Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Sufleu de conopida


17 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13867 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 October 2006 - 06:28 AM

Ieri am cumparat conopida si am facut sufleul pe care-l fac de multa vreme.
Nuuu ! Nu este cu branza de vaci !!! Branza asta a inceput sa ma plictiseasca de cand se pune peste tot (chiar si in prajituri).
Uite-asa fac eu sufleul :

1 conopida (dimensiune potrivita) fiarta si f. bine scursa (in sita).Cand s-a racit o rastorn intr-un vas si o pisez ca pe un piureu de cartofi (nu cu mixerul ca prea se face zob) si adaug
2 oua intregi
150-200 gr. smantana groasa normala
150 gr. parmezan ras (puteti pune mai mult daca va place gustul)
sare (dupa gust)

Amestec cu lingura bine, bine totul impreuna la gramada si rastorn compozitia rezultata intr-un vas bine uns (eu ung cu unt). Apoi se baga la cuptorul incalzit deja (180 gr. )
Vasul trebuie sa fie ceva mai mare decat cantitatea rezultata pt.ca in cuptor mai creste, nu mult dar creste.
Este gata cand este rumenita deasupra (aprox. 45 minute, poate mai mult).
E foarte bun si se mananca si rece.
Nu am pus poze pas cu pas ca mi s-a parut fara rost , deoarece se amesteca toate si nu mi s-a parut ceva complicat.

Prima poza este dupa ce am scos vasul din cuptor si a doua (rasturnat ) cu sectiunile obisnuite.

Miniaturi atașate

  • 171959.jpg
  • 185514.jpg


#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13867 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 February 2010 - 01:54 PM

Vazand ca formele mele au avut un succes asa de mare , le-am utilizat din nou dar pentru un sufleu de conopida biggrin.gif

Ingrediente :

~ 700 gr conopida (una mai micuta)
200 gr feta (capra+oaie) rasa pe razatoarea mica
1 cutie "fagaras" (Monor) - 200 gr.
150 gr. parmezan ras
2 oua batute
2 legaturi de marar
(aproape ca nu miroseau dar le-am cumparat)
Piper

* Conopida desfacuta in buchetele am tinut-o in apa rece (asa fac eu)
* Fiarta pana ce patrunde furculita in ea
* Se scurge foarte bine
* Se zdrobeste ca pe un piureu
* Adaugam restul de ingrediente (ouale batute separat si adaugate la sfarsit)
* Se pune in forme
* La cuptor max 30 minute (depinde de cuptor)

Dovezile tongue.gif

123101.jpg

Si sectiunea 130106.jpg

Mararul chiar s-a simtit asa ca l-am criticat degeaba !
love10.gif kermit.gif love10.gif kermit.gif love10.gif

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13867 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 February 2010 - 01:59 PM

Asa arata formele dupa ce am scos sufleul

124158.jpg

Poza am facut-o pentru Katy51

#4 monykutz

monykutz

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abu Dhabi
  • Interests:Calatoriile, cartile si bucatele

Postat 11 February 2010 - 02:49 PM

Deci clar... eu sunt fan sufleu mai nou  biggrin.gif am sa fac si eu maine, daca nu ma cheama astia la lucru deseara (is "de garda"   tongue.gif )




Pupici







#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13867 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 February 2010 - 03:22 PM

Astept impresii si poze biggrin.gif

#6 alexutza_love_cip

alexutza_love_cip

    Bucataras

  • Membri
  • 159 posturi

Postat 12 February 2010 - 10:19 AM

Arata foarte bine sufleul,dar e si bun la gust?eu nu am mancat decat odata conopida pane si nu mi-a placut deloc,mi se pare ca nu are pic de gust,doar conopida murata imi place.Dupa cum arata pare delicioasa,au iesit f frumos formele

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13867 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 February 2010 - 03:04 PM

Daca nu-ti place gustul de conopida , scoate-ti din minte sufleul asta smile.gif

#8 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 12 February 2010 - 07:17 PM

CITAT(alexutza_love_cip @ Feb 12 2010, 10:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata foarte bine sufleul,dar e si bun la gust?eu nu am mancat decat odata conopida pane si nu mi-a placut deloc,mi se pare ca nu are pic de gust,doar conopida murata imi place.Dupa cum arata pare delicioasa,au iesit f frumos formele


Nici eu nu ma numaram printre fanii conopidei, dar de citiva ani de cind am descoperit combinatiile conopida + diverse brinzeturi si lacatate + oua + cuptor, as tot minca, pacat ca nu-i mai ieftina, ca surata ei , varza . Eu iti sugerez sa incerci sufleul acesta, eventual fa-l mai picant si in loc de sare pune-i putina telemea mai uscata, ca sa predomine gustul de brinza , ai ca vezi ca are cu totul alt gust decit pane-ul. smile.gif Trebuie sa te inveti cu gustul conopidei , este o leguma de baza ca garnitura la meniurile Monti .

#9 onaf

onaf

    Master of disaster

  • Membri
  • 2527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 February 2010 - 07:18 PM

QUOTE(Sheng @ Feb 11 2010, 01:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
1 cutie "fagaras" (Monor)

Rodica, te rog frumos, spune-mi ce gramaj are cutia asta.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13867 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 February 2010 - 08:49 PM

QUOTE(onaf @ Feb 21 2010, 09:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Rodica, te rog frumos, spune-mi ce gramaj are cutia asta.


195835.jpg 195912.jpg

#11 onaf

onaf

    Master of disaster

  • Membri
  • 2527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 February 2010 - 10:33 PM

Mersi frumos!

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13867 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 February 2010 - 10:45 PM

QUOTE(onaf @ Feb 22 2010, 12:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Mersi frumos!

Cu placere !

Uite si partea asta (stiu ca te intereseaza)
Ingrediente : branza proaspata de vaca, smantana, culturi lactice selectionate

valoare nutritiva medie / 100 gr
proteine (g) 7
glucide (g) 4
lipide (g) 10
val. energetica 138 kcal

#13 lau_tab

lau_tab

    micro Bucatar

  • Membri
  • 14 posturi

Postat 19 December 2011 - 10:13 PM

este foarte buna numai ca a mea nu a crescut asa ca in pozele voastre (am folosit conopida, oua, telemea capra, iaurt, parmezan deasupra)

Miniaturi atașate

  • 4_371.jpg


#14 lau_tab

lau_tab

    micro Bucatar

  • Membri
  • 14 posturi

Postat 19 December 2011 - 10:13 PM

4_375.jpg

#15 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13867 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 December 2011 - 10:36 PM

QUOTE(lau_tab @ Dec 19 2011, 10:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
este foarte buna numai ca a mea nu a crescut asa ca in pozele voastre (am folosit conopida, oua, telemea capra, iaurt, parmezan deasupra)

Mai mult ca sigur ai folosit o tava prea mare pentru cantitatea respectiva. Dupa parerea mea mergea pusa intr-o forma de chec D.gif

#16 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 20 December 2011 - 08:07 AM

CITAT(lau_tab @ Dec 19 2011, 08:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
este foarte buna numai ca a mea nu a crescut asa ca in pozele voastre (am folosit conopida, oua, telemea capra, iaurt, parmezan deasupra)

Arata foarte bine.

#17 lau_tab

lau_tab

    micro Bucatar

  • Membri
  • 14 posturi

Postat 20 December 2011 - 08:50 AM

CITAT(adeje @ Dec 20 2011, 06:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata foarte bine.

Multumesc!!

#18 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3618 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 22 December 2011 - 09:43 PM

Ce apetisant arata!
Deacum dupa sarbatori o sa-i vina randul! acum ne preocum cu latele, mai porcoase!



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi