Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Pogacele cu branza de vaci


Fără răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 02 October 2006 - 08:50 PM

avea bunica mea o reteta de pogacele care faceau deliciul bunicului si vazandu-le pe ale pocai mi-am amintit de ele si le-am montificat icon_smile.gif


POGACELE CU BRANZA DE VACI (Glucidice)

drojdiuta proaspata cat o nuca (cat pentru 500 gr faina)
250 ml lapte 0% caldut
1+1/2 lingurita sare
250 gr branza de vaci 0%
450-500 gr faina integrala (eu am folosit 200 secara, 200 grau, 50 tarate)

drojdia se dizolva in putin lapte apoi se amesteca toate ingredientele si se framanta bine, da' nu ca la paine. iese un aluat destul de elastic care se lasa la odihnit 15 minute.
[attachmentid=61579]
se intinde aluatul pe masa infainata, in grosime de 2 cm, si se taie cu paharul sau orice forma doriti
[attachmentid=61580]
se pun in tava si se mai lasa la dospit 30 minute.
se ung cu albus de ou (galbenus nu-i voie), se presara chimen, sare si ce va mai place (eu am pus susan ca nu aveam chimen, da' nu prea se potriveste ca susanul are grasime)
[attachmentid=61581]
si se coc 20 minute la foc moderat
[attachmentid=61582]
si sectiunea de rigoare icon_smile.gif
[attachmentid=61583]

EDIT: am uitat sa va spun ca mi-au crescut frumos in cuptor dar dupa ce s-au racit s-au "dezumflat"

Imagini atașate

  • pogacele1.jpg
  • pogacele2.jpg
  • pogacele3.jpg
  • pogacele4.jpg
  • pogacele5.jpg

Editat de boni, 03 October 2006 - 02:09 PM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi