile.gif

Imagini atașate

  • Imagine_3_.jpg
  • Imagine_5_.jpg


#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 28 July 2006 - 02:08 PM

Minunata ti-a iesit ! Cred ca are si un gust . . . . .Si mie imi place mai mult cu crema cioco. Inainte o faceam cu Nutella sau cu gem de visine sau caise. Asa era cererea

Pai, Boni, cum sa nu devii o mica specialista cu atatea exemple bune ?!?! Numai cand vedeam prajiturelele tale si muream de invidie si de pofta.
Cel putin cu painea, , , , Doamne, cate am mai stricat . . . Acum stiu ca nu toata faina integrala elafel. Acum, de ex. folosesc o faina (asta am gasit-o acum ) din care trebuie sa pun in plus fata de cantitatea din reteta inca 1/2 cup. Altfel iese prost. Deh, experienta, nu ???

#12 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 14 October 2006 - 09:51 AM

aseara m-a apucat harnicia asa ca am gatit printre altele si aceasta rulada icon_smile.gif
in aluat am pus o lg. de cacao, si am umplut-o cu gem de prune conform si nuca.
pt. ca nu am avut cioco prin casa am facut o tentativa de glazura blink.gif din apa, fructoza si cacao pe care am pus-o peste rulada.

a iesit asa ceva:




si taiata:


gata !!!! icon_smile.gif

Editat de tasha, 16 October 2006 - 10:24 AM.


#13 Serenity

Serenity

    Academic Chef

  • Membri
  • 1093 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 October 2006 - 11:02 AM

Boni, te rog mult poti sa ne dai si reteta de ciocolata de casa monti? Multumesc icon_smile.gif

#14 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 15 October 2006 - 06:36 PM

Serenity. o gasesti aici http://www.culinar.r...showtopic=12588

#15 Serenity

Serenity

    Academic Chef

  • Membri
  • 1093 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 16 October 2006 - 10:45 AM

multumesc frumos mon!

#16 Serenity

Serenity

    Academic Chef

  • Membri
  • 1093 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 30 October 2006 - 05:42 PM

am facut si eu rulada cu crema si blatul de ciocolata. foooarte bun!
Multumesc boni! pupic.gif


#17 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 30 October 2006 - 09:22 PM

cum e blatul ala de ciocolata, sau n-am inteles eu bine

#18 Serenity

Serenity

    Academic Chef

  • Membri
  • 1093 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 31 October 2006 - 04:05 PM

este cel pe care l-a facut si boni in prima varianta a retetei.
este o prajitura excelenta si o recomand cu caldura. am servit-o si altor persoane si nici nu si-au dat seama ca ar avea soia

#19 Serenity

Serenity

    Academic Chef

  • Membri
  • 1093 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 31 October 2006 - 04:16 PM

scuze, iar apar mesaje duble

Editat de Serenity, 31 October 2006 - 04:27 PM.


#20 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 October 2006 - 07:02 PM

Sal'tarica si saru'mina frumos pentru reteta!
Facui si eu si-mi iesi ce se vede in atash. Doua zile la rind am facut, pentru ca mama, prietenul, unchiul si cine-a mai fost prin preajma au mincat de-au spart si nu le-a ajuns. Eu ce sa mai zic, am apucat cite o feliuta din fiecare rulada laugh.gif
Pentru ca n-am nici caise, nici piersici, crema am facut-o dintr-un fel de gem amestecat cu smintina. Am taiat maruntel doua portocale si o lamiie, le-am fiert cu gelfix Dr. Oetker si cu fructoza, a iesit un gem (pasat cu mixerul) de era sa nu mai am ce pune in rulada, ca s-a infipt urgent mama in el (mama tine si ea montignac, a dat jos 18 kile din februarie). Pe urma am amestecat o parte din gem cu niste smintina, ochiometric.
Ala a fost primul gem din viata mea, iar prajitura, a doua din viata mea, dupa dintii de negru tot de-aici, de pe Culinar, thank you kindly.
[attachmentid=65388]

p.s. la prima rulada, am turnat amestecul direct in tava de teflon, ca n-am hirtie de copt si nici nu gasesc nicaieri. s-a cam lipit si a fost mai greu de scos, dar a mers. a doua insa am turnat-o tot in tava aia, dar unsa vag cu niste unt. a iesit singurica, parca o chemasem la tabla sa zica lectia! icon_biggrin.gif

Imagini atașate

  • rulada.jpg


all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi