Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Creme/budinci


22 răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 02 October 2006 - 05:43 PM

Sper ca e ok sa deschid un singur subiect pentru
creme si budinci de diferite feluri (vanilie, cacao, fructe, etc.).
Nu contin faina smile.gif

Pentru ca am ramas datoare cu crema englezeasca am facut poze pas cu pas si arat la toata lumea smile.gif

CREMA (BUDINCA) DE VANILIE (protido-lipidica)

200 ml frisca lichida (pentru ca trebuia sa inlocuiasca laptele si nu trebuia sa o bat am folosit din cea mai slaba)
2 oua intregi (daca vrem sa iasa mai "budinca" folosim oul intreg, cu albus cu tot, incheaga mai bine dar nu iese asa de fina)
1 lingura fructoza (asta tine de gust, mie si asa mi s-a parut prea dulce)
1/2 fiola esenta de vanilie

[attachmentid=61584]
se amesteca bine bine ouale cu fructoza si cu esenta de vanilie
[attachmentid=61585]
se toarna in fir subtire frisca incalzita bine si se amesteca in continuare
[attachmentid=61586]
se fierbe pe baie de aburi (cu focul mic ca la foc mare se taie, asa cum am patit eu) fix 10 minute [attachmentid=61587]
si crema e gata, de consistenta unei budinci
[attachmentid=61588]

exemplificare de folosire a cremei: o tarta cu mere
[attachmentid=61589] [attachmentid=61590]
merele le-am calit putin in unt ca sa nu fie crude

Imagini atașate

  • crema1.jpg
  • crema2.jpg
  • crema3.jpg
  • crema4.jpg
  • crema5.jpg
  • crema7.jpg
  • crema8.jpg


#2 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 03 October 2006 - 02:34 PM

CREMA (BUDINCA) DE CACAO (protido-lipidica)

200 ml frisca lichida, poate fi slaba sau grasa
2 oua intregi (daca vrem sa iasa mai "budinca" folosim oul intreg, cu albus cu tot, incheaga mai bine dar nu iese asa de fina)
1 lingura fructoza
1/2 fiola esenta de rom
1lingura cacao


se procedeaza exact ca la crema de vanilie

#3 mandana

mandana

    Bucataras

  • Membri
  • 83 posturi
  • Location:Bucuresti-Pieptanari

Postat 03 October 2006 - 05:13 PM

Boni te rog sa-mi spui si mie de unde iei fructoza icon_question.gif

#4 mandana

mandana

    Bucataras

  • Membri
  • 83 posturi
  • Location:Bucuresti-Pieptanari

Postat 03 October 2006 - 05:14 PM

sau cu ce se poate inlocui(amidon?)

#5 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 03 October 2006 - 08:06 PM

fructoza e un indulcitor si o cumpar de la un magazin naturist. nu se poate inlocui cu amidon din 2 motive:
1. amidonul nu indulceste
2. amidonul are un IG astronomic si e interzis

Editat de boni, 04 October 2006 - 09:59 AM.


#6 danamursa

danamursa

    Bucataras

  • Membri
  • 101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 November 2008 - 06:27 AM

Buna fetele,sa va zic cum fac eu budincile sau cremele....sa incepem cu faina Monti:se rasnesc taratzele in rasnita de cafea cat mai fin si se cantaresc 350g de taratze rasnite.Se amesteca cu 500 g faina integrala apoi tot amestecul se cerne.La fundul sitei raman niste taratze maimaricele dar n-arenimc,se pun peste amestecul rasnit.Asta e faina Monti care se poate amesteca cu lipide,eu o tin intr-un borcan mare cu capac.
Budinca:2 galbenusuri sau oua intregi daca vrem sa fie f tare crema se amesteca cu faina Monti 3 lg,3 lg fructoza si 500 ml apa,se pun pe foc amestecand mereu pana se ingroasa.cand se raceste se adauga esente de care vrem.Asta e budinca.Pt crema se freaca un pachet de unt apoi se adauga cate o lg din budinca rece pana la omogenizare.Daca vrem sa fie de cacao cum am facut eu se adauga cacao.Din pacate nu am poze pas cu pas,va arat cum a iesit crema mea de cacao.

In ea se pot pune nuci macinate sau alune macinate,eu nu le prajesc ca sa aiba IG-ul mai mic.crema asta e f buna pt tort,pancake...orice prajitra cu foi.merge pusa si ca budinca si facuta crema cu unt.
Eu am facut niste pancake,reteta e pe aici la culinar,fff simplu,cu faina cum v-am spus,creste ff frumos,peste un pancake am pus crema,am pus al doilea pancake,am imbracat cu crema,a iesit un minitortuletz de toata frumusetea,era prea tarziu ca sa-l decorez dar iata,doar asa,pt pofta...

si va arat si pancake cum arata,se poate manca cu gem conform,sunt dementiale:


Daca vreti sa faceti crema de cacao mai simpla: cate oua atatea lg de cacao,atatea lg de fructoza si apa cat sa iasa cao ciulama care se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa,rece se amesteca cu unt....imi parerau ca nu am poze pas cu pas...Pofta mare!

#7 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 19 November 2008 - 09:38 AM

dana, ai un dar...numai mancaruri bune faci...si la budinca asa m-ai dat gata....cu tortuletul din pancake. Delicios biggrin.gif

#8 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 19 November 2008 - 05:22 PM

mai fetelor dar voi sunteti puse pe fapte mari laugh.gif laugh.gif super dana floare.gif ce bine suna....mmmmmmmmmmm
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#9 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 02 April 2009 - 03:05 PM

am facut si eu weekendu trecut!buna!am fcut cu ciocolata!am pus 4 patratele de cioco peste 70 %!am combinat cu portocala!buna buna

Miniaturi atașate

  • 100_6025.jpg

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#10 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 02 April 2009 - 03:52 PM

antzuka, ai facut reteta lui Boni cu frisca lichida sau cea a Danei cu apa?

#11 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 03 April 2009 - 02:18 PM

cu frisca lichida+ 2 oua + 4 patratele cioco biggrin.gif , fructoza esenta si papa bun
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#12 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 03 April 2009 - 03:33 PM

Suna bine, mersi mult!

#13 dinab

dinab

    micro Bucatar

  • Membri
  • 42 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Copenhagen

Postat 08 April 2009 - 12:21 AM

Foarte bine venit topicul! Budinca ar trebui sa fie desertul cu cele mai putin calorii. Si super gustoasa pe deasupra.

#14 maracara

maracara

    Captain Cook

  • Membri
  • 315 posturi

Postat 22 February 2010 - 09:12 AM

cel mai rapi desert blob6.gif

multumim boni floare.gif

Miniaturi atașate

  • 3.jpg


#15 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 22 February 2010 - 11:45 AM

QUOTE(maracara @ Feb 22 2010, 09:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
cel mai rapi desert blob6.gif

multumim boni floare.gif


sa va fie de bine smile.gif


vai!!! ma uitam la pozele de la inceput!!! icon_redface.gif ce poze puteam sa va arat.

#16 flu

flu

    Captain Cook

  • Membri
  • 486 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targu Mures

Postat 01 June 2010 - 01:20 PM

CITAT(boni @ Oct 2 2006, 06:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
200 ml frisca lichida (pentru ca trebuia sa inlocuiasca laptele si nu trebuia sa o bat am folosit din cea mai slaba)

am cautat in 4 magazine si nu am gasit frisca decat de la hulala care pe langa 11% zahar avea vreo 5 E-uri. Am luat de la Sanclacta smantana dulce pentru firsca ( doar ca e de 32%). e buna? pot sa o folosesc aici pentru o crema?

Editat de flu, 01 June 2010 - 01:23 PM.


#17 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 01 June 2010 - 01:52 PM

QUOTE(flu @ Jun 1 2010, 02:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am cautat in 4 magazine si nu am gasit frisca decat de la hulala care pe langa 11% zahar avea vreo 5 E-uri. Am luat de la Sanclacta smantana dulce pentru firsca ( doar ca e de 32%). e buna? pot sa o folosesc aici pentru o crema?


Da, e buna. La o masa lipidica, si consumata cu masura, merge.
Sheng o recomanda pe cea de la Dorna - vezi la produse conforme ambalajul: http://www.culinar.r...oduse-Conforme/ .


#18 flu

flu

    Captain Cook

  • Membri
  • 486 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targu Mures

Postat 01 June 2010 - 02:32 PM

gata am facut budinca de cacao biggrin.gif
numai sa se racasca putin...

#19 Maco

Maco

    Bucataras

  • Membri
  • 82 posturi

Postat 19 April 2011 - 10:41 AM

Am combinat si eu cateva idei de creme, si am obtinut ceva gustos si light, numai bun ca desert de vara. Acum, ca incepe sa se incalzeasca m-am gandit sa o postez aici D.gif.

Aveam ramasa crema de vanilie de la minitartele lui Sheng. Si cum aveam alti invitati la masa, m-am gandit sa o folosesc pentru ei. Pot estima ca imi ramasese cam 300 gr de crema.

Am scos de la congelator capsuni (le aveam puse de asta toamna), cam 900 de grame congelate. Dar dupa dezghetat mi-au ramas cca 600 gr. Din care 400 le-am pasat la blender cu fructoza si jumate de lamaie, ca in reteta de capsuni glace. Am amestecat cele doua creme - cea de vanilie cu mixajul de capsuni. Mentionez ca toate erau reci, scoase de la frigider.
am dizolvat un plic de gelatina de 10 gr. L-am amestecat cu crema rezultata si am dat la frigider.

Eu am servit-o aproape dupa 2 ore si era perfecta. Nici foarte intarita, dar nici nu curgea. Era numai buna de mancat cu fructe.

Pozele sunt facute a doua zi, cand deja era mai intarita crema. Dar la fel de buna! em_new_13.gif . Cu o seara inainte am ornat cu fulgi de migdale si kiwi. Iar celorlalti invitati le-am pus si cateva cupe de inghetata deasupra. Ar merge de minune si niste frisca! (am incercat sa fac, dar smantana mea era cam slaba si nu am avut rabdare rolleyes.gif )

Si, desigur, va puteti lasa imaginatia sa creeze la partea de decor D.gif





Pofta buna!
"Nu exista speranță fără încredere, fără curaj și fără efort" - Andrei Plesu

#20 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 21 April 2011 - 09:07 PM

Boni, mi-am incercat si eu norocul cu cremele tale. Eram foarte curioasa sa vad ce iese asa ca am facut din cate doua oua. Surprinzator mi-a placut si cea de vanilie... eu iubesc ciocolata...
Nu credeam ca-mi vor iesi. Chiar au fost prea 'ingrosate'. Cred ca data viitoare am sa tin amestecul pe 'foc' mai putin de 10 min.
Iti multumesc pt retete!
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi