Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Fursecuri cercul magic


6 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 28 September 2006 - 11:32 PM

Am facut fursecurile Pocai http://www.culinar.r...?showtopic=7913

Fursecuri "cercul magic " - monti

Am facut din 1/2 cantitati si am schimbat f.putin reteta ei.
200 gr. faina de soia (ma omoara mirosul de soia, poate faceti si voi dar cu alta faina)
3 lg. cu varf fructoza(cred ca mergea mai dulce putin)
100 gr. unt topit (ea a pus margarina)
1 galbenus
2 fiole vanilie
1 lingura smantana (ea a pus doar in coca cu cacao ). A zis ca aluatul e sfaramicios (chiar era) si ca a adaugat lapte asa ca eu am pus doar smantana.

L-am impartit in 2 "bile", pe una am lasat-o asa alba (de fapt galbuie din cauza fainii de soia), la cealalta am adaugat 1 si 1/2 lg. cacao, apoi le-am invelit in folie de aluminiu si le-am pus la frigider 30 minute.
In rest am facut la fel ca ea, nu mai explic ca e prea clar explicat de ea.

Ce greutati am intampinat :
Cand a trebuit sa intind "foaia" a fost imposibil sa o fac cu facaletul deoarece se lipea de el, asa ca am intins-o cu usurinta direct pe folia de aluminiu cu un cutit (ca pe un pateu intins pe paine).
Am intins-o foarte bine dandu-i forma dreptunghiulara.
Am presarat pe ea nuca rasnita ( nu-mi place deloc mirosul de soia si am zis ca-l mai atenuez cu nuca) si pe urma am pus deasupra foaia alba.
Foaia alba am presat-o mai intai intre palme (f. usor) pana aproape a ajuns de marimea celei cu cacao. Pe urma am pus-o peste nuca si doar am mai tras putin pe la margini ca sa ajunga la dimensiunea primei foi.
Le-am rulat foarte usor direct cu folia si am pus ruloul la congelator 1 ora. Poca a zis 30 min.
S-a taiat bine si egal pt.ca era intarita.
La cuptor a stat 30 min
Dupa 30 min mi s-a parut ca mai trebuie sa stea putin si am mai lasat inca 5 minute, doar 3 bucati in cuptor. Sa nu faceti asta pt.ca mi s-au ars putin si sunt amarui.
Sunt f. bune la gust, ideea cu nuca a fost trasnet, raman fragede si le-am pus intr-o cutie pana maine la cafea.
Nu stiu dece nu intra poza. . .mai incerc
Zice ca trebuie sa informez despre eroare pe cei din board admin si nu stiu cum, asa ca ramane pe maine poza daca va intra !

Pentru ca de cand am facut prima data aceste fursecuri, am mai facut inca de 4 ori, complectez putin ceea ce am scris mai sus.
1. Nu se pun la inceput 2 linguri de smantana ci doar una. Am corectat reteta pt. ca eu pusesem 2 lg. deodata si cred ca asta a fost motivul pt.care nu am putut-o intinde cu sucitorul.
Dupa ce se framanta putin vedeti daca mai trebuie smantana si abea atunci mai adaugati putina. Mie mi-a ajuns 1 lingura si inca un varf, dar nu puse deodata ci pe rand, cum am mai spus.
Aluatul se lucreaza usor , parca e plastilina, este gras dela unt , si se intinde cu sucitorul chiar bine.
2.pe fiecare foaie am presarat nuca pisata si am apasat-o cu palma ca sa se lipeasca de coca.
3.Coca alba puteti sa o faceti putin mai scurta ca pe cea de cacao pt.ca, atunci cand se ruleaza impreuna sa se vada frumos. Asta pt. impresia artistica ! icon_biggrin.gif

Editat de 2heng, 06 October 2006 - 09:01 AM.


#2 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 29 September 2006 - 12:37 AM

Super astept poza!
Tu vrei sa ne innebunesti pe toate! Numai cit m-am gindit la cafea cu fursecuri mi-a lasat gura apa!
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 06 October 2006 - 09:05 AM

Si acum pozele.
(1) coca de cacao, intinsa si presarata cu nuca
(2) coca alba peste cea de cacao , presarata si ea cu nuca bine presata
(3) rulate

Imagini atașate

  • 095747.jpg
  • 100401.jpg
  • 100546.jpg


#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 06 October 2006 - 09:09 AM

(1) Dupa ce am rulat-o in folie , am pus-o pe o coala de hartie ca sa vedeti dimensiunea obtinuta din 1/2 cantitate.
(2) In tava inainte de copt
(3) Coapte

Imagini atașate

  • 101431.jpg
  • 121430.jpg
  • 124539.jpg


#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 06 October 2006 - 09:12 AM

Si acum , produsul final
(1) asta o stiti deja
(2) in pozitia "drepti" gata de mancat !

Miniaturi atașate

  • 124834.jpg
  • 125043.jpg


#6 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 30 March 2009 - 06:17 PM

2heng, crezi ca merge reteta facuta cu forme? Adica intins aluatul, decupat cu forme si puse formele la copt? Pentru ca as face pentru fetita mea si nu pun cacao asa ca nu mai are rost sa rulez foile si le-as face mai simplu. Crezi ca se preteaza aluatul?

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 30 March 2009 - 10:10 PM

Eu cred ca merge dar , din cate-mi amintesc, ceva ma cam supara la acest tip de aluat si in plus trebuia sa mai stea si prin congelator . . .





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi