Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Chec aperitiv


71 răspunsuri la acest topic

#1 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 01 September 2006 - 08:44 AM

Deci la capitolul experimentari:

CHEC APERITIV

150 gr sunca
100 gr cascaval
100 gr masline negre
100 gr ciuperci - 3 ciupercute proaspete
4 oua
100 gr faina de naut
1 praf de copt
100 gr iaurt
sare si piper

Se taie toate marunt si se amesteca. Se pune maglavaisul la cuptor la 180 C/350 F timp de o ora si iese asa ceva:
[attachmentid=57797]

Si sectiunea fierbinte (la propriu, ca s-a cam imprastiat putin):
[attachmentid=57798]

Foarte bun si rapid.

Miniaturi atașate

  • IMG_2319.JPG
  • IMG_2324.JPG


#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 04 December 2006 - 10:58 AM

Ieri am facut si eu "Checul aperitiv" putin altfel decat cel facut de Raluca.

Am respectat reteta data de Adriana Marcela
http://www.culinar.r.../chec-aperitiv/

Cantitati :

Forma de chec : 28 x 12 (cu hartie de copt)

150 gr. masline taiate (negre + verzi)
200 gr. muschi file afumat(sau carnita din supa)
1 gogosar din otet
4 oua intregi
4 lg. ulei
3 lg. smantana
(normala) in locul laptelui sau 150 ml. kefir
1 plic praf de copt
150 gr. faina
(1/2 soia + 1/2 faina de linte) sau numai de linte. Am facut-o si cu faina de migdale
piper, nucsoara , patrunjel, fara sare (bine am facut pt.ca maslinele au avut destula)

In (faina+praf copt+piper+nucsoara) se adauga pe rand ouale, uleiul, smantana si restul taiat in bucati mai mari. Se rasoarna in forma de chec si sta la cuptor foc potrivit 1 ora si 15 min.

[attachmentid=71523]

A iesit super pufos !

[attachmentid=71524]

Miniaturi atașate

  • 170221.jpg
  • 180608.jpg


#3 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 03 April 2009 - 08:22 PM

Raluca şi Rodica, vă pup cu drag, checuleţul vostru a ieşit o nebunie, mi-am făcut de lucru acum, că toţi ai casei mai cer...

Am pus vreo 50 g de faina integrala, iar restul pina la 150 faina de naut si de in.
Umplutura : ouale de rigoare, cascaval, mozzarella, un pic de ceafa afumata, o mînă de roşii uscate (borcănelele de la Kamis) şi - de vis! - un fir de ceapă verde şi unul de usturoi verde. Nucşoară, un fir de sare şi piper.
Săru' mîna frumos!

culinar.jpg

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 04 April 2009 - 11:34 AM

Superb ! Zici ca-i cozonac ! mincacios.gif


#5 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 April 2009 - 02:14 PM

Rodica, îţi jur, a ieşit o nebunie, şi ca aspect, dar mai ales ca gust! Mă-nnebunesc după el că-i atît de uşor de făcut, doar aşteptatul pînă se coace e greu...
Am luat brînză de oaie şi de capră, abia aştept să fac unul doar cu brînze şi caşcavaluri. Şi cu ceapa şi usturoiul verzi, bineînţeles, am observat că alea-i dau cel puţin o treime din savoare.
Măi fetelor, cu mîna pe inimă vă zic, dacă nu era Culinarul şi dacă nu eraţi voi, toate fetele astea cu superidei uşor de aplicat, nu mă apucam eu în veci de bucătărit şi tot de alţii aş fi depins. biggrin.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#6 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 April 2009 - 02:50 PM

QUOTE(onaf @ Apr 3 2009, 09:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Raluca şi Rodica, vă pup cu drag, checuleţul vostru a ieşit o nebunie, mi-am făcut de lucru acum, că toţi ai casei mai cer...
Am pus vreo 50 g de faina integrala, iar restul pina la 150 faina de naut si de in.
Umplutura : ouale de rigoare, cascaval, mozzarella, un pic de ceafa afumata, o mînă de roşii uscate (borcănelele de la Kamis) şi - de vis! - un fir de ceapă verde şi unul de usturoi verde. Nucşoară, un fir de sare şi piper.
Săru' mîna frumos!


Chiar e Superb! :) F. frumoasa combinatia de culori!

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 04 April 2009 - 03:30 PM

Onaf, te cred. Si eu fac des checul asta in diferite combinatii. E bun si la pachetel.
Daca vrei sa-i mai impresionezi pe ai tai smiliecheeburga.gif si sa primesti laude eusa_clap.gif , normal, bine-meritate, executa si asta
http://www.culinar.r...e-carne-tocata/
E mult mai simplu de facut decat checul asta. Atentie doar la "folia unsa" ca altfel nu se rostogoleste prea usor in forma
Daca ai facut-o deja, astept comentarii.

#8 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 April 2009 - 03:33 PM

QUOTE(Nik26 @ Apr 4 2009, 02:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Chiar e Superb! smile.gif F. frumoasa combinatia de culori!


Mersi frumos, Nik.
(Cel mai mult mă entuziasmează cît e de uşor de făcut. Ar merita încercat de toată lumea.)

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#9 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 07 April 2009 - 03:03 PM

Rodica, n-am facut inca rulada aia, ma retine faza cu folia de aluminiu, eu o cam evit. Ma-ntreb cum ar iesi fara folie...


all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#10 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 07 April 2009 - 03:32 PM

deabia acu am vazut ce bine arata!felicitari onaf!am facut eu rulada aia onaf pe la inceputurile mele monti, e foarte buna, chiar ar trebui sa incerc din nou biggrin.gif biggrin.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 07 April 2009 - 10:30 PM

QUOTE(onaf @ Apr 7 2009, 04:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Rodica, n-am facut inca rulada aia, ma retine faza cu folia de aluminiu, eu o cam evit. Ma-ntreb cum ar iesi fara folie...

Te rog sa incerci . Se face extraordinar de usor.

Referitor la folie : eu am folosit folia de aluminiu doar ca sa ma ajut de ea la rulat si apoi tot cu ajutorul ei am rostogolit-o in forma de chec. De fapt poti folosi si hartie de copt dar tot unsa.
Cred ca altfel, i se strica forma deoarece carnea tocata si rulata nu se poate muta de pe masa in forma.

#12 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 April 2009 - 12:07 AM

Pina una-alta, Rodica, am refacut checuletul asta cu umplutura din cinci feluri de brinzeturi si, desigur, firul de ceapa si ala de usturoi.
Tre' sa-ti spun ca e pe terminate deja, si l-am scos din cuptor pe la 6-7 seara... :lol:

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#13 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 15 May 2009 - 04:08 PM

Fetele pun si eu reteta aici, aveam o gramada de albusuri si nu stiam ce sa fac!am vrut sa fac sufleul de spanac al rodicai dar nu am gasit in piata decat intr-un singur loc si acolo doar 2 legaturi ohmy.gif ce sa fac cu 2 legaturi mad.gif mad.gif , duc lipsa de spanac taranii mellow.gif dar maine poate gasesc ca toata saptamana m-am gandit la acel sufleu mellow.gif

100_8854.jpg

am folosit asa
10 albusuri(aveam ramase in frigider)
10 linguri faina(4 tarate 4 integrala 2 gluten)am vrut cu soia dar se pare ca a fost ceva de nici asta nu am gasit
2 linguri sare, piper alb negru, oregano, susan, chimen
1 lingura rasa de bicarbonat
1 fir ceapa
marar, patrunjel
sunca taiata bucatale

Am batut albusurile spuma am adaugat faina cu bicarbonatul amestecate inainte treptat, apoi restul de ingrediente

100_8784.jpg

100_8816.jpg

100_8848.jpg

100_8855.jpg


Editat de antzuka, 15 May 2009 - 04:09 PM.

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 May 2009 - 04:44 PM

Antzuka, n-ai astampar ?
Daca aveam eu 10 albusuri. . . .faceam un chec biggrin.gif . . . .

Onaf , cum ai facut checul ala cu 5 feluri de branza ?

#15 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 15 May 2009 - 04:56 PM

laugh.gif laugh.gif laugh.gif pai trebuia sa fac ceva dca sufleu nu s-a putut mad.gif laugh.gif laugh.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#16 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 May 2009 - 05:19 PM

Am vrut sa zic chec dulce cu nuci, coacaze, caise uscate, etc . . . smile.gif

#17 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 May 2009 - 05:28 PM

QUOTE(antzuka @ May 15 2009, 04:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
laugh.gif laugh.gif laugh.gif pai trebuia sa fac ceva dca sufleu nu s-a putut mad.gif laugh.gif laugh.gif


Antzuka, stai linistita, ca-ntr-o saptamina, doua ies iar taranii cu spanac proaspat.


QUOTE(2heng @ May 15 2009, 04:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Onaf , cum ai facut checul ala cu 5 feluri de branza ?


Pai, pur si simplu am pus in el... cinci feluri de brinza. Acuma nu mai stiu sa-ti zic exact care erau alea cinci, stiu ca am pus cascaval, telemea, mozzarella... nu mai stiu care erau alealalte... Eu sint moarta dupa brinzeturi, dar chiar si asa, in conditiile in care as minca aproape orice fel de brinza, tot imi dau seama ca daca combin mai multe feluri laolalta rezultatul e inca si mai bun! biggrin.gif


all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#18 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 May 2009 - 06:10 PM

Onaf, te rog explica-mi cum o faci. Tai branza bucatele si pe urma o amesteci cu toate alea _

#19 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 15 May 2009 - 06:30 PM

vaii dar suna super mai ales pentru o branzoaica ca mine laugh.gif laugh.gif laugh.gif , ma gandesc ca ai ras branza?
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#20 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 May 2009 - 06:49 PM

Telemeaua am farimitat-o, dar alealalte le-am ras.
A, mi-am mai amintit, am ras si putin parmezan. A cincea insa nu mi-o mai amintesc si pace... S-ar putea sa fi fost doua feluri de telemea, de capra si de oaie, si poate d-aia nu-mi amintesc, ca le-am trecut pe amindoua in amintiri la capitolul 'telemea'... biggrin.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi