Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Tort de ciocolata la microunde


19 răspunsuri la acest topic

#1 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 01 September 2006 - 09:32 PM

Dragele mele, am gasit un site cu retete low carb - foarte bune pentru Monti.

http://users3.ev1.ne...dy/recipes.html

Pentru ca stiu ca va plac dulciurile am sa incep cu ele.

Nu le-am incercat, dar va pun poza si le traduc sa fie aici accesibile pentru toata lumea.
(daca nu este locul lor aici (pentru ca nu sunt incercate de noi - inca - sunt de acord sa fie mutate la locul potrivit)

Daca vreti sa-mi dati o mana de ajutor, traduceti si voi.

Eu incep cu torturile si tartele (capitolul I)

Tort de ciocolata "3 minute" - la microunde

00.jpg

1/4 cup faina de migdale
1 lingura cacao
1/4 lingurita praf de copt

3 linguri plus 1 o lingurita Splenda granulata (sau fructoza - nt) sau echivalent Splenda lichida
2 lingurita unt, moale
1 lingura apa
1 ou


Amestecati faina de migdale, cacao, praf ce copt, si indulcitorul. Folositi o cana de sticla de capacitate 500ml. Amestecati apoi untul, apa si oul. Amestecati bine cu o lingura sau furculita. Adunati aluatul de pe margine cu o spatula. Acoperiti vasul cu o folie de plastic* si lasati-l sa respire printr-o fanta ica taiata in mijlocul plasticului. Puneti-o la microunde la temperatura ridicata, 1 minut, pana se coace, dar ramane putin moale la suprafata. (eu am lasat-o pe a mea 1min 20 sec - na) Lasati-o la racit incet si serviti-o calduta glazurata cu frisca, sau racuta complet si glazurata dupa dorinta.

Rezulta 2 portii.
Poate fi congelata.

Cu Splenda granulata:
Per Portie: 237 Calorii; 22g Grasime; 7g Proteine; 7g Carbohidrate; 3g Fibre; 4g Net Carbs

Cu Splenda lichid:
Per portie: 227 Calorii; 22g Grasime; 7g Proteine; 5g Carbohidrate; 3g Fibre; 2g Net Carbs


Este incredibil de usor de facut si foloseste ingrediente cu indice glicemic cel mai scazut, pe care le avem la-ndemana. Cerneti faina de megdale. Inlaturati astfel toate bucatele mai mari si textura aluatului va fi mai fina, mai usoara. Eu as experimenta adaugand si alte mirodenii, ca esenta de portocala, de migdale sau vanilie.

Am uitat sa fotografiez felia, ca sa vedeti cum arata interiorul. Azi am facut deasemenea o crema de migdale si a mers foarte bine cu blatul asta.

* Acum am realizat ca am uitat sa o acopar cu plastic dar a iesit si asa foarte bine. Cred ca plasticul o pastreaza, probabil, foarte moale, probabil mai degraba ca un "tprt budinca" in textura.


#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 September 2006 - 10:10 AM

Multumim pt. retete, Mon.
Eu am si facut-o pe prima (tort de ciocolata).
Am facut portia dubla , adica din 2 oua dar am pus doar 3 lg. de fructoza , in rest totul neschimbat si am copt-o la cuptor normal timp de fix 30 minute la foc mediu. Am taiat-o in patratele si am "topit-o" la cafea. Nimic nu a mai ramas. Mie mi-a iesit mai afanata decat pare a fi in foto pusa de Mon.
Ar fi foarte buna ca blat la diverse torturi, dupa parerea mea.
Uitasem sa pun pozele :D

Mon, poti sa dai si reteta de crema de migdale ?

Miniaturi atașate

  • 113810.jpg
  • 113433.jpg


#3 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 02 September 2006 - 03:17 PM

Superba 2heng. Ce minune ti-a iesit. Ce pufosa e. Ai facut-o cu faina de soia?

FELICITARI.

Am intrat doar de curiozitate sa vad daca ati vazut retetele. Nu ma asteptam sa si vad rezultate. Super.

Acum ma duc la cumparaturi, dar cand vin bag si reteta de crema de migdale.

icon_love.gif

Bulinutzo tu ce mai faci?
Cum mai faci? laugh.gif (vorba copilului unor prieteni care, nascut aici, incearca sa vorbeasca romaneste si traduce din engleza icon_biggrin.gif ). Atentie ca vin in Octombrie in Ro. si vreau sa te vad cum mai faci Monti icon_smile.gif

#4 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 02 September 2006 - 04:06 PM

Ce ma bucur!! Trebuie sa ne vedem, neaparat! Ajungi in Bucuresti, da?

Monty? Cine-i ala? Ca nu-l mai cunosc de multa vreme.... mad.gif

M-am facut cat casa si-mi lipseste vointa, fir-ar sa fie...Nu mai sunt silfiduta de anul trecut, ce sa mai zic de acum 2 ani...9 kg in plus, cam mult, nu? icon_frown.gif

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 September 2006 - 05:21 PM

(mon @ Sep 2 2006, 04:17 PM)

Superba 2heng. Ce minune ti-a iesit. Ce pufosa e. Ai facut-o cu faina de soia?

FELICITARI.

Am intrat doar de curiozitate sa vad daca ati vazut retetele. Nu ma asteptam sa si vad rezultate. Super.

Acum ma duc la cumparaturi, dar cand vin bag si reteta de crema de migdale.

icon_love.gif


Vai, Mon ce m-ai dezorientat cu intrebarea ta !!! Am recitit ce ai scris in reteta ta, ce am scris eu , si am constatat ca totul este OK.
Am facut-o cu faina de migdale doar asa ai scris in reteta! Nu fac inventii ca nu ma pricep la schimbari de retete. Am facut-o pe asta ca mi s-a parut simpla pentru mine. Nu ma pasioneaza cele complicate deloc.
Asta a fost super usoara.
E drept ca nu prea am stiut ce-i aia "2 lgt. unt moale" dar pana la urma . . .am trecut si hopul asta.

pupic.gif

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 09 October 2006 - 01:44 PM

Gata, aproape mancate mad.gif si prajiturile mele . Eu prajiturele le fac, v-am zis , le servim la cafea si merge de minune. Am pus esenta de migdale (putina) si este super.
Coltul din dreapta lipseste, am ascuns strategic lipsa prajiturilor.
* EDIT - nu stiu de ce nu apare poza. O mai pu o data, sper sa nu apara de 2 ori
Tasha, ideea cu coacaze mi se pare buna. Le-ai lasat putin in apa sau le-ai pus asa uscate ?

Miniaturi atașate

  • 100701.jpg

Editat de 2heng, 09 October 2006 - 01:50 PM.


#7 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 10 October 2006 - 09:07 AM

(2heng @ Oct 9 2006, 11:44 AM)

Tasha, ideea cu coacaze mi se pare buna. Le-ai lasat putin in apa sau le-ai pus asa uscate ?


Le-am pus uscate inainte sa torn compozitia in craticioara icon_smile.gif
Si la tine se mananca extrem de repede prajiturile? blink.gif
ca la mine nu tin decat maxim 2 zile spre marea mea rusine icon_redface.gif
daca stiu ca am dulce in casa si mai este si permis dulcele respectiv numai acolo imi sta capul..si nu ma las pana nu termin "inamicul" laugh.gif dupa ce termin dulcele ma linistesc rolleyes.gif ca nu ma mai tenteaza nimic tongue.gif asta pana la urmatoarea praji blink.gif
pupici

#8 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 10 October 2006 - 09:21 AM

(2heng @ Oct 9 2006, 11:44 AM)

Gata, aproape mancate mad.gif
Tasha, ideea cu coacaze mi se pare buna. Le-ai lasat putin in apa sau le-ai pus asa uscate ?


de ce esti mad.gif ? dry.gif ca termini repede prajituricile? icon_smile.gif ca eu asa sunt..stiu ca am ceva bun si nu ma las pana nu le termin blink.gif

coacazele le-am pus uscate, inainte sa torn compozitia in craticioara (cum am mai zis) icon_biggrin.gif
pupici

no ca a aparut de doua ori oooffff

Editat de tasha, 10 October 2006 - 09:30 AM.


#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 October 2006 - 09:32 AM

(tasha @ Oct 10 2006, 10:07 AM)

Le-am pus uscate inainte sa torn compozitia in craticioara icon_smile.gif
Si la tine se mananca extrem de repede prajiturile? blink.gif
ca la mine nu tin decat maxim 2 zile spre marea mea rusine icon_redface.gif
daca stiu ca am dulce in casa si mai este si permis dulcele respectiv numai acolo imi sta capul..si nu ma las pana nu termin "inamicul" laugh.gif dupa ce termin dulcele ma linistesc rolleyes.gif ca nu ma mai tenteaza nimic tongue.gif asta pana la urmatoarea praji blink.gif
pupici

Nu am gasit IG-ul coacazelor in tabel unsure.gif
Cred ca e bun , asa-mi zice mie flerul.
Mie nu-mi e rusine doar sotului ar trebui sa-i fie icon_biggrin.gif
Mie nu-mi prea plac dulciurile dar le fac pt. el (deh, diabetul lui). Fac cate 3 -4 feluri ca sa pot sta linistita pe urma vreo 2 zile. Oricum papanasii aproape ca nu-i lipsesc la nici o masa de dimineata.
Acum imi cumpara mereu mere sa fac tortul de mere. Cred ca pot sa-l fac cu ochii inchisi . . .
pupic.gif

#10 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 10 October 2006 - 10:08 AM

(2heng @ Oct 10 2006, 07:32 AM)

Nu am gasit IG-ul coacazelor in tabel unsure.gif
Cred ca e bun , asa-mi zice mie flerul.
Mie nu-mi e rusine doar sotului ar trebui sa-i fie icon_biggrin.gif
Mie nu-mi prea plac dulciurile dar le fac pt. el (deh, diabetul lui). Fac cate 3 -4 feluri ca sa pot sta linistita pe urma vreo 2 zile. Oricum papanasii aproape ca nu-i lipsesc la nici o masa de dimineata.
Acum imi cumpara mereu mere sa fac tortul de mere. Cred ca pot sa-l fac cu ochii inchisi . . .
pupic.gif



dulciurile astea icon_smile.gif esti o mare fericita daca nu te dai in vant asa de tare dupa dulciuri icon_smile.gif
din cate stiu eu coaczele au ig permis .
Sunt fructe de padure, deci sunt bune icon_smile.gif)
Iar cele uscate nu au zahar in ele, pt ca altefl ar fi fost scris pe tavita in care sunt ele.
Iau de bune informatiile de pe tavite icon_smile.gif
pupici.

#11 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 May 2007 - 06:25 PM

Am facut de 2x prajitura asta, o data simpla si a doua oara transformata in tort.

Este super rapida!

[attachmentid=102136]

[attachmentid=102137]

Miniaturi atașate

  • IMG_0505.JPG
  • IMG_0513.JPG


#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 May 2007 - 06:49 PM

(bulinuta @ May 20 2007, 07:25 PM)

Am facut de 2x prajitura asta, o data simpla si a doua oara transformata in tort.
Este super rapida!

Te rog, scrie-ne si despre "umplutura". Ceva cu frisca sau mi se pare ?

#13 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 May 2007 - 07:18 PM

Este frisca simpla, naturala, cu putina cioco amaruie rasa. Am indulcit-o cu aspartam lichid, dar din cate am auzit nu este chiar asa sanatos... blink.gif

Peste primul blat am pus frisca, apoi capsune taiate bucatele si am terminat tot cu frisca.



#14 Amellyn

Amellyn

    Bucataras

  • Membri
  • 97 posturi
  • Location:Iasi

Postat 24 May 2007 - 11:35 AM

Ieri seara mi`am facut aprovizionarea si nu m`am culcat pina nu l`am facut si eu ... desi la inceput am avut dubii ca va fi gustos a iesit super!!! ... am gustat putin compozitia sa vad daca e suficient de dulce si avea un gust de am crezut ca nici catelul nu o sa pape cd va fi gata ... fiind la cuptor a inceput sa miroase din ce in ce mai bine si cd a fost gata nu am avut rabdare sa se raceasca bine si am devorat`o cat ai zice peste
Am folosti faina de soia, am mai adaugat seminte de mac si in loc de unt am pus margarina ... sper ca nu am gresit foarte tare dar a fost super gustoasa....aaa...si parfaul de copt avea amidon dar abia azi dimineata am vazut sad.gif .... cu ce il pot inlocui?
Azi am sa iau nuci si am sa fac cu nuci .... abia astept sa ajung acasa ...si eventual am sa ii fac si o glazura din ciocolata ... deja salivez numai cand ma gandesc
Ce bine e sa maninci dulciuri si sa nu te simti vinovata biggrin.gif .... chiar: se poate minca ca desert dupa masa sau trebuie sa astept putin dupa ce am mincat si apoi sa bag dulcele?

#15 crisstinuta

crisstinuta

    Captain Cook

  • Membri
  • 201 posturi

Postat 26 May 2007 - 07:36 PM

Poti papa linistita imediat dupa masa.Pofta buna!

#16 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 26 May 2007 - 10:12 PM

Iar am refacut blatul...Si frisca si capsunele maine... tongue.gif

#17 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 31 May 2007 - 10:39 AM

mon pupic.gif

[attachmentid=103974]

"tortul de ciocolata la microw" pe post de fursec la cuptor 35 min .,.is cam brunete..trebuia sa le tin 30'

foarte bune !! thx wink.gif

Miniaturi atașate

  • DSC08283.JPG

Fan n_puiu!

#18 stefaniaa

stefaniaa

    micro Bucatar

  • Membri
  • 38 posturi

Postat 30 September 2012 - 08:42 PM

Am facut si eu mini-tortul de ciocolata la microunde... am respectat cantitatile din primul post (reteta Mon), cu mentiunea ca eu l-am lasat aproape 2 min (nu am cuptor digital ca sa vad la ce temperatura l-am bagat, dar oricum penultima ca putere).
Iar migdalele le-am lasat mai mari, nu voiam sa iasa prea pisate.
Si bonus - am presarat niste nuca de cocos...


La inceput de drum cu Monti...

#19 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 01 October 2012 - 01:33 PM

foarte frumos tortuletul tau! D.gif

de nuca de cocos stii ca e aliment glucido_lipidic cu indice mediu, nu?

Editat de Oskkar, 01 October 2012 - 01:34 PM.

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#20 stefaniaa

stefaniaa

    micro Bucatar

  • Membri
  • 38 posturi

Postat 03 October 2012 - 04:13 PM

Am omis, aveam impresia ca e conform cu faza I. Sunt inca la inceput de drum cu Monti. Dar sunt pe drumul cel bun, sper rolleyes.gif
Multumesc!

La inceput de drum cu Monti...



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi