Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Hummus


39 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 08 September 2006 - 10:27 AM

Daca va place gustul de naut si de susan , puteti incerca sa faceti hummus .
Eu am facut si este super.

Contine :
naut fiert (1 cana uscat , pus de cu seara in apa),
tahina (pasta de susan bruta 2-3 lingurite) dar se poate si fara,
apa (ca sa-l mai subtieze),
sare,
ulei masline (5 linguri - cred ca merge mai mult depinde de gust)
zeama de lamaie (1/2 lamaie, se tot gusta pana va place cat e de acra)
usturoi (6 catei)

Totul se pune la mixer si gata. Mai greu e ca trebuie sa gusti pt. arome si zeama de lamaie (aproape ma saturasem de atata gustat). A doua zi e si mai bun pt.ca se intareste si are niste aroooome de mooooori !!
Incercati daca va place gustul.

Retetele (eu am combinat doua) le gasiti la
http://www.culinar.r...w...=10490&st=0
http://www.culinar.r...w...c=8883&st=0 ( #10 )

Miniaturi atașate

  • 105918.jpg


#2 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 08 September 2006 - 10:42 AM

(2heng @ Sep 8 2006, 11:27 AM)

Daca va place gustul de naut si de susan , puteti incerca sa faceti hummus.
Eu am facut si este super.
Contine : naut fiert, tahina (pasta de susan bruta), apa, sare, f.putin ulei masline, zeama de lamaie, usturoi .
Totul se pune la mixer si gata. Mai greu e ca trebuie sa gusti pt. arome si zeama de lamaie (aproape ma saturasem de atata gustat). A doua zi e si mai bun pt.ca se intareste si are niste aroooome de mooooori !!
Incercati daca va place gustul.

eu am cumparat o data humus in conserva dar nu mi-a placut deloc, bleah. culmea e ca-mi place si susanul si nautul la disperare, de aceea vreau sa incerc sa fac eu acasa. insa n-am gasit tahina de cumparat. idei pe unde as putea sa caut? n-am magazine mari la dispozitie decat "metro" si "univers all".
ai putea sa-mi pui o poza cu ambalajul, sa stiu dupa ce sa ma benoclez? icon_smile.gif

EDIT: al tau are asa o culoare frumoasa!!!!! ce am cumparat eu arata cam .... cacacios icon_smile.gif la culoare. scuzati exprimarea!

Editat de boni, 08 September 2006 - 10:44 AM.


#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 08 September 2006 - 12:05 PM

(boni @ Sep 8 2006, 11:42 AM)


ai putea sa-mi pui o poza cu ambalajul, sa stiu dupa ce sa ma benoclez? icon_smile.gif


L-am cumparat de la Carrefour, scrie ca-i produs in Liban
Borcanul e din plastic.

Cu pozele a fost cam dificil ( pana am asezat sa se vada clar) pt. ca le fac la camera calculatorului (tel. nu mai vrea)

Miniaturi atașate

  • 125151.jpg
  • 125242.jpg
  • 125559.jpg

Editat de 2heng, 08 September 2006 - 12:54 PM.


#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 November 2006 - 01:42 PM

Pentru antreul dela pranz am pregatit asta. Va mai amintiti ?
Inainte sa o pun la masa v-o arat , poate. . . cine stie. . . faceti si voi.
De atata gustat aproape ca m-am saturat dar a rezultat ceva extra, nu am cuvinte.
Dupa ce mancam revin cu niste explicatii.
De fapt asta este Pasta de naut

133307.jpg

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 November 2006 - 04:14 PM

Am pus de aseara 200 gr. (2 cescute cafea) naut in apa intr-o craticioara. Am schimbat apa de cateva ori pana m-am culcat.
Dimineata am schimbat apa si am pus la fiert . Am aruncat primele 2 ape (dupa ce clocotea). A fiert foarte repede.
Am mixat nautul dupa ce l-am scurs si l-am impartit in doua.

Prima parte am pregatit-o ca mai sus.

Contine :
2-3 lgt. tahina (mai intai se amesteca bine in borcan pt. ca toata grosimea cade la fundul borcanului;am observat ca tahina are rolul de a ingrosa amestecul)
2-3 lg. ulei masline
1 dl. apa (am o cana gradata)
zeama dela 1/2 lamaie mare
praf de usturoi , piper si sare dupa gust

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 November 2006 - 04:25 PM

Pasta de naut

A doua jumatate din nautul fiert , scurs si pasat am amestecat-o cu :
2-3 lg. ulei de masline
zeama de la 1/2 lamaie
2 lg apa
praf de usturoi, piper( putin ) si sare dupa gust
2 legaturi de patrunjel (mixate - praf le-am facut)
boia iute de ardei - dupa gust (eu am pus cam multicica) dar neaparat pt.ca este o mare smecherie

Devine verde din cauza patrunjelului si iuteala dela boia ii da un gust deosebit.
Daca nu incercati nu veti stii ce buna este !!!!!
La sfarsit (brut) arata asa :

Miniaturi atașate

  • 155413.jpg


#7 Salmida

Salmida

    Big Chef

  • Membri
  • 672 posturi
  • Location:Suedia

Postat 18 November 2006 - 06:46 PM

Incercati tahini si in salata de vinete (färä ceapä in ea) ... wink.gif

#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 November 2006 - 08:55 PM

Multumesc Gandulici ca mi-ai adus aminte.
Am facut-o o singura data in vara si am uitat de ea, cu toate ca a fost f. buna.
Este vorba de reteta lui Pupacel de a i c i , pe care o copy/paste mai jos, astfel veti putea incerca si voi , e f.gustoasa.

QUOTE(pupacel @ Sep 15 2005, 06:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
BABA GHANNNOUGE
Ingrediente :
2 vinete de marime mijlocie
2 linguri tahini
1 sau 2 catei usturoi depinde de preferintele fiecaruia
o rosie taiata cubulete marunte pentru ornament
1 frunzulita patrunjel sau busuioc tot pt ornament
ulei masline pt ornat
Mod de preparare:
Vinete se coc pe plita, se toaca marunt (exact ca la salata noastra de vinete), se dauga tahini , usturoiul si se amesteca foarte bine. La sfarsit cand se adauga in castronel cu ajutorul unei linguri se face glolul acela care se vede in poza. Chiar nu imi vine cuvantul acuma, cum sa ma exprim, imi pare rau( e inca dimineata si imi e somn)
La sfarsit se pune pe mijloc rosia taiata cubulete, frunza de partunjel sau busuioc daca aveti, eu nu am avut , iar in groapa se pune ulei de masline. Se tine la frigider cam 1 ora inainte de a fii servita.



Pentru Pupacel floare.gif

#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 November 2006 - 10:07 PM

Baba Ghannnouge , datorita lui Gandulici, facut azi, mancat azi, minunat cu conditia sa va placa gustul de susan.
Bine inteles ca nu este asa de frumos ca cel prezentat de Pupacel dar gustul cred ca e acelasi.

Miniaturi atașate

  • 215517.jpg


#10 Salmida

Salmida

    Big Chef

  • Membri
  • 672 posturi
  • Location:Suedia

Postat 19 November 2006 - 10:52 PM

Ce rapidä esti! tongue.gif

Eu nu mi-am adus aminte cum ii zice (nici nu e usor!) si nici nu m-am gandit sä imi notez reteta, cäci e prea usoarä, wink.gif
De combinatie am aflat de aici: Baba Ganouj
Scuze pt. Pupacel - nu am verificat dacä reteta este deja pusä aici.

Am incercat si cu conopidä, dar nu e la fel de reusitä combinatia ... unsure.gif


#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 November 2006 - 11:04 PM

Pai te rog tradu ce scrie acolo ! ! ! icon_biggrin.gif
Am inteles doar lamaie si tahini . In reteta ei nu e lamaie. Pe a ei am copiat-o eu putin mai sus .


#12 Salmida

Salmida

    Big Chef

  • Membri
  • 672 posturi
  • Location:Suedia

Postat 19 November 2006 - 11:23 PM

Päi e cam acelasi lucru cu exceptia lämâii: wink.gif

2 vinete de märime mijlocie
3 cätei de usturoi presati
2 linguri zeamä de lämaie
2 linguri tahini
1 lingurä ulei de mäsline
sare si piper dupä gust
boia de ardei care se presarä deasupra pastei


#13 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 November 2006 - 11:28 PM

pupic.gif si floare.gif floare.gif
Cand mai fac adaug si lamaie.

#14 doinaro3

doinaro3

    Big Chef

  • Membri
  • 570 posturi
  • Location:Bucuresti-Romania

Postat 13 March 2008 - 04:03 PM

E binevenita ideea cu pateul de naut, mai ales ca si eu vreau sa tin postul Pastelui.
Fetelor, cu aceasta ocazie am revazut retetele de hummus de mai sus...si pentru ca acestea contin si pasta de susan, care are IG 40, as vrea sa stiu parerea voastra, putem considera ca se poate manca doar in cadrul unei mese glucidice?
Tare as vrea sa-mi cumpar si eu tahini sa incerc combinatiile voastre foarte apetisante...

#15 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 13 March 2008 - 09:46 PM

QUOTE(doinaro3 @ Mar 13 2008, 04:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Fetelor, cu aceasta ocazie am revazut retetele de hummus de mai sus...si pentru ca acestea contin si pasta de susan, care are IG 40, as vrea sa stiu parerea voastra, putem considera ca se poate manca doar in cadrul unei mese glucidice?

pai nu are rost sa consumi pasta de susan doar la masa glucidica pentru ca susanul are grasime. asa ca in sine pasta de susan este glucido-protidica. deci merge doar in faza II sau intr-o combinatie care sa ii mai scada IG-ul.


QUOTE(Vianne @ Mar 13 2008, 04:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Boni, eu pun in ulei si putina apa o rosie, un ardei gras si juma de ceapa si le las la foc mic, pana devin ca o pasta. Din compozitia asta se poate pune 2 linguri la pateul de soia. E bun bun!

bine ca mi-ai dat ideea. eu asa imi fac sosul cu ciuperci pentru pastele integrale (pun foate putin ulei). rugaminte: cand il mai faci pune o poza sa le faci pofta si sa le dai idei si altor fete smile.gif

#16 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 March 2008 - 09:12 AM

QUOTE(doinaro3 @ Mar 13 2008, 06:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Fetelor, cu aceasta ocazie am revazut retetele de hummus de mai sus...si pentru ca acestea contin si pasta de susan, care are IG 40, as vrea sa stiu parerea voastra, putem considera ca se poate manca doar in cadrul unei mese glucidice?
Tare as vrea sa-mi cumpar si eu tahini sa incerc combinatiile voastre foarte apetisante...

Doina, eu fac foarte des pentru cina si dupa ce-l pregatesc umplu jumatati sau sferturi de ardei colorati - iarna (depinde cat sunt de mari) sau umplu rosii, ardei gras, gogosari- vara, exact cum le umpli cu vinetele tocate (nu stiu daca obisnuiesti asa ceva). E foarte bun si are si un aspect apetisant.
Saptamana viitoare cred ca mai fac humus si poate pun o poza (daca nu uit) sau poate pui tu . . . . :)

QUOTE(boni @ Mar 13 2008, 11:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
pai nu are rost sa consumi pasta de susan doar la masa glucidica pentru ca susanul are grasime. asa ca in sine pasta de susan este glucido-protidica. deci merge doar in faza II sau intr-o combinatie care sa ii mai scada IG-ul.

Pe mine ma incurca explicatia asta :) cu toate ca fetele care vor sa slabeasca trebuie sa tina cont de ea

El mai da in tabele "hummus IG=25" . . . D.gif
Mai este si site-ul acesta, pus de Onaf si care este foarte interesant de studiat pt.ca se refera direct la humusul facut acasa. Daca e sa ne luam si dupa el, atunci humusul se poate manca si in faza I

Dupa parerea mea, acest hummus poate fi mancat numai cu cruditati (ardei, gogosar, rosii) sau cu tot ce are IG<35 Noi asa il mancam la cina :)

#17 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 17 March 2008 - 05:12 PM

QUOTE(2heng @ Sep 8 2006, 10:27 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Daca va place gustul de naut si de susan , puteti incerca sa faceti hummus .
Eu am facut si este super.

Contine :
naut fiert (1 cana uscat , pus de cu seara in apa),
tahina (pasta de susan bruta) 2-3 lingurite (se poate si fara)
apa (ca sa-l mai subtieze),
sare,
ulei masline (5 linguri - cred ca merge mai mult depinde de gust)
zeama de lamaie (1/2 lamaie, se tot gusta pana va place cat e de acra)
usturoi (6 catei)

Totul se pune la mixer si gata. Mai greu e ca trebuie sa gusti pt. arome si zeama de lamaie (aproape ma saturasem de atata gustat). A doua zi e si mai bun pt.ca se intareste si are niste aroooome de mooooori !!
Incercati daca va place gustul.

Retetele (eu am combinat doua) le gasiti la
http://www.culinar.r...w...=10490&st=0
http://www.culinar.r...w...c=8883&st=0 ( #10 )


2hang, merci mult pt reteta. Sotul meu e mort dupa hummus si am mai incercat odata dar n-a iesit fin din cauza nautului(nu s-a fiert si pace). Acum mi-a reusit floare.gif eu nu ma mai pot opri din mancat. E mai bun decat cel mancat sambata la un restaurant, parca... Sau imi e mie foame rau... Am facut din 500g naut, noroc ca am cu cine sa-l impart.

IMG_4723.jpg

IMG_4724.jpg

Boni, urmatorul pe lista e pateul de soia. Merci de reteta.

#18 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 March 2008 - 06:29 PM

QUOTE(Guguluff @ Mar 17 2008, 07:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
2hang, merci mult pt reteta. Sotul meu e mort dupa hummus si am mai incercat odata dar n-a iesit fin din cauza nautului(nu s-a fiert si pace). Acum mi-a reusit floare.gif eu nu ma mai pot opri din mancat. E mai bun decat cel mancat sambata la un restaurant, parca... Sau imi e mie foame rau... Am facut din 500g naut, noroc ca am cu cine sa-l impart.

Ma bucur ca a iesit bine si ti-a placut si eu fac deseori. Am pus si eu acum in apa 1 canuta si o prepar maine. Intr-adevar este foarte bun. Incearca si cu praf iute de ardei.

#19 elinel

elinel

    micro Bucatar

  • Membri
  • 26 posturi

Postat 17 March 2008 - 08:38 PM

eu am facut pate de naut.dupa ce a stat nautul la inmuiat ,l-am fiert a doua zi,apoi l-am pus la robot la farimitat.l-am maruntit bine,bine....peste el am amestecat un sos de bulion (cu plante verzi-busuioc si oregano)pe care l-am dizolvat in tigaie cu apa si i-am dat un clocot.cind s-a racit sosul am pus usturoi.
a iesit un pate de naut complet glucidic,si nu am simtit lipsa uleiului.l-am savurat dimineata cu painea cu tarite.

#20 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 March 2008 - 12:41 AM

QUOTE(Guguluff @ Mar 17 2008, 05:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sotul meu e mort dupa hummus si am mai incercat odata dar n-a iesit fin din cauza nautului(nu s-a fiert si pace).


Eu am mai invatat o smecherie de pe net: bicarbonat de sodiu. Pun in apa in care las nautul la muiat peste noapte si pun si in apa in care fierbe. Se moaie saracul naut de nu-ti vine a crede. biggrin.gif
Tot din retetele de pe net: chimion macinat (nu chimen). Ii da un gust ca la mama (lui) acasa.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi